mboost-dp1

Movidius

AI i overvågningskameraer

-

Det amerikanske selskab Movidius leverer kunstig intelligens og visualisering til blandt andet droner og Googles VR headset.

Nu vil Movidius bruge dets ‘Myriad 2 Video Processing Unit’ (VPU) i den kommende generation af Hikvision overvågningskameraer. Det skal gøre kameraerne i stand til at genkende alt fra mistænkelige pakker til enkelte personer.

De fleste udgaver af kunstig intelligens kræver en stor processorkraft, men Movidius har med dets ‘Fathom AI’, arbejdet på at gøre AI muligt på mindre endheder.

Indtil videre har Hikvisions kameraer kunnet genkende ting som bilmodeller eller bilister, der ikke bruger sikkerhedsselen, med 99 procent sikkerhed. Den næste generation af kameraer vil kunne gøre meget mere af dette arbejde selv. Ifølge Movidius betyder dette 10.000 gange mindre båndbredde brugt på opgaven og 1.000 gange kortere forsinkelse på arbejdet.

De første kameraer med Myriad 2 bliver fremvist på China International Exhibit for Public Safety fra i dag.

Gå til bund
Gravatar #1 - Mr1337
30. okt. 2016 17:35
Det lyder som en god idé - i hvert fald hvis input kun løber ind i boksen.

Jeg er meget imod masseovervågning - især den del hvor alting optages og gemmes.

Men denne dims kan man udstyre alle politibiler (og lyskryds) med et kamera som _IKKE_ gør det, - men alene overvåger at tingene er som de skal være. Køre en billist for stærkt, over for rødt lys eller har en bilist ikke sikkerhedssele på - så kan dét billede (eller evt. kort videosekvens sendes til en administrativ afdeling af politiet som kan sende en bøde).

Men det kræver at data kun går én vej (pånær når den finder en forseelse). Efter min opfattelser vil en nummerplade-scanner som sender alle nummerpladenumre til en database være noget skrammel. Men en nummerplade-scanner der fordres med alle stjålne bilers nummerplader og så giver et pling hvis den detektere noget mistænkeligt. Det vil være fint.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login