Art. Lebedev Studio

Flere detaljer om Optimus OLED tastatur

Via ArtLebedev - , redigeret af The-Lone-Gunman

Art Lebedev Studio har tilføjet en FAQ på deres hjemmeside for deres Optimus OLED tastatur der har tiltrukket sig en del opmærksomhed, også her hos newz' læsere.

Lebedev håber på at tastaturet kommer på markedet i 2006 og forventer at prisen vil svare til prisen på en god mobiltelefon. Alle taster kan frit programmeres og det hele vil laves open source.

Yderligere fremgår det at der sandsynligvis vil blive lavet en ergonomisk udgave, hvor bogstavdelen er knækket på midten, og at der ikke er sne i Moskva om sommeren.

Gå til bund
Gravatar

#1 poe_fck 16. jul. 2005 15:26

Det er mange penge for et tastetur, men man også en del for pengene - dog synes jeg det er lidt unødvendigt, og vil personligt hellere bruge penge på noget andet, mere brugbart. De keyboards, der bliver solgt idag indeholde alle 1000 forskellige hotkeys, men det er meget sjældent(læs: aldrig) at jeg bruger det.
www.xplayn.com
Gravatar

#2 trylleklovn 16. jul. 2005 15:30

Jeg vil gerne betale en god pris for et stilet tastatur der kan customizes forever og med tilhørende opensource software der giver folk mulighed for at tilpasse det hele til deres individuelle styresystem/software.
ikke uden evner
Gravatar

#3 BeLLe 16. jul. 2005 15:32

ME WANT NOW!!!

Det ser godt nok nice ud :D

#1 du har ret mht det der med alle de der hot keys - Jeg har heller aldrig haft brug for dem (har pt et standard IBM keyboard uden nogen hotkeys) men jeg ser det mest fordi de
1) som regl er for programmerede eller kun kan programmeres til meget få ting og
2) de sidder alle mulige underlige steder på keyboardet

Det her ser mere brugbart ud hvor dine hotkeys sidder præcis hvor de almindelige knapper plejer at sidde og man kan programmere dem præcis som man vil og så skifter de endda når man skifter program. meget fedt at man kan se de forskellige hotkeys så man ikke skal lære 1000 forskellige kombi udenad
Weee nr. X
(Se i toppen af dette indlæg hvilket nummer der skal sættes ind ved X)
Gravatar

#4 The-Lone-Gunman 16. jul. 2005 15:36

Den her teknologi kunne være sej at bruge i en bærbar computer. Specielt fordi den samme computer ville kunne blive solgt alle steder i verdenen, uden at man skal tænke på tastaturlayout.

Det ville også være godt til netcaféer hvor en turist ville kunne skrive e-mails hjem, med egne tegn.
ಠ_ಠ
Gravatar

#5 mindzero 16. jul. 2005 15:37

"It will cost less than a good mobile phone"

Det siger jo egentlig ikke specielt meget om prisen gør det?
Hvad koster en god mobiltelefon i Rusland? Hvad er en "god" mobiltelefon?

Jo, det ser da meget dejligt ud det tastatur, men for at det skal blive ordentligt udbredt (komme til DK) og til en fornuftig pris så kræver det jo nok enten en stor pose penge fra en eller anden investor eller at Logitech/Microsoft/etc. begynder at lave tilsvarende...
http://www.mindzero.com
Gravatar

#6 brislingf 16. jul. 2005 15:38

tror desværre ikke at det bliver til at købe i dk for penge, når man tænker på hvor chancen er for reklamationer på dette tastatur.
Er bange for at det ikke kan holde til det hverdags slitage som det vil blive udsat for.
Man skal handle efter den maksime som man er villig til at lade gælde som den almene lov -- Kant, Emanuel
Gravatar

#7 lorric 16. jul. 2005 15:42

#6 Gennemsigtig plast er vel ikke svagere end farvet plast. De beskytter vel skærm-elementerne i tasterne...
Dette indlæg er vurderet af en expert.
Gravatar

#8 Erroneus 16. jul. 2005 15:46

"It will feature a key-saver"

I like!

