mboost-dp1

unknown

Fortrydelsesret for domænenavne

- Via Comon - , redigeret af tmathiasen

I mandags kom man i Justitsministeriet frem til, at der skal være 14 dages fortrydelsesret på køb fra netauktionsfirmaer. Cliche Webhotel mener, at der bør gælde tilsvarende regler for køb af domænenavne. De er undtaget for fortrydelsesret, fordi de er “specialfremstillet efter kundens behov”.

Morten Bonavent, administrerende direktør for Cliche Webhotel mener, at domæner godt nok er specialfremstillede, men idet de kan oprettes fuldautomatisk, mener han, at kunder bør have lov til at kunne fortryde inden 14 dage, og at DK-Hostmaster derfor bør indføre 14 dages fortrydelsesret.

Hos Cliche får man ofte henvendelser om bestillinger, som har været forkerte eller køb, som kunden har fortrudt. Han siger også, at det drejer sig om 60 kroner, og det er en meget lille omkostning i forhold til DK-Hostmasters indtægter.

Med begrundelsen at det første års udgifter betales af de firmaer, som registrerer domænerne, har DK-Hostmaster tidligere afvist at indføre fortrydelsesret.





Gå til bund
Gravatar #1 - ljn1981
23. nov. 2004 14:08
Fortrydelsesret på domæner??? Hvordan kan du ikke vide hvad det er du køber før du betaler? Og argumentet med at du kan have stavet forkert holder da ingen steder, du har jo selv stavet det så det må være hvad du gerne vil have og hvis du staver forkert kan det da kun være dit eget problem, der er jo ikke nogen tidsgrænse på hvor lang tid du har til at skrive det så du kan checke det efter en million gange hvis du har lyst til det.
Gravatar #2 - mig?
23. nov. 2004 14:12
Tja, kan nu ikke se det er noget reelt problem. Men måske vil det kunne hjælpe i de situationer, hvor firmaet, som kunden køber igennem, ikke lever op til forventningerne.
Har været ude for den slags, men grundet manglende "returret" på domainet, vidste jeg at jeg vill etabe en eventuel sag på det...

btw: er det aktuelt? Der er vel allerede taget så mange domainer, så det ikke er et reelt problem længere ;-p
Gravatar #3 - ljn1981
23. nov. 2004 14:23
#2 Hvordan levede de ikke op til forventningerne? Jeg kan ikke lige se der skulle være noget de ikke kunne leve op til uden at lade være med at give dit det du betalte for hvilket var domænet og så har du jo ikke fået det(og dermed må varen jo ikke være fremstillet endnu) og så burde du da kunne få dine penge igen.
Gravatar #4 - FISKER_Q
23. nov. 2004 14:25
#1 Det samme kan du vel sige med anden ehandel? Der kunne de da også bare have gjort deres research.

Så vidt jeg ved er DK-Hostmaster en "Non profit organization"(Eller det skal de hvertfald være :P) så jeg ser ikke problemet.
Gravatar #5 - mig?
23. nov. 2004 14:30
#3 Nu er det muligt at bestille f.eks. et webhotel sammen med et domaine...
Gravatar #6 - json
23. nov. 2004 14:30
*forbereder sig på endnu en Dk-host hetz*

Jeg finder på et domænenavn, skriver det ned, be'r et eller andet firma om at bestille det ved Dk-host.. og så fortryder jeg? Måske skulle jeg have brugt liiidt mere tid på at overveje købet, inden jeg købte det. Ved normal e-handel er der en fysisk vare der skifter hænder, så hvordan er det her ligesom generel e-handel?
Gravatar #7 - lean
23. nov. 2004 14:47
Kender da et par stykker som har købt et domæne og så bagefter er kommet til mig om hjælp. Så spørger jeg hvorfor de ikke har købt det hos gratisdns...
Så fotrydelsesret er en ganske god ting, hvis man finder ud af at de services som udbyderen har slet ikke lever op til forventningerne.
Gravatar #8 - mig?
23. nov. 2004 14:56
#6 Fordi dette også betragtes som en "fysisk" vare.
Du har også mulighed for at klage over arbejde f.eks. en konsulent har udført for dig.
Så længe der indgår en ydelse og/eller vare, så kan du vælge at klage/returnere/andet over den vare eller ydelse, der har indgået i handlen.
Gravatar #9 - mora
23. nov. 2004 15:10
#7 Domænet kan jo altid flyttes til en anden udbyder.

