mboost-dp1

amerikansk hær lancer brigade nattesyn kikkert / newz.dk

@lancer_brigade, Twitter

Den amerikanske hær tager ny nattesynskikkert i brug

- Via The Verge -

En video fra den amerikanske hærs Lancer Brigade viser en ny slags kikkert med nattesyn i brug: Ligner en scene fra computerspil.

Den amerikanske hærs Lancer Brigade har på Twitter fremvist en ny slags kikkert til nattesyn.

Den nye nattesynskikkert har fået navnet ENVB-G, der står for Enhanced Night Vision Goggle-Binoculars.

I stedet for de grynede, grønne billeder, man normalt forbinder med en nattesynskikkert, fremstår billederne med den nye type kikkert hvide.

Omridset af objekter og mennesker er tydeligt markeret, og scenerne fra videoen kunne nemt forveksles med scener fra et computerspil.

Læs også: Den amerikansk hær vil bruge Microsofts HoloLens-AR-briller.

ENVB-G bruger rør med hvid fosfor til at hjælpe soldater med at se i mørket. Tidligere har man anvendt grøn fosfor, der egner sig godt til det menneskelige øje, da det er specielt følsom overfor farven grøn.

Den hvide fosfor giver angiveligt bedre kontraster i forhold til tidligere teknologi, og resultatet er et klart oplyst synsfelt, der gør det nemt at identificere våben, mennesker og udstyr.

ENVB-G er designet som en kikkert, der giver forbedret dybdeopfattelse og gør brug af et integreret AR-(augment reality) system





Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
5. maj 2021 09:06
Det ligner noget fra Predator.
Gravatar #2 - T_A
5. maj 2021 11:02
Ja hvis ægte, så ser det ud til at den kombinerer low-light og IR og derefter manipulerer billede for at gøre det ekstra synligt.

Så den opdeler ting ud fra IR forskellen fra objekter og markerer disse med en meget tydelig omkreds, så de er nemme at skelne fra hinanden og baggrunden.

F.eks. ved 7 sek. kan du se en soldat går foran en anden, så der er overlap, der hvor der er overlap kan den ikke skelne de 2 soldater fra hinanden (relativ ens varme) og derfor er der ikke fed omrids hvor de overlapper.

Dette gør det super nemt at se f.eks. en person der kun stikker hovedet op bag en mur, men bevirker ikke du har en masse farve indtryk fra forskellig IR som man ser det ved et termisk sigte.
Eller at du har en over belysning som man ser med typisk low-light hvis der pludselig er et lysglimt.
Gravatar #3 - tangloppen
10. maj 2021 18:14
ENVG-B er en såkaldt “Fusion binocular” hvor det lysforstærkede billede har termisk “overlay”, dog kun på den ene side.

Fidusen ved ENVG-B er muligheden for at koble det på et lokalt “netværk” hvor brugeren vil kunne se et sigtebillede fra det tilhørende termiske sigte, ligesom al anden information vil kunne projiceres ligeså.

Selve fusionen mellem billedrør og termisk er ikke nyt, det har amerikanerne leget med i de sidste 15 år.

Iøvrigt, selve billedrøret er lige netop det - et godt gammeldags billedrørsfjernsyn. Analogt.
Dog i mikro format og i tosset høj opløsning (størrelsen taget i betragtning), og i stand til at forstærke lys med faktor 10.000.

Så når man undre sig over hvorfor natkikkerter er så dyre, så skal man blot huske på at det vitterligt er et stykke teknologisk vidunder.

Som iøvrigt er vanvittigt svært at producere.
Der findes reelt set 6 fabrikker i verden der kan producere i god kvalitet.

Iøvrigt sindsygt interessant emne.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login