Christian Theobalt

Forskere opgraderer faceswap-teknologi

En gruppe maskinlærings-forskere har fundet en metode til at re-animere en portrætvideo, der sandsynligvis vil kunne snyde mange mennesker.

I forskernes kommende rapport fortæller de, at nuværende metoder kun kan kopiere ansigtsudtryk, hvorimod deres nye metoder kan kopiere ansigtsudtryk, hovedpositionen i tre dimensioner samt blink og stirren med øjnene.

‘Deepfakes’ er de videoer tidligere blevet døbt, hvor man tager ansigtet fra en person og kopierer over på en anden i en video, hvilket tidligere er blevet brugt til at lave kendis-porno.

En af forskerne bag projektet fortæller, at han godt forstår de etiske konsekvenser, som den slags teknologier kan have – eksempelvis igennem forskellige former for fake news-videoer.

Men teknologien kan også have fordele, da den eksempelvis kan bruges til bedre at tilpasse mundbevægelser og tale, når man dubber en film til et andet sprog.

Projektet med navnet Deep Video Portraits demonstreres i videoen herunder.

Gå til bund
Gravatar

#1 DStruct 12. jun. 2018 09:17

Det er en sindsyg dårlig ide. Det er da teknisk flot, men det kommer til at blive udnyttet.
Buy land. They've stopped making it
Gravatar

#2 tangloppen 12. jun. 2018 09:38

Skræmmende, andet er der vel ikke at sige.
Som om konceptet “fake news” ikke allerede var udtalt nok.
Hvem eller hvad skal man isåfald snart stole på?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login