Flickr - saschaaaDansk bredbånd overhales

Vi er som nation den 15. bedste, når det kommer til bredbånd, viser den månedlige opgørelse fra selskabet Speedtest, hvor Danmark er røget en plads ned.

Dermed har for eksempel Rumænien og Lituaen bedre bredbånd, end vi kan klare her hjemme.

Singapore, Sydkorea og Hong Kong indtager top tre på listen.

Speedtest har opgjort den gennemsnitlige danske internetforbindelse til at være 63,02 mbps.

Det skal dog siges, at en lignende test hos Akamai for nyligt placerede Danmark på en 10. plads.

Gå til bund
Gravatar

#1 Hærmoriden 14. aug. 2017 15:11

Hvilke prisleje pr mbit ligger de forskellige lande så på? Jeg tænker om de 15 lande der ligger over os, for mete pr krone end vi gør siden borgerne vil betale for det?
Gravatar

#2 Jim Night 15. aug. 2017 06:07

#1 Husk også at tage højde for købekraft :-)
Gravatar

#3 PHP-Ekspert Thoroughbreed 15. aug. 2017 06:16

Hvis gennemsnit hastigheden er 63 mbit - så må der dælme være nogen der trækker det gevaldigt op!

Og det kunne være sjovt med et gennemsnit af upload også.

- når det så er sagt, så sidder jeg faktisk i et sommerhus med 90 mbit internet :) der er måske håb forude.
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#4 CBM 15. aug. 2017 06:21

Jeg har svimlende 25 Mbps derhjemme via det hypermoderne YouSee kobber.

Der må være flere der er sluppet ud af YouSees kobber tyranni end jeg regnede med.

Jeg kan komme helt ned på 2.. Ahh det er nostalgi som dengang jeg havde 56k modem
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#5 kimsondergaard 15. aug. 2017 06:27

Hvis nu selskaberne gjorde mere for at udrulle deres fibernet i byerne, ville jeg blive glad!
Dog har TDC/Yousee planer om at opgradere deres fremskudte centraler, så formoder at vi fortsat man forvente en stigning i hastigheden, min er ihvertfald gået fra en 20/2 i 2012, til i dag at kunne levere en 50/10.
Og her snakker vi om VDSL/kobbernettet, kunne aldrig drømme om at benytte 4G som primær kilde til internet xD
Gravatar

#6 T_A 15. aug. 2017 06:35

Ret dårlig journalistik.

Han skriver en artikel ud fra en simpel liste over hvad gennemsnit-hastigheden for de personer, som benytter speedtest og lader det stå, som om det alene giver nogen form for billede af den generelle internet struktur i Danmark.
Data som tilgængelighed, antal forbindelser per indbygger og evt. pris skal da som min. med for på nogen måde at kunne sammenligne de enkelte lande.

Men det vil jo kræve lidt research, så det bliver det ikke til.

Gravatar

#7 Baum 15. aug. 2017 06:52

#4 CBM

Jamen hvis du er så utilfreds, så kan du da vælge en anden udbyder, evt. spørger dem om de gider at smide en gratis fiber ind til dig? Det står jo frit for alle firmaer i DK at ligge en alternativ kobber/fiber linje ind til folk.

Men lad os da få liberaliseret nettet, så kan du se hvilke tilstande vi får, bare tag England som eksempel. Der er MANGE der stadig kun kan trække 2Mbit, fordi de bor en skidt sted og der ikke er økonomi for et firma at grave noget ind til dem. Og så bliver det sgu bare ikke gjort.

Vi er simpelthen så forkælet i DK, vi vil bare have og have, og tror sgu stadig at det er andre der skal betale for det.
Gravatar

#8 CBM 15. aug. 2017 08:15

#7: vi skal bare have nedlagt forbud mod "bredbånd" via kobber... slut prut :-) så vil YouSee blive tvunget til at tilbyde folk den fiber der allerede er købt for mange år siden og som bare ligger klar, men som YouSee af en eller anden årsag IKKE vil tilbyde folk, fordi deres "kobber er godtnok" holdning og "vi er ikke færdig med at malke kobber zombien endnu"
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#9 Hærmoriden 15. aug. 2017 09:11

CBM (8) skrev:
#7: vi skal bare have nedlagt forbud mod "bredbånd" via kobber... slut prut :-) så vil YouSee blive tvunget til at tilbyde folk den fiber der allerede er købt for mange år siden og som bare ligger klar, men som YouSee af en eller anden årsag IKKE vil tilbyde folk, fordi deres "kobber er godtnok" holdning og "vi er ikke færdig med at malke kobber zombien endnu"


Der er jeg enig med dig. YouSee har teknikken klar allerede. Men det ser ud som om, at de malker kunderne, ved at beholde dem på gammel teknologi, og så blot vedligeholder den af og til. Det er billigst for YouSee, men er et dårligt produkt for rigtig mange af deres kunder.

