Microsoft Corporation

Microsoft blogger om Windows 7

Via CNET News - , redigeret af The-Lone-Gunman

De fleste har sikkert hørt, at efterfølgeren til Windows Vista er i gang med at blive udviklet under navnet Windows 7, men derudover så er der ikke meget, som er kendt om det kommende operativsystem.

Microsoft har nu åbnet en lille smule for posen, idet de har lanceret en officiel blog for Windows 7, der har fået navnet “Engineering Windows 7”, eller E7. På bloggen er der endnu ikke kommet andet end en velkomstbesked, men i den afsløres det, at Microsoft vil offentliggøre tekniske detaljer om Windows 7 til efteråret.

Offentliggørelsen vil ske ved to begivenheder, den ene er til Professional Developers Conference (PDC), der finder sted den 27. oktober, og den anden er ved WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference), der starter den 5. november.

På E7-bloggen vil Microsoft løbende komme med info om, hvordan udviklingen skrider frem, samt “bag-scenen” informationer.

Gå til bund
Gravatar

#1 karga 15. aug. 2008 12:14

Hmm håber virkelig de begynder at revolutionere udviklingen, så man faktisk har lyst til at købe Windows 7

Og nogle flere indstillinger og tilpasningsmuligheder ville også være rart, man er godt nok lukket grundigt inde i Vista, med mindre man gider lede alt igennem og alligevel kun finde halvdelen af de indstillinger man savner
www.karga.dk
Gravatar

#2 webwarp 15. aug. 2008 12:56

"flere indstillinger og tilpasningsmuligheder" <> mindre resourceforbrug :/
I like my beer cold, my TV loud and my homosexuals flaming.
Gravatar

#3 karga 15. aug. 2008 13:07

#2 ikke nødvendigvis.. variablerne ligger jo gemt dybt i windows lige meget hvad, de mangler bare et interface

Jeg snakker ikke om Windows Aero gange 10, det er bare lir, men f.eks. tilpasning til at det er mig der sidder ved computeren og ikke hr. og fru danmark, der stadig er lidt bange for pc-skærmen
www.karga.dk
Gravatar

#4 mhartvig 15. aug. 2008 13:23

Jeg er ligeglad hvor mange ting de smider på systemet - bare det er slået fra som standard:) Det er den størte fejl de laver IMO:)
Gravatar

#5 .dot 15. aug. 2008 13:42

#4 - Behøver da ikke at være slået fra som standard. Det skal bare kunne fjernes efter eget ønske.
Gravatar

#6 Mnc 15. aug. 2008 13:45

Det er fint nok at fancy stuff er slået til standard, det er jo 'deres fine nye system' de sælger...
Tricket kommer med #1's ønske, at man kan finjustere sit system mere, og nemmere, end hidtil. Det ville være kærkomment.
Gravatar

#7 Loke76 15. aug. 2008 14:41

#5

Det er de faktisk begyndt på med server 2008. Her er det virkeligt en minimums install man laver, så tilføjer man selv efterfølgende via server manager.. Det er dog ikke udelukkende positivt, da det er de færreste der har 100% overblik over hvad de skal bruge af roller, features, services mm.. Så til alm windows der også skal bruges af hr og fru jensen tror jeg ikke det er optimalt..
Gravatar

#8 Hack4Crack 15. aug. 2008 14:49

#7, sådan har det altid været.
*laugh laugh laugh*
Gravatar

#9 RMJdk 15. aug. 2008 15:02

De er selv skyld i at folk kopierer der Windows, hvad er grunden til at vi skal snart skifte igen? ingen, en ting er helt sikkert der bliver ikke brugt penge på den næste version af windows.

De skulle istedet for tage at fokusere på at øge ydelsen i Vista og ram forbruget, sådan at spil i vista ikke kræver 512-1024mb ram mere.

Udviklerne har heller ikke brug for flere styresystem at lave spil til, der er rigeligt i forvejen, tag jer sammen Microsoft.
Gravatar

#10 Davers 15. aug. 2008 15:25

Ja, jeg har heller ikke lyst til at ofre endnu en tusse for et nyt styresystem. Især ikke efter de forklarede at det nu er en videreudvikling af Vista. De første ting der blev pralet af var en helt ny kerne - måske er det det de mangler. Vista er ret tungt ..
Gravatar

#11 karga 15. aug. 2008 17:43

Imo er den eneste vej frem at starte fra begyndelsen.. hvis der er en ting jeg har lært ved programmering, så er det at man intet godt får ud af at copy/paste gamle kodestykker ind i et nyt stykke software! Innovationen forsvinder og man gør sin kode ualmindeligt rodet
www.karga.dk
Gravatar

#12 Niklas H 15. aug. 2008 17:51

#11 Jeg tror ikke engang at de copy/paster fra Vistas kode. Jeg tror bare at de tager hele Vista og ændrer på det derfra...

