mboost-dp1

Microsoft Corporation

Dyrt at opgradere Windows 7 i Danmark

- Via Version2 -

Forskellen mellem priserne på et produkt solgt i USA og det samme produkt solgt i Europa er nogle gange markante, og med Windows 7 er forskellen i nogle tilfælde på over 100 %.

Hos Version2 har de kigget nærmere på prisforskellene og fået sig en snak med divisionschef Mortimer Liebman fra Microsoft. De største forskelle er på opgraderingspriserne for Windows 7 Professional og Windows 7 Ultimate, der for førstnævnte er på 106 % over den amerikanske pris, og for den anden er på 96 %.

De resterende produkter har en merpris på omkring 44 %, priser Liebman forsvarer med forskellen mellem det amerikanske og det danske marked.

Mortimer Liebman, divisionschef hos Microsoft til Version2 skrev:
Som udgangspunkt er priserne fastsat ud fra, at det er forskellige markeder med forskellige valutaer og skatter, og vi budgetterer også ud fra, hvor meget vi forventer at sælge.

Liebman vurderer desuden, at langt de fleste vil købe Windows 7 med en ny computer, hvor der er tale om andre priser end ved løssalg. Han ønsker dog ikke at forklare, hvorfor merprisen på professional- og ultimate-opgraderingerne er så høje i forhold til de andre priser.





Gå til bund
Gravatar #1 - TuxDK
6. aug. 2009 06:53
Ja, og de koster en brøkdel af prisen i nogle andre lande.
Sådan er verdens økonomien.

Ting koster forskelligt i forskellige dele af verden.

Jo, ville da helst gerne give så lidt som muligt for tingende, men tag det nu også i perspektiv. Vi tjener det mere i gennemsnit end f.eks usa. Så tingende koster jo også det mere.

Er bare ved at være træt af at folk brokker sig over disse ting, der har eksisteret i årtier.
Gravatar #2 - Bettemand
6. aug. 2009 06:54
Det handler vel lidt om det old gamle princip med udbud og efterspørgsel. Er folk villige til at betale 106% mere end amerikanerne så sælger man selvfølgelig produktet til den pris. At det er hamrende urimeligt er vel lidt en anden sag. Jeg ville sgu nok have gjort det samme hvis jeg stod og skulle sælge et produkt.
Gravatar #3 - Yddi
6. aug. 2009 07:02
Ting er dyrere i Danmark ja. Ikke mindst pga. den danske moms, men 106% er lidt i overkanten efter min mening.

Jeg synes, at man skal belønne folk, som er loyale overfor produktet og gerne vil opgradere. Derfor skal det gøres billigt.

Det kommer eksempelvis til at koste 200-250 kr. at opgradere til Apples Snow Leopard. Så jeg synes at Microsoft presser citronen lidt mere end det burde være nødvendigt.
Gravatar #4 - TuxDK
6. aug. 2009 07:07
#3

Lad være med at sammenligne med Apple.
De tjener pengene på hardwaren i stedet for, det gør MS ikke.
Gravatar #5 - -N-
6. aug. 2009 07:12
#3 Jeg tror at han siger det med momsen fordi det kan være farligt at sige, at prisen skyldes den højre betalingsvillighed.

Metallica koster 700,- pr. billet i Danmark og det halve i Sverige og Tyskland er det også pga. moms og afgifter? - Nej det er fordi de ved vi køber uanset hvad og vi har en stor købekraft.

Vi er vandt til at have coop og dansk supermarked, hvor den ene er dyre end den anden. Vi er som dansker ikke vandt til konkurrence og være kritiske overfor priserne, for den mulighed har vi sjældent på så lille et marked med så store og få spillere.

/Ontopic

Derudover synes jeg det er lidt ærgeligt, men heldigvis er det ikke forbudt at købe sin licens i USA og smide den på en dansk computer. Windows med dansk sprog er alligevel en lidt underlig oplevelse f.eks. i cmd.
Gravatar #6 - f-style
6. aug. 2009 07:14
I økonomiske term kaldes det profit maksimering :).
En stor forskel er også hvad folk tjener i forhold til prisen af et produkt. Mikrosoft har nærmest monopol (monopol lignende status) så de maksimere selvfølgelig deres profit så vidt muligt, alt andet ville være dumt (rent økonomisk).

En alm. person i Kina kan f.eks. ikke betale for en windows version til f.eks. 200$ da deres indkomster er væsentligt lavere hvorimod en amerikaner har råd til det.

