mboost-dp1

No Thumbnail

De Gule Sider overhaler Google

- Via Comon - , redigeret af Emil , indsendt af tblaster

Googles kort-tjeneste har gjort sig meget bemærket på det seneste med deres Street View-funktion, der gør det muligt at se billeder nede fra en given gade. De første fotovogne er begyndt at fotografere i Danmark, men endnu kan funktionen ikke bruges i en dansk gade – det kan man derimod hos De Gule Sider.

Hos DGS har man været i gang med at tage panoramabilleder i København. I første omgang er udvalget ret begrænset, man kan vælge at tage en tur gennem Strøget, Nyhavn og Kongens Nytorv.

Der er tale om de første indledende skridt, og tjenesten vil løbende blive udbygget. Tjenesten kaldes DGS Gadefoto, men det er ikke kun billeder ude fra gaden, som vises. Enkelte steder har fotografen været inde i en bygning (f.eks. forretning eller restaurant) og tage et billede.

Jørgen H. Nicolaisen, online-produktchef hos DGS til Comon skrev:
Vores plan er at få endnu flere butikker og restauranter med i vores Gadefotokoncept, og på sigt kommer vi også til at tilbyde Gadefotos inde fra storcentre og kulturelle seværdigheder.

Gå til bund
Gravatar #1 - LordMike
2. jun. 2009 06:23
Privatlivsforstyrrelse!!!!

Stævn dem!

-.-

/Sarcasm
Gravatar #2 - el_barto
2. jun. 2009 06:27
Råddent...find dog på jeres egne features i stedet for en ren kopi.
Gravatar #3 - Zaiathon
2. jun. 2009 06:35
#2

der fandtes da også kort-tjenester før Google Maps... så er de vel også nogen kopister?
Gravatar #4 - mille
2. jun. 2009 06:47
Ja, jeg skal sandelig love for, at Google er blevet overalet kraftigt!

I første omgang er udvalget ret begrænset,..
men endnu kan funktionen ikke bruges i en dansk gade
Mon ikke Google kommer med alle deres billeder meget snart?

Enkelte steder har fotografen været inde i en bygning...
Tag et billede selv, og smid det på Google maps. Der er da muligheder nok.

Google dækker hele kloden, land og hav, og rummet, så jeg synes ikke, at de er blevet overhalet af DGS, blot fordi de har lagt et par gader i Kbh. ind, og et par billeder fra en restaurant!
Gravatar #5 - moulder666
2. jun. 2009 06:53
Hmm - i mine øjne er det det rene spild af penge for DGS. De forsøger at udbyde en tjeneste, der med garanti vil blive tilbudt i en større og mere omfattende version ved Google indenfor kort tid. Også selvom de vælger kun at fokusere på Danmark, kan jeg ikke på nogen måde forestille mig, at de i længden vil kunne tilbyde en bedre tjeneste end Google.

Jeg er helt klart fortaler for, at DGS finder nye områder at udbrede sig indenfor - men dette virker bare dødfødt fra starten.
Gravatar #6 - Anders Fedеr
2. jun. 2009 07:07
skipperskip (4) skrev:
Google dækker hele kloden, land og hav, og rummet, så jeg synes ikke, at de er blevet overhalet af DGS, blot fordi de har lagt et par gader i Kbh. ind, og et par billeder fra en restaurant!

Jep - det er lidt som at tage et billede af sit soveværelse og sige "Jeg har overhalet Google! ... hvis altså man kun ser på det område der udstrækker sig indenfor mit soveværelses fire vægge."
Gravatar #7 - brummie
2. jun. 2009 07:44
En bedre titel ville være
"Den Gule Side er Google Wannabe's"

iAarhus.dk havde panorama's på kortet i 1999, men blev godt og grundigt overhalet er google.
Gravatar #8 - lindysign
2. jun. 2009 08:17
Lad dem dog... :)

Hold da op hvor er jeg overrasket over alle de negative kommentarer som ikke har andet på sig end negativitet.

Der ér vel og mærke konkurrencefrihed herhjemme (i hvert fald rent teoretisk), og det er supergodt at google får en smule konkurrence, som måske får begge parter til at oppe sig. Det er sådan det virker, og fred være med det.