Det jeg mangler fra et Windows-system (udover stabilitet og sikkerhed) er mulighed for at "customize" i samme stil som GNU/Linux (Gnome i hvert fald - har ingen erfaring med KDE). Der kan du ændre hele brugergrænsefladen med temaer osv. Ja jeg ved der er temaer til Windows, men de plejer at være ualmindelig bugged, og så er der få af dem. Hvis de nu lærte lidt at GNU/Linux (Gnome) (og selvfølgelig fik noget mere stabilitet og sikkerhed ind i det - dog ikke al det der UAC der) så kunne Windows faktisk blive et "godt" system.

XP var et nogenlunde system. Der var ikke så stor fokus på udseendet - mere funktionerne. Så begyndte de at bloate det med Vista, og så tabte de fokus. Der har ikke været særlig mange "must-have" funktioner i Vista, der gør at man har lyst til at opgradere. Det er først når man har prøvet Vista at man opdager at det kører nogenlunde. Men funktionerne i sig selv, burde jo give en lyst til at prøve det. Men det synes jeg ikke at det gør.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Gravatar

#13 Wallhack 15. aug. 2008 18:31

ITS WINDOWS7 WOWTCH!!!

xD
Gravatar

#14 chris 15. aug. 2008 18:35

altså...
nu vil jeg sige at Vista virker umådeligt godt og stabilt på min comp...
og hvad betyder det at det bruger ram..
ram koster efterhånden kun 100 kroner pr GB for PC5300 - hvilket er hurtigt nok til Hr og fru danmark, hvem fuck de så end er...
- jeg kører PT windows vista ultimate x64 og har endnu ikke oplevet et crash, eller jo, engang imellem crasher et par programmer - men kom ikke og sig at det hverken sker på OSx eller på linux
det eneste system jeg har kørt med hvor ting ikke crasher til tider, det er BSD, men det er altså heller ikke for børn vil jeg sige!
Selve windows har endnu ikke crashet, og jeg regner heller ikke med at se et crash i nærmeste fremtid :)

hvordan et styresystem skal se ud kan der jo være mange bud på...
men M$ har ramt mig med Aero må jeg indrømme...
og KDE crewét har da efterlignet en del med Plasma...


Mht windows 7/ blackcoomb / vienna / windows-whats-her-name
så siger rygters bureau at de vidreudvikler og optimerer vistas kerne.
microsoft kører med en release cykle der hedder
new-release, major-update, new-realease, Major update!
Og jeg tror da på at der er massere af potentiale i systemet, samtidig kan de måske gøre footprintet mindre efterhånden som alting kører over og bliver Native x64bit det kunne være fedt fremfor den her windows-on-windows løsning der findes lige nu hvor man egentlig har 2 styresystemer oveni hinanden for at kunne køre x64 og x86 programmer side om side...

nej..
microsoft skal ikke gå ud og skrive en helt ny kerne...
ej heller starte forfra..
mac gjorde det engang hvor deres markedsandel var super lav.
de tørrede tavlen helt ren og opfandte den dybe tellerken igen.
problemet er bare at de ofrede bagudkompatibiliteten med det stunt.
Og MS har fat i et lidt andet kundesegment, bla med gamere, gamle mennesker og andet skrammel der gerne vil have at de applikationer der virkede på sidste release også kommer til at virke på den næste...

men ja..
engang imellem bliver de også nød til at fornye sig..
man kan ikke blive ved med at bruge gamle ting,
F.eks var den første version af windows longhorn "a train reck" som poul turret sagde det...
for systemet var bygget på dele fra XP, NT og 2000
og det var mildest talt PISSE USTABILT...
legede med et par test builds, og ja... det SUX..
så i 2003-2004 (kan ikke helt huske hvornår) der skrottede det det hele og startede fra scratch..
også derfor XP havde så lang en levetid, det var jo slet ikke beregnet til at holde i mere end et par år...

så jeg håber at de for opdateret kernen så den er fed.
men samtidig sørger for at drivere og andet der kan køre på vista virker smertefrit i windows 7
derudover ville det ikke gøre noget hvis systemets footprint blev lidt mindre, så man kunne køre det på en netbook eller ligende
www.noobish.dk
min clog
Gravatar

#15 Montago.NET 15. aug. 2008 19:08

bla bla bla bla...
Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal
Gravatar

#16 moveteam 15. aug. 2008 20:30

Det er lidt sjovt, Snow Leopard og Windows 7 nye hovedfeature er "bare" optimering og ikke noget vildt nyt.

