mboost-dp1

Waymo

Alphabet-selskabet Waymo og den kinesiske bilproducent Geely går sammen om at udvikle fremtidens bil

- Via Computerworld -

Waymo indgår samarbejde med Geely om at producere en flåde af autonome taxaer uden rat og pedaler, skriver Computerworld.

Alphabets store bilsatsning, Waymo, har netop offentliggjort en stribe konceptbilleder af fremtidens svar på en selvkørende taxa – helt uden rat og pedaler.

Elbilen skal designes i Sverige, eftersom Geely ejer den svenske bilproducent Volvo. Her vil den blive udstyret med hardware og software, som er nødvendig for at gøre den selvkørende.

Ifølge Computerworld er bilen designet til “nem ind- og udstigning via skydedøre” – med et interiør bestående af “tilbagelænede sæder og masser af frihøjde og benplads.”

Der er dog fortsat tale om konceptbilleder, som ikke nødvendigvis afspejler det færdige design. Se billederne her.

Efter planen vil taxa-flåden i første omgang blive lanceret i USA inden for de kommende år.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
3. jan. 2022 09:49
Overskriften burde vel rettes fra "fremtidens bil" til "fremtidens taxa/bus"?

Der er himmelvid forskel på taxa-transport og personlig biltransport, hvor bilen skal placeres (efterlades) et vilkårligt sted, ofte med få centimeters præcision.
Nærmere bestemt det nord-østlige hjørne af gårdspladsen, men ikke for tæt på indkørslen, for der kommer en skraldebil på et tidspunkt, og jeg skal også forbi med trillebøren.

Dvs. ikke på en i forvejen markeret p-plads.
Til det formål skal der være en eller anden form for instrumentering/styringsmekanisme, som kan modtage menneskeligt - og ret frit - input.
Gravatar #2 - Zalon
5. jan. 2022 23:41
#1 men når vi får bil på abonnement, så er det vel ligemeget hvor den parkerer, fordi den skal jo ikke blive holdende, den skal bare sætte dig af?
Gravatar #3 - nwinther
6. jan. 2022 08:01
Zalon (2) skrev:
#1 men når vi får bil på abonnement, så er det vel ligemeget hvor den parkerer, fordi den skal jo ikke blive holdende, den skal bare sætte dig af?


Men jeg har to kasser øl stående i bilen, og nu er jeg på vej op til tandlægen.
Gravatar #4 - arne_v
6. jan. 2022 14:39
#2

Delebils konceptet kan godt være en god løsning for nogle få.

Men jeg kan ikke se de store masser vælge den model.

For det første er der problemet med at lade ting ligge i bilen (og det er ikke kun ølkasser men også overtøj, paraplyer, ansigtsmasker, servietter, slik, tæppper, rabatkuponer og en million andre ting).

For det andet så er der behandlingen af bilen. Folk passer på deres egen bil, fordi de selv skal betale for evt. skader (enten reparation eller se på skaden i årevis og få mindre for bilen når den skal sælges). Hvor meget passer folk på en bil som er fælles. Mit gæt er at sådan nogle biler hurtigt kan blive nedrakket.
Gravatar #5 - XxXxX
6. jan. 2022 20:40
Geely = Volvo
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login