Google køber Motorola Mobility

15. aug. 2011 15:29Krigen om smartphone-markedet spidser nu til, eftersom det netop er gjort officielt, at Google betaler 65 milliarder kroner for at overtage den amerikanske mobilproducent Motorola Mobility.

Google har valgt kun at købe Mobility-delen af selskabet, som er den del af det todelte Motorola, der står for mobiltelefoner og sættopbokse til fjernsyn. Begge selskabers bestyrelser har allerede sagt god for overtagelsen og afventer nu blot en accept fra Motorolas aktionærer og de amerikanske myndigheder.

Google har selv forsøgt sig med mobiltelefoner udviklet af henholdsvis HTC og Samsung, men har ikke for alvor slået igennem her. Til gengæld er Google-styresystemet Android nu så stort, at næsten halvdelen af alle solgte telefoner i 2. kvartal på verdensplan var med Android.

Motorola er omvendt sunket på rangstigen af store mobilproducenter, efter at det ikke er lykkedes at komme med nye storsælgende modeller siden Razr-telefonen holdt sit kortvarige indtog.

I juli opfordrede milliardæren Carl Icahn, som er storaktionær i Motorola, ledelsen til at undersøge mulighederne for et salg.

Prisen, som Google vil betale, svarer til 40 dollars pr. aktie. Det er 63 procent mere, end lukkekursen i fredags.

#1: Zombie Steve Jobs

15. aug. 2011 15:32

Shit is on! Det skal nok blive super spændende det næste stykke tid.
Håber Microkia får svunget sig op, så bliver det virkelig fedt, med de tre giganter, der prygler løs på hinanden.

Begun the smartphone wars have.

And predicate will I put again before subject and gibberish shall I spout.

Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk

#2: blacktiger

15. aug. 2011 15:36

Med andre ord - Google har lige købt en 10.5 meter høj bunke patenter og er nu klar til at forsvare Android i USA (og måske EU, jeg aner det ikke) total fejlimplementerede patentsystem.

Jeg kan kun anbefale at folk lytter til den her podcast hvis man vil opdateres med hvor galt det egentlig står til.
http://www.thisamericanlife.org/radio-archives/episode/441/when-patents-attack

#3: thomasmorkeberg

15. aug. 2011 15:38

I glemmer lidt at nævne hovedårsagen til købet. Motorola sidder på 17.000 patenter som Google nu kan gøre brug af.

For at sammenligne havde Nortel, som blev opkøbt af Apple og Microsoft 6.000.

http://i.thestreet.com/files/tsc/v2008/photos/charts/0801_chart_patent2.gif

#4: TormDK

15. aug. 2011 15:38

Kilden skriver at der er godt 17.500 patenter i Motorola's mobile division.

Det er alligevel en slat - omend de 60 mia også er en slat.

#5: blacktiger

15. aug. 2011 15:45

Det er egentlig lidt skræmmende. Hvis vi antager at (software)patentsystemet i USA total har fejlet og ikke har nogen ganvlig effekt - så betyder det at google lige har brugt 60 milliader DKK på noget rent fiktivt pladder og ellers kunne have brugt pengene på udvikling - det samme gælder vel alle andre firmaer.

Penge som i sidste ende kun går til advokater

#6: Abech

15. aug. 2011 15:54

Vildt at de lige har brugt 1/3 af alle deres penge på kontoen :O

Som andre har nævnt er det skræmmende at patentsystemet er så fucked, at google må se sig nødvendige til at bruge SÅ mange penge på patenter, istedet for udvikling og innovation.

#7: AmbY

15. aug. 2011 15:56


De har jo været nød til det efter at MS og Apple valgte at købe de 6000 patenter fra Nortel, så kunne Google jo lige så godt gå efter Motorola og sikre sig så mange patenter (red. motorola har været med i mange år og var de første der var ude med en mobil-telefon) så jeg ser det som en sund måde at sikre der igen er nogenlunde balance.

Her er btw nogle af de henvendelser de har fået af deres samarbejdspartnere siden købet blev offentligt gjort (delt af Larry Page tidligere på google+):

Quotes from Android partners

“We welcome today’s news, which demonstrates Google’s deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem.”
– J.K. Shin
President, Samsung, Mobile Communications Division

“I welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
– Bert Nordberg
President & CEO, Sony Ericsson

“We welcome the news of today‘s acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem.”
– Peter Chou
CEO, HTC Corp.