Tror personligt, MS finder på noget helt nyt efter de har lanceret Windows 7, som er væsentlig hurtigere, har lidt anerledes udseende og lidt nye funktioner. Det ville være dejlig med en anden måde at brge operativsystemer på.
Gravatar

#17 invert 15. aug. 2008 20:44

de skal bare bruge meget tid på at gøre det hurtige, så det kan bruges på netbooks og andre computere.. personligt syntes jeg XP er bedre fordi det er mere gennemarbejdet, eller måske bare simplere.. mange spil og andre krævende programmer har jeg haft problemer med i vista
Gravatar

#18 xciteDK 15. aug. 2008 21:08

Yay.. Windows XP 3
Gravatar

#19 bvoid 15. aug. 2008 21:22

Kan ikke finde hvorfor det er Windows 7. Starter de fra 3.11, tæller de 98 og 98 SE som to, eller tæller de NT 4 med?
Gravatar

#20 hviidskid 15. aug. 2008 22:03

#19
3, 95, 98, 98se, 2000, XP, 7

Det kan da ikke være så svært. De vælger bare alle de seriøse releases. Vi ved jo godt at ME og wolla vista bare er for at forvirre fjenden.
Gravatar

#21 LsV 15. aug. 2008 22:20

#19
Det eneste jeg lige kan tælle mig frem til er at MS sagde i juli måned at de var igang med en ny Windows (juli = 7. måned)

# til dem der brokkere sig over Vista...
Jeg er faktisk ret glad for Vista, så snart man slår Aero fra (nej kun så der ikke kan bruges CTRL+TAB og vise et lille billed når man har musen over et program i proceslinjen, skyggeeffekten er der skam stadig) så kører det helt perfekt.

På min maskine med kun firefox åben, og et par småprogrammer, bliver der brugt 600mb ram, og omkring 1gb i sidefilen, og nej jeg har ikke rørt nogle ydelses settings.

Men MS prøver at gøre ligesom linux og deres brugersystem, men det er desværre bare failet lidt, men de har da heldigvis gjort det noget nemmere at slå UAC fra, end det er at slå root fra på linux - man kan jo heller ikke bruge apt-get uden at være root, på Vista kan man da (ofte) installerer programmer uden at være root, især hvis man ikke bruger C drevet...

#0
En blog der er tom... dem synes jeg godt nok der er RET mange af, hvem ved om den overhovedet vil blive brugt den blog, så jeg kan slet ikke se hvad den skal gøre her på newz.dk, og især når det slet ikke er en WNZ

Så kan man jo ligeså godt linke til
wikipedia
20-things-that-Windows-7-MUST-include

Nå... sikke noget brok jeg kom med der... fortsæt bare arbejdet skribenter :)
Gravatar

#22 Niversen 16. aug. 2008 04:40

nogen som har prøvet at installere win 98 på en ny maskine? du får faktisk en rigtig hurtig pc ud af det...
følg med udviklingen... lad være med at leve tilbage i xp de næste 10 år...!
Gravatar

#23 Atnas 16. aug. 2008 06:36

14 skrev:
altså...
nu vil jeg sige at Vista virker umådeligt godt og stabilt på min comp...
og hvad betyder det at det bruger ram..
ram koster efterhånden kun 100 kroner pr GB for PC5300 - hvilket er hurtigt nok til Hr og fru danmark, hvem fuck de så end er..


Du har ret i at ram ikke koster meget, men det betyder ikke at det er det man helst vil bruge sine penge på.

