The dotDK Society

Flere it-organisationer vil ikke støtte dotDK

Via Computerworld DK - , redigeret af Emil

I debatten om dotDK’s angivelige støtteerklæringer er det endnu ikke kommet frem, hvem alle støtterne er. Derimod er der flere og flere, der melder ud, at de ikke er blandt støtterne.

Blandt disse finder man, ikke overraskende, IT-Branchen, der allerede er medlem af DIFO, som står bag DK-Hostmaster. De besluttede i går aftes officielt, at de ikke støtter dotDK.

Jane Eis Larsen, direktør, IT-Branchen, til CW skrev:
Det er et meget vigtigt spørgsmål for os, derfor har vi også debatteret det grundigt i bestyrelsen. Men nu vil vi gerne slå det fast med syvtommersøm overfor IT- og Telestyrelsen – vi kan ikke støtte dotDK’s forretningsmodel. Vi mener, at den vil føre til højere priser og mindre igennemsigtighed.

Ud over IT-Branchen så har også Dansk IT, Dansk Erhverv og Open-Source Leverandørerne udmeldt, at de ikke agter at støtte dotDK.

Morten Kjærsgaard, formand, Open Source Leverandør Foreningen skrev:
Vi har registreret, at dotDK mangler opbakning i internetsamfundet, og vi synes, at deres forretningsmodel har været uigennemsigtig. Efter nøje overvejelser valgte vi derfor at melde os ind i DIFO for ti dage siden.

Gå til bund
Gravatar

#1 kireru 21. aug. 2008 13:40

hvem er der tilbage så?
Gravatar

#2 karga 21. aug. 2008 13:43

Det begynder at blive mere komisk og latterligt end blu-ray/hddvd sagen

Et eller andet sted er jeg sikkert stadig så naiv, at jeg ikke tror dotDK kunne finde på at lyve om sådan deres angivelige støtte, men det virker mere og mere som om de er desperate for at få den her opgave

Btw hvad er "igennemsigtighed"? :)
www.karga.dk
Gravatar

#3 Sikots 21. aug. 2008 13:44

Lækkert at høre!

Jeg ville dog godt høre om firmaer som needhost.dk, one.com og sådanne støtter dotdk eller dk-hostmaster. Det er trods alt igennem hjemmesider at der er mange sites som bliver købt - og dermed nok også dem som "tæller mest"...

Men igen, super at dotDK i den grad bliver stemplet som utroværdige! Jf at de forleden proklamerede stor opbakning, og nu er der så en meget omspændende organisation som går imod dotDK... Lækkert :)
Why are you reading this? The joke is in your pants
Gravatar

#4 paradise_lost 21. aug. 2008 13:44

#2 Gennemsigtighed lavet af Apple :D
Umbraco. Im loving it!!
Gravatar

#5 paradise_lost 21. aug. 2008 13:46

Ja ja ja, men de ender sikkert med at vinde alligevel, det kunne være så typisk! Alle lande skifter til Afilias jamen så må vi også hellere, sådan tænker mange i regeringen sikkert!
Umbraco. Im loving it!!
Gravatar

#6 TuxDK 21. aug. 2008 13:54

#5

Ja, det er jo egentlig ligegyldigt hvor mange der siger det imod, hvis den rigtige siger for, så går det igennem med vores regering.
Don't feed the trolls.
Gravatar

#7 arne_v 21. aug. 2008 13:56

#3

dotDK har formentlig en pæn opbakning blandt web hoteller. Web hotellerne regner jo med at kunne tjene penge på at administrere registreringerne.

Men jeg er meget uenig i at det er dem som "tæller mest". Vi skal have en løsning som er god for domæne ejerne både private og virksomheder. Vi skal ikke have en løsning som giver web hoteller bedre indtjenings muligheder. De må tjene deres penge på at drive web hotel.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#8 JaPeX 21. aug. 2008 14:09

Argh #2 og #4 ... var selv lige kommet på samme joke og sad rigtig selvtilpas og småklukkede her på kontoret! :D
Gravatar

#9 beatmore 21. aug. 2008 14:40

Jeg er i mod dotDK men primært fordi jeg ikke har fundet ud af hvad det er de kan/vil gøre bedre.
De siger de kan gøre alt bedre, men de kommer ikke med noget konkret.

De siger de kan forbedre teknikken.
Jeg har aldrig ventet på DK-hostmaster's services når jeg skulle loade en hjemmeside. Og da Dk-hostmaster har haft en oppetid på 100% de sidste 9 år, så syntes jeg det ser ud til at være svært at forbedre.
Men på den anden side er DK-hostmaster's hjemmeside ikke perfekt, og det tager jo også noget tid inden man rigtigt kan bruge sine nye domæner.

