mboost-dp1

Shutterstock

Forskere bekræfter ny udvidet måleskala

- Via ScienceAlert - , indsendt af arne_v

I sidste uge stemte internationale videnskabsmænd samlet i Frankrig for nye metriske præfikser til at udtrykke verdens største og mindste målinger, rapporterer ScienceAlert.

Det sker i kraft af en stadigt voksende mængde data, hvilket således markerer første gang i mere end tre årtier, at nye præfikser er blevet tilføjet til SI-systemet (International System of Units) – den globale standard for det metriske system.

I rækken af ​​velkendte præfikser som for eksempel kilo og milli anvendes nu ronna og quetta for de største tal og ronto og quecto for de mindste.

Ændringen blev stemt for ved den 27. afholdning af General Conference on Weights and Measures, hvor videnskabsmænd og regeringsrepræsentanter fra hele verden deltog. Omtrent hvert fjerde år mødes de i Versailles-paladset i Frankrig for at regulere SI-systemet.

Storbritanniens National Physical Laboratory har bekræftet, at beslutningen var vedtaget, i en erklæring.

Siden SI blev etableret i 1960, har videnskabeligt behov ført til et stigende antal præfikser. Sidste gang var i 1991, hvor kemikere, der ønskede at udtrykke enorme molekylære mængder, ansporede til tilføjelsen af ​​zetta og yotta.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login