mboost-dp1

Shutterstock

Danmark spiller afgørende rolle i storstilet klimaplan for havvind fra Nordsøen

- Via DR -

Europæiske regeringsledere mødes i Esbjerg for at præsentere en stor plan om at bygge 150 gigawatt havvind inden 2050 – ti gange så meget, som der findes i dag, rapporterer DR.

EU skal være klimaneutral i 2050, og hvis det skal lade sig gøre, skal der produceres meget grøn strøm.

Derfor mødes fire af Europas regeringschefer fra henholdsvis Danmark, Tyskland, Holland og Belgien, som tilsammen råder over et godt stykke af Nordsøen.

“Vi er gået sammen om at sige, at vi vil løfte den kæmpestore udfordring, at Europa skal gøres grøn. At energiforsyningen i Europa skal væk fra fossile brændstoffer og bruge meget mere havvind,” siger den danske klimaminister, Dan Jørgensen (S).

Ud over selve havmøllerne indebærer klimaplanen også opførelsen af flere energiøer – altså kunstige øer, som samler strømmen fra de omkringliggende havvindmølleparker, og som flere lande kan kobles på.

“Udbygningen af havvind er yderst vigtig, ikke bare i kampen mod klimaforandringer. Det er også et afgørende element i at blive uafhængig af russiske fossile brændstoffer,” siger Ursula von der Leyen, EU-Kommissionens formand, der også deltager i mødet, til Jyllands-Posten.

En af de største udfordringer er dog at få forbedret elnettet på land, så det rent faktisk kan transportere de store mængder strøm, derhen hvor det skal erstatte kul, gas og olie.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
18. maj 2022 10:51
Som så leverer 0 strøm, når det ikke blæser, hvorfor vi skal have samme kapacitet i kulkraft.

Eller man kunne bygge atomkraft som ville fylde en tusindedel og være 100% styrbar både op og ned.
Gravatar #2 - timeless
19. maj 2022 03:30
#1 Du ved jo godt at atomkraft er alt for farligt. Det er meget bedre at bygge 1.000.000 vindmøller, og når de er udslidt, graver vi dem bare ned et eller andet sted. Ude af øje, ude af sind.
Gravatar #3 - dugfrisk
19. maj 2022 05:23
Sådan er Vegas
Gravatar #4 - nwinther
19. maj 2022 07:07
timeless (2) skrev:
#1 Du ved jo godt at atomkraft er alt for farligt. Det er meget bedre at bygge 1.000.000 vindmøller, og når de er udslidt, graver vi dem bare ned et eller andet sted. Ude af øje, ude af sind.


My bad.
Ja, atomkraftværker er jo bare atombomber i en stor kedel, og så håber vi på at det holder, når vi trykker på knappen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login