Region HovedstadenEt år med danmarkshistoriens dyreste it-system

Via Berlingske - , indsendt af Kirsebær

Overlæge og formand for Dansk Brystkirurgisk Selskab, Niels Bentzon, deler i berlingske sin erfaring efter ét år med ‘danmarkshistoriens dyreste it-system’ – Sundhedsplatformen SP til en pris på 2,8 milliarder kroner.

her beskriver Bentzon, hvordan det nye system under parolen ‘inddragelse og engagering af borgeren’ kræver, at lægen sidder sammen med patienten og udfylder en lang række skabeloner og formularer på computeren.

Den filosofi sætter overlægen spørgsmålstegn ved og peger i stedet på, at systemet virker dræbende for den gode kommunikation mellem læge og patient.

Dertil kommer, at Region Hovedstaden havde forventet, at produktionen ville være tilbage på 100 procent efter fire ugers indkøring af systemet – det mål er endnu ikke nået, og produktionstabet det første år er ifølge Bentzon opgivet til 430 millioner kroner.

Gå til bund
Gravatar

#1 Claus Jørgensen 19. maj 2017 13:29

Så man betaler knap 3 millarder for et IT system der gør alting mindre effektivt? Måske skulle vi sælge staten et "system baseret på pen og papir" for kun 500 mio. kr.!
Gravatar

#2 MarsontheRocks 21. maj 2017 10:42

Flot....jeg er imponeret
Klap dig selv på skulderen
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login