Flickr - Rich3591EU vil lave digital mur rundt om europæisk internet

En række europæiske politikere har planer for internettet i Europa – og det ser ikke godt ud. I kinesisk-lignende tilstande vil politikerne lave en virtuel mur rundt om det europæiske netværk.

Netværket skal sikre mod udefrakommende ulovligt indhold. Hvilken form for ulovligt indhold specificeres dog ikke – blot at vi skal blive sikret mod det.

Joe McNamee, fra European Digital Rights, ser med afsky på forslaget, som han mener, vil blive brugt til at retfærdiggøre enhver form for begrænsning eller undertrykkelse af vores rettigheder på internettet.

Andre kritikere har dog et helt andet syn på sagen: Det vil være umuligt at lave en virtuel mur rundt om Europa.

Teknologibloggeren Glyn Moody ryster på hovedet over politikerne og deres forslag.

Glyn Moody skrev:
A big hint of that cluelessness is that these people are still using the term “cyberspace” *seriously* in 2011, as is the fact that they actually think it’s possible to create a “single secure European cyberspace” with “virtual borders” and “virtual access points”. They only have to look at how porous the Great Firewall of China is – something that has been created and honed by experts with huge resources.

Da denne form for virtuel mur nemt vil kunne omgås med brug af proxier, kan man undre sig lidt over, hvorfor sådan et forslag egentlig tages seriøst nutildags, da alle, der virkelig vil tilgå det uspecificerede ulovlige indhold, nemt kan komme til det.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ramong 3. maj 2011 12:44

Nej! Bare nej...
Gravatar

#2 BeLLe 3. maj 2011 12:46

hmm.. jeg troede at politikerne allerede i 80'erne fandt ud af at mure ikke løste nogle problemer men de glemmer åbenbart hurtigt.
Gravatar

#3 Chucara 3. maj 2011 12:46

Nej, hvor er det sødt.. MEN DET ER FORKERT!!

Man burde automatisk blive udelukket fra at åbne munden offentligt hvis man udtaler sig positivt om eller fremsætter et sådant forslag.

Det er forkert at ville lave det, og det er forkert at tro, at det overhovedet kan lade sig gøre.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#4 BurningShadow 3. maj 2011 12:48

Behøver EU tilhængerne virkelig flere argumenter, eller kommer de til fornuft nu, og indser at vi skal væk fra den galskab?

EU ud af Danmark!
Radiovært @ VibeFM
Gravatar

#5 idiotiskelogin 3. maj 2011 12:57

Held og lykke med det.
Food for the NSA line eater.
Gravatar

#6 Lobais 3. maj 2011 13:00

hvorfor sådan et forslag egentlig tages seriøst nutildags, da alle, der virkelig vil tilgå det uspecificerede ulovlige indhold, nemt kan komme til det.
Så gør man da bare proxier ulovlige :-)
Programmers are similar to the monks of Europe’s Dark Ages; they are the only ones with the insight to read and interpret the scripture of this age.
Gravatar

#7 runeborgbjerg 3. maj 2011 13:01

Tja - er grunden til at nogle politikere syntes godt om forslag, ikke udelukkende uvidenhed?
"Jo, det lyder som en god idé at lave grænser på internettet, ligesom 'i den rigtige verden' - lad os da gøre det."

Jeg kan godt se fornuften i det, for folk som ikke ved en pind om emnet. Men som der bliver nævnt, er det praktisk talt umuligt, og med mindre de kan redegøre for hvordan det VIRKELIG kommer befolkningerne til gode, kommer det sikkert heller ikke til at ske.
Gravatar

#8 Brugernavn 3. maj 2011 13:03

Hellere en rigtig, fysisk firewall rundt om Europa. Så kan de lære det!
Bless this Thy hand grenade that with it Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits, in Thy mercy.
Gravatar

#9 Ramong 3. maj 2011 13:05

Zhadow (8) skrev:
Hellere en rigtig, fysisk firewall rundt om Europa. Så kan de lære det!