Det vil da være alt for "porno" hvis man kunne få tasterne til at fungere som "screen/key-saver" når man idler.
PSN/Steam/Nintendo: Erroneus
Gravatar

#9 drbravo 16. jul. 2005 15:50

#8

Aah! det var det de mente! jeg forstod ikke helt det med key-saver. Ville der være password saver? Eller kunne man gemme sine husnøgler i tastaturet? :D
Men ok - pauseskærm på tastaturet - det blir fedt :D
Mere fred, Mere bacon, Mere glæde!
Gravatar

#10 Mort 16. jul. 2005 15:56

Kigger man efter kan man se at det hverken lignet et US keyboard eller et DK keyboard. Tasterne sidder lidt anderledes end noget keyboard jeg har prøvet til dato. Bemærk feks at der ikke er nogen "<" tast ved siden af "z" og at der er en ekstra taster omkring "enter" tasten.

Den vigtigste feature ved et keyboard er for mig at ofte brugte taster ikke blokerer hinanden. Gør de det er keyboardet en stor irritation at programmere med eller blot at bruge til andet arbejde hvor man taster hurtigt.
Gravatar

#11 cypres 16. jul. 2005 16:00

Keyboardet er helt klart cool, men problemet er bare at jeg (og rigtig mange andre) da aldrig kigger ned på et keyboard. Det kunne nok ændre sig hvis der var små ikoner af de mest praktiske funktioner i photoshop, som det er vist på tegningen. Det vil klart gøre det nemmere at lære genvejstasterne, men i det lange løb er det så ikke overkill? Jeg mener hvis du allerede kan de fleste genvejstaster i hovedet? Teknologien er rigtig smart, og jeg ser gerne det udbredt til alle keyboards. Tror bare at prisen bliver for høj (endnu) til at jeg i hvert fald vil gå ud og købe det.
På den anden side så ville det klart have sine fordele hvis man lavede sit eget keyboard layout til f.eks. når man sidder og koder, så langt flere at de vigtige tegn kan skrives uden man skal til at trykke på flere taster samtidig.
// Cypres.dk - Der er ingen vinduer i et serverrum, sådan skal det også være med software.
Gravatar

#12 ZM4573R 16. jul. 2005 16:17

#5

Som jeg også sagde til den anden nyhed, så har jeg fået at vide at Samsung vil producere det her keyboard, har allerede modtaget en brochure på det fra min Samsung kontakt.

#6

OLEDs er jo blødt plastic, det er ikke specielt nemt at ødelægge, og hvis det så som #7 siger har en skal a plstic udenover så går det nok ikke så nemt i stykker, pixelfejl fra fødslen er måske et større problem.
Det kan sammenlignes med "Hvor ofte ødelægger du dine keyboard taster på undersiden af knappen?" Tror ikke slidtage bliver et problem, medmindre at man slår i keyboardet.
Gravatar

#13 hatten 16. jul. 2005 16:25

Og endnu har ingen på dette site opdaget at der IKKE findes nogen "prototype" eller endda en ordenlig plan til det rent praktiske, men kun en 3drendering(Hvor åbnelyst skal de være før i opdager det?)

Det er vaporware, og vil sandsynligtvis komme dagen efter Longhorn.
"If you think of MS-DOS as mono, and Windows as stereo, then Linux is Dolby-Pro-Logic Surround Sound and Mac OSX is a live koncert.
Gravatar

#14 drbravo 16. jul. 2005 16:26

#13 Jo men du opfatter ikke åbenbart hvad der bliver skrevet af de andre brugere?

#12
Kan du scanne brochuren ind?
Mere fred, Mere bacon, Mere glæde!
Gravatar

#15 ZOPTIKEREN 16. jul. 2005 16:29

#6
Du kan jo lave plastik, der er næsten lige så stærkt som stål. Så jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle kunne holde til slitage.

