mboost-dp1

bundkortproducent afslører udgivelse af intels rocket lake processor / newz.dk

Intel

Bundkortproducent afslører udgivelse af Intels Rocket Lake-processorer

- Via Tom's Hardware -

Bundkortproducenten Gigabyte afslører, at Intels Rocket Lake-processorer udkommer til marts – Skal konkurrere med AMD Ryzen 5000.

Efter flere år undervejs kan bundkortproducenten Gigabyte afsløre, at Intels næste flagskib snart er klar til lancering – allerede i marts 2021.

De kommende Rocket Lake-processorer bliver Intels 11. generations Core og skal give bedre ydeevne og lavere strømforbrug end sin forgænger (Comet Lake).

Rocket Lake kommer til at konkurrere med AMDs stærke Ryzen 5000-serie, som har op til 16 regnekerner og PCI-e 4.0-understøttelse.

Rocket Lake har også PCI-e 4.0-understøttelse, men dog kun op til otte regnekerner. Dog tilbyder den også en helt ny Xe-grafik, som skal give et markant løft i forbindelse med spil og andre GPU-relaterede opgaver.

Selvom det tyder på, at Rocket Lake er lige på trapperne, har der dog ikke været en officiel bekræftelse fra Intel endnu, om at den udgives til marts.

Gå til bund
Gravatar #1 - DrHouseDK
11. jan. 2021 10:21
Jeg er lidt splittet. Virker for mig som en semi-downgrade at gå fra 10 (i9-10900k) til 8 kerner. Og så er det sgu da irriterende at de laver nyt chipset igen, selvom planen var at Z490 skulle kunne hele pibetøjet alligevel.
Gravatar #2 - Sn3akr
11. jan. 2021 11:20
Det er Intel.. Der skal prpofitmaksimeres, så selvfølgelig skal der en ny platform til, der skal jo sælges flere chips!
Og da du bare er forbruger, så vil de love dig hvad som helst, så længe du bare bliver ved at hælde penge i deres lommer!

HELDIGVIS, så er der nu et alternativ igen, og når det meste software i dag understøtter flere kerner, så er clockspeed ikke alt, med mindre man spiller CS:GO på meget højt plan og helst skal have 240+ FPS i 1080p, men for os der bruger 1440p eller 4k så betyder clockspeed ikke helt så meget, da grafikkortet så vil være flaskehalsen for de fleste,
Gravatar #3 - DrHouseDK
12. jan. 2021 07:44
Sn3akr (2) skrev:
Det er Intel.. Der skal prpofitmaksimeres, så selvfølgelig skal der en ny platform til, der skal jo sælges flere chips!
Og da du bare er forbruger, så vil de love dig hvad som helst, så længe du bare bliver ved at hælde penge i deres lommer!


Klinger det ikke lidt hult at bashe Intel for profitmaksimering, nu AMD er blevet de dyre drenge(/piger) - "fordi de kan"?

Det er jo heller ikke fordi AMD spiller med helt rent mel i posen. Du kan jo også sagtens blive på en gammel B350-platform. Hvis du da kan leve med elendig understøttelse af hukommelsesmoduler. Eller B450 hvis du kan leve uden PCIe4. Eller B550 hvis du kan nøjes med en kun halv implementeret PCIe4-standard. Ellers er der altid X570 - og så har du betalt Z490/Z590-penge alligevel.

Noget tyder jo på at man på Z490 trods alt får PCIe4-understøttelse, hvis man skulle formaste sig til at købe en 11. generation Core-CPU. Omend jeg dog efterhånden nærmer mig at være fristet af noget AMD.
Gravatar #4 - Skak2000
12. jan. 2021 08:02
Lige nu er Intel's salg af high end CPU'er næsten gået i stå. Intel bliver nødtil, at komme med et fornuftigt produkt. Hvilket nok ikke sker før de om 2 år kommer med 10 nm CPU.

Det ser ud til AMD har fået styr på deres leverings problemer med Ryzen 5000 serien. Hvilket skyldes den ekstrem høje efterspørgsel.

Jeg læste at AMD står for 86% af salget af alle high end CPU'er. Det gør selvfølgelig ondt på Intel. Da high end er det mest Exclusive marked, hvor den største profit pr. CPU findes.

Det er en fryd for øjet at Intel har nedsat deres priser, så kraftig efter Ryzen 3000 serien udkom sidste sommer.

AMD lever højre ydelse, producer mindre varme, bruger mindre strøm og man får flere kerner til en laver pris.
Gravatar #5 - CBM
12. jan. 2021 08:11
Pudsigt

Tidligere var det AMD der blev for varm og levere lavere ydelse

Men det er AMD vel undt

Jeg har pt

En r3 3200g, en r3 2200g og en r5 2600

De kører alle super godt
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login