unknownEmbedsmand har store problemer med CentOS

Via The Register - , redigeret af The-Lone-Gunman

I sidste uge opdagede kommunaldirektøren i den lille amerikanske by Tuttle, at byens website var erstattet af en default Apache-side, som nævnte Linux-distroen CentOS. På trods af at CentOS blot havde lavet softwaren, som var installeret af tredjemand, og ikke havde noget med ændringen at gøre, blev de af kommunaldirektøren truede med FBI, for at have ødelagt hans website. Dette blev til en lang udveksling af emails, hvor han gjorde sig selv mere og mere til grin, men dog fik hjælp til at løse problemet fra CentOS.

Efter at The Register har bragt nyheden, har han modtaget mange emails fra folk, som pointerer det tydeligvis simple problem; nemlig at de serveransvarlige har lavet rod i webserver-konfigurationen.

Men kommunaldirektøren har nu kontaktet The Register, og beder dem hjælpe ham med at stoppe strømmen af ydmygende mails fra CentOS brugere, og håber at de vil hjælpe ham med at forhindre at dette fortsætter.

Gå til bund
Gravatar

#1 bugger 28. mar. 2006 19:42

Man skal ikke skue hunden på hårene, eller tage fremmede damer på lårene.
Gravatar

#2 Dreadnought 28. mar. 2006 19:49

Man skal jo lære at man er uvidende på en eller anden måde. :D
La langue française fait tu parles comme un bébé.
Gravatar

#3 Pingu 28. mar. 2006 19:58

damn, det er jo som at læse en email fra en cs-spiller(okay, jeg flamer)! Der er jo !11½1oneone og alt ting :D
//Pingu
Gravatar

#4 thekilroy 28. mar. 2006 20:01

Ahh ligesom den med ham IT-supporten (som virker ret usandsynlig anyway).... Men grineren nok :) :P Var en god afslutning på dagen :)
KilRoY Was Here
Gravatar

#5 Onde Pik 28. mar. 2006 20:11

Ok. Så han er lidt uvidene. At kontakte et firma som står som producent på hans underligt ændrede hjemmeside er da ikke underligt. At han truer med FBI.. Nå ja.. han er lidt stædig. Det svare jo bare til at man i Danmark truede med politiet.

Det er da klart værre med alle de klaphatte der sender mails til ham hvor de sviner ham til. Det er SÅ typisk for nørder. Rigtig bedrevidene vigtigper-agtigt skynder de at fortælle manden hvor dum han er. Det er da grinagtigt. "Jaaa endelig nogen vi kan svine til" tænker de, medens de sider der med deres tux kasket og T-Shirt der er 10 numre for store. Grow up.
Gravatar

#6 Azuria 28. mar. 2006 20:32

man ligger som man har redt...
og den mand har da redt så ringe som nogen kan..
Smaa-Engle.dk - Hvor vi mindes vores små engle.
http://www.dealextreme.com/default.dx~r.40681525
Gravatar

#7 west 28. mar. 2006 20:42

Onde Pik - manden er stædig, arrogant og idiot.
Har du læst email udvekslingen ?

Lad ham riste - så kan han lære det :D
When troubleshooting SCSI devices, always remember to light the black candles at _midnight_, and run the silver knife _up_ the goats abdomen. - AC
Gravatar

#8 maxx001 28. mar. 2006 20:50

22 år i softwarebranchen som softwareudvikler... Tja... måske er det HAM der har lavet Windows :P
Gravatar

#9 mikbund 28. mar. 2006 20:58

Jeg forstår ikke helt hvordan historien er blevet leaket til offentligheden?

Hvis det er centOS virker det ikke særlig professionelt.

Manden er måske ikke videre intelligent, men han har vel lært af sine fejl allerede inden det blev offenliggjort. Der vel ikke grund til at gå til yderligheder. Der er mange på nettet der vidst ikke selv er et hak bedre, ved at cracke forums og tuttles hjemmeside. Hvorfor skal der absolut sendes mails ham hvor i der fortælles hvor dum han er, det har han da fundet ud af !
Gravatar

#10 David Munch 28. mar. 2006 21:02

Hilarious!!! :D
Gravatar

#11 michael007dk 28. mar. 2006 21:04

#5
Læs nu hvad han skriver i de mails.
-2^2 = -(2^2)
Kend dine regneregler - potens før fortegn
Gravatar

#12 plazm 28. mar. 2006 21:35

#5, og nu er du selv en af de bedre vidende eller hvordan hænger det sammen?

