mboost-dp1

droneejere i europa får skærpede retningslinjer / newz.dk

UK Civil Aviation Authority

Droneejere i Europa får skærpede retningslinjer og kan nemmere spores

- Via BBC -

Nye retningslinjer for droneejere i Europa er ved årets indgang netop trådt i kraft – ejere kan nemmere opspores, hvis de overtråder dem.

Samtlige EU-lande, Norge og Island har indgået en fælles aftale om regler for droneflyvning. Disse retningslinjer vil også afspejle sig i Storbritannien.

De nye regler giver en større ensartning på flere niveauer. For eksempel er distinktionen mellem kommerciel og fritidsbrug udvisket, da her nu gælder samme regler. Det er dog forbudt at flyve i over 120 meters højde uden tilladelse.

De fælles regler betyder dog også, at man ikke behøver at bekymre sig om at krydse landegrænser med sin drone.

De nye regler betyder dog også, at selv mindre droner skal registreres hos en luftfarts-autoritet. Dette er for at sikre, at droneejere kan opspores, hvis de overtræder reglerne.

Der bliver dog skelnet mellem tre risiko-kategorier, nemlig low, medium og high-risk.

Low-risk dækker over open-category-droner, som ikke behøver nogen autoriseringsgodkendelse, men vil være underlagt operationelle begrænsninger.

Medium-risk dækker over specific-category-droner, som kræver autoriseringsgodkendelse af en national luftfarts-autoritet.

High-risk er certified-category-droner, som skal følge mere stringente regler, da de vil kunne medbringe passagerer i fremtiden.

Droner som vejer mindre end 250 g er den eneste type, som gerne må flyve over mennesker. Hvis den vejer op til 2 kg, skal de være mindst 50 meter væk fra mennesker. Hvis dronen vejer over 2 kg, må den kun flyve langt fra mennesker.

Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
6. jan. 2021 12:14
Det er da fint at holde det i skak men hvad med alle de andre droner som ikke er private?
Gravatar #2 - maxkarlsson91
12. jan. 2021 05:16
For nylig brugte vi droner til at skyde interessante videoer til et spilwebsted https://spiludenrofus.com. Men desværre var vi aldrig i stand til at omsætte det i praksis på grund af lovgivningens pres. Det er meget trist :(
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login