mboost-dp1

Sony

Forsker udtænker nyt superbatteri

- Via The Register Hardware - , redigeret af Net_Srak

Batteriteknologien kæmper stadig med at indhente de stadig stigende krav til energi, som vore dage elektroniske produkter har. Løbende hører man om lovende teknologier, og nu er der endnu et forslag på banen.

Denne gang er der kun tale om en teori, men ifølge Alfred Hubler, forskeren som står bag idéen, så vil de første prototyper kunne laves om et års tid.

Ifølge Hubler så kan man lavet nyt superbatteri, der kan rumme op til 10 gange så meget energi som de bedste batterier i dag, ved at anvende en kvanteeffekt, der opstår når man bygger strukturer i nanostørrelse.

Ved at lave et batteri med elektroder, der blot er placeret med 10 nm mellemrum med en isolering imellem dem, kan man opnå en kapacitiv effekt, der er meget høj, idet kvanteeffekten vil forhindre energien i at flytte sig fra en elektrode til en anden.

Ud over at have en meget høj energitæthed, vil batteriet også være meget hurtigere at oplade end nuværende Li-Ion batterier. Når Hubler mener en prototype vil kunne være klar om et år, så skyldes det, at teknikken til at gøre det allerede eksisterer. Batteriet vil kunne laves ud fra samme produktionsmetoder som f.eks. Intel bruger til at lave processorer.

Du kan læse mere om batteriet, der har fået navnet “Digital Quantum Batteries” i denne artikel (pdf).





Gå til bund
Gravatar #1 - Daniel-Dane
22. dec. 2009 12:11
Jeg læste godt om den i IllVid. Ved første forsøg havde de regnet med, at den skulle holde i millisekunder, men den blev ved i minutter. Sådan en satan er lige det, elbiler går og mangler for at komme ind på markedet.
Gravatar #2 - tez
22. dec. 2009 12:38
Ja det lyder fedt men altså..

Man skal måske lige kigge på den her inden man bliver alt for begejstret :)
Gravatar #3 - Zombie Steve Jobs
22. dec. 2009 12:41
#1 Elbiler var også min første tanke, rigtig velegnet til det formål.
Gravatar #4 - Jakob Jakobsen
22. dec. 2009 12:49
Det lyder dyrt, rigtigt dyrt.
For at lave et batteri på størrelse med et 14500(AA), tror jeg der skal bruges mindst 2 hele wafere, wafere der normalt kan være omkring 100 CPU-kerner på.
Gravatar #5 - KomIgen
22. dec. 2009 13:09
Jakob Jakobsen (4) skrev:
Det lyder dyrt, rigtigt dyrt.
For at lave et batteri på størrelse med et 14500(AA), tror jeg der skal bruges mindst 2 hele wafere, wafere der normalt kan være omkring 100 CPU-kerner på.


Er det virkelig produktionen af selve waferen der er så dyr?
Gravatar #6 - 905i
22. dec. 2009 13:12
#4 Ja det lyder lidt dyrt. Men måske er det ikke en 99,9999% ren top-grade intel wafer der skal til. Målet med at lave et sådan batteri er vel heller ikke rettet mod forbrugere, eller kommerciel industri. Hvis de virkelig skal bruge 100-200 kerner per batteri er det vel kun NASA/ISS som får glæde af de første rigtige modeller.
Gravatar #7 - KomIgen
22. dec. 2009 13:12
og kan det passe at oversættelsen til dansk er Wafer = Oblat?

Hvis det er, så er det klart mit nye favorit tech ord.
Gravatar #8 - maasha
22. dec. 2009 14:07
Jeg synes "vaffel" er bedre - passer ogsaa fonetisk.
Gravatar #9 - Sugardad
22. dec. 2009 14:39
så må man håbe at der endelig sker noget denne gang, istedet for at blive ved med at læse om folk der mener de har opfundet next gen. batteriet som aldrig bliver til noget
Gravatar #10 - Jakob Jakobsen
22. dec. 2009 16:14
M.Daugaard (5) skrev:
Er det virkelig produktionen af selve waferen der er så dyr?


Efter hvad jeg kan læse rundt omkring, står en enkelt wafer i omkring $3000, så det løber rimeligt hurtigt op. Men som #5 kommer ind på, så er det ikke sikkert at kvaliteten skal være helt på CPU niveau, hvilket nok kan sænke prisen.
Gravatar #11 - cordion
22. dec. 2009 16:48
http://gizmodo.com/5431132/researcher-talk-transla...
i rest my case

men lyder meget spændende

*EDIT*

kiggede først efter #2's link efter der var trykket på send knappen

my bad
Gravatar #12 - T_A
22. dec. 2009 23:06
#4+

De beskriver man bruger samme teknologi ikke samme matriale som ved konstruktion af chips så det er ikke godt at vide hvor dyre disse nano carbon eller tungsten eller hvad de bestemmer sig for vil koste.

Men iden er ikke ny man har flere gange hørt om planer for at lave super-kondensatorer lavet af nanorør, men der er ingen tvivl om at det ville betyde en revolution på mange områder når det lykkes.

Med en sådan super-kondensator ville vi få batteriets energitæthed men med kondensatorens utrolige evne til at lave og aflade hurtigt og dens evne til at kunne genoplades næsten uendelige gange.



Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login