Det er også forfærdeligt at laaangt de fleste bærbare spawner med vista, de har ofte ikke alt for meget ram at give af. Derfor ville det være smart at de faktisk overvejede hvad de laver, og ikke bare spiste rescourcer.
Gravatar

#24 SpYkE112 16. aug. 2008 09:28

Well, jeg installerede for sjov skyld Vista SP1 her for et par dage siden på min ældre stationærer, slog self Aero fra osv, da jeg kun har 1,25 GB ram, og en Single Core cpu.. Jeg vil så lige smide omkring 7 GB stuff over fra min laptop, det går da vældig fint de første 4 GB.. Så crasher den self, og det problem har jeg haft hver evig eneste gang jeg har prøvet Vista.. Så jeg skyndte mig at smide XP på igen, works like a charm :D
Badabum
Gravatar

#25 karga 16. aug. 2008 09:36

#21 20-things-that-Windows-7-MUST-include
Kanon artikel.. der mangler bare ét vigtigt punkt:
Filhåndteringen skal tunes noget så grusomt! Er det kun mig der har problemer med noget så simpelt som at kopiere filer? 25 mb tager jo en mindre krig at kopiere - 1 mb/s er da latterligt lavt, når man kopierer til samme partition

Har oplevet den langsomme hastighed på flere maskiner, stationære og bærbare..
www.karga.dk
Gravatar

#26 Snuden 16. aug. 2008 11:34

mac gjorde det engang hvor deres markedsandel var super lav.
de tørrede tavlen helt ren og opfandte den dybe tellerken igen.
problemet er bare at de ofrede bagudkompatibiliteten med det stunt.


Ja, og tak for det Apple. Bagudkompatibilteten kunne ikke rage mig mindre, jeg er aldrig støt på noget jeg gerne ville bruge som krævede OS9 eller mindre.

Og MS har fat i et lidt andet kundesegment, bla med gamere, gamle mennesker og andet skrammel der gerne vil have at de applikationer der virkede på sidste release også kommer til at virke på den næste...


Tror du har misforstået det lidt, det er ikke bagudkompatibiliteten til forrige version de skal skrotte, men meget af det som er endnu ældre, som de ikke kan skrotte, fordi de har meget store kunder, som sidder med tussegamle forretningsapplikationer, som de enten ikke kan eller vil skifte ud.


#19, #20

Windows 9x tæller ikke i den sammenhæng, rækkefølgen er:

3.x - Bla. Windows NT 3.51
4.x - Windows NT 4
5.x - Windows 2000(5.0) og Windows XP(5.1)
6.x - Windows Vista
7.0 - Windows 7
When you do things right, people won't be sure if you have done anything at all!
Gravatar

#27 LsV 16. aug. 2008 16:03

#25
Jeg har ikke problemer med at kopiere filer, men unrar 8gb (1 fil i 100 rar filer) tager ca. 6 min

Kopieringen er ihvertfald blevet bedre i Vista SP1, dog ville jeg gerne have at når man kopierer under x antal mb at den så ikke kommer frem med den der kopier fil ting.

Men ellers så prøv at bruge cmd lidt mere - evt Total Commander eller lign. der går tingene en del hurtigere, da den ikke bruger Vista kopierings interface.

#24
Var det en Vista fejl, eller bare en netværksfejl, overføring af større filer på ældre router/switches har jeg ofte problemer med.
Hvis Vista får en netværksfejl under kopiering, så stopper den helt, og man kan ikke resume, derfor bruger jeg stortset altid en download manager hvis jeg skal overføre mange gb over netværket
Gravatar

#28 nyx 16. aug. 2008 20:22

Skulle de ikke bare tage at bruge de udviklingstimer på at få det nuværende til at virke? Jeg mener - det virker ikke så fedt at skulle afvente et nyt "must-have" styresystem syltet ind i fejl fordi de vil opfinde den dybe tallerken forfra...

Det kan godt være det bare er mig, men det virker som hul i hovedet ikke at tilpasse dét de allerede har...
Gravatar

#29 Borg[One] 16. aug. 2008 22:22

#28 en fin indstilling at have, hvis man synes det kunne være fedt at kører med DOS2008...

Som oftest har de store udviklingshuse,som MS flere teams igang. Det ene udvikler en ny version, mens den anden arbejder på at udbedre og stabilisere den eksisterende version.

Desuden er alle de fejl du omtaler, vist mere varm luft og almindelig hyggebrok, end relle fejl i Vista.

Lad nu være med at argumentere for et fejlfrit system, for det eksistere ikke.
www.linkfighter.com - Fight for your right to be assimilated into the web
Gravatar

#30 arne_v 16. aug. 2008 23:03

#11

Der er 2 problemer ved at starte fra scratch:
* prisen
* den tid det tager inden de værste bugs er fundet og fjernet

Prisen vil formentlig ligge i 15 mia. USD klassen.

Og der vil formentligt være 50000+ bugs i første release.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login