Så det kunden mister er udelukkende prisen på de services de har købt sammen med domænet, de sælges af det valgte firma og ikke dk-hostmaster.

Eneste problem jeg kan se er for de firmaer der regger domæner for kunderne, hvis de bestiller dem med det samme, og kunden hopper fra, kommer de til at betale for domænet alligevel.

Hvis nu en eller anden køber en masse domæner via en shop, kommer shoppen jo til at betale for dem, med mindre man venter på kunden har betalt = længere oprettelses tid.
Gravatar #10 - mig?
23. nov. 2004 15:15
#9

Hvis det er vigtigt, så kan kunden vel vælge at betale online og dermed få det oprettet måske allerede samme dag? Eller ringe til firmaet.

Kan ikke se nogle gode grunde til at den almindelige fortrydelsesret ikke også skulle gælde for denne slags varer/ydelser...
Gravatar #11 - ljn1981
23. nov. 2004 16:14
#5 Ja, men der er webhotellet en seperat vare eller er jeg helt galt på den her?
Gravatar #12 - Quaser
23. nov. 2004 17:35
#11 Mange gange for du domænet med som en del af det webhotel du køber.
Det er også de færreste steder at du kan købe et webhotel der ikke er forudkonfigureret til et bestemt domænenavn.
Gravatar #13 - Acro
23. nov. 2004 17:47
#2 mig?:
Nu omfatter forslaget returret på domæner, og du vil altid hænge på webhotellet alligevel. Der er ikke lovpligtig returret på nogle tjenesteydelser, da disse tjenester oftest er karakteriseret med en arbejdsindsats for at kunne levere varen. Det er kun fair, at udbyderen får betaling for det arbejde de udfører for dig, og hvis du ikke er tilfreds kan du klage eller skifte udbyder.
Gravatar #14 - mora
23. nov. 2004 20:28
#10
Ved ikke lige hvad det koster at modtage online betaling, men de firmaer der ikke har råd til det er nok netop dem der gerne vil være sikre.

Men et opkald eller "callback" til kunden burde vel være sikkert nok.
Gravatar #15 - ljn1981
24. nov. 2004 07:54
#12 det gælder vel stadig at du skal tænke dig om først og desuden så er andre ting som f.eks. webhoteller jo diskutionen ret uvedkommende da du også kan købe domæner seperat og det er dem der blliver snakket om her og ikke en pakke med et domæne og et webhotel, det er kun domænet der er relevant.
Gravatar #16 - mig?
24. nov. 2004 09:04
#13:
Det er vel efterhånden lidt offtopic. Men min overbevisning, som ikke nødvendigvis stemmer overens med f.eks. loven, er, at det skal være muligt at kunne sige nej til f.eks. oprettelse af et webhotel. Jeg vil ikke betale for en ydelse, hvis den ikke lever op til det leverandøren stiller mig i udsigt. Så kan det være underordnet hvor meget arbejde leverandøren har gjort.

#14:
At firmaet ikke har råd, er vel ikke et argument en kunde kan bruge til noget? Så må man bare finde et andet sted at handle.

#15:
Man skal da i enhver henseende tænke sig om? Men jeg kan stadig få pengene retur for de sko jeg købte i sidste uge... Eller den ekstra mælk jeg købte i Netto...
Gravatar #17 - Acro
24. nov. 2004 16:02
#16 mig?:
Skal du heller ikke betale din tandlæge eller din bilmekaniker, hvis du ikke er tilfreds? Det er nøjagtigt det samme. Det handler om betaling af den arbejdskraft, der skal anvendes, så du kan få din tjeneste leveret/udført.
Gravatar #18 - mig?
25. nov. 2004 09:32
#17 Acro:

Det kommer da an på situationen... Hvis jeg daffer til tandlægen, fordi jeg har hul i min tand, og han ikke ordner tanden? Nej, så vil jeg nægte at betale. Jeg har ikke fået den ydelse han har lovet mig.
Gravatar #19 - Acro
25. nov. 2004 11:14
#18 mig?:
Nu forventer jeg, at du i relation til webhoteller tænker på oppetid, stabilitet og service. Hvornår har du i så fald sidst set en almindelig udbyder, der tilbyder garantier for dette eller sælger deres produkt med denne sikkerhed. Du skal som minimum have en SLA-aftale, hvis du ønsker at være sikker på kvalitet og tilgængelighed, og det koster penge, og i det tilfælde kan du klage og få kompensation, hvis udbyderen ikke overholder det lovede.
Gravatar #20 - mig?
25. nov. 2004 11:44
#19 Acro:

Nu blev diskussionen forvrænget lidt tidligere, så vi kom lidt væk fra det oprindelige emne (vist en newz.dk standard :-p).

Jeg er udemærket klar over at jeg i forbindelse med et webhotel hos en almindelig udbyder ikke har de store chancer for at vinde så'n en sag, som du beskriver. Jeg ville blot, hurtigst muligt, opsige aftalen og flytte mit website over til en anden udbyder.

Men jeg tænker på en anden situation, som jeg selv har væretr ude for:

Jeg bestiller et domain hos X. De lover, under bestillingen, at domainet vil bestilles samme dag (inden 16) og at det derfor vil virke dagen efter (forudsat dk-hostmaster ikke fejler).
Nu skal jeg nok spare dig for alle detaljerne, men efter gentage rykker-mails, telefonopkald og til sidst truslen om at trække pengene tilbage, får jeg efter 3 uger oprettet domainet og startet webhotellet.

I ovenstående situation er jeg, som forbruger, totalt bondefanget, da der ikke tidligere har eksisteret regler om bl.a. fortrydelsesret.
Og dette handler ikke om at skrive forkert, ikke tænke mig om eller lignende, men ganske almindeligt sløvsind og dumhed hos leverandøren.
Gravatar #21 - myplacedk
25. nov. 2004 16:24
#20
De lover, under bestillingen, at domainet vil bestilles samme dag [...] får jeg efter 3 uger oprettet domainet


Hvis hurtig levering var vigtigt, havde du vel annulleret handlen inden den første uge var gået.
Det gjorde du (tilsyneladende) ikke, dermed har du accepteret den forsinkede levering.
Gravatar #22 - mig?
29. nov. 2004 09:42
#21

Da jeg ikke aner, hvilke rettigheder jeg har til at annulere aftalen, så havde jeg ikke umiddelbart lyst til bare at trække overførslen tilbage. Bl.a. fordi jeg ved, der ikke er fortrydelsesret på domainer.

Men at jeg accepterer den forsinkede levering, er vel en anelse forkert fortolket...
Gravatar #23 - myplacedk
3. dec. 2004 11:31
#22
Da jeg ikke aner, hvilke rettigheder jeg har til at annulere aftalen
Hvis de lover at gennemføre bestillingen samme dag, og den ikke er gennemført samme dag, leverer de ikke det, de lover.
Der er godt nok noget, der hedder "væsentlig" eller "uvæsentlig" forsinkelse, men her der er ingen tvivl om, at fx. én uge er væsentlig.
Og så har du fuldt ud ret til at annullere aftalen, da de ikke overholder den.

så havde jeg ikke umiddelbart lyst til bare at trække overførslen tilbage.
Overførsel? Har de hævet på dit dankort før de har leveret varen? Det må de ikke. (Forudsat det kun er domænet du betalte for.)

Bl.a. fordi jeg ved, der ikke er fortrydelsesret på domainer.
Det er ligemeget, de havde jo ikke leveret noget domæne. ;-)
Seriøst: De overholdt ikke aftalen, så er du heller ikke forpligtet.

Men at jeg accepterer den forsinkede levering, er vel en anelse forkert fortolket...
Der er kun to muligheder: Acceptere aftale-bruddet, eller annullere aftalen.
(Men selv om du accepterer det, behøver du jo ikke at være tilfreds.)
Gravatar #24 - Acro
4. dec. 2004 00:40
#22 mig?:
Hvilken udbyder er der tale om?

#23 myplacedk:
Så længe der er tale om tjenesteydelser må de hæve pengene med det samme, og et webhotel eller et domæne er ikke et materielt produkt.

Desuden afhænger det af præcis, hvordan de anvender det i deres markedsføring og om der er nogle betingelser og forbeholdt nævnt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login