mboost-dp1

facebook australien lovforslag nyheder medier / newz.dk

Shutterstock

Facebooks tilsynsråd afgør om udelukkelse af Donald Trump var uretmæssig

- Via Bloomberg -

Donald Trump blev udelukket fra Facebook efter angrebet på den amerikanske kongres: Et uafhængig tilsynsråd vil afgøre om udelukkelsen var retmæssig.

Efter den tidligere præsident Donald Trump opfordrede sine tilhængere til at storm den amerikanske kongres den 6. januar, blev han udelukket af Facebook og Twitter.

Facebooks CEO Mark Zuckerberg sagde på daværende tidspunkt: “Vi mener, at risikoen ved at tillade præsidenten at fortsætte med at bruge vores tjeneste under denne periode, ganske enkelt er for høje.”

Den beslutningen har dog været højest kontroversiel, og Facebooks uafhængige tilsynsråd vil onsdag den 5. maj fælde en bindende dom over udelukkelsen.

Facebooks tilsynsråd består en gruppe akademikere og advokater. Danmarks tidligere Statsminister Helle Thorning-Schmidt er også en del af rådet.

Læs også: Efter præsidentvalg: Twitter ændrer politik for Trump.

Trump havde på daværende tidspunkt 35 million følgere på Facebook. Trump blev også udelukket fra Twitter i januar, hvor han havde 89 millioner følgere.

Udelukkelsen af Trump af Facebook er blevet gennemgået af tilsynsrådet siden januar. Tilsynsrådets beslutning er bindende for Facebook.

Gå til bund
Gravatar #3 - XxXxX
6. maj 2021 20:44
Så med andre ord.

Facebook har undersøgt sig selv og er kommet frem til at de har handlet korrekt.

Sikke da et chok...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login