mboost-dp1

Avalonia-Net ApS

Forbrugerstyrelsen kårer Danmarks bedste online backupløsning

- Via Forbrugerstyrelsen - , redigeret af Net_Srak

Efterhånden har langt de fleste husstande en bredbåndsforbindelse og dermed også muligheden for at tage backup af sine data via nettet. Hos Forbrugerstyrelsen har de været i gang med at kigge på det danske marked for online backup-løsninger.

Det er blevet til en test af 25 forskellige danske produkter, hvor det kan konstateres, at der er stor forskel på de enkelte udbydere, både hvad angår pris og kvalitet. Resultatet af undersøgelsen er blevet til en top 25-liste, du finder ved at følge linket til kilden (tryk på overskriften).

På førstepladsen finder man BackupBank ApS, der holder til i den danske nationalbanks tidligere bankhvælving i Kolding. De indtager toppositionen med en samlet score på 83,3 % på baggrund af stor brugervenlighed, høj sikkerhed og god funktionalitet.

På de efterfølgende pladser følger Saveme A/S og Nordic Backup A/S.

Yderligere informationer om testen kan læses her.

Gå til bund
Gravatar #1 - nielsbjerg
24. mar. 2010 12:53
Det er nogle vilde priser. Jeg bruger selv crashplan som koster 4,99 USD/md. Det bliver til 330Dkk/år - og så har jeg ubegrænset plads. Måske skulle Forbrugerstyrelsen globalisere deres undersøgelse lidt, inden de går ud og anbefaler hr. og fru. danmark at bruge en masse penge på en service som findes meget billigere over grænsen...
Gravatar #2 - zin
24. mar. 2010 13:03
#1: Det gjorde de også - se længere nede på siden i kilden.
Der finder du :
Navn Stjerner Samlet Brugervenlighed Sikkerhed Funktioner Pris
Idrive 5 94,4% 98% 75% 100% 100%
Mozy 4 85,3% 73% 69% 97% 100%

Jeg går udfra at Pris på 100% betyder, at det er gratis. :-)
(Idrive er i hvert fald 2 GiB gratis, MozyHome er 5$ for ubegrænset plads)
Gravatar #3 - Nize
24. mar. 2010 13:27
Ja, CrashPlan, som er noget mere brugervenligt, er smartere, billigere, har imho. bedre sikkerhed, og ville - hvis jeg skulle pointsætte efter samme system, ligge i top sammen med Mozy.

5$/mnd for *alle* mine computere - ubegrænset plads - no limits. 3,5$ for én PC (som ved Mozy).

Derudover er der mange andre smarte features, såsom at man selv sætter destination op eller backer op til en ven / lokal server, altsammen kryptet og 'rigtigt' med incremental/forever og dedup osv.

Imho - en klar vinder - og selv min mor kan finde ud af det. :)
Gravatar #4 - valkin
24. mar. 2010 13:35
Må indrømme at jeg er ret glad for Sabas (www.sabas.dk), et lille firma fra Næstved - deres service er fantastisk og deres servere er kanont hurtige..

Priser er nu også helt ok, jeg tror jeg giver 30 kr om månneden, og har vel 40gb hos dem..
Gravatar #5 - gensplejs
24. mar. 2010 13:44
Ingen af de nævnte løsninger er efter min mening rigtig backup.
De har alle en retention på 30 dage.
Altså... Sletter jeg en fil ved et uheld. Så slettes den fra serveren efter 30 dage. Va så hvis jeg først opdager det efter 31 dage?
Det er ikke ægte backup. Det er sletnings/ændrings delay...

Personligt bruger jeg crashplan som er de eneste jeg har kunnet finde med ubegrænset plads og uendelig historik på ændringer samt uendelig retention på slettede filer.
Gravatar #6 - Nize
24. mar. 2010 13:48
#5

Ja, Crashplan giver mulighed for uendelig retention på uendeligt antal versioner - jeg har selv over 1 TB ved dem, og kører stadig uden problemer.

CrashPlan er af sære årsager blevet overset af forbrugerstyrelsen, selvom det - ved dem jeg snakker med der ikke bruger danske hobby-nørde-kælder-backup-leverandører, er blandt 'det man bruger'.