#10
Det er en mellemting mellem et laptop layout keyboard og normalt keyboard. Toshiba keyboarded (og sikkert andre producenters) ligner det meget på deres tegninger.
"Folkomröstningar undergräver demokratin" - Tøger Seidenfaden, chefredaktør på Politiken. ---- *-O)):-{>
Gravatar

#16 JesperJ 16. jul. 2005 17:19

Det er i hvert fald et sandt mirakel for en gamer, der vel og mærke har penge nok, til at optimize sit tastatur til en masse række spil.

Jeg har hørt WC3 bruger vanvittig meget hotkeys, så medmindre tastaturet bliver alt for klodset, så ser det ud til at være ganske fortrineligt til dem. For slet ikke at tale om andre spil og programmer.

Selv kunne jeg ikke finde på at købe det, da jeg ganske enkelt ikke gider give så mange penge for et tastatur, men for folk hvor det er nødvendigt skal det nok blive godt solgt - og brugt. :-)
Gravatar

#17 opal 16. jul. 2005 17:25

Det er alletiders geniale keyboard, så man har en lille chance for at finde rundt i diverse scripts og binds man laver til de forskellige spil og programmer.
Gravatar

#18 FlushNorris 16. jul. 2005 18:58

Håber der så bliver mulighed på tasterne at lave flere pics per tast, dvs at et forskelligt billed bliver vist om shift, alt eller ctrl er nede, og diverse kombinationer.
Hvis det var sådan behøvede man jo ikke have både 4,¤ og $ vist på 4-tasten. og resten med store og små bogstaver ;)

Dette kunne selvfølgelig ordnes via 3rd-part program i baggrunden, men er ikke helt optimalt.
Gravatar

#19 freakingzoid 16. jul. 2005 19:12

Jeg elsker det tastatur .. har allerede sagt til kæresten hva jeg ønsker mig til fødselsdag næste år :P.

Men .. lad os nu se om der ikke blive added mange af de features som mange nævner her.
Main PC: 3.06GHz, 1.5GB RAM, 160GB HDD, FX5200 128MB
Server: 800MHz, 128MB RAM, 20GB HDD, TNT2 m64 32MB
Server2: 950MHz Athlon, 1GB PC133 RAM, 80GB
Gravatar

#20 bugger2 16. jul. 2005 19:43

Det er lige sådan noget vi mangler! - tror i ikke at de har taget patent på det?
Gravatar

#21 ano 16. jul. 2005 21:13

#20
Der står Patents pending.

Jeg vil tro deres konkurenter må være de zkeyboards tror jeg de hedder hvor man kan få et nyt omslag til forskellige spil, det her lyder helt klart mere optimalt for en der spiller meget computer, at han ikke selv skal side og skifte tastatur for hvert spil.
Gravatar

#22 Mr.DNA 16. jul. 2005 21:14

mon ikke vi skal regne med mindst 1K Dkr.
Gravatar

#23 BurningShadow 16. jul. 2005 21:26

#22

Det tvivler jeg på. Jeg tror godt du roligt kan gange det tal med 3 eller 4.

Men fuck hvor skal jeg have et, når det bliver muligt at købe det :-)
Radiov&aelig;rt @ VibeFM
Gravatar

#24 ano 16. jul. 2005 22:34

#23
Ja jeg tror du har ret, når man kigger på mobilpriser, uden abbnoment, så koster de en 3-4000kr eller mere.
Gravatar

#25 Spacey 16. jul. 2005 23:17

#24

Det er vel ikke prisen der afgøre om man skal have det... Enten elsker man det og køber det lige meget hva, ellers lader man vel bare være. Tænk på alt det isenkram man har i sin PC (som man ik kan se) som man aldrig udnytter 100%, men alligevel har brugt en masse penge på.
Tænk på de maskiner de fleste har, rent overkill men man har det jo alligevel uden at tænke på prisen.
Hva så hvis det er dyrt, så må vi bare spare sammen lidt længere tid. Sådan er det bare.