Den vil sikkert osse være mere effektiv end en virtuel firewall
Gravatar

#10 fidomuh 3. maj 2011 13:05

#7

og med mindre de kan redegøre for hvordan det VIRKELIG kommer befolkningerne til gode, kommer det sikkert heller ikke til at ske.


ligesom BP filteret aldrig skete? :)
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#11 Kian 3. maj 2011 13:12

Hvorfor er det at der findes folk i partier der påtager sig ordføreroller på områder hvor de har lige så meget viden som der er IQ i en flintesten fra indkørslen.
Det er mig en gåde, men samtidig er jeg ikke overrasket. For når en kollektiv masse af poltikere bliver enige om noget der er så håbløst så tangerer det jo til en PhD-afhandling i kollektiv idioti.
Jeg troede ikke tomme hoveder i forening kunne nå frem til ret meget. Men det lader til at de kan blive enige om at stille hjernedøde forslag. Jeg undres over denne ligegyldige holdning til IT, teknologi og teknologisk udvikling. Det er til grin at det er hjernetomme folk der kollektivt får lov til at udarbejde forslag med så lidt indhold og med et resultat så langt fra virkelighedens udfordringer og problematikker.

Besæt dog de IT, teknologi og videnskabsposter med folk der rent faktisk kan bidrage med noget. Og hvor er det pinligt at vi i Danmark som videns-samfund uge efter uge får lige så bovlamme forslag.

Politikere er et kollektivt uland når det kommer til brugbart indhold på IT-fronten. Jeg gir en fadøl og en Mars-bar til den første IT/teknologi-politiske ordføre der erkender at han/hun ikke aner en skid om den ordførepost han/hun har. (Og her burde alle partier række deres hænder op og puffe deres ordføre frem).

Helge Sander kan jo tage Penkowa under armen og være den første der melder sig!
I'm gay, I'm wacky!
its all about me and my boyfriend being gay...
cv: http://www.pixlr.dk
Gravatar

#12 ibyte_dk 3. maj 2011 13:13

Super fint for IT-branchen. Masser af arbejdspladser er det i det. At det så ALDRIG kommer til at blive effektivt, det er vel ligemeget i det store perspektiv.
Gravatar

#13 chris 3. maj 2011 13:17

Hurra...
endnu en mur til fort europa.
- og den her ide er cirka ligså godt som ideen med at bygge et hegn rundt om EU hvis den globale opvarmning skulle resultere i nogle millioner klimaflygtninge.


Derudover kan man jo ikke scanne alt på nettet.
Og/eller lavet et forbud mod proxyer.
For det første ville det jo kræve en uoverskuelig mængde regnekraft at inspicere alle pakker fra alle europæiske internetbrugere. Og det ville også være åndssvagt dyrt.
For det andet så er det svært at se om en person tilkobler en SSL forbindelse for at tilgå sin netbank eller for at bruge en proxy - det er jo en af fordelene ved en proxy

samtidig kan det betyde at hele vores internet bliver mere sårbart, da der nu kommer et single point of faliure, der potentielt set kan crashe de hundreder af millioner af internetforbindelser der findes i europa...


ps..
kan vi få nogle nyheder uden en ladet indskudt kommentar fra indsenderen tak?
www.noobish.dk
min clog
Gravatar

#14 Dr_Mo 3. maj 2011 13:32

newz.dk skrev:
Da denne form for virtuel mur nemt vil kunne omgås med brug af proxier, kan man undre sig lidt over, hvorfor sådan et forslag egentlig tages seriøst nutildags, da alle, der virkelig vil tilgå det uspecificerede ulovlige indhold, nemt kan komme til det.

Ja, og mange kan sparke en dør ind, knuse en vindue, bilrude, løfte en cykel, selvom alle disse er låst. Skal vi så bare undlade at bruge lås fra nu af? Jeg er helt enig at det er dumt, men IMHO burde newz holde sig væk fra at komme med deres egen umiddelbare subjektive mening i nyheden. Det er klart at en sådan mur vil have en effekt. Tror I virkelig at Kinas firewall har været fuldstændig nytteløst?

Der skal tilføjes at jeg selvfølgelig er modstander af dette forslag.
Gravatar

#15 idiotiskelogin 3. maj 2011 13:39

Love og regler som folk først finder dumme og stupide har en opdragende effekt efter et stykke tid.
Det tager cirka 10 år og så har danskerene som regel rettet ind.
Food for the NSA line eater.
Gravatar

#16 Odyssey 3. maj 2011 13:41

#15: 10 år? Du mener 10 minutter. Det er lige nok til at folk har fået klikket "Synes godt om" på en facebook gruppe mod forslaget, og glemt i samme stund!
Gravatar

#17 Rabonzo 3. maj 2011 13:45

Og jeg som troede at Internettet skulle være et "frit" sted... Gad vide om man begynder at lave "undergrundsnet" for at undgå de restriktioner hvis den der virkelig trumfer igennem? Ville virkelig ikke ønske at ende som Kina.
Gravatar

#18 syggangster 3. maj 2011 14:00

hvad med at lave en mur uden om politikerne, så kan de passe sig selv!
Gravatar

#19 telli 3. maj 2011 14:04

Jeg plejede at være meget positiv i forhold til EU, men det går langsomt op for mig, at det er et stort magtliderligt socialistisk foretagende, der ikke er til nogen gavn - tværtimod!
Gravatar

#20 Alrekr 3. maj 2011 14:17

telli (19) skrev:
magtliderligt socialistisk foretagende


Det tror jeg ikke på. EU blev oprettet for at beskytte bønderne (det er stadig en af de absolut største udgifter) og give dem støtte. Bønder har traditionelt (i hvert fald siden 50erne) været borgerlige/liberalistiske. Samtidig var forgængerne, EF og Kul- og Stålunionen, grundlagt af økonomiske samarbejdspartnere, og den økonomiske samarbejdspolitik har været en grundsten lige siden. Samtidig er flertallet i Europa-parlamentet blå af den ene eller anden art.

Hvis du endelig vil sammenligne EU med noget, så sammenlign det med USA.

Edit: Magtliderligheden vil jeg dog give dig ret i.
Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES
Gravatar

#21 Sugardad2 3. maj 2011 14:21

Er de helt hjernedumme? det er urealistisk at lukke sig inde, om de så er for at beskytte os, det er pisse lige meget, for det her skader mere end det gavner.

tænk over det, vi lever mere og mere i et globalt samfund, så hvad tror de ikke vi gør om 10-30 år? sjovt nok er det blevet mere globalt til det tidspunkt, og så snakker de om en digital mur? min bare røv, det er jo overhovedet ikke gennemtænkt
Gravatar

#22 svenskmand 3. maj 2011 14:25

#17 Det findes allerede, det hedder FreeNet.
Open Dungeons - A free and open source RTS in the style of Dungeon Keeper
Gravatar

#23 WuPtI 3. maj 2011 14:31

Jeg siger ikke at jeg er enig med denne idé, men jeg mener at det er meget tydeligt at artiklen er skrevet meget partisk MOD idéen. Burde nyhederne ikke være objektive og så holde meningerne til kommentardelen?
Gravatar

#24 LordMike 3. maj 2011 15:15

Omfg... Just ... Omfg!..
I go for F2F netværk og SSL encryption..

Suck on that...
An expert is a person who has made all mistakes in a very narrow profession - Niels Bohr

Core i7 3770 @ 3.4 Ghz - 16GB DDR3 (1600 Mhz) - 120 GB Vertex3 SSD - Radeon 6870 1GB - 24" Samsung SyncMaster
Gravatar

#25 RMJ 3. maj 2011 15:15

Internetet skal ingen murer have, det skal være et frit sted for alle.

Det var bedre de gamle fjolser byggede en mur omkring dem selv, sådan vi var fri for dem.
Gravatar

#26 Prion 3. maj 2011 15:26

Genial løsning, hvorfor har ingen tænkt på det før? Den kan jo praktisk oprettes samtidigt med den fysiske mur vi sikker kommer til at lave hen af vejen aligevel. Resten er af verden er jo fuldkommen fucked up.
Gravatar

#27 Satai 3. maj 2011 16:26

Fuck it, newz.dk's brugerbase laver en koloni i Norge!
Gravatar

#28 ipwn 3. maj 2011 17:19

Skrækkeligt.

På den gode side, er det vejen til et samfund hvor nettet hedder Cyberspace (som de klager over hehe), ligesom i Neuromancer. (Hvor termen cyperspace kommer fra) Så kan man være l33t hacker med trenchcoat og cybernetiske implantater i hjernen, der sælger forbudt information for store summer.
I R Fernius Maximus
Gravatar

#29 ktg 3. maj 2011 17:29

RMJ (25) skrev:
Internetet skal ingen murer have
Jeg ved godt at newz er en mere nørdet nyhedsside, men er det ikke sådan lidt unfair kun at lange ud efter håndværkere? :/
kudos til newz, som har valgt at fjerne mit avatar og give mig en pink diller igen :/
Gravatar

#30 Gabriel 3. maj 2011 17:41

ipwn (28) skrev:
Skrækkeligt.

På den gode side, er det vejen til et samfund hvor nettet hedder Cyberspace (som de klager over hehe), ligesom i Neuromancer. (Hvor termen cyperspace kommer fra) Så kan man være l33t hacker med trenchcoat og cybernetiske implantater i hjernen, der sælger forbudt information for store summer.


Yessir. Har allerede trenchcoaten, så mangler vi bare implantaterne i hjernen og et par data-lagre der kan indeholde alt for meget info.
Gravatar

#31 AvatarIsm 3. maj 2011 18:04

Ytringsfrihed, pressefrihed, medievalgfrihed...bliver der jo sat en dæmmer for det hele, hvis EU kommission sætter sådan en virtual mure op. Det er alt ander end lige med kommunisme!
ALT initiativ der peger mod den retning, skal stoppes.
Gravatar

#32 Chewy 3. maj 2011 20:19

@31

Jeg vil nu nærmere mene at det er tale om et fascistisk styre end et kommunistisk... Men nu er det jo også mere populært at svine kommunisme, så go ahead :-)
"Don't play games with me. Don't ever ever think you are capable of that.
I'm the Doctor.."
Gravatar

#33 nielsbrinch 4. maj 2011 06:09

Jeg synes der, afhængigt af implementeringen, er potentiale i idéen. Hov hov, vent lige, hør mig ud før I lyncher mig.

Forestil jer det bliver implementeret ved at sikre at servere/firmaer som anvender .eu-domæner er placeret i EU. Det er ikke utænkeligt man kan sikre det. Brugerne kan stadig selv vælge om de vil bevæge sig ud af den "sikre" zone, men de ved at på .eu-domæner kan de roligt klikke på en exe-fil, downloade 'gratis smileys' eller tilbyde deres hjælp med at flytte penge for en tysk fyrste.

Internettet skal være frit, jo jo, men der er da ingen der siger det skal være lovløst! (eller, jo det er der godt nok en hel del der siger, men jeg er ikke en af dem).

Hvis man kan regne med at dem som begår ulovligheder på den europæiske del af internettet bliver retsforfulgt, hvadenten der er implementeret via .eu-domæner eller på anden vis, så giver det et rimeligt trygt internet hvor almindelige mennesker ikke hele tiden behøver være så bange for om de får 'virusser' og hvis de bliver snydt, bliver dem der snyder faktisk fundet og retsforfulgt! Et modnet internet, som stadig er frit, bevares, men hvor loven respekteres.
Gravatar

#34 Boding 4. maj 2011 06:21

Der er intet andet at sige end : HVAD FANDEN HAR I GANG I P*KSPILLERE.....
Gravatar

#35 1000tusind 4. maj 2011 06:43

Jeg savner info om hvor forslaget kommer fra. Disse politikere må jo være blevet opfordret til forslaget fra enten deres bagland eller en eller anden lobby gruppe som har fat om deres kogler. Der må ganske enkelt være nogen andre som mener at dette er en god ide. Hvem kan det være? (udover pladebranchen)
Gravatar

#36 DrHouseDK 4. maj 2011 06:51

BurningShadow (4) skrev:
EU ud af Danmark!


I beg to differ.

Vil EU begrænse os, må de også gennemtvinge deres regler omkring registreringsafgift på biler - og gerne lidt regler omkring hvad vi må gøre ved vores biler.

Det er ikke engang en bilanalogi - det er en bilvirkelighed!

Jeg går så meget op i biler jeg er villig til at bytte et begrænset Internet for lavere registreringsafgifter.
// Troels
- Stolt Win7 bruger siden betaen.
Gravatar

#37 troldefar 4. maj 2011 08:13

Der er sq flere eksempler på hvad politikere blander sig i selv om det ikke fatter en hat!
Det er typisk politikere at de skal varetage områder de ikke har styr på, vi ser det hele tiden i de kompromiser de indgår partierne imellem om hvem der skal sidde på hvad.
Google sætningen "Series of tubes", mange husker sikkert denne udtalelse.
Hvorfor undrer folk sig stadig over det? Det har foregået siden politik blev skabt. Det handler ikke om at vide hvad der sker og hvad det betyder, det handler om at lade som om og så kaste mest mulig med mudder efter sine modstandere. Bare surt det går ud over os andre.
Gravatar

#38 clausjp 5. maj 2011 09:42

Er jeg den eneste der kan se at dette er vejen frem?
Tænkt eksempel:
Rusland tillader (lukker ikke ned for) mp3 som frit kan downloades via an hjemmeside.
Vi har love imod sådanne ting, men vi kan ikke gøre noget da hjemmesiden ligger uden for EU.
Her vil vi så kunne holde på vores regler sådan at der kan laves retningslinier som gælder for EU.

Er jeg helt galt på den?
Gravatar

#39 fidomuh 5. maj 2011 09:50

#38

Er jeg den eneste der kan se at dette er vejen frem?
Tænkt eksempel:
Rusland tillader (lukker ikke ned for) mp3 som frit kan downloades via an hjemmeside.
Vi har love imod sådanne ting, men vi kan ikke gøre noget da hjemmesiden ligger uden for EU.


Ifoelge nuvaerende praksis, saa kan vi jo blokere websitet, hoho.

Her vil vi så kunne holde på vores regler sådan at der kan laves retningslinier som gælder for EU.


Problemet er lidt at du saa skal lovgive om varer og lovgivning i andre lande, noget man boer holde sig meget langt vaek fra.

Er jeg helt galt på den?


Ikke helt, men du misser lidt kernen i det het.
For at kunne doemme noget ulovligt i Rusland (fx) skal vi doemme om deres lovgivning er acceptabel.
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#40 clausjp 5. maj 2011 12:23

#39
Ikke helt, men du misser lidt kernen i det het.
For at kunne doemme noget ulovligt i Rusland (fx) skal vi doemme om deres lovgivning er acceptabel.


Er det ikke lidt de vi gør hvis vi lige netop ved at tage det skridt (hvis det bliver til noget)? Som jeg ser det er det netop det der sker, vi sætter virtuelle grænser ligesom vi har grænser for at opdele lande sådan at love "kun" gælder i det land det er vedtaget i.

Kom til at tænke på et andet eksempel.
Land A tillader børneporno på nettet.
Bruger fra Land B, som (self) ikke tillader det, kan frit tilgå denne side da den er hosted i et land hvor indholdet er lovligt. Har vi så ikke bedst af at sådanne data ikke kommer ind for vores grænser?
Gravatar

#41 fidomuh 5. maj 2011 12:29

#40

Er det ikke lidt de vi gør hvis vi lige netop ved at tage det skridt (hvis det bliver til noget)? Som jeg ser det er det netop det der sker, vi sætter virtuelle grænser ligesom vi har grænser for at opdele lande sådan at love "kun" gælder i det land det er vedtaget i.


Nej. Du bestemmer hvilken information dine borgere maa se paa forhaand.
Dvs at istedet for at noget skal doemmes ulovligt for at blive "fjernet", skal det doemmes lovligt for at blive tilfoejet.

Kom til at tænke på et andet eksempel.
Land A tillader børneporno på nettet.
Bruger fra Land B, som (self) ikke tillader det, kan frit tilgå denne side da den er hosted i et land hvor indholdet er lovligt.


Det er ikke lovligt for brugeren at tilgaa indholdet, saa hvorfor ikke bare straffe brugeren istedet?

Har vi så ikke bedst af at sådanne data ikke kommer ind for vores grænser?


Det bliver ikke afhjulpet af dette forslag.
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login