NASA - Visible Earth

85 % af danske hjem har bredbånd

Via EuroStat - , redigeret af Pernicious

En undersøgelse fra EuroStat viser, at 85 % af de danske husstande har bredbånd. Her definerer EuroStat bredbånd som værende xDSL-linjer, fiber og 3G/4G-forbindelser.

Sammenlignet med de andre nordiske lande ligger Danmark bagefter Norge og Sverige, mens Finland ligger på samme niveau som os. Gennemsnittet i EU er på 72 % af husstande i EU. Rumænien ligger i bunden med kun 50 % af husstande, der har bredbånd.

Undersøgelsen viser også noget om, hvad internettet bruges til og hvor ofte. Det kan ses, at Danmark ligger i top-4 over forbrug, hvor 80 % bruger internettet hver dag, mens næsten 90 % bruger internettet mindst en gang om ugen. Det ses også, at andelen af internetjomfruer er faldende. I 2012 var det således kun 23 % i EU, som aldrig havde brugt internettet, hvor det i Danmark kun er 6 %.

E-mail er stadig den mest brugte form for kommunikation, der bruges af 90 % af internetbrugerne, at søge på søgemaskinerne bliver brugt af lidt over 80 %. Til gengæld er det kun lidt under 10 %, som bruger internettet til at aftale tid med lægen eller lave hjemmesider og blogs. Dog kan det ses, at selvom de 16-24-årige stadig bruger e-mails, bruger de også de sociale tjenester meget mere end de andre aldersgrupper.

Gå til bund
Gravatar

#1 ibyte_dk 25. jan. 2013 09:31

Sikke en ubrugelig undersøgelse. Den siger intet om de inbyrdes konkurrence-forhold. Kun noget om antallet af forbindelser pr. 100 indbygger (%)
Hvad om vi lige fik noget data på den gennemsnitlig upload-hastighed, der jo er en indikator for den laveste fællesnævner, og dermed for den gennemsnitlige kvantitet OG kvalitet af internet i det enkelte land.
Som undersøgelsen er nu, er det kun en social indikator på, hvor mange der er stået af fra udviklingen.
Gravatar

#2 Montago.NET 25. jan. 2013 09:47

NEJ...

85% har Flatrate betaling på Internet... som IKKE er det samme som "Bredbånd"
Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal
Gravatar

#3 nbn 25. jan. 2013 09:48

Det er fint nok at 85% af danske hjem har bredbånd.

De glemmer bare at fortælle at EU kommisionen definerer bredbånd som værende en forbindelse på minimum 144kbits

LoL
Gravatar

#4 -N- 25. jan. 2013 10:22

#2

Det er heller ikke en korrekt afgrænsning.

Mange har bredbåndsforbindelser som er takseret på en eller andet måde. Ikke bare i Danmark, hvor 3g internet er takseret og afgrænset på forskellig vis, men også generelt i hele EU er bredbånd takseret.

Som #3 pointere er undersøgelsen lavet med en nedre grænse på 144kbit/s.

Bredbånd er ikke nogen fast størrelse, så om man synes det er for lavt sat er en subjektiv vurdering, omend synes jeg synes at EU og Eurostat burde redefinere deres definition, selvom det ville give nogle problemer i sammenligning af udbredelsen af bredbånd over tid.
Gravatar

#5 Jim Night 25. jan. 2013 11:10

#4 Det behøver det vel ikke at gøre. Man kan jo også kategorisere det i nogle intervaller og se på hvoran fordelingen ændrer sig over tid...

Så slipper man helt udenom en fast definition af bredbånd over tid, selvom der til hver en tid nok alligevel er en eller anden definition som virker og er gyldig her og nu.
Gravatar

#6 Decipher 25. jan. 2013 11:10

3G er bredbånd? o.O

Breaking news, 95% af den danske befolkning er hovedrige, de har en indtægt på over 7.000 om måneden....

Bredbånd som definition burde nok følge markedsudviklingen, så der reelt var tale om "gode" forbindelser sammenlignet med en større pulje af lande. Eller noget. I hvert fald ... mindst 2-5 mbit
Uenig er ikke det samme som irrelevant.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login