Jeg husker en udsendelse for nogle år tilbage hvor, hvor bossen for YouSee sagde, at der ingen grund var til at sende tv i HD format, for det digitale SD signal var rigelig god kvalitet til hr og fru Danmark. Der havde YouSee lige åbnet op for digital SD signalet. BlueRay var længe udbredt på det tidspunkt og vores nabolande sendte allerede i FullHD. Jeg har aldrig set en så selvsikker person argumentere foran et tv før. YouSee hænger sgu på nogle punkter i bramsen ude hos deres kunder :D

Det er ikke alle der bare kan skifte udbyder, for at få bedre internet. Og YouSee er næsten alle steder i Danmark, hvilket forekommer mig meget mystisk, at de så ikke osse vil skrotte kobber til fordel for fiber eller coax. Danmarks mest udbredte net, er osse det ringeste. Det er da ikke hvad jeg forbinder med at have føretrøjen på...

Hvis såfremt, at der ikke kan komme andet ind i huset end et ringe kobber, må prisen jo osse være derefter sammenlignet med markedsprisen. Men alligevel, ligger en 10/1 på højde med en 30/30 her. Så for kundens synspunkt, kan jeg da godt se, at det er træls, at YouSee kun vil levere kobber til ca 200 kr mdr, når naboen kan få 30/30 fiber/coax til samme pris.

Jeg har kobber ind i lejligheden (8/0.75 eller det der er værre)
Jeg har coax fra YouSee (med dataloft på)
Jeg har fiber (helt uden begrænsninger)
Det er de valg jeg har her, og de koster næsten det samme for deres laveste hastigheder. Og jeg har prøvet alle tre forbindelser forbi fiber kom senere. Så jeg kan godt forstå dem der kun kan vælge ringe kobber, fordi YouSee har nedprioteret dem. Det sker både i byer og på landet.

Jeg er kunde, så jeg ser det fra kundens synspunkt :)
Gravatar

#10 CBM 15. aug. 2017 13:53

#9;

Helt enig, jeg ville ønske jeg kunne vælge fiber, men det kan jeg ikke... jeg er underlagt YouSee's diktatur.

YouSee holder fremskridtet tilbage fordi de har en ide om at det er til deres egen vindings skyld... samtidigt står politikerne og lader som om at vi er det land i verden som er længst fremme med alting, ikke mindst 4K TV, bredbånd osv osv...

Jeg tvivler stærkt på at vi vil nå at opleve 4K TV på kabel nettet før kabel tv er en saga blot... Det er allerede, i min optik, forældet at tænke i store TV pakker der består af 99% crap kanaler som alle sender genudsendelser af 99% crap 100% af tiden.

Jeg er desværre tvunget til at have den lille kabel TV pakke, men hvis jeg ikke havde været så letsindig at leje min bolig fremfor at eje den, så ville jeg jo heller ikke være underlagt YouSee's medie diktatur.

Samtidigt, er jeg, som alle andre danskere, underlagt DR's medie diktatur plus deres "medielicens" (DR's "dummebøde", til dem der vælger at omgive sig med noget så moderne som en computer eller en telefon)
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#11 x-site 15. aug. 2017 15:06

Enig med #6

Off topic ish
Tænker at jeg vil byde lidt ind her.
Jeg bor i et 2. verdensland (Filippinerne)

Jeg har 50/50 (Kan få hurtigere) "Fiber", fordi jeg bor i den rigtige bygning og i et riger område (højmiddelklasse), og den koster da også mere end "alm." hastighed.
I 2013 betalte jeg samme pris for en 3/1Mbit linje, men så kom der konkurrence fra et andet firma som ville ind på marked, det tvang alle teleselskaberne at opgrader dækning og hastighed vs pris

Grunden til "fiber" er at jeg har telefon kable fra lejligheden ud til centralen og derfra er der fiber. Så ja kobber kan forsat bruges og give høj hastighed så længe centralen er relativt tæt på og er udstykket til det.

