mboost-dp1

hacking gab donald trump ddosecrets data parler / newz.dk

Shutterstock

FBI overdrager millioner af e-mailadresser til Have I Been Pwned: Skal informere ofre

- Via ZDNet -

Emotet-botnettet blev taget ned af myndigheder fra Europa, Canada og USA i januar: FBI overdrager 4,3 millioner e-mailadresser til Have I Been Pwned.

Verdens farligste botnet Emotet har plaget internettet siden 2014. Men en indsats fra myndigheder i Europa, Canada og USA satte botnettet ud af spil i januar.

Emotet var ansvarlig for spredning af ransomware, trojans og andre trusler som phishing og malware-inficeret spam.

USA’s nationale sikkerhedshedstjeneste FBI har samlet 4,3 million e-mailadresser, der menes at være påvirket af botnettet.

E-mailadresserne er blevet overdraget til tjenesten Have I Been Pwned, der giver indehavere af påvirkede e-mailadresser advarsel, hvis deres oplysninger er blevet lækket.

Læs også: Europol lægger verdens farligste botnet ned.

Samlingen af e-mailadresser fra Emotet er blevet klassificeret som “følsom”, hvilket betyder, at de påvirkede e-mailadresser ikke offentligt kan søges efter.

For at få indblik i, om ens konto er påvirket, kræver det at man på Have I Been Pwneds hjemmeside bekræfter, at man er bestyrer af kontoen.

Have I Been Pwned indeholder 11 milliarder konti fra utallige datalæk over det sidste årti. Det er den australske sikkerhedsforsker Troy Hunt, der står bag tjenesten Have I Been Pwned.

Gå til bund
Gravatar #1 - mrtb
5. maj 2021 07:06
Det er et meget fedt projekt han har fået lavet der Troy Hunt. Læste på et tidspunkt noget om infrastrukturen bag, hvor han forklarer lidt om hvordan han kører det hele nærmest for en slik.

Ret cool at FBI også gør brug af det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login