Der er desuden forskellige markeder med forskellig adfærd så det er fair at adskille markederne. Desuden hvis det bliver billigere at paralel importere fra f.eks. USA så vælger folk jo nok at købe af den vej for at få en billigere version end i hjemlandet.
Gravatar #7 - GibStorm
6. aug. 2009 07:19
Simpel løsning, køb lortet over nettet fra USA.
Gravatar #8 - TuxDK
6. aug. 2009 07:24
-N- (5) skrev:

Derudover synes jeg det er lidt ærgeligt, men heldigvis er det ikke forbudt at købe sin licens i USA og smide den på en dansk computer. Windows med dansk sprog er alligevel en lidt underlig oplevelse f.eks. i cmd.


Nej det er ikke ulovligt, men der skal stadig betales moms bagefter.
Gravatar #9 - Bettemand
6. aug. 2009 07:30
Nej det er ikke ulovligt, men der skal stadig betales moms bagefter.


Men nu er momsen heldigvis ikke på 106% i DK
Gravatar #10 - Exolite
6. aug. 2009 07:34
det burde ikke komme som en overraskelse for microsoft at de miste markedsandele til linux og unix når de skruere prisen op. bare fordi man har "mange" penge er det da ingen garanti for at man har lyst til at poste så mange penge i et OS. personligt ville jeg bruge pengene på en hardware opgrade og så holde mig til linux
Gravatar #11 - TuxDK
6. aug. 2009 07:38
Jeg forstå ikke helt.

I USA (både amazon og Microsoft's egen shop) koster Windows 7 Ultimate $320 (ca 1700)

Det er da samme pris som UK?

Du kan få en Vista til 1200 kr, med Windows 7 upgrade herhjemme lige nu.

Hvor kommer de 96% procent fra?
Hvor har de den pris på 2300 fra?
Gravatar #12 - Shadowhunter
6. aug. 2009 07:38
#8

Nej det er ikke ulovligt, men der skal stadig betales moms bagefter. [/quote]

Det ændre ikke på den bliver meget billigere købe i England på grund af lav kurs og prisen rimelig.

Fordi selve prisen på den danske udgave bliver meget høj..

mener det er 600-700 kroner en perium koster der over....
Gravatar #13 - Yddi
6. aug. 2009 07:42
#4 . Apple har valgt en anden foretningsmodel ved køb af deres computere. OSX koster noget mindre end Windows, men til gengæld kan Apple tjene på hardwaren, så i det tilfælde kan man ikke sammenligne Apple med Microsoft nej. Men når vi taler ren opgradering af softwaren så tjener Apple jo ikke på noget hardware. De får jo ikke solgt mere hardware fordi man vælger at opgradere styre systemet.

Jeg har forståelse for at Microsoft vil tage sig betalt for deres produkter, men jeg synes at det er en fodfejl at ligge priserne så højt. Hvis de skal undgå at tabe markedsandele og gøre piratkopiering til et mindre problem, så bør de være noget mere aggressive i deres prissætning efter min mening.
Gravatar #14 - Oculus
6. aug. 2009 07:50
Skatter, afgifter og valutakurser.

Ja, det har altid haft indflydelse på regionale markedspriser, men 106% er sgu' for meget.

Folk skal også huske på at de altså også betaler moms i udlandet, mindre ja, men lad nu vær' med at smide fuld dansk moms oven i US priser der allerede inkluderer taxes.

Selv høje danske skatter og afgifter forklarer ikke det hele, da prisen i hele EU generelt er de 90-100% højere.

USD er altså ikke halveret heller de seneste år.

Det er simpelthen et spørgsmål om at amerikanere er mere pris-følsomme end europæer, bredt set. I USA har "mælke-syndromet" der hærgede Danmark for et par år tilbage, hvor man seriøst debaterede i ører pr. liter og folk valgte på baggrund af det, længe nået hi-fi, computer og andre luksusgoder.
Gravatar #15 - terracide
6. aug. 2009 07:55
Er folk virkelig så vil dumme?
Det er MANGE år siden at jeg lærte at hvis f.eks et grafikkort koster $400 i USA, så vil prisen i DK ligge på ~4000,- kr.