Det er en fed idé og hvis Samsung skal producerer det, så får vi det vel også til en god pris, foruden en fin standard mht. døde px.
Nothing is impossible for those who carry the will in a AMD machine...
Gravatar

#26 ZiPo 17. jul. 2005 00:11

#10

Hvis du lægger mærke til det, er der en "blank" tast lige ved siden af højre shift tast...da alle taster kan cutomizes, kan man jo bare "flytte" hele rækken med taster fra "z" til "-" en tand til højre, så der bliver plads til <>\ ved siden af venstre shift tast ;)
Gravatar

#27 cap_obvious 17. jul. 2005 00:34

Hvad faen skal man egenligt med alle de sindsyge ekstra taster?

Det er ikke bare for at være smart, jeg vil faktisk godt vide det, jeg har endnu ikke regnet det ud - på mit logitech, har jeg 12 ekstra taster (de var ikke grunden til at jeg købte mit nuværende tastatur, men mere at det var et split tastatur) og jeg har aldrig nogensinde brugt nogen af de 12 taster, de sidder egenligt bare og bliver beskidtet og er møggrimme.

Så et OLED med 120 nye taster som kan selv kan programmere... uhhhh ja hvor specielt, lavet i open source - big whoopy, det er jo bare eye candy og ikke en skid mere.

Til trods for det, så er det ikke engang videre kønt.
Lad vær med at tage ting så skide alvorligt. Ikke alt hvad der bliver sagt bliver ment negativt.
Gravatar

#28 Cream[DONut] 17. jul. 2005 00:43

eek, med så dyrt et tastatur, så skal det være vand (cola/kaffe) tæt.
Gravatar

#29 Frankpj 17. jul. 2005 06:40

#27

Du skal huske på at det ikke bare en en store plade ny hotkeys men et reelt keyboard du skifter det gamle ud med. så vidt jeg kan se så er der ikke mere 10 hotkeys plus sprogvælger ud over det normale keyboard.
Gravatar

#30 zykes 17. jul. 2005 08:47

Meget lækkert, men sikkert ikke særligt smart.
Prøv at tænke over hvor varme tasterne ikke må blive, når de er oplyst hele tiden. Nu mener jeg ikke brandvarme, men nok til frustration.
Nogensinde haft en logitech mus med lys i logoet... Irriterende. Nu ved jeg selvf. ikke hvor varme taster bliver, men da værd at tænke over :)
Gravatar

#31 michael007dk 17. jul. 2005 09:13

#29

Over højre "shift"-tast er der da også 3 ekstra taster i forhold til et dk layout.

#30
Lige som vi kender fra mobiltelefoner - der bliver tasterne og skærmen også altid så varm - eller det gør min faktisk ikke - ikke en gang efter at den har været i brug i omkring en time, dvs med fuld lys og ikke noget sparstrøm mode. Nu er det jo en 3. teknologi, men mon ikke den bare bruger endnu mindre strøm.
-2^2 = -(2^2)
Kend dine regneregler - potens før fortegn
Gravatar

#32 ZM4573R 17. jul. 2005 11:13

#14
Jeg skal se hvad jeg kan gøre, men har ikke scanner på jobbet, så skal lure brochuren med hjem, men kan jo være at jeg kan få min kontakt til at maile den til mig eller noget, jeg ser på det.