“We welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
– Jong-Seok Park, Ph.D
President & CEO, LG Electronics Mobile Communications Company

"Great men are not born great, they grow great . . ."

#8: bjerh

15. aug. 2011 16:02

Nåjo, så kan det godt være at vi nu endelig kan få lagt en dæmper på patent-sagerne derovre... Men er jeg virkelig den eneste der er lidt mere spændt på selve hardware som Google nu kan levere? At vi faktisk vil se nye mobiler uden alt muligt underligt UI-fjums og som faktisk bliver opdateret når der kommer opdateringer. Det er vil betyde yderligere konkurrence til de andre producenters måde at håndtere deres kunder på.

Eller... De har i hvert fald muligheden for at kunne gøre noget ved det - og på den led slå to fluer med et smæk. :)

Google define:Nerd - A nerd is very similar to a geek, but with more RAM and a faster modem.

#9: syska

15. aug. 2011 16:03

De har jo været nød til det efter at MS og Apple valgte at købe de 6000 patenter fra Nortel, så kunne Google jo lige så godt gå efter Motorola og sikre sig så mange patenter (red. motorola har været med i mange år og var de første der var ude med en mobil-telefon) så jeg ser det som en sund måde at sikre der igen er nogenlunde balance. AmbY (#7)

Nej, de var ikke nødt til det. Google blev tilbudt at være med til købet, så andre netop ikke købte dem.

Det er google's egen skyld og de har nu måske indset at det var dumt ikke at have købt de andre patenter sammen med Apple og MS.

Samme gælder den sag omkring Android hvor de "med vilje" har brudt nogen licens regler. I hvert fald hvis man skal tro de mails der er kommet frem.

Be evil ...

#10: blacktiger

15. aug. 2011 16:04

#8 De fleste analytikere spekulerer I at google sælger hardware-delen af motorola videre. Google har jo selv udtalt i deres pressemeddelse at det var patenterne de købte

#11: BetaLyte

15. aug. 2011 16:05

#7
Larry Page må føle sig velkommen.

On-topic:
Det var da en pæn slat de fik brugt der.
Som andre har sagt, så er det en skam at Google er nødsaget til at bruge disse penge på at erhverve patenter, i stedet for decideret udvikling.
Det kan vi vel kun give patentsystemet skylden for.

Men altså - de har jo stadig købt en hel afdeling, der står for udvikling af mobiltelefoner. Granted at Motorola er sunket lidt her på det sidste, men med Googles innovative idéer, kan det jo være der rent faktisk også kommer noget hardware ud af det her.

Nu må vi jo se.

A programmer is just a tool which converts caffeine into code.

#12: pezzen

15. aug. 2011 16:10

Det er nu et meget smart træk af Google.

De skulle sikkert af med det samme hvis de tabte sagerne mod Microsoft og Apple, men nu får de måske uafgjort og en masse patenter oven i hatten.

#13: XorpiZ

15. aug. 2011 16:10

Her er btw nogle af de henvendelser de har fået af deres samarbejdspartnere siden købet blev offentligt gjort (delt af Larry Page tidligere på google+):AmbY (#7)

De kommentarer er sgu mistænkeligt ens. :D

#14: AmbY

15. aug. 2011 16:12

Nej, de var ikke nødt til det. Google blev tilbudt at være med til købet, så andre netop ikke købte dem.

Det er google's egen skyld og de har nu måske indset at det var dumt ikke at have købt de andre patenter sammen med Apple og MS.

Samme gælder den sag omkring Android hvor de "med vilje" har brudt nogen licens regler. I hvert fald hvis man skal tro de mails der er kommet frem.

Be evil ...syska (#9)

Vrøvl!

Google startede med at give et bud på dem men det mente de til at starte med ikke var nok, efter 3 md. mente de nu faktisk godt at det kunne komme på tale og da det kom MS og Apple til ører var de nød til at byde ind og det gjorde de. Da de ville have google med var det KUN for ikke selv at stå med den store økonomiske brug på patenterne og det takkede google NEJ TAK til, men da var 'et bud et bud' og Apple og MS var nød til at købe. (At de så senere har brugt det til at forsøge at drive Android væk er noget helt andet, og ind til nu er det ikke lykkedes på nogen måde - kun apple har formået at få GalaxyTab'en sat ud for en tid, men det var på baggrund af et design og ikke et software patent).