Den LTE (4G) hastighed man kan få på en god dag og i det rigtige område, lever samme eller laver hastighed end 3G i Danmark på grund af centralerne ikke er udbygget til at håndtere volumen. (I 2013 var du heldig hvis du fik 512Kb/s)

Hvis man tager til områder, hvor den lavmiddelklasse eller kun få mennesker bor, ligger hastigheden de tilbyde mellem 512Kbit - 5Mbit, og nogle steder er det kun langsomt ustabilt 3/4G (256K - 5mbit) som tilbydes. Der skal selvfølgelig også tages højde for landet størrelse og landskab, gør det svære at levere til en rimelig pris.
(Tages forbehold for undtagelser)

Point med dette er at det ville nok have set værre ud i Danmark end det gør, hvis de frie markedskræfter bestemte over forbindelserne :)
Gravatar

#12 graynote 16. aug. 2017 15:44

CBM (10) skrev:
#9;

Helt enig, jeg ville ønske jeg kunne vælge fiber, men det kan jeg ikke... jeg er underlagt YouSee's diktatur.

YouSee holder fremskridtet tilbage fordi de har en ide om at det er til deres egen vindings skyld... samtidigt står politikerne og lader som om at vi er det land i verden som er længst fremme med alting, ikke mindst 4K TV, bredbånd osv osv...Tjah .. gennem de sidste 20 år er min netforbindelse blevet temmeligt meget hurtigere - eller 15 år, hvis vi springer 28.8, 56k og ISDN over og går direkte til min tid som coax-opkoblet.

Når jeg sammenligner de teoretiske makshastigheder på min første yousee-kabelforbindelse med de praktiske makshastigheder på min nuværende yousee-kabelforbindelse, så er downloadhastigheden mere end 1.100 gange højre og uploadhastigheden 2.000 gange højere.

Og prisen er en brøkdel.

Den her idé om, at Yousee ikke udvikler sig, eller at det er partout er yousee, der skal lægge fiber til folk, er lidt fjollet, synes jeg.

TeleDanmark/TDC/Yousee er i markedsøkonomiens navn blevet frataget retten til have monopol, og det betyder da sørme også at deres forpligtelser langt hen ad vejen fratages - ligeledes i markedsøkonomiens navn.

Selvfølgeligt skal de ikke lægge og udbyde fiber eller andet, der ligger ud over forsyningspligten, hvor de ikke synes, at det giver mening for dem.
Gravatar

#13 solen 16. aug. 2017 16:18

Jo, lidt udvikling er der da sket. Yousee tilbyder i dag 150 Mbit/s på VDSL2. Snart tilbyder de 300 Mbit/s. Med tiden, når fiberen kommer tættere på, kan flere få disse hastigheder. På coax tilbyder de i dag gigabit...
Gravatar

#14 CBM 17. aug. 2017 06:40

graynote (12) skrev:
CBM (10) skrev:
#9;

Helt enig, jeg ville ønske jeg kunne vælge fiber, men det kan jeg ikke... jeg er underlagt YouSee's diktatur.

YouSee holder fremskridtet tilbage fordi de har en ide om at det er til deres egen vindings skyld... samtidigt står politikerne og lader som om at vi er det land i verden som er længst fremme med alting, ikke mindst 4K TV, bredbånd osv osv...Tjah .. gennem de sidste 20 år er min netforbindelse blevet temmeligt meget hurtigere - eller 15 år, hvis vi springer 28.8, 56k og ISDN over og går direkte til min tid som coax-opkoblet.

Når jeg sammenligner de teoretiske makshastigheder på min første yousee-kabelforbindelse med de praktiske makshastigheder på min nuværende yousee-kabelforbindelse, så er downloadhastigheden mere end 1.100 gange højre og uploadhastigheden 2.000 gange højere.

Og prisen er en brøkdel.

Den her idé om, at Yousee ikke udvikler sig, eller at det er partout er yousee, der skal lægge fiber til folk, er lidt fjollet, synes jeg.

TeleDanmark/TDC/Yousee er i markedsøkonomiens navn blevet frataget retten til have monopol, og det betyder da sørme også at deres forpligtelser langt hen ad vejen fratages - ligeledes i markedsøkonomiens navn.

Selvfølgeligt skal de ikke lægge og udbyde fiber eller andet, der ligger ud over forsyningspligten, hvor de ikke synes, at det giver mening for dem.


I mit hjørne af dk er yousee ikke underlagt frie markedskræfter

Jeg må ikke få fiber og skal jeg have net kan jeg vælge mellem :

Mobildata som er dyrere og langsommere end selv yousee

Yousee Coax med yousee som ISP

Yousee Coax med en anden ISP

Yousee gør det umuligt for konkurrenter at levere noget der er bare i nærheden af at være billigere end de selv er

Mit yousee Coax er så i så dårlig kvalitet og så langt fra centralen at jeg kun kan få en meget ustabil, dyr og langsom net adgang

Derudover tvinges jeg til at betale for en tv pakke jeg ikke bruger samt en licens jeg heller ikke bruger

Skal jeg have en bedre løsning skal jeg flytte og det vil jeg ikke, da jeg er glad for det rækkehus jeg bor i


Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#15 mvoigt27 20. aug. 2017 07:42


CBM (14) skrev:
graynote (12) skrev:
CBM (10) skrev:
#9;

Helt enig, jeg ville ønske jeg kunne vælge fiber, men det kan jeg ikke... jeg er underlagt YouSee's diktatur.

