The dotDK Society

dotDK: Bestyrelsesformanden tjener for meget

Via Computerworld DK - , redigeret af Emil

Den 26. august afgøres det endeligt, hvem der skal administrere det dansk .dk-domæne, en tjans som dotDK er blevet udset til, men endnu ikke er sikker på at få.

Siden IT- og Telestyrelsen valgte DotDK, så har DK Hostmaster været ude og promovere sig selv, idet valget ikke er ensbetydende med, at dotDK er garanteret opgaven. Efter valget skal dotDK nemlig, i en 60 dages periode, samle opbakning omkring deres organisation blandt private brugere, professionelle brugere og internetbranchen. Den brede opbakning er et krav fra IT- og Telestyrelsen for at kunne varetage opgaven.

Begge parter har angrebet hinanden i den seneste tid, og seneste angreb fra dotDK er lønnen til bestyrelsesformanden for DK-Hostmaster og DIFO, som de mener er alt for høj. Formanden, Mads Bryde Andersen, modtager 200.000 om året for sit arbejde.

Kim Viborg Andersen, dotDK-talsmand til Computerworld skrev:
200.000 kroner er en vild overbetaling for at sidde som formand i administrationen af .dk-domænet

Hos DK Hostmaster mener Mads Bryde Andersen, at lønnen passer meget godt til opgaven.

Gå til bund
Gravatar

#1 karga 18. aug. 2008 06:33

Uden at vide hvad han laver ved siden af, så er lidt under 17k om måneden da ikke voldsomt? En "almindelig" it-ansat tjener da i omegnen af 30k+ om måneden

Men det er vel bare normalt at skyde efter skridtet, når man ligger ned?
www.karga.dk
Gravatar

#2 M! 18. aug. 2008 06:36

Ja det da ikke vildt... har da ingen anelse hvor meget arbejde han lægger i det, men han kunne jo bruge adskillige nætter til det på siden af sit normale arbejde ^^

desuden skal han vel betale skat som os andre, så vis han fik mindre ville det næsten ikke være besværet værd :)
Gravatar

#3 zubzer0 18. aug. 2008 06:39

#1

Nu er det jo langt fra en fuldtidsstilling at være bestyrelsesformand så de 200k kan ikke sammenlignes med lønnen for en fuldtidsstilling.
Gravatar

#4 BurningShadow 18. aug. 2008 06:44

#3

Modsat, så er det altså heller ikke bestyrelsen i den lokale strikkeklub han sidder i.
Det skal sammenlignes med andre tilsvarende bestyrelser...
Radiovært @ VibeFM
Gravatar

#5 Makey 18. aug. 2008 06:54

På ComputerWorld står der at:
"Mads Bryde Andersen formand for DK Hostmaster og DIFO fortæller, at han i alt tjener 200.000 om året for sine formandshverv hos DK Hostmaster og DIFO."
og
"Hvert år træffer jeg juridiske afgørelser i 500-600 sager..."

Det er altså to formandsposter, det giver en del flere møder, derudover har han en masse administrativt arbejde med de her 5-600 sager, allerede der skulle man vidst mene at hans løn er ok, jeg ville næsten gå så langt som at sige for lav.

At dotDK så nægter selv at oplyse hvad de giver i løn er jo bare fuldstændig plat.
Try League of Legends for free, online MOBA sign up here: http://is.gd/tryLoL
Gravatar

#6 zubzer0 18. aug. 2008 06:55

#4
korrekt.
Jeg har heller ingen anelse om 200k er for meget eller det er passende.
Men jeg kender da en der er formand i bestyrelsen for et it-firma på 30-40 ansatte og hun kan fint klare det ved siden af hendes fuldtidsjob som personalechef... og stadigvæk have tid til selv at hente børnene hver dag kl 15 ;o) Der vil 200K være i overkanten efter min mening.
Gravatar

#7 myplacedk 18. aug. 2008 07:00

#5:
Nu er der jo også forskel på "at være formand" og "at være formand, formand og dommer", ik'?
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#8 Makey 18. aug. 2008 07:08

7 skrev:
#5:
Nu er der jo også forskel på "at være formand" og "at være formand, formand og dommer", ik'?

Han er heller ikke dommer, hvor får du det fra?
Han er formand to steder, det får han 200k for, en del af det arbejde han udfører er at tage beslutninger i de her sager.
Bare fordi man tager beslutning i en sag er man altså ikke nødvendigvis dommer.
I foreninger er det normalt at bestyrelsen er inde over når medlemmer skal ekskluderes af forskellige årsager.
Try League of Legends for free, online MOBA sign up here: http://is.gd/tryLoL
Gravatar

#9 myplacedk 18. aug. 2008 07:14

#8
Jaja, jeg skulle have sat dommer i "gåseøjn", men det ville ikke være så typografisk pænt når jeg brugte dem i forvejen, og jeg regnede med at folk kunne se hvad jeg mente.

Ja, bestyrelses-arbejde dækker over at træffe nogle beslutninger, men "5-600 juridiske afgørelser om året" lyder for mig som mere end en almindelig formandspost.