Google har derfor nu valgt at købe en satans masse patenter som det er HELT SIKKERT at MS og Apple nu fortryder de ikke handlede i stedet da Motorola virkeligt har mange af de mest brugte patenter til at lægge!!! Så google har gjort det eneste rigtige:

De har købt sig sikker fra flere store patent sager, og samtidigt sikret sig en af de største (hvis ikke Den største) af pionærene inden for Mobil'er...!

(kilder: newz.dk, investor.google.com, borsen.dk, WSJ.com)

"Great men are not born great, they grow great . . ."

#15: blacktiger

15. aug. 2011 16:12

#13 Selvfølgelig - Det er jo en af de 20 standartkommentarer man skal lære når men er CEO e.l. og en konkurenter fortager sig noget som helst :)

#16: AmbY

15. aug. 2011 16:13

De kommentarer er sgu mistænkeligt ens. :DXorpiZ (#13)

Ingen grund til at skrive mere end "Tak" når nu de alle sammen kunne se fremtiden i retten af MS og Apple... ...og så kommer Google lige og køber dem alle (nogenlunde) fri fra den onde fremtid. :)

"Great men are not born great, they grow great . . ."

#17: syska

15. aug. 2011 16:26

#14
Keep it short. Du har jo lige skrevet præcis hvad jeg skrev ... bare med mere info, som reelt set er ligegyldig.

Hvis de 3 firmaer nu havde været fornuftige, så havde ingen af dem købt alt det "papir" og ventet til andre bød ind ... det ved jeg ikke om der var nogen der gjorde.

De er alle 3 grådige firmaer ... det håber jeg vi er enige om. Money moves the world ... trist men sandt.

Om de så fik den første telefon i verden. Hvad er så fordelen i at have købt af de første pionære? De kan jo åbenbart ikke finde ud af at udbytte det, siden de bliver købt og ikke køber.

#18: DEEF

15. aug. 2011 16:42

“We welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners FROM THE EVIL LURKING AROUND THE BUSH.”

Men mon ikke også Motorola kan tilføje noget ud over de omtalte patenter, jeg kan nemt forestille mig en super fed Motorolo/Google telefon. :)

#19: blacktiger

15. aug. 2011 16:42

#17 - Nej, vi er ikke enige i at de alle grådige firmaer. Selvfølgelig skal de have deres økonomi til at køre rundt, men man skal da være blind for at sidestille et firma som apple med google hvis man kigger på deres handlinger

#20: Dumblez0r

15. aug. 2011 16:48

Med hensyn til "manglende penge til innovation" så tror jeg ikke det er noget problem for Google. Deres pengetank er på ingen måde tom, og ser da heller ikke ud til at blive det.
Samtidigt har deres ansatte jo altid lov til at deltage i såkaldte "20% projects". Hvor 20% af deres arbejdstid må bruge på projekter af egen interesse etc (hvor mange af disse projekter faktisk bliver incoorpereret i f.eks. Android, eller lagt ud på Android Market).

My 5 cents.

Arguing on the internet is like running in the special olympics.... even if you win, you're still a retard.

#21: Windcape

15. aug. 2011 16:53

This is a fully *functional* Death Star. We bought it from Motorola.Larry Vader

http://about.me/windcape

#22: blacktiger

15. aug. 2011 16:54

#21 Men ikke mangler mere

#23: mcp_dk

15. aug. 2011 16:57

Cool. Kan være vi rent faktisk kommer til at se nogle Motorola telefoner her på den anden side af søen. Motorola Droid 3 ser fed ud.

#24: Windcape

15. aug. 2011 17:00

Og Nokia's aktier gik 11% op efter købet af Motorola.

http://www.nyse.com/about/listed/quickquote.html?ticker=NOK

http://about.me/windcape

#25: PorreKaj

15. aug. 2011 17:10

Cool. Kan være vi rent faktisk kommer til at se nogle Motorola telefoner her på den anden side af søen. Motorola Droid 3 ser fed ud.mcp_dk (#23)

Ehh. Vi har fået alle modeller i EU

#26: bjerh

15. aug. 2011 17:16

Om de så fik den første telefon i verden. Hvad er så fordelen i at have købt af de første pionære? De kan jo åbenbart ikke finde ud af at udbytte det, siden de bliver købt og ikke køber.syska (#17)

I og med, at de har været de første, har de selvsagt nogle patenter fra da man faktisk opfandt ting.

