University of Birmingham

100 millioner Volkswagen-biler kan hackes

- , indsendt af _tweak

Forskere fra University of Birmingham har påvist, at det nøgleløse låsesystem hos Volkswagen er sårbart overfor hacks. I praksis betyder det ifølge forskerne, at praktisk talt alle fabrikantens modeller siden 1995 er ramt – lige under 100 millioner biler inklusiv Audi og Skoda.

Forskerteamet ledes af Flavio Garcia, der tidligere har påvist, at VWs biler har lidt af et sikkherhedshul, der gør det muligt at starte bilen, uden man har nøglen.

Sammen med det tyske selskab Kasper & Oswald vil forskerne i denne uge fremvise deres fund og fremgangsmåder ved to sikkerhedshuller omkring de nøgleløse låsesystemer. Det sker ved Usenix sikkerhedskonferencen i Austin.

Det ene sikkerhedshul er som sagt tilstede på VW, Audi og Skoda, mens det andet sikkerhedshul inkluderer Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel og Peugeot.

Begge sikkerhedshuller kan udnyttes med en Arduino sat op til at opsnappe signalerne fra en bilejers elektroniske nøgle. Herefter kan disse signaler bruges til at ‘kopiere’ den elektroniske nøgle.

Forskernes artikel omkring deres fund kan læses her.

Gå til bund
Gravatar #1 - DrHouseDK
13. aug. 2016 09:13
Og med en device til 80 kr. på eBay kan du knække startspærren på alt VW op til ca. 2005 - de nyere kræver en lidt dyrere enhed. Jeg troede egentlig efterhånden at det var common knowledge, at VAG-gruppen og sikkerhed ikke kan forliges.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login