Du er måske typen som, selvom en anden dummer sig og stædigt holder ved det er rigtigt, syns det er i orden at han gør det?

Jeg har ikke selv sendt en mail, og jeg syns da også det er for dumt at de har gjort det. Men det ændrer ikke på de fakts at manden flere gange truer en person som prøver at hjælpe ham. Han forstod det ikke på den måde, så nu håber jeg bare at han har fået det hamret fast via de emails, at man ikke kommer videre, ved at råbe op, uden at høre på andre.
Gravatar

#13 Zleep-Dogg 28. mar. 2006 21:43

#9 ham der har haft korrespondancen med ham skrev flg. i kommentaren:
It would not be posted AT ALL if it were not for this this exchange:

me:
I will be forced to send these ridiculous e-mails to your local media

reply:
I have no fear of the media, in fact I welcome this publicity.

That is the only reason this was posted at all ...


en af brugerne på siden har skrevet flg. korte referat jeg finder ret sjovt - lille spinoff på en god gammel joke ;) (i den lange korrespondance har jeg dyb respekt for hvordan centos gutten holder ud at svare pænt på alt det pis han får fyret i hovedet):
Tuttle: Please remove your website from my homepage before I report it to government officials!

CentOS: Recommend you contact someone who does IT and show them the page so they can configure your webserver correctly.

Tuttle: I am the City Manager of Tuttle. I say again, remove your sorftware in 12 hours to avoid FBI involvement!

CentOS: Are you not understanding what I am writing? I would be glad to help you configure your webserver. If you will not let me help you, or at least talk to someone who knows what Apache is, then you will look like an idiot.

Tuttle: THIS IS THE CITY OF TUTTLE, OKLAHOMA*, I HAVE 22 YEARS IN COMPUTER SYSTEMS ENGINEERING AND OPERATION. I HAVE NO FEAR OF THE MEDIA, IN FACT I WELCOME THIS PUBLICITY. I CONSIDER THIS "HACKING" AND DEMAND YOU REMOVE YOUR SOFTWARE IMMEDIATELY OR FACE ARREST.

CentOS: This is a Linux operating system. Your call.

(begge quotes herfra)

her er en artikel om gutten hvori der bl.a. står flg.:
In addition to his time with the cities of Hugo and Harrah, Taylor spent 22 years working with E Systems as a program manager. Seventeen of those years were in Virginia, working on a classified government program. He has run his own computer business and worked for the Choctaw Electric Cooperative as their internet technologies manager.


gutten har altså været "internet technologies manager" og får alligevel en apache default side som denne til at være et "hackerangreb fra centos"?? 22 år i computerbranchen og han kan ikke læse oder was? seriously... den mand burde betale sin løn tilbage med renters rente...

men jeg er nu enig i at det er latterligt - og ganske barnligt på den ufede måde - at mailbombe ham... lidt ligesom #5's kommentarer om "nørder m. tux-kasket og 10 nr for stor t-shirt"... barnligt...
Gravatar

#14 keke 28. mar. 2006 21:46

Hehe nogle personer er vist for hurtige på aftrækkeren.
Håber han har lært at spørge sin administrator først, næste gang.
Måske er det derfor windows altid be'r brugeren om at kontakte sin administrator, hvis der er noget, der ikke er, som det burde være. :D

edit: Ja ganske enig med nogle af de andre post, mail bombing er latterligt. Ingen grund til at sparke til en mand der ligger ned...
Gentoo/Linux - If it moves, compile it.
Gravatar

#15 SmackedFly 28. mar. 2006 22:04

#9

Altså, min opfattelse er at han ikke har lært en pind, i det han skriver til avisen, siger han jo netop at den eneste grund til at han fik hjælp var at han truede med FBI, og fra hans perspektiv skulle supporteren bare have hjulpet ham med det samme. Og jeg vil nævne, at den grad af support han fik ville han aldrig være i nærheden af at få med en almindelig service løsning, de fleste tjekker altså ikke hvem din udbyder er, det skal du selv vide.

#5

Manden anklagede dem for at hacke hans side, da supporteren pænt forklarer ham situationen vedholder han sig sin ide, og gør det klart i mindre pæne toner. Supporteren kunne hvis han havde været i dårligt humør bare have sendt ham FBI's nummer, opfordret ham til at ringe til det, og pænt have ladet dem forklare manden hvor dum han er. Istedet forsøger han at lade manden slippe for den situation, og han får ikke engang en undskyldning til slut.
Han fortjerner hver og en mail han fik, om det så er 10 eller 1 million.

Hvis jeg rendte ind på hans kontor, vedholdende kaldte hans ledelse for en gang pis, truede med at ringe til statsrevisionen, og ikke undskyldte for det, ville jeg sku nok heller ikke blive populær.
Gravatar

#16 bjerh 28. mar. 2006 23:02

Hahah.. kæft en dør.. :D
Google define:Nerd - A nerd is very similar to a geek, but with more RAM and a faster modem.
Gravatar

#17 sKIDROw 28. mar. 2006 23:05

Jeg mistede hurtigt medlidenheden, så uforskammet han opførte sig. At han tilmed konkludere, at hvis de havde hjulpet ham hurtigere, med det problem de intet havde med at gøre, så havde de begge sluppet for det bøvl. Viser jo blot at han stadig ikke har fattet, at han skylder dem en undskyldning for hans opførsel. Håber han er færdig med, at tage sig af kommunikation ud af huset... ;)
Fri software: Software i brugernes interesse.
FSF Associate Member #2784
FSF Europe Fellow #882
Gravatar

#18 dkr 28. mar. 2006 23:21

billedet i toppen kunne got være ham fra centos
Gravatar

#19 surfer99 28. mar. 2006 23:44

#5 lidt uvidende ?
det maa da vaere aarets understatement

mailbombe manden ok det er at tage det lidt for langt ... men nu har vi jo saa heller ikke andre end hans ord for det saa jeg taenker blot om "mail-bombe" det ikke er 10 emails ?

som #3 siger mander smadrer jo hans email med udraabstegn og saa videre.

hvis du foelger linket til email udvekslingen:
http://www.centos.org/modules/news/article.php?sto...

som #15 siger bliver manden jo ved, selv efter at problemet er loest brokker han sig og paastaar det er centOS skyld og at de kunne have sparet sig selv og ham for en masse besvaer ved at hjaelpe ham med det samme istedet for at vente til han truede med FBI

Manden er jo bindegal.
Gravatar

#20 el_barto 29. mar. 2006 06:52

Man høster som man sår...får som fortjent...hvad man kaster op kommer ned igen...osv osv...

Manden er jo tydeligvis en idiot der har fortjent hver eneste mail han har fået.
Gravatar

#21 HCAndersen 29. mar. 2006 07:16

Manden er uskyldig. Han er bare en typisk Windows bruger.
Verden er så simpel at man ikke behøver at læse, eller sætte sig ind i noget som helst. Bare rive og flå irrationelt i hvad man nu engang kan få fat i.
Gravatar

#22 Onde Pik 29. mar. 2006 07:36

#7

Det rører mig egentlig ikke hvor dum manden er. Min foragt for folk der påtager sig ansvaret for at "belære" ham ved at sende svinere er uændret.

Jeg fatter simpelthen ikke at folk gider bruge deres tid på det.

#12

Nej jeg er ikke en af dem. Der er fandens til forskel på at skrive et indlæg til en historie i et specielt dertil beregnet forum. Og på at skrive uopfordrede breve til en enkeltperson.

Har svært ved at se hvordan du kan sammeligne det?????


#15

Jeg er altså fint i stand til selv at læse nyheden. Og omkring hvor stor en idiot han er? Læs mit svar til #7.
Gravatar

#23 Flyke 29. mar. 2006 07:38

I live in Corpus Christi, Texas.


Only in America..
Gravatar

#24 mostwanted 29. mar. 2006 08:15

#22

Han sender mig bekendt ikke nogen svinere, kun hjælp...? Forstår ikke helt dit synspunkt.
http://www.monkeyblog.org
.org - check!
aber - check!
Gravatar

#25 -N- 29. mar. 2006 09:10

#5+#22 Jeg er fuldstændig enig, det egentlige idioter er dem der tor de er supermænd og sviner ham uden at hjælpen ham. Så har man ikke meget mellem ørene. I stedet for at hælde vand ud af ørene, hvorfor så ikke være konstruktiv, når man nu tror man er så klog, hvorfor så ikke give svaret? Antager at 99% af dem der har skrevet egentligt ikke har vist helt sikkert hvad har været galt, men følte at de burde vide det, ellers er man ikke dum nok til at skrive en sviner mail til ham, det er jo 100% selvhævd og ikke en fløjt andet, ligesom børnene børnenehaven.

Han ved garenteret en masse om alt muligt der ikke lige vedrøre webservere.

Men ja, TYPISK nørd ting at håne på den måde.
Gravatar

#26 bech101 29. mar. 2006 09:48

Det skal også nævnes at byen efter denne "situation" har haft problemer med hacker angreb, alt med byens navn i sin adresse er blevet hacked, defaced osv, senest byen avis..

Forresten er Jerry er charmerende mand der elsker at "serve his city, to make it a better place to live".
//Bech
Bruger af: ALDI HARDWARE!
Gravatar

#27 bugger 29. mar. 2006 10:00

[url]#25[/url] Man skal altid behandle idioter lige så pænt som alle andre. De skal bare ikke have gavn af at være idioter.
Gravatar

#28 Pistolprinsen 29. mar. 2006 10:30

ROFLMAO :-)

Jeg har lige været inde på byens hjemmeside, og deres slogan er:

"The place where people grow - friendly!"
Well, they really need to grow, and learn to be friendly!!!

Der er endda osse et billede af fjolset - og, han ligner præcist det billede man får af ham gennem e-mail udvekslingen :-))))

Han har dog fjernet sin mail, selvom han stadig skriver at man bare skal skrive til ham, og han vil besvare alle mails...

Nåh, jeg sendte bare en mail til borgmesteren i stedet :-)
Gravatar

#29 addlcove 29. mar. 2006 11:20

#28

og hvad har du lige af vigtige ting at sige til en borgmester i usa? det er sku da direkte barnligt at skrive til ham.

Jeg kan næsten forstå at man skriver til idioten fra historien, men der er da ingen grund til at blande en borgmester ind i det.
Addlcove
T.S.A.
Alle udtalelser står fuldstændig for egen konto.
Gravatar

#30 Onde Pik 29. mar. 2006 11:38

#29

Byrådet ansætter kommunaldirektøren. Og Borgmesteren er jo en vigtig del af byrådet. ;)

Nej.. helt enig, jeg tror dog også at #28 skrev det i joke. Det håber jeg da i hvertfald...
Gravatar

#31 merovech 29. mar. 2006 11:56

#25
Det var dog den værste gang fordrukne ævl du har kastet op i den post.
1) Du syntes det er forkert at svine manden til, (trods hans dårlige opførsel og udeblivelsen af en undskyldning) men syntes at det er helt fint at du selv sviner alle "nørder" til ved at sige at: " TYPISK nørd ting at håne på den måde ".

Hmmm... hvis moral er godt - er dobbeltmoral så dobbelt så godt?

2) Nu bruger du netop begrebet "nørd" om dem som skriver sviner manden pr. mail. Vi taler altså personer der pr definition (nørd) er meget intereseret i computer eller dets lignende, men samtidig siger du "Antager at 99% af dem der har skrevet egentligt ikke har vist helt sikkert hvad har været galt".

Det er jo noget paradoksalt udtalt og viser bare at du forsøger at finde en måde at retfærdigøre din tilsvining af folk der har en forkærlighed for computere. Bedre tone næste gang, tak.
Gravatar

#32 skrump 29. mar. 2006 12:08

Hvorfor ringede idioten ikke bare?

I stedet for at skrive 20 mails frem og tilbage, ville et kort telefonopkald have løst problemet næsten med det samme.

Og så havde der ikke været noget på skrift at vise på en hjemmeside.
Gravatar

#33 el_barto 29. mar. 2006 12:17

#32
Når du skriver idioten mener du vel kommunaldirektøren?
Gravatar

#34 moeller2000 29. mar. 2006 12:22

Jeg tror faktisk hele den her episode er et hemmeligt reklame-stunt for City of Tuttle :-)
Hvor mærkværdigt det nu end er...