Folk skulle tage og bruge indersiden af tomrummet, istedet for at flyde med strømmen som døde fisk og bræge op over ting de ikke har sat sig ind i.
Gravatar #16 - Remmerboy
6. aug. 2009 07:56
#1
det er jo ikke fordi skatter og afgifter bliver størrere ved at vælge professional og ultimate i forhold til home premium.
jeg kan forstå hvis det er konsekvent dyrere ved alle produkter. som f.eks at fuld versionerne koster ca 43% dyrere end usa (ifølge kilden) som kan forklares til 25% moms, 12% eu told (hvis varene importeres ind til eu) og så lidt størrere avance pga højere levestandard i dk.
men når upgrade til prof og ultimate er så markante, så skyldes det kun grådighed. ikke skatter og afgifter
Gravatar #17 - izym
6. aug. 2009 08:02
Hvad jeg synes virker endnu mere underligt er selve priserne. Forskellen på en Ultimate upgrade og fuld er 100 kr. Jeg betaler satme ikke 2200 kr. for en upgrade.
Gravatar #18 - fennec
6. aug. 2009 08:02
For at få lidt perspektiv på lønnen i USA så er her listen over deres minimumløn:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._minimum_...

Den ligger på alt fra $2,65 til $8,55 men ligger generelt på ca $7,25.
$7,25 = 37.46 dkr

Prøv lige at få en dansker til at gå til den timepris... Jeg tjente mere end det som avisbud for 20 år siden.

Ergo er Win7 lige så dyr for befolkningen i USA som i danmark. Betydende at vi skal arbeje lige mange timer for at få råd til den.

Og inden folk så begynder at sige deres skat er mindre, så husk at man lige skal have ekstra regningen på sygesikring og uddannelse med (noget mange ikke engang har råd til)...
Gravatar #19 - exeel
6. aug. 2009 08:07
#18 Well put.
Gravatar #20 - fennec
6. aug. 2009 08:08
Hvad koster Win7 så i Kina (eller ligende lande) hvor timelønnen ligge endnu lavere??

Hvorfor er der ingen der klager over at Win7 (og alle andre produkter) er endnu billigere der?
Gravatar #21 - izym
6. aug. 2009 08:09
#18

Men det er jo stadig mega skod den måde de gør det på. Jeg kan ikke se hvorfor nogle, skal være halvt så dyre, hvorimod andre skal være dobbelt så dyre.
Gravatar #22 - TuxDK
6. aug. 2009 08:19
#21

Du ved godt at det gælder stort ALLE produkter?
Det er altså ikke kun "åh så onde microsft" der gør det her.
Gravatar #23 - fennec
6. aug. 2009 08:23
#21
Hvorfor koster et æble 2-3 kr. i Danmark men under 1 kr. i Kina?? Du kan sikkert få en PS3 til under 1000 kr der. Sådan er det bare...

Men MS har jo også ansatte og forhandlere her i Danmark, som skal have der løn/betaling. Da de skal have dobbelt så meget, som de samme personer i USA, så bliver MS jo nød til at hæve prisen med samme mængde.
Gravatar #24 - Glædelig Jul!!
6. aug. 2009 08:23
106% er godtnok noget af en prisforhøjelse, men MS er vel ikke de eneste der laver det nummer.


Lige et OT spørgsmål.

Nu forlyder det jo at MS har droppet "E"-full versionen og vil sælge update versionen i europa.

Hvad så med os der har preorderet en "E" full?

Nogen der ved noget om det?


Gravatar #25 - Bonzoom
6. aug. 2009 08:24
#18

Nu er minimumslønnen ikke den de fleste amerikanere tjener. På http://www.bls.gov/oes/current/oes_nat.htm kan man læse følgende:

May 2008 National Occupational Employment and Wage Estimates

United States

These estimates are calculated with data collected from employers in all industry sectors in metropolitan and nonmetropolitan areas in every State and the District of Columbia.

Gennemsnitslønnen i usa er 42.270 USD eller ca. 220.000 dkr.

Udover det synes jeg at der burde gives en billig upgradepris til alle os der har levet i med og modgang med Vista.

Gravatar #26 - Flux
6. aug. 2009 08:27
#18 skrev:


For at få lidt perspektiv på lønnen i USA så er her listen over deres minimumløn: http://en.wikipedia.org/..

Den ligger på alt fra $2,65 til $8,55 men ligger generelt på ca $7,25.
$7,25 = 37.46 dkr

Prøv lige at få en dansker til at gå til den timepris... Jeg tjente mere end det som avisbud for 20 år siden.

