mboost-dp1

Brave Software Inc.

Brave indsættter reklamelinks i browseren

- , indsendt af Claus Jørgensen

Browseren brave rapporteres nu endnu en gang at have problemer med specielt affiliatelinks, som den sender brugeren forbi.

På sin blog fortæller David Gerardb om sine oplevelser med Brave browseren og hvordan den forsøger at lokke brugere forbi affiliatelinks til dens reklamepartnere.

Dette sker ved at brugeren bliver foreslået Brave browserens affiliatelinks i adressebaren som auto-complete, i stedet for det “rene link” til f.eks. en Bitcoin-børs – således kan brugeren af browseren ende med at gå via Braves affiliatelink, frem for blot til domænet.

Brave browseren har før været i problemet, blandt senest med eToro links på samme facon som dette – og før det, at Brave har forsøgt sig med et (blandt andet) Youtube-donations-system, uden kanalejernes samtykke, hvor Brave påstod de gjorde det “på vegne af indholdsleverandørerne”. På denne platform har Youtuberen Tom Scott har taget afstand til metoden Brave har brugt – da han aldrig har givet lov til indsamlingen eller modtaget nogen donationer.

Brave-browseren kan ende med at stå i noget af et juridisk stort problem, hvis den fortsætter med at auto-injecte affiliatelinks i browseren, uden samtykke.

Affiliatelinks kan beskrives som en sælgeraftale mellem en annoncør, f.eks. webshops og bitcoin-børser, og indholdsleverandør, f.eks. BT eller pricerunner – hvor der typisk bliver afregnet pr. salg eller lead.

 

Gå til bund
Gravatar #1 - larsp
10. jun. 2020 07:00
Brave hermed afinstalleret og streget fra listen over browsere værd at overveje.
Gravatar #2 - larsp
10. jun. 2020 07:02
... har før været i problemet, blandt senest med ...

Stærk formulering. Og tripple t!
Gravatar #3 - annaaixx
12. jun. 2020 20:32
[Indlæg er markeret som spam]
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login