mboost-dp1

google logo co2 arv carbon legacy / Newz.dk

Google

Amerikanske antitrust-lovgivning vil splitte techgiganter op

- Via The New York Times - , indsendt af arne_v

I stil med jernbanebaroner og oliemagnater argumenterer ny 449 sider lang rapport for at splitte techgiganter op.

Techgiganternes monopoler er blevet for omfattende. Det mener en ny rapport præsenteret af en gruppe demokrater fra Repræsentanternes Hus i USA.

Rapporten påstår, at techgiganter har udnyttet deres dominerende position til at diktere priser og regler på deres respektive platforme.

Forfatterene til rapporten anbefaler derfor, at man bryder de store monopoler op for at genskabe konkurrence.

Rapporten fremsætter også en større reform af antitrustlovgivning, der potentielt vil være det største lovmæssige skift siden 1976.

Læs også: Google dominerer søgemaskinemarkedet – selv efter kæmpebøde fra EU.

Den nye lovgivning ville angiveligt give klarere regler, der kunne blokere for store techvirksomheders evne til at købe andre virksomheder.

Rapporten forventes af afføde retssager rettet mod blandt andre Google, Amazon, Facebook og Apple.

Gå til bund
Gravatar #1 - kblood
12. okt. 2020 14:58
Ja... det er da også på tide. Syntes det samme burde ske for Disney. Hvordan kunne de få lov til at købe Fox når de allerede er så store?

Anti-trust virker ikke rigtigt til at fungere i USA. Det sker jo igen og igen. Men med Disney er det da ellers samtidigt dejligt at få samlet alt Marvel under et. Det ændre bare ikke på at de virker til at være blevet for store.
Gravatar #2 - arne_v
12. okt. 2020 15:26
#1

Der er rigtigt langt imellem de store opsplitninger: Standard Oil 1911, Bell 1982-84.

Men der er længere mellem det i andre lande.
Gravatar #3 - kblood
15. okt. 2020 01:26
#2 Nok fordi at i andre lande stopper man det gerne fra at blive et problem i første omgang. Her i Danmark har vi jo gjort det med TDC f.ex.

Og derudover siger vi så vidst gerne nej hvis to af de største virksomheder indenfor en branche prøver at få den ene opkøbt af den anden.
Gravatar #4 - arne_v
15. okt. 2020 02:24
#3

Hmmm. Hvilken markedsandele har Danish Crown og Arla indenfor deres respektive markeder i Danmark?
Gravatar #5 - dugfrisk
15. okt. 2020 12:40

Er det meningen, at man skal kaste, cocio ud i naturen, til senere afbenyttelse?
Jeg svarer JA, på mark
Gravatar #6 - dugfrisk
15. okt. 2020 13:18
Danish crown, Deng aer Daloooooon.
Gravatar #7 - kblood
1. nov. 2020 16:03
arne_v (4) skrev:
#3

Hmmm. Hvilken markedsandele har Danish Crown og Arla indenfor deres respektive markeder i Danmark?

Hvad mener du? Har de fået lov til at opkøbe virksomheder i samme branche for nylig? Det er da ikke fordi de er alene på markedet. Jeg gav direkte et eksempel på at Disney kunne opkøbe Fox uden det virkede til der overhovedet var betænkeligheder. Deres "respektive markeder" som jeg ser det, er mad-branchen generelt, da Disney er i medie-branchen generelt, så hvis du bringer Arla og Danish Crown op, så vil jeg se dem som i samme branche.

Eller er din pointe at det ene selskab opkøbte det andet selskab? Jeg har godt nok ikke holdt så meget øje med hvad der sker i Danmark.

Jeg googlede lidt og de ser ud til at den ene af dem ikke ejer den anden. Danish Crown sidder da vidst godt nok på 90-100% af svinekøds markedet i Danmark, men igen, hvem har de opkøbt der gjorde at det blev sådan? De ser ud til kun at være på 60% af oksekøds markedet. Hvis vi begynder at gå op i specifikke kødgrupper, begynder det at være lidt søgt syntes jeg, specielt i så lille et land som Danmark.

Arla er da helt klart også store, men det er da ikke fordi at de er uden konkurrence. Jeg vil faktisk endda mene at det ville være konkurrence forvridende at tvinge Arla eller Danish Crown til at blive splittet op, da det ikke ville være nok at se på Danmark. Har de da brugt deres markedsandele til at være konkurrenceforvridende? Har de opkøbt konkurrenter? Underbudt dem for at tvinge dem ud af markedet?

Hvis ikke dette er tilfældet syntes jeg lidt pointen ser ud til at være gået tabt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login