YouSee holder fremskridtet tilbage fordi de har en ide om at det er til deres egen vindings skyld... samtidigt står politikerne og lader som om at vi er det land i verden som er længst fremme med alting, ikke mindst 4K TV, bredbånd osv osv...Tjah .. gennem de sidste 20 år er min netforbindelse blevet temmeligt meget hurtigere - eller 15 år, hvis vi springer 28.8, 56k og ISDN over og går direkte til min tid som coax-opkoblet.

Når jeg sammenligner de teoretiske makshastigheder på min første yousee-kabelforbindelse med de praktiske makshastigheder på min nuværende yousee-kabelforbindelse, så er downloadhastigheden mere end 1.100 gange højre og uploadhastigheden 2.000 gange højere.

Og prisen er en brøkdel.

Den her idé om, at Yousee ikke udvikler sig, eller at det er partout er yousee, der skal lægge fiber til folk, er lidt fjollet, synes jeg.

TeleDanmark/TDC/Yousee er i markedsøkonomiens navn blevet frataget retten til have monopol, og det betyder da sørme også at deres forpligtelser langt hen ad vejen fratages - ligeledes i markedsøkonomiens navn.

Selvfølgeligt skal de ikke lægge og udbyde fiber eller andet, der ligger ud over forsyningspligten, hvor de ikke synes, at det giver mening for dem.


I mit hjørne af dk er yousee ikke underlagt frie markedskræfter

Jeg må ikke få fiber og skal jeg have net kan jeg vælge mellem :

Mobildata som er dyrere og langsommere end selv yousee

Yousee Coax med yousee som ISP

Yousee Coax med en anden ISP

Yousee gør det umuligt for konkurrenter at levere noget der er bare i nærheden af at være billigere end de selv er

Mit yousee Coax er så i så dårlig kvalitet og så langt fra centralen at jeg kun kan få en meget ustabil, dyr og langsom net adgang

Derudover tvinges jeg til at betale for en tv pakke jeg ikke bruger samt en licens jeg heller ikke bruger

Skal jeg have en bedre løsning skal jeg flytte og det vil jeg ikke, da jeg er glad for det rækkehus jeg bor i
Yousee har ikke tvungen tv pakke mere hvis du skal have bredbånd, det krav ophørte april 2016....
Gravatar

#16 CBM 20. aug. 2017 08:29

#15: tjah jeg kan stadig ikke få lov til at melde det fra
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#17 mvoigt27 20. aug. 2017 11:19

CBM (16) skrev:
#15: tjah jeg kan stadig ikke få lov til at melde det fra


Det kan pga lov ændring, har selv haft det siden april 2016 https://www.computerworld.dk/art/234691/yousee-tvu...

Måske der her er problemet, mente bare alle kunne https://www.hardwareonline.dk/traad.aspx?fid=16&am...

https://ing.dk/artikel/baghjul-til-adsl-nu-kan-du-...

Tror bare du skal presse dem lidt :)
Gravatar

#18 mrtb 20. aug. 2017 17:21

#17 Jeg kan heller ikke fravælge tv-pakken, på trods af den lov.
Svaret fra min antenneforening er at det kommer på et tidspunkt, men at de ikke har nogen deadline for det.
Kontakter man Yousee direkte, får man at vide at det er den enkelte antenneforening det afgør det.


Det betyder så at jeg fortsat kører på kobber.
Gravatar

#19 mvoigt27 20. aug. 2017 17:46

mrtb (18) skrev:
#17 Jeg kan heller ikke fravælge tv-pakken, på trods af den lov.
Svaret fra min antenneforening er at det kommer på et tidspunkt, men at de ikke har nogen deadline for det.
Kontakter man Yousee direkte, får man at vide at det er den enkelte antenneforening det afgør det.


Det betyder så at jeg fortsat kører på kobber.


Troede egentlig alle kunne det, men er blevet klogere, bor dog osse i hus og ikke lejlighed med yousee, var det første jeg gjorde den april måned i sidste år jeg fik muligheden, har DR via pc og dvt og har alverdens streaming tjenester, så ud med tv pakken, får dog indtrykket af det er Yousee's dovne service der ikke gider tage ud og installerer det filter der skiller signalerne ad (tv og bredbånd), men mit er osse ret nyt og tilbyder 1Gbit..

#20 ronniepetersen 22. aug. 2017 13:37

[Indlæg er markeret som spam]
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login