Forestil jer det antal hits deres side har fået :P
<a href="http://www.net-fun.dk">net-fun.dk</a> | Katrinebjerg insider weblog!
Gravatar

#35 hr. værk 29. mar. 2006 15:22

Jeg er måske også et "a**hole" men da jeg læste den fik lokal sprøjten da linket.... (igen)....
The only "-ism" that works is Darwinism
Gravatar

#36 SmackedFly 29. mar. 2006 16:22

#25

Hvordan i alverden kan du mene at han overhovedet burde hjælpe manden? Giver Microsoft gratis support til folk der er kunde hos internet udbydere der bruger deres produkter?
Gravatar

#37 Onde Pik 29. mar. 2006 16:50

#36

Nej. Hvilket også er 100% irrelevant for hvad #25 synes af de der sender mails burde skrive i dem. Og jeg er da enig med ham... hvad søren er det positive i at svine ham til. Hvis man har en løsning på hans problem og man er indstillet på at bruge tid på at maile ham... Hvorfor i alverden skulle man så svine i steder for at hjælpe ham?
Gravatar

#38 Ronson ⅍ 29. mar. 2006 16:55

Hvorfor er der ingen der har linket til
http://www.newz.dk/forum/item/63552/?
Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.
Gravatar

#39 SmackedFly 29. mar. 2006 17:12

#37

Problemet er jo at manden ikke vil hjælpes, når han bliver bedt om at give information, begynder han at snakke om FBI.

Hvis i snakker om dem der sender mail til ham efter sagen er afsluttet, så til en vis grad ja, på den anden side har jeg intet problem med at han klart får markedet at han har dummet sig. Jeg synes hans opførsel i den her sag er under alt kritik.

Sandheden er jo at han ikke skrev til CentOS for at få hjælp, han skrev til dem for at svine dem til, uden at have noget basis for det, fordi han havde en eller anden personlig ide om at han forstod noget om sagen, og det gjorde han uden først at have kontaktet sin egen administrator. Han gjorde ALT forkert i den her sag, og jeg har meget svært ved at se hvordan supporteren nogensinde kan få det mindste af skylden, han gjorde alt for at hjælpe ham.

Hvis du som supporter havde modtaget en mail hvor du blev truet med fbi, og efter 2 svar tilbage stadig ikke havde fået klarlagt situationen ville du så have fortsat med at snakke med manden?!
Vi er begge to enige om at et sandsynligt resultat ville være at manden var blevet til grin hos FBI istedetfor ikke?!
Gravatar

#40 Deternal 29. mar. 2006 20:23

Det er barnligt at massemaile ham efter incidenten.
Det er også barnligt at Tuttle manden ikke erkender at han har dummet sig.
CentOS gutten var måske lidt hurtig på aftrækkeren (I feel sorry for your city var ikke den bedste åbningsbemærkning).
MS havde bedt manden om at ringe og taget 3500+ dkk for det.
Havde han ringet igen, efter at have fået forklaret løsningen yderligere 3500 dkk og så fremdeles.

Det er fair nok at manden ikke ved alt om IT og iøvrigt heller ikke FULDSTÆNDIG ulogisk at kontakte CentOS, men havde været lidt smart hvis han nu havde bedt sin webhost provider kigge lidt på den Apache side og finde fejlen fremfor selv at sidde og true folk.
Gravatar

#41 Zleep-Dogg 30. mar. 2006 07:21

#40
CentOS gutten var måske lidt hurtig på aftrækkeren (I feel sorry for your city var ikke den bedste åbningsbemærkning).


jeg er nu af den overbevisning at den bemærkning var ganske oprigtigt ment... altså at CentOS fyren faktisk syntes det var synd for byen at hjemmesiden ikke virkede... I får lige de første 2 mails i kontekst:


Thu, 23 Mar 2006 00:52:58 +0000 (Wed, 18:52 CST)
Jerry A. Taylor submitted the following Information:
Email xxxxxxx
Company City of Tuttle
Location Oklahoma
Comments

Who gave you permission to invade my website and block me and anyone else from accessing it???
Please remove your software immediately before I report it to government officials!!
I am the City Manager of Tuttle, Oklahoma.

-----------------------------------------------

From: Johnny Hughes
To: Jerry A. Taylor
Subject: Re: www.centos.org - Contact Us Form
Date: Wed, 22 Mar 2006 18:59:18 -0600

I feel sorry for your city.

CentOS is an operating system. It is probably installed on the computer
that runs your website.

We hope you are happy with it, since we produced it for free and you are
able to use it without paying us ... and are even threatening to have us
arrested for providing to you free of charge.

Please contact someone who does IT for you and show them the page so
that they can configure your apache webserver correctly.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login