Ergo er Win7 lige så dyr for befolkningen i USA som i danmark. Betydende at vi skal arbeje lige mange timer for at få råd til den.

Og inden folk så begynder at sige deres skat er mindre, så husk at man lige skal have ekstra regningen på sygesikring og uddannelse med (noget mange ikke engang har råd til)...


Så skal du jo også lige tænke på at der er rigtig mange her i DK som næsten ikke kan få det til at rende rundt..

godt nok skal de betale for uddannelse, sygesikring osv. men vores priser på alt fødevarer etc. er jo en del højere end derovre..

Gravatar #27 - -N-
6. aug. 2009 08:28
#15 De sidste mange gange jeg har købt noget det passet 6-7x dollarkursen.

F.eks. min gfxkort kostede ~300$ og ~1800kr.

Ved mit bundkort var det mindre, det kostede ~750kr incl porto og ca. 125$.

#21 Det heddet profitmaksimering og går at at differentiere prisen i forhold til betalingsvillighed og købekraft. Det betyder at forskellige markeder har deres egne forbrugskurver og udbud/efterspørgselskurver.

Hvis du er en virksomhed ville du jo heller ikke sælge noget til 5,- hvis du kunne få 20,- og stadig sælge nogenlunde det samme.

#25

Ja ville også gerne have en billig upgrade pris, synes de er blevet lidt for griske.
Gravatar #28 - -N-
6. aug. 2009 08:30
15 De sidste mange gange jeg har købt noget har det passet 6-7x dollarkursen.

F.eks. min gfxkort kostede ~300$ og ~1800kr.

Ved mit bundkort var det mindre, det kostede ~750kr incl porto og ca. 125$.

#21 Det hedder profitmaksimering og går ud på at at differentiere prisen i forhold til betalingsvillighed og købekraft på de enkelte markeder. Det betyder, at forskellige markeder har deres egne forbrugs- og udbud/efterspørgselskurver.

Hvis du havde en virksomhed, ville du jo heller ikke sælge noget til 5,- hvis du kunne få 20,- og stadig sælge nogenlunde det samme.

#25

Ja ville også gerne have en billig upgrade pris, synes de er blevet lidt for griske.
Gravatar #29 - dan1el
6. aug. 2009 08:46
det er fordi de skal starte printerne op til at lave lokaliseret indpakning. (og sikkert noget med at omkostningerne også skal de andre aktiviteter de har i EU...kæmpe bøde ?)
Gravatar #30 - PaNiX
6. aug. 2009 08:49
fennec (18) skrev:

...
Ergo er Win7 lige så dyr for befolkningen i USA som i danmark. Betydende at vi skal arbeje lige mange timer for at få råd til den.

Og inden folk så begynder at sige deres skat er mindre, så husk at man lige skal have ekstra regningen på sygesikring og uddannelse med (noget mange ikke engang har råd til)...


Man skal så også tage med, at der faktisk er ret mange af de almindelige arbejdere (ikke de helt lavest lønnede dog), der får deres helbredsforsikring som en del af lønnen - akkurat som mange danske virksomheder tilbyder deres medarbejdere nu om dage (om man kan li' det eller ej).

Derudover er det altid en rigtig dårlig idé at sammenligne to lande på minimumsværdier. Dette er især tilfældet, når du sammenligner Danmark og USA. USA er vist nok det land i verden, hvor der er størst forskel på rig og fattig. Danmark er et af de vestlige lande i verden, hvor der er mindst forskel på rig og fattig.
Gennemsnitslønnen er nævnt i nr. #25, og den er nok ikke så meget anderledes end vores (uden at vide det dog).
Detil kommer at varerer (uden moms) generelt er billigere i USA.

Når det så er sagt, så havde det her nok handlet mere om løn, hvis alle de danske version var ca. lige meget dyrere (procentvis), end de amerikanske. Det handler i høj grad om profitmaksimering, som nævnt andre steder i tråden.
Gravatar #31 - TormDK
6. aug. 2009 08:58
Vi skal igen tænke på at det er FPP produkter der omtales i denne artikel.

Microsoft har aldrig haft et stort Retail salg, langt største delen af salg af Windows til private er OEM licenser.

Folk vil hellere betale mindre og så selv bokse med udfordringerne efterfølgende end de vil betale up front for support.

Sådan er det. Jeg ser ikke de danske priser som specielt dyre i forhold til Microsofts normale FPP priser.