Derudover: Google kunne ikke være med i handlen om de 6.000 Nortel patenter, sammen med blandt andre Microsoft og Apple, da de ikke ville få noget ud af det. Google tjener deres penge på Android, fordi andre producenter bruger Android på deres mobiler. Det er ikke Google selv der laver mobilerne.

Den måde som købskonstruktionen var skruet sammen, var sådan at Google selv var beskyttet, da de havde andel i kraft af deres egne patenter og de fælles Nortel-patenter... men alle Googles samarbejdspartnere, som f.eks. HTC, Samsung, Motorola mv havde ikke samme beskyttelse, da både Microsoft og Apple kunne sagsøge dem frit for leveren for brud på "deres" Nortel-patenter uden Google kunne gøre noget ved det.

Derfor var et lortetilbud og derfor sagde Google "hellz noes!"

Det nye opkøb kan ses som et præventivt opkøb, da man så i hvert fald ikke kan sagsøge over andre firmaers brud... og hvis behovet opstår så kan man gå til modangreb.

Google define:Nerd - A nerd is very similar to a geek, but with more RAM and a faster modem.

#27: Windcape

15. aug. 2011 17:19

#26 (og andre)

Hvis man siger nej til at være med til at købe noget, skal man fandme ikke whine over at de andre så købte det bagefter.

Google havde muligheden, og sagde nej. Så hvis det rammer dem bagi senere hen, er det fandme deres egen fejl.

Kun dybt fanatiske fanbois vil mene noget andet (og her snakker vi altså et niveau højere end Mac fanbois, hvilket grænser til sygeligt)

http://about.me/windcape

#28: PorreKaj

15. aug. 2011 17:21

Kun dybt fanatiske fanbois vil mene noget andet (og her snakker vi altså et niveau højere end Mac fanbois, hvilket grænser til sygeligt)Windcape (#27)

Medmindre det har været Googles plan hele tiden ^^

#29: Windcape

15. aug. 2011 17:25

Medmindre det har været Googles plan hele tiden ^^
PorreKaj (#28)

De bød jo seperat, og whinede om det bagefter, så jeg tror det er tvivlsomt.

Related: http://fosspatents.blogspot.com/2011/08/first-reaction-to-googlemotorola.html

I just checked on Wall Street's reaction (via Google Finance). As I write this (shortly after 4:40 PM on Monday, August 15), Google is down by 1.5%, while Apple is up by 2% and Microsoft by 1.25%. Florian

http://about.me/windcape

#30: blacktiger

15. aug. 2011 17:29

#26 Det er heller ikke os alle der whiner. Men det understreger da bare hvilke firmaer der (mis)bruger patentsystemet og hvem der ikke gør. Jeg er personligt i øjeblikket ikke i tvivl om at google kun køber patenter som et defensivt træk, apple gør det for at kunne være offensive - og microsoft - hmm - det ved jeg ikke.

#31: Windcape

15. aug. 2011 17:32

#30

Microsoft har ikke tradition for at bruge patenter offensivt. Men der er et par sager.

http://about.me/windcape

#32: Coma

15. aug. 2011 17:34

Windscape> prøv nu at sætte dig ind i sagen, inden du spiller wannabe smart som altid.

Google blev tilbudt at være med ja, men i det tilbud var googles partnere ikke "sikker" derfor var det tilbud om at være med ubruligt for google, da htc, samsung, lg osv, stadig kunne blive sagsøgt af apple and so on.

Microsoft opføre sig som regel realativt anstændigt, apple der imod.. puha.. Men MS har jo før i tiden, påstået at de havde patenterne på visse ting i linux, samtidig med de fodre sco godt med penge, for at køre deres linux ret sag i sin tid.

#33: dk-hat

15. aug. 2011 17:39

Seriøst af google, hvis de har brugt 1/3 af deres penge beholdning.. .