At jeg så kan tvivle på om både googles og DGSs streetview egentligt bliver andet end et nysgerrigt indslag som folk søger lidt på for sjovt engang i mellem (som google earth), det er en anden side af sagen. Det er gode værktøjer på nogle få specifikke områder, men der går år før det bliver egentligt brugbart for den almindelige borger.
Gravatar #9 - luuuuu
2. jun. 2009 08:35
Det kedeligste ved den her funktion er at det snat ikke er værd at tage på ferie.

Hvis jeg siger "Jeg var i frankrig og jeg var oppe i eiffel tårnet, det var nice, og så var jeg også nede og se den der champs gade", så er der jo bare en eller anden smartass der åbner google og finder billeder og siger "Jeg var ikke i frankrig, men her er eiffeltårnet og champs gaden"..

Det er jo snyd.
Gravatar #10 - LsV
2. jun. 2009 08:40
#9
Nu var jeg i New York i for 3 mdr. siden, og jeg havde street viewet næsten det meste af Manhatten... men det er SLET ikke tæt på at være det samme... Billeder kan bare ikke beskrive livet på gaderne, ej heller alle minderne selvfølgelig...
Gravatar #11 - exert
2. jun. 2009 09:10
Ser man bort fra den lidt uheldige overskrift her på newz, og koncentrerer sig lidt om DGS Gadefoto, så synes jeg det er flot og brugervenligt, så det lover godt.

Jeg tror bestemt, der er en mange der af vane kun bruger dgs.dk og Krak til at finde adresser og rutevejledninger, og derfor aldrig vil komme i kontakt med Googles Street View. Jeg ser derfor mere dette som træk i forhold til konkurrencen med Krak.
Gravatar #12 - arrogant
2. jun. 2009 11:12
vi har faktisk lige haft en google maps bil holdende herude hvor jeg arbejder i herlev. så de kommer omkring.
Gravatar #13 - ktg
2. jun. 2009 12:57
skipperskip (4) skrev:
Google dækker hele kloden, land og hav, og rummet, så jeg synes ikke, at de er blevet overhalet af DGS, blot fordi de har lagt et par gader i Kbh. ind, og et par billeder fra en restaurant!
DGS er kun til det danske marked, så på det danske marked har de overgået Google, jo. *

brummie (7) skrev:
En bedre titel ville være
"Den Gule Side er Google Wannabe's"

iAarhus.dk havde panorama's på kortet i 1999, men blev godt og grundigt overhalet er google.
Tvivler på at DGS vil være som Google. Google laver en masse andet end kort, mens det er en af DGS's kerneprodukter.
Er det umuligt at lave noget som andre også tilbyder uden at man ligefrem er efteraber. Æv, hvor er du en wannabe, når du render ned og køber en mobiltelefon fra nokia. De har jo bare kopieret Motorola vildt meget med transportable telefoner! Kom nu lidt ind i kampen.

Jeg synes da det er fedt at DGS kan tilbyde det samme som Google, og oven i købet være hurtigere ude end en gigant som Google. Og så længe man også kan slå personer op på DGS, så har de da også klart nogle fordele.

Derudover er panoramabilleder en ret gammel opfindelse, som du også selv gør opmærksom på, #7, så jeg akn slet ikke se hvorfor folk har den her negative holdning til det.

*) Vil dog give #11 ret i at "overhale" er et noget uheldigt ordvalg, men de prøver da at øge konkurrencen, ved at være førende på dét punkt, og det er kun godt.
Gravatar #14 - Skak2000
2. jun. 2009 15:41
Okay, De Gule Sider har taget fører trøjen i Danmark med Street View.
Når Google er færdig med at rediger deres billeder, så tager de føringen igen og holder den!

Det tager jo en del tid at fjerne nummerplader og ansigter fra samtlige billeder!

Ind til vider må vi nøjes med De Gule Siders udgave!
Gravatar #15 - LsV
2. jun. 2009 17:32
Det som jeg kan se hvor DGS kan få et større "marked" end Google er netop ved arrangementer, hvis de nu fx. tog til Roskilde Festival og ellers bare tog billeder af alle stier og lejre - det kunne blive et rigtig fint koncept.

Men altså gå ind i en butik og tag et pano. billede, det kan jeg altså ikke lige se det helt store i - Nøøj har de underbukser her....

anyways, måske ved restauranter/caféer/etc kunne det være nice, også var der helt sikkert også nogle af de mere "skumle" restaturanter der skulle oppe sig for at få kunder.. Så på den måde kunne det være meget fint
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login