Men regner med at DK-hostmaster får lov at forsætte, men at de også tager det til sig at de sidder så sikkert på .dk mere, og at hvis de ikke forbedre deres ting, så er det slut næste gang der skal være udbud.

Jeg ved at de har en ny og forbedret hjemmeside på vej.
Gravatar

#10 Lusk 21. aug. 2008 14:56

#3
De fleste webhotel udbydere har indirekte erklæret hvem de støtter, da mange af dem tidligere har været medlemmer af brancheforeningen DKregistrar, der er en sammenslutning af danske domæne registrars under .dk TLD'et.

Grunden til jeg skriver "har været" er en del i disse dage netop melder sig ud af denne og har stiftet en ny forening. Efter sigende er det mere end halvdelen der har meldt sig ud, men jeg kan ikke finde dokumentation for dette nogen steder, og det er derfor kun "noget jeg har hørt" :)

DKregistrar har erklæret de støtter dotDK, og er en af de grupper der må siges at være "betydelig" da de fleste domæner har en tilknytningn igennem foreningen. Det er da også denne udmelding der har gjort mange har valgt at forlade foreningen, da de netop støtter DK-hostmaster.

Du kan finde mere om DKregistrar her: http://www.dkregistrar.dk/
if(2B || !2B = ?)
2B || !2B = 42
Gravatar

#11 hr. værk 21. aug. 2008 14:59

Gad egentligt godt vide hvem one.com støtter, hvis de har noget at skulle have sagt... for jeg kunne da godt overveje at skifte webhotel hvis de støtter dotdk...
The only "-ism" that works is Darwinism
Gravatar

#12 Izaaq 21. aug. 2008 15:18

#10 Den eneste udbyder, jeg kan genkende på deres medlemsliste, er surftown. Det lyder ikke som om dkregistrar.dk har den store gennemslagskraft. Eller tager jeg fejl?
Gravatar

#13 Lusk 21. aug. 2008 15:22

Jeg finder egentlig denne diskussion (for/imod dotDK) interessant. Grunden er, jeg nu har fulgt debatten allerede før det blev en debat (tilbage i december 2007, hvor .dk kom i udbud), men det er de færeste der egentlig kan komme med solide argumenter for deres holdning når man går dem på klingen.

Derfor kunne jeg egentlig godt tænke mig at høre folks mening herinde:
1) Hvem støtter du?
2) Hvorfor?
3) Hvad "har du imod" modparten?

Har selv gjort op med mig selv, og synes selv det er saglige argumenter, men dermed ikke sagt de ikke kan skydes ned :) So here goes:
1) DK-hostmaster
2) Flere grunde, men primært: de går ind for sole registry, de hører under en dansk baseret forening (DIFO), de har erfaringen på det danske marked, hvilket gør de kender markedet bedre end de fleste, det bliver dyrt at skifte ét system ud med et andet (og det kommer vi til at betale)
3) Har ikke noget mod dem som sådan - dog er mine grunde for ikke at støtte dem bl.a.: De går ind for shared registry, deres hovedorganisation er udenlandsk (Afilias Limited) der driver en række TLD'er der alle er dyrere end .DK, hvilket gør man kan frygte prisen vil stige,

Glæder mig til at se argumenter for og i mod :)
if(2B || !2B = ?)
2B || !2B = 42
Gravatar

#14 Lusk 21. aug. 2008 15:26

#12

Flere af dem er ellers store spillere bl.a. Talk Active (der bl.a. driver starthotel.dk) og GigaHost

Medlemslisten er dog heller ikke sigende længere, da alle dem der har meldt sig ud er fjernet fra listen. Tidligere var fx Dandomain med, der er en af de udbydere der har rigtig mange virksomheder som kunder (og en del store af slagsen mellem)
if(2B || !2B = ?)
2B || !2B = 42
Gravatar

#15 Mr.Weasel 21. aug. 2008 16:26

#7 Mange af webhotellerne vil netop ikke støtte dotDK, fordi de ikke ønsker den ekstra administration som dotDKs share register model indebære.

Der er faktisk en del ekstra administration fundet med share register modellen, bl.a. opkrævning af domæne "leje/afgift" og flytning af domæner. Med DK Hostmaster er webhotellerne fritaget for denne administration, de får så heller ikke pengene for domæne, men da det alligevel er håndøre, så betyder det ikke det store. Det gælde naturligvis især hvis dotDK vinder og samtidig har ret i at deres model vil betyde lavere priser på domænerne. DK Hostmasters løsning giver ikke mulighed for en mer-indtægt, men den koster heller ikke noget.

Noget helt andet er så at jeg godt kan se webhotellerne få en masse bøvl med folk der vil flytte deres domæne og andre klager over domæne håndtering, alt sammen noget der kræver personale og som de kan slippe for ved at beholde DK Hostmaster. I første omgang kommer der jo så også hele besværet med at flytte alle betalinger væk fra DK Hostmaster og over til de enkelte udbydere, jeg tror gerne jeg ville betale lidt for at skulle slippe for at høre på folk der ikke kan forstå at deres hosting regning lige pludselig er steget med 40kr og som nægter at betale fordi de ikke har bedt om at få ændret deres afregningsmetoder.
Gravatar

#16 albatros 21. aug. 2008 16:47

har stadig ikke fået noget svar fra den mail jeg sendte til dotDK omkring mine udregninger.

På andre shared registries er prisen for et domæne for slutbrugeren Grundbeløb (Domæne Engrospris) + Registrator udgift.

Med dk-hostmaster fik vi det i en pakke for 45,-/domæne/år

dotDK leverer ikke registrator-delen men hvis vi nu antager hvad de største markeder kan levere (har undersøgt en del anbefalinger til udenlandske .com .org .net) så er de billigste jeg har fundet $3 = 15,-

dotDK's grundbeløb er 40kr (Hvilket de bruger til at prale med hvor meget billigere det er hos dem)

men lægger man Registrator udgift bliver det en pris på 55,- eller en stigning på 22% for slutbrugeren.

Glæder mig stadig til deres svar om de er uenige i denne udregning ;)
Gravatar

#17 bvoid 21. aug. 2008 16:56

#3, 11
Hvad er der specielt med one.com? Hvorfor har de så meget at sige? Seriøst - jeg ved det ikke.
Gravatar

#18 IT.PRO 21. aug. 2008 17:18

jeg kan ikke se hvorfor man skulle lave om på det, dk-hostmaster har jo gjort det meget godt skulle dod gøre det bedre nej det tror jeg ikke.

ja man skulle have sin gamle oldemor til at arbejde i it styrelsen
så kunne sådan noget lade sig gøre.

det hedder ikke dot.dk men døt.dk.

ha ha ha embedsmandsknepperi
Gravatar

#19 hmeco 21. aug. 2008 17:22

#17 One.com burde ikke komme i denne billede hvis du spørg mig, og af hvise grunde.

bla.
deres kundeservice er så ringe at jeg kunne sætte mig ned og græde over det, har været kunde der 1 gang og hopefully never ever igen.

som tidligere nævnt af Linus Torvald,
"bunch of masturbating monkeys"

jeg har tilgængeld handlet med DK hostmaster nu i mange år hvor jeg aldrig nogen sinde har haft nogle problemer, hverken med registrationer, betalinger eller deres service.

hvorfor skal vi så have nogle helt nye på banen når vi allerede har noget der er godt kan jeg simpelthend ikke se meningen i,

40 kr eller 45 kr om året ja det er sgu en bagatel.

- meco
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction.. - einstein.
Gravatar

#20 Ronnikc 21. aug. 2008 17:50

Imod: http://ibfo.dk/medlemmer.aspx
For: http://dkregistrar.dk/?q=node/3

Som man nok kan se er IBFO (den nye forening) betydeligt mere omfattende end den gamle og den gamle (DKregistrar) ser primært ud til at repræsentere nogle udbydere som gerne vil have shared model så de selv står for faktureringen.
Gravatar

#21 ktg 21. aug. 2008 19:28

19 skrev:
#17 One.com burde ikke komme i denne billede hvis du spørg mig, og af hvise grunde.

bla.
deres kundeservice er så ringe at jeg kunne sætte mig ned og græde over det, har været kunde der 1 gang og hopefully never ever igen.
Så fordi du har haft en episode hos dem du ikke brød dig om, så mener du ikke de har noget at skulle have sagt?

Til dem der spørger til hvor one.com står, så er de medlem af DK-hostmaster jf. http://www.one.com/da/info/samarbejdspartnere :)
Gravatar

#22 hr. værk 22. aug. 2008 00:30

#17 Jeg ved ikke om de har noget at skulle have sagt, men de er vist en forholdsvist stor spiller på markedet for webhoteller, så det er da muligt. (men som jeg skriver "hvis de har noget at skulle have sagt.")

#21 Jeg syntes det virker som en elendig formulering, så vidt jeg kan se lister de bare deres samarbejdspartnere op og det siger ikke så meget om hvem de støtter lige nu, men jeg kan da tage fejl.
The only "-ism" that works is Darwinism
Gravatar

#23 arne_v 22. aug. 2008 00:45

#21

De samarbejder med DKH idag. Det er de vel ligesom nødt til hvis de vil sælge domæner idag. Det fortæller vel ikke noget om hvem de støtter.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#24 bjarkekr 22. aug. 2008 05:57

#13

Der er vel kun 1 grund til at støtte den ene eller den anden... Sole eller shared registry.

Og jeg støtter som du også sole registry metoden.
Gravatar

#25 guble 22. aug. 2008 06:09

Den kæææmpe store hosting virksomhed (noot) IKT Partner melder hermed ud at vor støtte tilfalder DIFO og DK Hostmaster ;)
Gravatar

#26 mibu 22. aug. 2008 06:57

#20 fine link!
Kan se at DKregistra har gratisdns på deres medlemsliste, har pr. omgående slettet mine dns, og bedt om at blive slette af deres database.

Behøver jer sige hvor min sympati ligger :-)
Gravatar

#27 ktg 22. aug. 2008 08:57

#22 #23 rigtigt... det er nok en elendig formulering, for jeg har heller ikke kunne finde andre oplysninger andre steder. Men jeg bed bare mærke i at de skrev de var "medlemmer af", ligesåvel som i medlemslisten i #20, og ikke bare samarbejdspartnere.
Gravatar

#28 Viggo 22. aug. 2008 10:45

hvor er det pinligt.. sidder helt og krumer tær, dem der styrer dotdk må da sidde med den største nedern på og en ordentlig omgang mavesår...
newz mangler en rating der hedder "forkert"
Gravatar

#29 arne_v 22. aug. 2008 12:40

#26

Er det ikke at overreagere lidt ?
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#30 hmeco 22. aug. 2008 13:10

21 skrev:
19 skrev:
#17 One.com burde ikke komme i denne billede hvis du spørg mig, og af hvise grunde.

bla.
deres kundeservice er så ringe at jeg kunne sætte mig ned og græde over det, har været kunde der 1 gang og hopefully never ever igen.
Så fordi du har haft en episode hos dem du ikke brød dig om, så mener du ikke de har noget at skulle have sagt?

Til dem der spørger til hvor one.com står, så er de medlem af DK-hostmaster jf. http://www.one.com/da/info/samarbejdspartnere :)

jeg har haft mange problemer med one.com som endte med at jeg skiftede til egen server.

udover det så har jeg oplevet tons viser af problemer med one.com og rigtig stor lack of communication mellem deres supportere og kunden, endten er der noget galt med deres interne kommunikation ellers så "forsvinder" log´s bare sådan lige pludselig.. just like that...

jeg udbyder løsninger til ehverev eller privat, hvor de hoster mine løsninger er helt op til den enkelte kunde, in house eller 3 parts.
og hver gang kunderne er kommet ind med en one.com hotel har der ikke været andet en bøvl.

og når kunden er ved at være trætte vælger de en inhouse løsning og så skal one.com afmældes og der er endnu større vanskligheder.
ja piv piv piv i know..

ontopic. det er fint at one.com er med til at holde gang i dk-hostmaster men det gør den ikke til mit favorit.

- meco
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction.. - einstein.
Gravatar

#31 Elgaard 24. aug. 2008 22:30

29 skrev:
#26

Er det ikke at overreagere lidt ?


Syntes jeg ikke. - Jeg har selv planer om at flytte alle mine domæner, samt mine kunders domæner, fra GratisDNS, skulle DotDK gå hen og overtage driften.

Peter Larsen skal ikke tjene så meget som en krone på mine .dk domæner, når han aktivt fortaler et skift som vil stille de danske domæneejere dårligere, fordi han lugter lidt profit.
Gravatar

#32 TullejR 24. aug. 2008 23:13

#31: Åh christ, tag dig sammen.
Peter Larsen har sagt, at prisen forbliver 45kr om året, eller 44,95,- for at pisse de folk af, der siger det bliver dyrere med dotdk.
Se hans blog.

Så jeg ved ikke rigtigt hvad du refererer til -- link?
http://blog.antistof.dk
Gravatar

#33 Elgaard 25. aug. 2008 10:01

Jeg er som sådan ligeglad med hvad han skriver på sin blog - det ændrer ikke det fact at prissætningen for gratisdns brugerne er i hans hænder fremover, og han er frit stillet til at sætte prisen op.

Hvorfor skulle han fortale at lave over 100.000 ekstra domænefaktureringer om året, hvis han ikke har planer om at tjene penge på skidtet?
Gravatar

#34 Flemhans 29. aug. 2008 10:39

synes bare det skal blive ved med at hedde .dk .. hvorfor noget andet, så skal man vænne sig til at skrive noget nyt!??!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login