MEN de patent sager der måtte ligge, er vel stadig relavante...
For det første er købet ikke gået igennem endnu...= gogle har ikke patenterne...
Og dernæst ændre det vel ikke på OM google har brudt patenter eller ej... kun at de gerne må frem over.. (når købet går igennem)

PS JEG hader patent systemet, og mener lige som mange andre her, at det kun gavner de (ufattelig få) måske lige med undtagelse af medicin og grøn energi patenter...

#34: Windcape

15. aug. 2011 17:40

prøv nu at sætte dig ind i sagen, inden du spiller wannabe smart som altid.Coma (#32)

Prøv selv at gøre det.

Google havde muligheden. Og sagde nej. Done deal. Den er ikke længere, ligegyldig hvordan du vender og drejer den.

Men MS har jo før i tiden, påstået at de havde patenterne på visse ting i linuxComa (#32)

Igen Unix! Ikke Linux.

Og Microsoft havde faktisk mulgheden for at købe Novell, inklusiv alle patenterne, samt kildekoden og licensrettighederne til Unix! (Som Attachmate nu ejer)

samtidig med de fodre sco godt med penge, for at køre deres linux ret sag i sin tid.Coma (#32)

Unix! (Og at det var for at kører en retsag er en konspirationsteori)

http://about.me/windcape

#35: XorpiZ

15. aug. 2011 17:43

Det nye opkøb kan ses som et præventivt opkøb, da man så i hvert fald ikke kan sagsøge over andre firmaers brud... og hvis behovet opstår så kan man gå til modangreb.bjerh (#26)

Tjah..

Som Florian Mueller siger, så skal man passe på med at overvurdere Motorolas patenter.

Både Apple og MS har sagsøgt Motorola for patentbrud, hvilket kan tyde på, at ingen af dem er alvorligt bange for de patenter, Motorola måtte ligge inde med.

#36: Windcape

15. aug. 2011 17:44

Forresten så er det slet ikke sikkert at opkøbet bliver godkendt. US Department of Justice , samt EU, er begge ved at forberede antitrust sager mod Google.

Det kan nemt komme til at tage ligeså lang tid som ORACLEs opkøb af SUN gjorde. Og tiden imellem er meget farlig!

http://about.me/windcape

#37: blacktiger

15. aug. 2011 17:46

#33 Det lyder ikke som om du er inde i patentsystemet. Jeg anbefaler du lytter til den podcast som jeg linker til i en af de første posts.

Patentsystemet er ikke hvad det var engang - i dag bryder alle patenter på alt. Det er umuligt at lave et startup-firma uden at bryde patenter. Og allerede her er der noget galt - for patenter burde kun gives til "opfindelser" som ikke er oplagte af eksperter inden for området, men de gives ud til alle.

Et eksempel er: der blev i sluthalvfemserne udstedt et patent for remote backup. Det lyder måske meget fint, men mens de patent var under behandling blev der også udstedt 5000 andre patenter for remote backup. Ikke varianter deraf eller med fine finesser - blot remote backup, og i USA er der ikke præcedens for at man tager patenter tilbage - det ske faktisk aldrig - selv om der er dubletter

Desuden er der patenter på risted brød og jeg skal komme efter dig.

Som sagt er der ikke noget galt med ideen med patenter men som det ser ud i dag bryder alle hinanden patenter og det er umuligt ikke at gøre - derfor handler det kun om at have flest.

De fleste patentsager bliver sågar afgjort ved at man finder de vigtigste patenter frem i bunken - diskuterer en pris for dem. Så tager man resten og måsler højdeforskellem med en linial og ganger med en standartpris (ikke en joke).

Det er helt sikkert at google bryder en masse patenter, og det er helt sikkert at systemet er brudt sammen

#38: XorpiZ

15. aug. 2011 17:48

De fleste patentsager bliver sågar afgjort ved at man finder de vigtigste patenter frem i bunken - diskuterer en pris for dem. Så tager man resten og måsler højdeforskellem med en linial og ganger med en standartpris (ikke en joke).blacktiger (#37)

:D? Den bliver jeg nødt til at se en kilde på, for det tror jeg simpelthen ikke på.

