mboost-dp1

film om hacking i KBH


Gå til bund
Gravatar #1 - dnv
11. apr. 2004 01:01
Filmhuset viser Film om Hacking kulturen
Mon ikke der kommer nogen 2600 folk ;-)
bla.: Freedom Downtime burde ses.
Gravatar #2 - sKIDROw
11. apr. 2004 18:02
Hvis nu du læste beskrivelsen, så omtaler det ikke cracking men netop hacking:

[HACKING
"Hacking er et udtryk for legesyg begavelse, at udforske grænserne for det mulige. Man kan være hacker i forskellige former for medier - computere er bare et af dem". Richard Stallman, Free Software Foundation.

Inden betegnelsen hacking blev associeret med computere, var det en aktivitet, som studerende ved MIT (Massachuset Institute of Technology) allerede i 1950'erne anvendte som betegnelse for en usædvanlig løsning af et teknisk problem eller blot som en særlig raffineret narrestreg.

I 1961 fik MIT foræret en computer, som de færreste så potentialet i, men som hackerne udforskede med stor begejstring. Året efter kunne en af dem præsentere verdens første computerspil "Spacewar", der efterfølgende kom til at symbolisere hackernes kreative arbejdsform og forståelse for teknologiske systemer. For at noget kunne kvalificere sig som et hack, skulle bedriften være både innovativ, stilfuld og samtidig skulle alle informationer og opdagelser være frit tilgængelige, så andre kunne forbedre eventuelle fejl eller mangler. Hackerne var anti-autoritære per instinkt og promoverede decentralisering, fordi hierakiske og bureaukratiske systemer var for uorganiske og stod i vejen for fornyelse. De skilte ting ad, undersøgte dem og samlede dem på en ny måde, og det var denne arbejdsform og kollektive 'open source' etik, der i 70'erne bredte sig og startede den såkaldte computer revolution.

I kontrast til de første generationer af hardware-hackere, der i bogstaveligste forstand måtte bygge deres egne computere, udklækkede 80'erne en ny generation, der voksede op med hjemme-computere på værelserne, og som var fascineret af computernetværk og andre nye teknologier.

Hackernes dårlige ry opstod så småt i 70'erne, da de såkaldte phreaks (telefon hackere) udnyttede telefonselskabernes primitive teknologier til at manipulere med linierne. Men det var filmen 'WarGames', der i 1983 grundlagde myten om hackeren som en ansvarsløs whiz-kid, der bruger sine evner til at cracke sikkerhedssystemer og så let som ingenting kan starte 3. Verdenskrig over en telefonlinie.

Siden 80'erne har offentlighedens angst over for de nye digitale teknologier og sikkerhedssystemer givet de ligeså uvidende medier og myndigheder mulighed for at stimulere opfattelsen af hackerne som en kollektiv gruppe af vandaler og cyberkriminelle. Omvendt, har Hollywood spillet på samme angst og romantiseret hackerens anti-autoritære natur (eks. 'Wargames', 'Hackers', 'The Matrix'), og denne kontrast mellem frygt og fascination har skabt et nærmest skizofrent sort/hvidt billede af hackerne som enten helte eller skurke.]
Gravatar #3 - Scotty
11. apr. 2004 18:31
sKIDROw - han skrev da intet om cracking?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login