Hvis man er utilfreds kan man jo bruge pengene på en MSDN subscribtion istedet, så kan man jo få Windows og Office pakken derfra.
Gravatar #32 - noise
6. aug. 2009 09:03
Gider alligevel ikke have den på dansk, kan simpelthen ikke finde rundt i Windows hvis den er på dansk.
Gravatar #33 - Decipher
6. aug. 2009 09:15
Dyrt at opgradere windows 7 til hvad??
Gravatar #34 - Ibankai
6. aug. 2009 09:38
Er det ikke muligt at købe Windows 7 i staterne?

Tænker at hvis prisen er 100% mindre, så kan man umuligt miste penge på at ens pakke bliver taget i tolden?
Gravatar #35 - izym
6. aug. 2009 09:44
Min pointe er: Hvem fanden køber en upgrade når den fulde version koster 100 kr. mere? De kunne sgu da lige så godt fjerne produktet så.
Gravatar #36 - TormDK
6. aug. 2009 10:18
#35 Upgrade og fulde versioner er de samme rent support mæssigt set fra Microsoft's synspunkt.

Den eneste forskel er at man skal være lidt snørklet for at en clean install med en Upgrade DVD.

Gravatar #37 - vagn
6. aug. 2009 10:28
Hvad fanden er det for noget ævl Microsoft bataler ikke en skid mere i skat af de penge de tjæner i Danmark en i andre lande 0 kr de betaler skat i USA
Gravatar #38 - vagn
6. aug. 2009 10:50
Home > Systems > Servers > Operating Systems > Microsoft

Print this page E-mail this page to a friend



Average Customer Rating
Customer Rating: No Reviews
Write a Review



Microsoft Windows 7 Professional - Complete package - 1 PC - DVD - English - North America FQC-00129
This item will be released on October 22, 2009. Pre-order now!
PC Mall Part #: 7849054 Mfr. Part #: FQC-00129
Usually Ships:
Call Us Place your order today and be one of the first to receive this product when it arrives!
What does this mean?
Platform: PC

Manufacturer: Microsoft
Click here to visit our Microsoft store.

FREE UPS Ground (no mail-in rebate required)!
– Offer good for online orders only!
FedEx Standard Overnight Only $9.99! - Offer good for online orders only!

Your Price: $299.98
Quantity:








Gravatar #39 - Wazkyr
6. aug. 2009 10:57
Er der nogen der ved hvor længe man kan preorder det til den billige pris? Det ville være dejligt hvis det var helt indtil release.
Sidder og kigger på Amazon.co.uk som har det til ca 600,(70£)


Link til Amazon Pris
Gravatar #40 - mZungu
6. aug. 2009 11:01
lidt off topic, men var det ikke i dag at m$-partnere kunne suge windows 7 fra msdn? Og hvor meget partner skal man være for at kunne hente den? For jeg kan ikke finde den....
Gravatar #41 - T_A
6. aug. 2009 11:35
#6

Enig så længe de ikke gør parallelimport import ulovligt/umuligt med deres produkter så er jeg helt med på man på tage ens lands pris eller finde nogen der parallelimporterer det.


Nogen der ved om en US win7 update overhoved vil godtage en dansk win Vista ?

#40

Hvis du ikke har fået besked fra dem så er du nok ikke en af dem.
Gravatar #42 - TormDK
6. aug. 2009 12:35
#40 Den er ikke frigivet endnu.

Men den skulle frigives idag efter planen.
Gravatar #43 - mZungu
6. aug. 2009 15:05
T_A (41) skrev:
#6
#40

Hvis du ikke har fået besked fra dem så er du nok ikke en af dem.


Så du mener at alle dem der har mulighed for at hente den fra msdn, de får en personlig besked fra Microsoft? Hvis ja, er det en service jeg gerne vil have bekræftet fra andre kilder


TormDK (42) skrev:
#40 Den er ikke frigivet endnu.

Men den skulle frigives idag efter planen.


Det tænkte jeg nok. Hvornår er mon sidste frist "dansk tid", inden hele verden har overstået 6. august?
Gravatar #44 - izym
6. aug. 2009 18:15
mZungu (43) skrev:
Så du mener at alle dem der har mulighed for at hente den fra msdn, de får en personlig besked fra Microsoft? Hvis ja, er det en service jeg gerne vil have bekræftet fra andre kilder

Hvem har dog nogensinde sagt det er en personlig besked? Det kan lige så vel være en auto-genereret besked.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login