Desuden blev der i sluthalvfemserne udstedt et patent for remote backup. Det lyder måske meget fint, men mens de patent var under behandling blev der også udstedt 5000 andre patenter for remote backup. Ikke varianter deraf eller med fine finesser - blot remote backup. blacktiger (#37)

Lad mig gætte - du har læst patent-abstrakter? Der er meget mere i et patent end blot abstraktet. Man får ikke et patent på "remote backup". Man får et patent på en implementation af remote backup.

#39: blacktiger

15. aug. 2011 17:52

#38 Nej, jeg har ikke læst det for jeg er ikke jurist og har ikke forstand på det. Jeg lyttede bare til "this american life" - den podcast jeg snakker om hvor de snakkede med en ekspert inden for emnet.

Jeg kan kun anbefale den til alle der gerne vil vide mere om hvor absurt systemet er

#40: kasperd

15. aug. 2011 17:56

Google blev tilbudt at være med til købet, så andre netop ikke købte dem.syska (#9)

Det tilbud har næppe givet Google mulighed for at bruge patenterne på den måde de ønsker.

Lad os antage at firma A producerer Android telefoner og firma B har nogle patenter som de bruger til at sagsøge A.

I denne situation er det muligt at Google ville gå ind og bruge de nyindkøbte patenter til at sagsøge B for dernæst at indgå et forlig som betyder at B får lov at bruge Googles patenter imod at Bs patenter stilles til rådighed for alle producenter af Android telefoner.

Men Microsoft og Apple ønsker netop at bruge patenterne på at sagsøge A for at tvinger A til at betale en licens med det formål at presse priserne på Android telefonerne op og på den måde giver Microsoft og Apple en fordel på mobiltelefonmarkedet.

Licenspengene er underordnede for dem, det eneste vigtige er at presse priserne på Android telefonerne op.

Mit gæt er at Microsoft og Apple gerne ville have Google med til at betale en del af prisen på patenterne imod at Google selvfølgelig får del i licenspengene. Men det har Google ingen interesse i.

Google er interesseret i at forsvare Android. Google sagde nej tak til et tilbud om at det måtte få lov at være med til at angribe Android.

The Internet is full, please try again later.

#41: Windcape

15. aug. 2011 17:59

Det tilbud har næppe givet Google mulighed for at bruge patenterne på den måde de ønsker.kasperd (#40)

Og alligevel whiner de over det.

http://about.me/windcape

#42: xenocrates

15. aug. 2011 18:09

#41 er det da for fanden ikke lige meget om de whiner over det? For mig at se er det fuldstændig irrelevant for sagen at de bagefter har whinet over det. Spørgsmålet er om man måske ikke tolker deres udmelding forkert? Når de brokker sig over opkøbet selvom de blev tilbudt at være en del af det, mon de så ikke brokker sig for at vise deres støtte til android-telefonproducenterne? Som nævnt, så takkede de jo nej fordi de ikke ville kunne beskytte deres producenter ved at deltage i opkøbet, men kun hjælpe MS og Apple med at gøre Android-mobiler dyrere. Så er det vel fair nok at brokke sig over opkøbet bagefter? Eller hvad? Jeg kan i hvert fald ikke se hvorfor der skulle være noget fjollet eller på anden måde åndssvagt over det.

#43: dk-hat

15. aug. 2011 18:11

37# Forstår ikke hvor du mener vi er uenige..

jeg siger at jeg hader patent systemet. og finder at det kun gavner de meget få..

Og det at google ikke har patenterne endnu, eller ikke havde dem da de (i følge nogen) brød dem, har vel også lidt at sige.. tabt indtjening, osv...

At der der finder et patent race sted lige nu, hvor store firmaer kan få patent på dyr, planter, celler og menneskelige organer, og nye livs former lavet i laboratorier.. Eller ideer som en 10 årig kunne have fundet på (og sikkert også har gjort mange gange), eller at man kan få patent på ting man ved kommer (og nok skulle blive udviklet alligevel.. Er vi (vist nok ) enig om...:)

Det er så langt ude at det skriger til himlen... men det er lidt det samme som nogen har 10 jets, 5 huse og andre må finde deres mad i affalds poser på lossepladsen... folk synes åbentbart det er ok... selv om aktie, patent osv systemerne "de" har lavet, ikke gavner ( og nogen gange direkte ødelægger ) 99,9999999999987 af alle menneskers liv.

