mboost-dp1

Vindkraft


Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
19. okt. 2022 14:44
Der har været mange indlæg omkring vindkraft og risikoen for mangel på strøm når det ikke blæser.

Og det er jo en kendsgerning at vindmøller ikke producerer strøm når der er vindstille og at der er vindstille en gang imellem.

Men mange inkl. mig selv har jo nok set det mere som et potentielt problem for fremtiden end et problem her og nu.

Men:

https://www.computerworld.dk/art/262738/desperate-...


Frygten for, at blackouts skal ramme den digitale infrastruktur, er nu så stor, at den
den britiske regering har holdt flere møder med en række datacentre-operatører i landet.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg har møderne haft fokus på, hvordan de kan undgå nedbrud hos datacenterne i løbet af vinteren, hvor de britiske myndigheder allerede har advaret om risikoen for time lange blackouts på kolde og vindstille dage.

Gravatar #2 - larsp
19. okt. 2022 16:46
Det er jo det åbenlyse problem med vindkraft. Vindmøller leverer strøm som vinden blæser.

Fortalere vil sige at problemet mitigeres ved at have en stor overkapacitet af vindmøllestrøm, så man ved et stort interval af vindstyrke har overskud nok til at justere møllernes vinger så de skaber præcis den rette mængde energi. Hvis der er overskud af vindkraft er vindmøller en ekstremt hurtig justerende energikilde.

Men det hænder stadig at det ikke blæser nok, og så må man jo ty til andre energikilder. Her vil fortalerne sige at f.eks. Norge med deres pumpede vandreservoirer er perfekt til at lagre energi som vi kan købe tilbage når der er mangelsituation. Men der er tydeligvis ikke nok energioverskud og lagringskapacitet til at denne model redder situationen.

Batterier? Meget meget dyrt og svært at skalere til størrelser der batter.

Solceller? Giver ikke ret meget den famøse vindstille juleaften hvor alle tænder ovnen.

Næh. Det er svært at komme uden om et god og solid kapacitet af andre energikilder som atomkraft og diverse forbrænding.
Gravatar #3 - adamusa
16. nov. 2023 07:11
I am very impressed with the information you shared. I have learned many interesting things from your post and I will definitely follow your next posts. https://suikagame.io
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login