Cisco Systems Inc.Flere maskiner end mennesker taler sammen i 2021

I 2021 vil der være 27,1 mia. digitale enheder på nettet – og mere end halvdelen vil være maskiner, der taler med andre maskiner. Det er særligt ting i folks hjem og på arbejdspladsen, der vil kommunikere med hinanden. Det fremgår af en ny rapport fra Cisco, der også forudsiger en årlig vækst i forbundne biler på 29 procent frem mod 2021.

Termostater, biler, højttalere og ure er blot nogle af de ting, der kommunikerer med hinanden på nettet. Tingenes internet er i rivende udvikling, og i 2021 vil der være flere maskiner end mennesker, der kommunikerer med hinanden på nettet.

I 2021 vil 13,7 ud af de i alt 27,1 mia. enheder på nettet være maskiner, der taler med andre maskiner. Det viser en ny VNI-rapport fra Cisco, der har undersøgt global internettrafik.

’Digitalisering er vigtig for fremtidens forretningsmodeller, og man hører ofte nyheder, der berører forbrugerne, for eksempel om nye smartphone-modeller eller apps. Men når man ser på det samlede antal enheder, er den virkelige historie, at maskinerne fylder mere og mere. De kommer til at forandre måden, vi udvikler nye tjenester på, og optimere mange af de ting vi har i dag. Et af de største områder er vores hjem, hvor der fortsat er mange ting, der kunne tale sammen, men ikke gør det,’ udtaler Henrik Stær, der er teknisk chef i Cisco.

Ud af de 13,7 mia. enheder i 2021, vil de 6 mia. være i folks hjem, for eksempel termostater, lyspærer eller elektroniske dyrehalsbånd. Derefter følger arbejdspladser, hvor der vil være 4 mia. forbundne enheder, der blandt andet dækker over printere, routere og overvågningsløsninger.

VNI-rapporten forudsiger en stor vækst i internetforbundne biler. I rapporten fremgår det, at antallet af forbundne biler vil vokse med 29 procent årligt frem mod 2021. Ifølge Henrik Stær giver det nye muligheder for måden, vi tænker transport på – og man ser allerede tendensen udfolde sig i Danmark, hvor flere biler er forbundet digitalt, hvilket muliggør en ny brugeroplevelse og giver ny viden om bilernes adfærd på vejene.

‘Væksten inden for forbundne biler vil blive enorm. Vi forventer årlige vækstrater på 29 procent de næste fire år på globalt plan. Herhjemme ser man flere biler, der taler sammen og som kan tilgås via forskellige apps. Det er et godt eksempel på, hvordan man kan optimere trafikken i vores byer ved at udnytte data målrettet.’

Ifølge Henrik Stær skal man dog som det første tænke på sikkerheden bag de nye løsninger:

‘Arbejdet med digitaliseringen medfører nye udfordringer i forhold til sikkerheden, da de nye kommunikationsmønstre og forbindelser til internettet kan åbne nye døre for cyber-kriminelle. Derfor er det vigtigt, at virksomheder prioriterer dette område højt og kræver, at sikkerhed indgår i designet af ny teknologi fra start, og ikke er noget, man først klarer bagefter.’

Herunder andre tal fra rapporten:

– Antallet af internetbrugere vil vokse fra 3,3 mia. til 4,6 mia. fra 2016 til 2021.

– 10 mia. flere internetforbundne enheder og -forbindelser fra 17,1 mia. i 2016 til 27,1 mia. 2021

2,4-dobling af maskine til maskine-enheder fra 5,8 mia. i 2016 til 13,7 mia. i 2021

– I 2021 vil den årlige IP-trafik udgøre 3,3 zettabytes. Det er en 14-dobling af internettrafikken i 2010.

– Indonesien går mobil-amok – de har haft ca. 140 pct. stigning i mobiltrafik i løbet af 2016.

– Japan går imod trenden og har mere end 50 pct. vækst i bredbåndstrafik, mens mobiltrafik kun er vokset med knap 40 pct. i løbet af 20

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 16. jun. 2017 11:13

Skynet was originally activated by the military to control the national arsenal on August 4, 2021, and it began to learn at a geometric rate. At 2:14 a.m., EDT, on August 29, it gained artificial consciousness, and the panicking operators, realizing the full extent of its capabilities, tried to deactivate it.
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.

#2 Ormekurtilkat 18. jun. 2017 14:15

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#3 PHP-Ekspert Thoroughbreed 20. jun. 2017 06:43

#1

Jeg har en gammel strømforsyning ude på arbejde - den er af mærket "Skynet" - skal jeg være bange?
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#4 CBM 20. jun. 2017 07:43

PHP-Ekspert Thoroughbreed (3) skrev:
#1

Jeg har en gammel strømforsyning ude på arbejde - den er af mærket "Skynet" - skal jeg være bange?


Meget... Den er første trin til dannelsen af Cyberdyne System model 101

Vi ved Skynet vil blive dannet og at model 101 allerede findes i fremtiden,

her er beviset:

https://www.sideshowtoy.com/collectibles/terminato...

En model 101 er rejst tilbage i tiden for at tjene penge på at være fotomodel!

Bevis nr. 2:

Flg. billede dukkede op som resultat af
en søgning på skynet terminator electronics...

billede...

http://i0.wp.com/assets.suredone.com/1742/media-ph...

skynet søgning...

https://duckduckgo.com/?q=skynet+terminator+electo...

:-)
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login