mboost-dp1

Sidebars

Forskere finder metode til at oplade elbiler til masseproduktion på 10 minutter / newz.dk

Pennsylvania State Universitet

Forskere udvikler metode til at oplade elbiler på 10 minutter

- Via SciTechDaily -

Forskere fra Pennsylvania State University har udviklet en ny batteriteknologi, der kan få elbiler til at køre 400 km på 10 minutters opladning og samtidig er billigt.

Et ingeniørforskerteam fra Electrochemical Engine Center på Pennsylvania State University har oplevet et gennembrud i batteriteknologi til elbiler.

De har udviklet en litium-jernfosfatakkumulator, der gør det muligt for elbiler at køre 400 km på blot 10 minutters opladning.

Ifølge forskerne vil bilen kunne køre over 3 millioner kilometer med batteriet i løbet af dets levetid.

Teknologien gør, at batteriet lynhurtigt kan nå 60 grader Celsius ved op- og afladning, og at det køler ned, når batteriet ikke bliver brugt.

Den lynhurtige ladning muliggør et langt mindre batteri end ellers uden at gå på kompromis med køredistancen.

Forskerne har udviklet batteriet både med reduceret vægt, størrelse og pris. De hævder at have fundet en teknologi, der kan masseproduceres, så den er tilgængelig for den almindelige forbruger.

Batteriet kan producere en masse kraft, når det opvarmes, og en bil med denne batteriteknologi vil derfor kunne gå fra 0-100 km/t på cirka tre sekunder og kommer til at køre som en Porsche.

Gå til bund
Gravatar #1 - Montago.NET
20. jan. 2021 15:14
read://https_scitechdaily.com/?url=https%3A%2F%2Fscitechdaily.com%2Fbreakthrough-allows-inexpensive-electric-vehicle-battery-to-charge-in-just-10-minutes%2F

Kan læse at batteriet fungere optimalt ved 60grader C, hvilket giver meget god mening i og med de fleste kemiske reaktioner sker hurtigere ved en højere temperatur.

Spørgsmålet er så om batteriet skal varmes op når man starter bilen, eller om det fungere ok ved kold start og alm kørsel ???
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login