Wikimedia

Elon Musk i mail til Tesla-ansatte: Vi har en sabotør

Via cnbc - , indsendt af arne_v

I en mail til Teslas ansatte fortæller Elon Musk, at han har opdaget en ansat blandt dem, som har udført udførlig og skadelig sabotage.

Den pågældende ansatte har lavet kode-ændringer i operativsystemet til Teslas fabrikssystem under et falsk brugernavn og har eksporteret store mængder følsom Tesla-data til ukendte tredjeparter.

Ifølge Musk har sabotøren indrømmet. Den ansatte har fortalt Musk, at motivationen for sabotagen var, at han ikke fik den forfremmelse, som han gerne ville have.

Omfanget af sabotagen er endnu uklart, ligesom det også er uklart, om han har samarbejdet med andre Tesla-ansatte eller eksterne organisationer, hvorfor der nu påbegyndes en grundig undersøgelse.

I mailen nævner Elon Musk, at der er en lang række organisationer, som vil, at Tesla skal dø.

Disse inkluderer Wall Street-folk, der har tabt milliarder, konkurrerende bilproducenter, samt olie- og gas-firmaer, der ikke ønsker, at Tesla fremmer solenergi- og elbil-teknologi.

Musk opfordrer slutteligt sine ansatte til at være vagtsomme – specielt i øjeblikket, da Tesla er ved optrappe produktionen af den hypede Model 3’er, så producenten kan nå deres mål om at kunne producere 5.000 om ugen, inden andet kvartal slutter denne måned.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ufomekaniker 20. jun. 2018 07:20

Det er så grimt når sådan noget sker. Vi har jo brug for Elon til at vriste os fri af olie-industriens tag. En parallel situation: Lige som music-industriens krig dengang man var tvunget til at købe en hel CD til 200kr hvis man vil høre bare en sang fra kunsneren. Det er nye tider.
Gravatar

#2 kblood 21. jun. 2018 17:10

Det er jo nok svært at verificere at det er rigtigt, i hvert fald at så mange har støttet dette og været imod Tesla projektet og derfor støttet dette, men det lyder desværre meget sandsynligt. Flere af disse industrier og mennesker har vidst ikke tidligere været sky for at bruge shills og sådan for at få højere salg eller beskytte deres industri.
Gravatar

#3 arne_v 21. jun. 2018 18:29

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#4 kblood 21. jun. 2018 19:16

#4 Shots fired... ja, bliver nok svært at finde ud af hvad sandheden er om den sag.
Gravatar

#5 arne_v 21. jun. 2018 19:48

#4

Jeg vil nu tro at det kommer frem i retten.

Men man kan jo gøre sig sine tanker.


Den pågældende ansatte har lavet kode-ændringer i operativsystemet til Teslas fabrikssystem under et falsk brugernavn og har eksporteret store mængder følsom Tesla-data til ukendte tredjeparter.


WAPO:


But the employee, Martin Tripp, told The Washington Post that he did not tamper with internal systems and is instead a whistleblower who spoke out after seeing "some really scary things" inside the company, including dangerously punctured batteries installed in cars.
...
Speaking Wednesday night to The Post, Tripp confirmed that he provided information to Business Insider for a story the news website did earlier this month about the company's raw-material waste.
...
Tripp said he did not hack into Tesla computers, saying, "I don't have the patience for coding."


https://heavy.com/news/2018/06/martin-tripp/


According to the complaint filed against Martin Tripp, he is a relatively new Tesla employee. He joined the Nevada Gigafactory in October 2017, working as a process technician. You can read the description of a process technician’s job here. According to Tesla’s job description, a process technician does the following:

Responsibilities:

Disposition of all non-conformance materials that produced by the manufacturing line.
Day to day coverage of production line process, including a rapid response to out-of-control processes to minimize cost and maximize productivity.
Investigate and implement countermeasures to improve process Cpk and product yield.
Maintain and help develop up-to-date maintenance and calibration procedures and schedules.
Support Lean Manufacturing and 5S initiatives.
Work with Engineering and Manufacturing to ensure manufacturing instructions and qualification schedules are always available and current.
Must be flexible to support both days, swing and an alternative workweek of manufacturing schedules (Some weekends and holiday required depending on production line support).
Responsible for parts and tools inventory.
Responsible for writing rework procedure and training associate on new processes
Manage repairs/troubleshooting exactly to instructed process.
Manage small projects involving multiple departments and/or outside contractors.
Manage workload with positive attitude and proactively help co-workers


Synes man den job-beskrivelser lyder som en mand der er bekymret for spild af resourcer og lækkende batterier eller lyder det som en mand der kan lægge malware ind i et OS?The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#6 kblood 24. jun. 2018 07:38

#5 Ja, hans forklaring lyder da sandsynlig, men kan ikke helt se hvordan en retssag skulle kunne hjælpe specielt meget. Det ville kræve ret gode beviser imod anklagerne, eller for at det ikke var ham som gjorde det.

Hvis det var fordi han arbejdede sammen med alle mulige store virksomheder som Musk påstår, så burde hvem som helst jo sådan set kunne hacke med de rette instruktioner. Uanset så burde der være beviser i Teslas systemer om der var et hack af nogen slags til at begynde med... men derfra og til at bevise at det var ham her som gjorde det, når nu der blev lavet en flask system bruger og alt mulig... hvis altså det som Elon Musk siger er rigtigt.

Det eneste vi med sikkerhed kan sige om hans job-beskrivelse er at hans historie lyder solid. Hvis han havde planlagt alt dette, så ville han så nok også have sådan en historie klar. Overordnet set, så tror jeg nu heller ikke det er ham. Det lyder i hvert fald lidt til at Musk baserer sine anklager på at denne medarbejder har brokket sig og fordi han har, og selv har indrømmet, at han har lækket data fra Tesla. Det er da nu vidst forståeligt nok når det egentlig var hans job med at holde øje med de ting. Hvis dataen han så lækkede var lagt i systemet af en 3. part... så kan det da egentlig nemt være at han er blevet vildledt ligesom Musk.

Men den simpleste forklaring ser helt klart ud til at være at Elon Musk vidst har reageret noget paranoidt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login