mboost-dp1

Shutterstock

Apples Airtags misbruges til stalking, lyder det fra Dansk Stalking Center

- Via DR -

Apples forholdsvis nye sporingsenheder, som kaldes Airtags, kan misbruges til stalking, oplyser Dansk Stalking Center ifølge DR.

Ifølge Dansk Stalking Center er overvågning via gadgets et stort problem.

Airtag er et produkt, som er lavet til det formål at hjælpe glemsomme sjæle med at holde styr på ting som nøgler og pung. Airtag-brikken sender nemlig gps-signaler til din iPhone eller andre Apple-produkter om, hvor den befinder sig.

Hos Dansk Stalking Center modtager man ofte henvendelser fra danske stalkingofre, som er blevet overvåget ved hjælp af de små, skjulte sporingsenheder, fortæller souschef og leder af videnscentret, Dianna Bomholt.

“Vi oplever denne type tracking som et stort problem. Mere end 30 procent af dem, vi rådgiver, fortæller via spørgeskemaer, at de er blevet stalket via enten GPS-signal eller mindre sporingsenheder som dem fra Apple. Og tallet er reelt endnu højere, da der formentlig er mange, som slet ikke opdager overvågningen,” sagde hun til DR.

En lille metalbrik skjult i en taske eller lignende giver stalkeren mulighed for konstant at være tæt på. “På den måde kan man møde op fysisk på uventede steder eller sende beskeder, hvor man tydeligt kan vise, at man holder tæt øje med ofret. Det er med til at lægge et enormt pres på den, der bliver overvåget, fordi man hele tiden har fornemmelsen af, at stalkeren er lige i hælene på én.”

Apple tilføjede i sommer nogle indstillinger til Airtag, som giver brugeren mulighed for at opdage en uvedkommen sporingsenhed, hvis den følger efter én.

Din telefon vil automatisk sende dig pushbeskeder, hvis en ukendt sporingsenhed følger efter dig i et stykke tid. En funktion, som dog kun findes på iPhones.

Apple er selv kommet med nogle forslag til at undgå misbrug af Airtags. Dem kan du læse her.

Gå til bund
Gravatar #1 - forfalden
3. jan. 2022 13:00
De burde lave et laser tag til Apple air stalker.
Gravatar #2 - AppleSheep
3. jan. 2022 19:51
Når jeg tager min kones nøgler med mig en gang i mellem som har en AirTag hængende i samme bundt, får jeg en besked om at der er en fremmed AirTag ved mig. Men der kan godt lang tid inden jeg får en notifikation på det. Nogle gange 20 min, andre gange et pr timer. Længe nok til at blive stalket helt hjem i nogle tilfælde.

Men jeg får ikke længere notifikationer, så Apple ma have opdateret noget, så den tager højde for vi er gift, eller at den er så tit på mig, at den nok ikke længere mener at jeg bliver stalket.

Jeg ved dogikke om Android telefoner alarmere at der er en fremmed AirTag på en et sted.
Gravatar #3 - Athinira
4. jan. 2022 02:48
AppleSheep (2) skrev:
Jeg ved dogikke om Android telefoner alarmere at der er en fremmed AirTag på en et sted.


Det kræver en app, men det kan gøres.
Gravatar #4 - Ni
4. jan. 2022 07:24
#2 Hele ideen med AirTag er vel netop stalkerfunktionen, hvor alle iphones bruges til at overvåge tag'en og sende positionen til apple... Silent funktionen har vel hele tiden skulle være standard og at vi ikke MÅ kunne opt out af et verdensomspændende overvågningsnetværk.

AirTag er imho det mest sindsyge produkt konsummarket har set. Det overskrider alle private grænser og frihed.

Problemet er, at google er eneste alternativ og de her 100 gange værre.
Gravatar #5 - T_A
4. jan. 2022 08:31
Artikkel er lidt forkert formuleret.
Disse tags udsender intet GPS signal, de har ikke GPS hardware i sig.

I stedet virker de ved at periodisk udsende et svagt bluetooth signal der i bund og grund fortæller at de er Enhed xxxx og beder telefon i nærheden om at den skal opgive sin lokation til en bestemt server.

Apple har så valgt per default at all IPhones automatisk tillader en sådan kommando fra deres AirTag.

Så bare fordi du slår denne funktion fra på din egen telefon, vil dette ikke stoppe en AirTag fra at fortælle "din" lokation, når der kommer en anden Iphone tæt på dig vil den "sladre" om jeres placering.
Gravatar #6 - Vanvittig
5. jan. 2022 01:50
#5
Elsker folk der køber en boks spækket med et batteri og antenner, og brokker sig over, at den sender og modtager signaler. Dansk Stalking Centers løsning er vel, at forbyde mobiltelefoner.

Voksenbabymentalitet.

Gravatar #7 - nwinther
5. jan. 2022 07:51
Dansk Stalking Center...

Deres navn lyder, som om de laver det modsatte af, hvad de egentligt laver.

Lidt som hvis Naturfredningsforeningen rådgav, hvordan vi kunne få fred fra naturen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login