mboost-dp1

SXC - clix

IBM vil bruge DNA til at lave nye chips

- Via Wired - , redigeret af Emil , indsendt af XsiX

Forskere fra IBM går nye veje for at opretholde Moores lov, de vil nu anvende DNA-molekyler til at lave fremtidens processorer. Forskerne kan få DNA-molekylerne til at folde sig i specifikke mønstre i meget små størrelser, et faktum de vil bruge til at omgå litografiens begrænsninger.

IBM offentliggjorde deres projekt i sidste uge og fortalte, at de vil få DNA-molekyler til at virke som et slags stillads, så kulstofnanorør kan samle sig selv i nøjagtige mønstre.

Greg Wallraff, IBM Forsker skrev:
The ability for the DNA structures to self-assemble would lead to greater precision in the design and manufacture of chips.

Metoden kaldes DNA-origami, og med den forventer forskerne at kunne danne kredsløb i en størrelse på kun 6 nm, hvor 32 nm er den mindste produktionsproces i dag.

Der er dog endnu et stykke vej til, at metoden kan anvendes til masseproduktion, blandt andet skal forskerne have udviklet en metode, så de kan danne de mikroskopiske strukturer, præcist hvor de vil have dem.





Gå til bund
Gravatar #1 - webwarp
24. aug. 2009 13:03
Endnu en af de ting, der lyder rigtig smart, men hvor jeg tænker at det ikke er sikkert man ser det i ens levetid... Det tager 14 dage at afgøre om Caster Semenya er kvinde eller mand, så vil jeg jo, uden at have det mindste forstand på det, jo påstå at der er langt vej igen i at være effektive nok til at det er realistisk at benytte DNA til at lave chips med..
Gravatar #2 - Scalpel
24. aug. 2009 13:11
Skulle ellers lige til at bashe dem for at benytte DNA (som oftest tænkes på som dobbeltstrenget) og ikke enkeltstrenget RNA.
Men siden det er enkeltstrengede nukleotid kæder de bruger til at lave en struktur er det ret nemt at bestemme den sekundære struktur og også relativt nemt at bestemme den tertiære struktur i forhold til proteiner.

så for at svare #1 har vi allerede en rigtig god forståelse for foldningen af DNA molekyler så nej teknologien ligger ikke så langt ude i fremtiden, da man meget har benyttet det at kunne bestemme foldningen af DNA/RNA strukturer som et for-forsøg til at forsøge på at bestemme foldningen af proteiner.
Så det har de ganske fint styr på, nu skal de bare bestemme hvordan strengen skal se ud (og deraf foldningen; the hard part), masseproducere den (which is easy) og få den til at folde lige der hvor de vil have den til at befinde sig præcist (also quite easy)
Gravatar #3 - cordion
24. aug. 2009 13:18
har et fornemmelse af at robotter i fremtiden, ikke vil være mekaniske
Gravatar #4 - webwarp
24. aug. 2009 13:24
#3 og dermed vist ikke vil gå under betegnelsen robotter :)
Gravatar #5 - Cuco2
24. aug. 2009 14:20
#3
IBM vil ikke lave en DNA chip, men en chip af kulstofrør der bliver bygget oven på et stilads af DNA strukturer. Til sidst fjernes DNA strukturerne og chippen bliver tilbage.
Gravatar #6 - T_A
24. aug. 2009 15:53
Rart at se at forskere ikke er bange for at går tilbage til naturen for at låne tricks.

Naturen har jo brugt mange mio. år på at lave systemer mere effektive.
Gravatar #7 - sseleman
24. aug. 2009 16:09
Det vil altså sige at fremtidens processore's baby fejl direkte er linket til DNA fejl? Er vi så ikke tilbage på emnet om en spasser cpu? :p
Gravatar #8 - T_A
24. aug. 2009 16:27
#7

Hmm ikke så godt hvis ekspedienten i edb-biksen åbner CPU kassen, kigger op på en og siger: Tillykke du har fået en velskab... mener "speciel" CPU... :)
Gravatar #9 - xenocrates
24. aug. 2009 20:32
#8 Hvorfor skulle ekspedienten åben cpu-kassen?

#7 når du siger baby fejl mener du så børnesygdomme?

Anyway, synes sgu det er en smart måde at samle en processor på
Gravatar #10 - sseleman
25. aug. 2009 00:15
#9: Xenocrates skrev:
#7 når du siger baby fejl mener du så børnesygdomme?

Potato, tomato. :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login