Men det er bare min mening.
Gravatar #7 - webwarp
24. mar. 2010 13:51
Tøser.. Backup.. Hvad bliver det næste .. .oO
#8 - 24. mar. 2010 13:53
Bruger Nordic-Backup da det dækker alle mine behov både privat og erhvervsmæssig... Og prisen er ikke så vigtig for mig....
Gravatar #9 - TheUnknownSaint
24. mar. 2010 13:55
Da jeg skulle vælge backup løsning, så kiggede jeg på BackupBank. Men under opsætning bad de om mit password til min mysql database i en email, da de ikke havde noget webinterface, og derfor skulle de sætte mine backupsæt op for mig!

jeg skiftede til Backup112 som bruger samme system som BackupBank - men som havde et godt webinterface hvor jeg selv kunne sætte alle mine backup sæt op. Desuden så ringede en tekniker fra Backup112 og gav mig en fuldkommen introduktion til systemet, hjalp mig med at sætte det op på min server (vha af remote desktop så han kunne se min skærm, men det var mig som lavede alting selv) - og det skal siges at dette var kun for en prøve version, der var altså ingen garanti for at jeg ville skifte til betalende kunde.. men det gjorde jeg, og har jeg været lige siden.. Jeg får et opkald fra deres konsulenter hvis et af mine backupsæt pludselig begynder at opføre sig anderledes end normalt eller lign.

MEGET Professionelt!
Gravatar #10 - TuxDK
24. mar. 2010 17:17
Vi tilbyder backup services, vi har intet hørt til denne undersøgelse.
Jeg må lige snakke med vores marketings afdeling ;)
Gravatar #11 - mathiask
24. mar. 2010 17:54
Sådan noget kunne være interessant for mig, men er der nogen der kender noget der virker med Ubuntu?
Gravatar #12 - Stallemanden
24. mar. 2010 17:56
#11
crashplan gør kan jeg se

Nu mangler vi bare nogen, der har software jeg kan smide på min nas, og lave backup fra den.
Kan ikke finde ud af, om der er nogen der tilbyder rsync
Gravatar #13 - erchni
24. mar. 2010 18:40
Jeg har tidligere brugt keepit. Det fungerede enelig meget fint. Betalte 30 kr/måned og fik ubegrænset backup brugte vist en 600 GB hos dem. De havde også en hurtig forbindelse, fik en 5-6 MB/s. Men gik over til bare at lave lokal backup på en server her i hjemmet. Men kan varmt anbefale det til andre hvis det skulle være man leder efter noget. Gad vide om de var med i deres undersøgelse.
Gravatar #14 - binderup
24. mar. 2010 18:53
Jeg bruger JungleDisk - det er ikke blandt de billigste, men det er en af de bedre services jeg har brugt.

Mozy er snot langsom (og jeg har en 50/50 mbit forbindelse), og deres langsomhed var grunden til at jeg skiftede over til JungleDisk. Derudover bliver data gemt enten ved Amazon eller RackSpace, som begge er store på hosting, så de går nok næppe på røven lige med det samme.

Desuden lyder det jo altid flot når de forskellige skriver ubrgrænset plads, men de fleste af dem (hvis ikke dem alle) begrænser det til at det er pr. computer, og ikke netværksdrev.

Og når alt kommer til alt så er det alligevel begrænset hvor mange der har brug for hundrevis af GB backup (med nutidens datamængder taget i betragtning).

Jeg har valgt at se online backup som min last line of defence. Jeg har mine udviklingsfiler synkroniseret via Dropbox på mine maskiner (holder meget af Dropbox's revisions backup), har mine billeder gemt via Chronosync på både USB disk, NAS og JungleDisk.

Da jeg ved JungleDisk betaler $0.15 pr GB pr md, så har jeg valgt at begrænse min online backup til kun at være det jeg slet ikke vil undvære. For en lokal server er ikke sikker mod en indbrudstyv der har lyst til at tage den med sig eller hvis der skulle ske brand, vandskade, elskade osv. i hjemmet.

Dine vigtige data bør overholde 3-2-1 tankegangen. De skal ligge 3 steder på mindst 2 forskellige fysiske enheder og 1 backup skal være offsite/online
Gravatar #15 - mathiask
24. mar. 2010 21:59
Jeg har en ekstern harddisk liggende på kontoret i den forening hvor jeg har studiejob. Det er vel en udmærket løsning.
Gravatar #16 - grovsjov
24. mar. 2010 22:48
Jeg bruger www.Bzcure.dk og de har enda et gratis 2gb produkt til private. Vi forhandler også deres erhversprodukter, men det er en anden sag
Gravatar #17 - 2xmy
24. mar. 2010 23:37
Jeg har været medlem af Mozy siden februar 17, 2008. Deres service er fuldstændig ubrugelig når man kommer over 5gb data, så nu har jeg skiftet til Crashplan efter jeres anbefaling, og det ser bare ud til at fungere.