#44: Alrekr

15. aug. 2011 19:25

At vi faktisk vil se nye mobiler uden alt muligt underligt UI-fjums og som faktisk bliver opdateret når der kommer opdateringer. bjerh (#8)

Nå, ligesom Nexus One og Nexus S?

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#45: bjerh

15. aug. 2011 19:47

#44 Ja! Og jeg kan godt se hvordan du prøvede at være kæphøj der, men hvor mange mobiler har Motorola haft mulighed for at smide ud på markedet i den periode? Og hvor mange HAR de smidt ud op markedet?

Det skal nok være mere end 2. Desuden er både Nexus S og One lavet af hhv. Samsung og HTC og altså ikke af Google selv.

Det jeg savner er et større udvalg af Google Experience mobiler. Uden alverdens sløvende og batteridrænende skidt-møj der ligger på ens mobil. Akkurat ligesom jeg gerne vil have en bærbar uden al mulig underlig software, som producenten syntes jeg skulle have med.

Google define:Nerd - A nerd is very similar to a geek, but with more RAM and a faster modem.

#46: Bladtman242

15. aug. 2011 20:10

I glemmer lidt at nævne hovedårsagen til købet. Motorola sidder på 17.000 patenter som Google nu kan gøre brug af.

For at sammenligne havde Nortel, som blev opkøbt af Apple og Microsoft 6.000.

http://i.thestreet.com/files/tsc/v2008/photos/charts/0801_chart_patent2.gifdomaz (#3)

Det er jo ikke fordi google skal 'gøre brug af dem' som sådan.
Det er fordi motorola truer med at sagsøge andre producenter der bruger android, hvilket kan skalde android platformen ret grumt.
At købe mobility er en genial løsning, der ikke alene kan forhindre et knæk i android, men ligefrem fremme platformen! :D

Gud?... Gud hvor kan jeg reportere en bug?

#47: plazm

15. aug. 2011 20:22

Google havde muligheden. Og sagde nej. Done deal. Den er ikke længere, ligegyldig hvordan du vender og drejer den.Windcape (#34)

Jeg håber virkelig ikke du er forretningsmand, for så ville du være gået fallit før du starter... Der er da virkelig ingen grund til at Google skulle have været med når konsekvensen ville være følgende:

MS/Apple sagsøger HTC/LG/etc. -> HTC/LG/etc. taber -> 1. højere priser på android(som nok medfører lavere priser) eller 2. HTC/LG/etc. stopper med at bruge android -> mindre penge til Google...

Hvordan kan man ikke se at det ville være en dårlig deal for Google???

www.plazm.dk

#48: Windcape

15. aug. 2011 20:26

#47

Det er jo lige meget. De havde muligheden. At benægte at de havde muligheden er noget fis.

Google havde muligheden, og valgte ikke at tage den. Og så må de jo leve med konsekvenserne, hvis der bliver nogen.

http://about.me/windcape

#49: f-style

15. aug. 2011 20:43

#48
du er så dum at høre på mange gange... Ingen benægter at Google havde muligheden ffs! Det google kom ud med var argumentet for IKKE at være fælles om patenterne fra Notel. Du er åpbenbart for dum til at fatte forskellen på at whine og på at argumenterer fordi du så fanatisk holde med MS i alt.
Det var en alt for dårlig deal for google så selvfølgelig vil de ikke accepterer det. Ingen vil accepterer en dårlig deal hvor man skal af med en masse penge, ellers er man godt nok en dårlig forretningsmand! Vi må få af se hvad konsekvensen blive, men om ikke andet bliver det spændende i det næste stykke tid.

Live your Life... Dream your Dream... You have one life... Use it wisely...

#50: Windcape

15. aug. 2011 20:48

De har jo været nød til det efter at MS og Apple valgte at købe de 6000 patenter fra Nortel, så kunne Google jo lige så godt gå efter Motorola og sikre sig så mange patenterAmbY (#7)

Google startede med at give et bud på dem men det mente de til at starte med ikke var nok, efter 3 md. mente de nu faktisk godt at det kunne komme på tale og da det kom MS og Apple til ører var de nød til at byde ind og det gjorde deAmbY (#14)

I smell denial. Dumb hippies.

http://about.me/windcape

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger