mboost-dp1

WAOO / Fibia TV over switch


Gå til bund
Gravatar #1 - BetaLyte
28. apr. 2021 17:48
Dav alle!

Svigerforældrene har netop fået skudt fiber ind, så nu har de endelig fået en ordenligt forbindelse.

Fiber-boksen er en Icotera i5851, med separate porte til net og TV-boks. Der er dog kun trukket et enkelt Cat5e kabel ovenpå, hvor både computer og fjernsyn står. De vil gerne have TV fra Fibia også, men spørgsmålet er, om det vil kunne lade sig gøre at smide net+TV i en switch -> switch via 1 kabel ovenpå til ny switch, og så sætte computer og TV-boks til switchen ovenpå? Giver det mening?

Det lyder lidt mudret, men jeg tænker, at siden der er separat port til TV-boks, og TV-boksen købes hos Fibia, så TV-porten måske koden til TV-boksens specifikke MAC-adresse?

Lyder det plausibelt? Eller skal vi ud i et par managed switche, for at sætte VLAN op, trunk via det ene kabel, og så dele VLANsne igen ovenpå?
Gravatar #2 - CBM
30. apr. 2021 12:08
tv og net fra fibia skal køre i hvert sit netværk og kan derfor ikke dele switch

jeg har i en periode sat fibia icotera router og tv bokse op hos folk

men de kan også koble deres tv bokse op trådløst hvis de har smart wifi

fibia routeren kører normalt net på port 4 og tv på port 1,2 og 3

ved smart wifi skal disse kobles til både port 4 og en af de andre porte hvis den skal udbrede både tv (til tv bokse) og wifi

tv bokse kobles til via wps og et smaet wifi sæt har 2 enheder men max er 4 derfor kan der max bruges to tv bokse trådløst

Gravatar #3 - freesoft
3. maj 2021 19:51
Ellers kan du tage 2 kabler fra fiber boksen og sætte i en RJ45 Splitter ( fx https://www.av-cables.dk/netvaerksadapter-kabel/rj... ) som sættes på kablet ovenpå, hvis det er med stik på og ikke et væg stik kan du bruge en samler ( https://www.av-cables.dk/netvaerksadapter/cat-5e-u... ).
Ovenpå skal du så også bruge en splitter og sætte TV og computer i hver sit stik.
Dette giver dog kun 100Mbps :-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login