#30
Nu skal du huske på at OLEDs ikke som sådan bliver vildt varme da de ikke rigtigt bruger nogen effekt, så tror ikke tasterne vil blive varmere end den frictions-varme som vil komme fra dine fingre - hvis du da taster meget hurtigt.
Gravatar

#33 shockman 17. jul. 2005 12:38

hvad sker der lige med det der med sneen i moskva om sommeren? er det lidt sort? eller er det bare mig der er lidt blank? :S
Hvis alt andet slår fejl, så skyd skylden på ham, der ikke taler engelsk - Homer Simpson
Gravatar

#34 BeLLe 17. jul. 2005 15:13

#33
Det er nok dig der er blank. Firmaet ligger i Moskva og på deres side er der en masse svar som de har svaret mange gange (Frequently Answered Answers).
Så der er åbenbart blevet spurt mange gange om der er sne i moskva om sommeren og det svarer de så på....
Weee nr. X
(Se i toppen af dette indlæg hvilket nummer der skal sættes ind ved X)
Gravatar

#35 DusteD 17. jul. 2005 17:54

#1 Nu er det jo ikke de der hotkeys der er det spændende ved tastaturet..

Det er derimod muligheden for at customize hele layoutet.. på den måde er der reelt ikke brug for andre taster en dem der er på et standard tastatur :)
Gravatar

#36 drbravo 17. jul. 2005 17:55

[joke]

Hmm.. samme pris som en mobiltelefon skriver de..? Kan man så købe det billigt med CBB abonnement?

#32

Lyder godt - tak!
Mere fred, Mere bacon, Mere glæde!
Gravatar

#37 ZM4573R 17. jul. 2005 22:24

drbravo ->

Skal nok komme med info lige så snart jeg har noget, evt. release date, pris osv. men tror der går ihvertfald 6 måneder, det er jo ikke noget man bare lige laver. :)
Gravatar

#38 bleze 18. jul. 2005 06:20

#8 og #9 i vrøvler. Der menes ved key-saver at tasterne slukker ved idle og derved sparer strøm/ikke brænder ind
Gravatar

#39 Spook 18. jul. 2005 06:46

Hvis det kommer til at koste 3-4K, så kommer mit næste Keyb til at stå mig i 3-4K. End of story.
Pattebarns padawan, wannabe Jedi Knight
Men jeg' min fars knejt, og hælder til The Dark Side
Gravatar

#40 ZnabelA 18. jul. 2005 11:03

Jeg ser lige så meget frem til dette tastatur, som jeg ser frem til Duke Nukem Forever ! :)

Jeg kan forestille mig at det er sindsygt mange kabler der skal trækkes under sådanne et keyboard. Jeg kan forestille mig at der skal trækkes minimum 4 ledninger pr. tast (ikke noget jeg ved noget om, det er bare et gæt) og at der så er ca. 100 taster på et standard tastatur, så vi ender snildt på ca. 400 kabler der skal trækkes rundt i et virvar.
<signatur>

</signatur>
Gravatar

#41 GOOOD 18. jul. 2005 13:06

#40 det er vel egentlig lige meget, hvor mange kabler der skal bruges for at forbinde de forskellige displays. Det ender jo altsammen ud i at du bare skal tilslutte keyboardet igennem et usb kabel eller et firewire kabel.
www.goood.dk
Gravatar

#42 zumo 18. jul. 2005 18:14

#10
i grækenland har de fx heller ikke nogen " < " tast, men en lang left shift
qwerty
Gravatar

#43 ZM4573R 19. jul. 2005 08:40

#41 GOOOD
Michael dit svin! :D
Læste du hvad jeg skrev? En jeg kender har info om keyboardet, altså at Samsung vil producere og sådan.. :D
Glæder mig til han kommer ind i butikken med en demo model.. :)
Gravatar

#44 ZM4573R 19. jul. 2005 08:41

#40

Tror du ikke de laver det mer eller mindre som et print ligesom alle andre keyboards?
Gravatar

#45 NeverKnow 23. jul. 2005 07:03

#40

Mon ikke de også i Rusland har opdaget print kortet? Og så kunne man forestille sig at man ville sætte en chip op i keyboardet til at konvertere signalet til seriel kommunikation så man kun fik et USB eller FW kabel hen til computeren hehe ... :)
Are you one of the Rough Penguins? :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login