Det er da også utrolig smart med deres feature der lader en benytte sine venner, ekstern hdd, server eller andet til backup fremfor deres datacenter.
Gravatar #18 - binderup
25. mar. 2010 05:48
#15

Jeg kender op til flere der også har en harddisk liggende på kontor eller ved familie - problemet med den løsning er at der er en meget stor sandsynlighed for at man på sigt kommer til at glemme at tage den med hjem og opdatera backuppen.

Først tager man den med tit, måske hver dag, så begynder man at gøre det en gang om ugen, så kommer der lidt ferie, måske lidt sygdom - så er vi oppe oppe på et par uger osv.

Så jeg vil våge den påstand at en ekstern HD der ligger ude af huset ikke kan tælle med som en rigtig backup.
Gravatar #19 - Thorun
25. mar. 2010 07:35
valkin (4) skrev:
Må indrømme at jeg er ret glad for Sabas (www.sabas.dk)...
Priser er nu også helt ok, jeg tror jeg giver 30 kr om månneden, og har vel 40gb hos dem..

De skriver ikke om deres priser er pr. md eller år?! Og nu har jeg 2 gange forsøgt at tilmelde mig hvorefter jeg får en OLE-fejl-something-something.
Det du'r bare ikke!

TheUnknownSaint (9) skrev:
Da jeg skulle vælge backup løsning, så kiggede jeg på BackupBank. Men under opsætning bad de om mit password til min mysql database i en email, da de ikke havde noget webinterface, og derfor skulle de sætte mine backupsæt op for mig!

Har netop hentet programmet backupbank og synes ikke der lader til at være de samme problemer som du har haft.
Men ved ikke hvad deres "gem slettede filer i 7 dage" indstilling er til?!
Gravatar #20 - yardman
25. mar. 2010 08:07
Jeg bruger SugarSync - og det er rimeligt brugervenligt og lige til. Gratis og man har 2 Gb plads. Desuden kan man synce mellem flere computere, så visse filer man bruger hjemme og evt. på arbejde eller på farten altid er synced med hinanden.
Gravatar #21 - Anders Lund
25. mar. 2010 09:23
2xmy (17) skrev:
Jeg har været medlem af Mozy siden februar 17, 2008. Deres service er fuldstændig ubrugelig når man kommer over 5gb data


Hvornår oplever du problemer med 5 GB grænsen? Er det når en enkelt fil er over 5 GB eller under restore eller?

Grunden til at jeg spørger, er at jeg synes det virker fint og har pt. omkring 90 GB data, men vil da godt høre, om jeg kan forvente at opleve problemer på et kritisk tidspunkt (når jeg virkelig skal bruge den backup!)
Gravatar #22 - 12V
25. mar. 2010 21:25
Hvordan ser det ud med hastigheden ved de udenlandske? Jeg kigger på crashplan og carbonite, kan de tage imod min 50 mbit upload?
Gravatar #23 - Kelrond
25. mar. 2010 22:00
Ja, den ville jeg også gerne høre mere om. :) Bruger selv Backblaze, men crashplan ser også rigtig interessant ud.

Nogen der har erfaringer med begge løsninger?
Gravatar #24 - Rumpirat
26. mar. 2010 11:15
Mange af teleselskaberne har backup løsninger som en tillægsydelse til bredbånd, det har TDC f.eks. også med TDC Webdisk Backup. Se evt. en liste her: www.billig-bredbaand.net
Gravatar #25 - 2xmy
26. mar. 2010 16:19
Anders Lund (21) skrev:
Hvornår oplever du problemer med 5 GB grænsen? Er det når en enkelt fil er over 5 GB eller under restore eller?


Når mængden af filer overstiger 5gb kommer Mozy simpelthen ikke videre. Den står bare og tygger på dem, men får dem aldrig komprimeret og sendt over nettet. Den kan stå i tre dage uden genstart med beskeden "preparing backup".


Anders Lund (21) skrev:
vil da godt høre, om jeg kan forvente at opleve problemer på et kritisk tidspunkt (når jeg virkelig skal bruge den backup!)


Det kan du godt regne med ;)
Når du prøver at restorer deler den dem ud i X antal filer. Hver fil SKAL så downloades fortløbende og du må ikke prøve at downloade mere end én af gangen. Hvis du bruger en downloadmanager SKAL det være den de anbefaler. Er du sindsyg hvor var det besværtligt den gang jeg fik brug for dem (hvis du kommer til at downloade fil2, sletter den fil1 fordi den tror du er færdig med den... og så må man vente på at alle filerne bliver genfunden på serveren endnu en gang).

Det kan være blevet bedre siden, men prøv lige at teste systemet før du får brug for det.
Gravatar #26 - Nize
27. mar. 2010 11:34
#25

Jeg har næsten 2 TB data i Mozy på 3 computere - det virker fint. Får 5-7 Mbps upstream til dem.

Jeg har de samme 2 TB data i CrashPlan - får kun 1.5-2 Mbps til dem.

Crashplan er dog suverænt, idet du kan have dine egne maskiner som destinationer, og så får du den hastighed som linien leverer, som man forventer.

Super hurtig online backup til egen lokal server/pc, hurtig til naboens maskine, og langsom til deres online service.
Gravatar #27 - Nize
27. mar. 2010 11:34
#25

Har for øvrigt restoret samtlige data halvårligt for at prøve det, og har ikke haft problemer.
Gravatar #28 - Erroneus
28. mar. 2010 13:17
Jeg syntes efterhånden at man har brug for mindre og mindre backup, men det svinger naturligvis fra person til person.

Mine mails (exchange og gmail), kalendere (exchange og google), bookmarks (Xmarks) ligger alle online. Jeg bruger min eboks til at lagre vigtige offentlige "dokumenter" og resten bruger jeg https://www.dropbox.com/referrals/NTIxNzI2OQ til
Gravatar #29 - Thorun
28. mar. 2010 19:07
#28
Det var smart at smide et "reference-link" så du kan få mere plads i din dropbox ;)
Jeg fandt dog god brug af VMWare.

Har nu brugt DropBox i snart 48 timer, og synes at produktet er cirka okay. Jeg har stadig problemer med at gennemskue, hvordan sync'en foregår, hvis en computer er offline, og der slettes filer på den anden computer. Indtil videre synes jeg, at de filer der er slette (som jo stadig ligger på off-line computeren) bliver sync'et tilbage, når computeren tændes. Altså, synes jeg det kan være at slette filer fra dropBox - med mindre alle maskiner der skal synces, er online samtidig.

Har ikke testet CrashPlan eller BackupBank, men i næste uge står de for tur.

Gravatar #30 - Sand.
28. mar. 2010 19:57
#29
Jeg har brugt dropbox i et stykke tid efterhånden (2mdr) og sync'en foregår altså ikke sådan. Filerne bliver fjernet fra maskinens mappe næste gang den får forbindelse til dropbox ;)

Vi bruger også dropbox flittigt på min skole (htx) til at udveksle filer og opgaver ved gruppearbejde. Du deler bare din mappe med dertilhørende filer med de(n) personer du arbejder sammen om det med...

Og så har jeg også den sikkerhed ved at have alle mine dokumenter liggende på samtlige computere jeg har installeret dropbox på.
Gravatar #31 - Thorun
28. mar. 2010 21:30
#30
Ja, det er også den store fordel jeg ser ved D.B. Altså en 'realtime-on-the-fly' kopi på alle de computere man end måtte have. Dog er det ikke helt en backup, da, hvis du sletter en forkert fil på den ene maskine, så vil den jo også fjerne den alle de andre steder. Med mindre, at "backup-computeren" er offline det meste af tiden. Så kan man jo hive den af nettet og så finde filen igen (før D.B. sletter filen på denne computer også, som du nævnte ovenfor).

Gravatar #32 - Thorun
30. mar. 2010 02:21
Damn!

Efter lidt tids brug af DropBox, begyndte min computer at hænge. Og har fået et par BSOD også.
Kørte en ghost-backup tilbage og installerede MSE og DropBox - hvorefter computeren begyndte at hænge. Dvs. gå 100% i stå og bruge 100% HD. Alt døde. Jeg afinstallerede MSE - men problemet opstod nogle minutter efter igen.
Afinstallerede DropBox, og har ikke haft problemet siden.

Ved ikke hvad der er skyld i at computeren "hænger", men føj for en oplevelse.
Gravatar #33 - Sand.
7. apr. 2010 05:47
#31 Du kan altid gå på dropbox.com og se historikken for dine filer og gendannne dem på "serveren" - og så kommer de automatisk tilbage på alle klienter.

#32 Aldrig oplevet problemer med programmet og det tager stort set ikke resourcer hos mig. :s
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login