ForsvaretForsvarets it-sikkerhed får skarp kritik af Rigsrevisionen

Der er ikke nok beskyttelse mod nedbrud i tilfælde af cyberangreb, og Forsvaret har blandt andet heller ikke foretaget risikovurdering af truslerne mod egne driftcentre og kritiske systemer. Sådan lyder kritikken fra Rigsrevisionen, der har gennemgået Forsvarets it-sikkerhed.

‘Det øger risikoen for, at it-driftscentrene og it-systemerne ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod nedbrud i tilfælde af angreb, der kan medføre længerevarende systemnedbrud,’ lyder det i konklusionen.

Selv om Forsvarets handlingsplan for cyberangreb inkluderer øvelser i den type angreb, bliver disse øvelser ikke gennemført.

Forsvarsministeriet har nu bedt Materiel- og Indkøbsstyrelsen om at implementere en handlingsplan, der skal højne sikkerheden.

Tidligere i år kom det frem, at hackere med formodet tilknytning til Rusland har haft adgang til dele af det danske forsvars it-systemer i to år.

Gå til bund
Gravatar

#1 thimon 18. aug. 2017 08:14

Er der overhovedet noget, der fungerer som det skal i det offentlige. Har Rigsrevisionen ikke efterhånden kritiseret hele det offentlige system / staten. Skat. Fiskeriministeriet. DSB. IT.

Som en berømt person sagde engang: Something is rotten in the State of Denmark.
Gravatar

#2 CBM 18. aug. 2017 08:18

#1: enig...

Men siden der er tale om offentlige myndigheder,
så er der ingen konsekvenser...

Det er "gratis" hver gang og
derfor vil der ikke ske forbedringer.

Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#3 Hærmoriden 18. aug. 2017 08:33

Så må vi håbe at den nye IT dims staten har ansat kan klare ærtern. Det håber jeg da. Så kan det være vi for bedre velfærd i stedet at bruge mia på ting der ikke fungere efter hensigten.
Gravatar

#4 CBM 18. aug. 2017 08:54

#3: man kan håbe, men jeg vil tillade mig at tvivle :)
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login