Men det kan da godt høre ind under at "det ikke er bestyrelsen i den lokale strikkeklub han sidder i." :)
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#10 frande 18. aug. 2008 07:32

#3, #6
I skal måske tage med i betragtning, at sker der fejl ved DK-Hostmaster, så vil det som regel også være bestyrelsen, og primært bestyrelsesformanden, der "hænges ud".

Dvs. der er altså en risiko i det også fra deres side.

Dertil snakker vi om en løn for at sidde som formand i to organisationer - altså ikke én.

Personligt synes jeg lønnen lyder ganske fair, og måske endda i den lavere ende.
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol.
Gravatar

#11 Ronnikc 18. aug. 2008 07:55

...Men ellers godt forsøgt spinnet af dotDK.
Gravatar

#12 tomsommer 18. aug. 2008 07:55

Er vi ikke ude i småtingsafdelingen nu, er det virkelig alt hvad de kan komme med af argumenter? Formanden tjener 200.000 kr om året? oh no! Måske skulle de gå alle hans billag igennem samtidig, har hørt det ofte giver pote.

Det er direkte pinligt af dotDK.

Måske hele denne diskussion skulle komme tilbage til hvem der rent faktisk var bedste til at håndtere .dk i fremtiden.
Gravatar

#13 Sikots 18. aug. 2008 08:07

Hvis dotDK lige knytter - så kan det være de kan knytte én gang til...

Hvad er det for et argument, jeg ville ikke tage den post for 200k om året! Og da slet ikke begge poster!!!
Jeg tror bare at vi som .dk-brugere/ejere skal være glade for at han kun tager 200k om året for begge poster - og så sige ham et pænt tak.

Hvis han træffer en elendig beslutning, risikerer han lidt mere end 200k om året, hans navn vil blive hængt ud i diverse medier og han vil være en små-død mand i IT-branchen.
Tænk ikke blot på hans opgaver - men også ansvaret, og hans risiko, og så kan man danne mening om hvad man synes om hans løn :)
Why are you reading this? The joke is in your pants
Gravatar

#14 The_Real 18. aug. 2008 08:14

200.000kr... 500 sager, det er 400 kr pr sag. Ikke fordi jeg ved hvor lang tid en sag tager at behandle, men umiddelbart vil jeg tro gennemsnittet ligger på minimum en time (dokumentation der skal læses, behandles og endelig en beslutning der skal tages). Hvorend lang tid det tager i gennemsnit, kan man så vende og dreje om man synes det er for høj en timeløn, jeg synes det lyder meget rimeligt.

Personlig synes jeg mere det viser at dotDK har undervurderet arbejdet, og siger mere om dem end om DK Hostmasters.
Gravatar

#15 NKJensen 18. aug. 2008 08:42

dotDK dækker over en ting! De har ikke garanteret mod prisstigninger for domæne-indehavere, hvis de kommer til at drive .dk zonen. Dette med at skyde på de 200.000 kr er bare dygtigt spin for at bortlede opmærksomheden fra det faktum. Jeg er godt tilfreds med at .dk domæner er blandt de billigste i verden at have. Og det bør dotDK garantere at de fortsat vil være.

#5: Jeg vil blæse på hvad dotDK betaler til nogen, jeg vil hellere vide hvad jeg skal betale til dem!
Gravatar

#16 Netopcom 18. aug. 2008 08:56

dotDK dækker over mange ting. Hvor er deres vedtægter? Hvorfor er selskablet dotDK ApS ikke stiftet?

For mig at se så prøver dotDK at så tvivl om DIFO og DK-hostmaster. Noget der passer til en amerikansk valgkamp og ikke danmark.

dotDK må blot indse, at de står meget alene. Især når man tænker på at DKRegistrar (www.dkregistrar.dk) har mistet en del medlemmer og IBFO (www.ibfo.dk) har fået mere end 60 medlemmer på meget kort tid.

Derudover skal man også se på at DIFO har taget Foreningen af Open Source Leverandører + Forenede Danske Antenneanlæg + Dansk UNIX-system Bruger Gruppe + Internet Branchens Fælles Organisation ind som medlemmer, så DIFO repræsenterer en stor del af det danske internet.

/Niels Henriksen
Netopcom SMBA
www.netopcom.dk
Gravatar

#17 Bllets 18. aug. 2008 09:21

Fatter stadig ikke hvorfor at det overhovedet blev aktuelt med dotDK i første omgang, men kan vel takke de IT kyndige folk inden for et eller andet ministerium? :)

Ved godt at der var nogen 'problemer' når det kom til login hvis man havde flere domæner inden for DK Hostmaster, hvis jeg husker rigtigt, men ville det ikke bare være lettere at få DK Hostmaster til at kigge engang på deres egen system? I stedet for at tage et helt nyt firma med ind i kampen?

Kan godt være at det hele ikke lige er rigtigt, da det er noget tid siden jeg læste om det her. Så bær lige over med mig på denne :)

Dog vil jeg ikke mene at 200.000 kr. er meget for at være bestyrelses formand, og endda to steder..
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#18 SmackedFly 18. aug. 2008 09:39

#14

Jeg tvivler alvorligt på at han selv laver vurderingerne. Med alt sandsynlighed læser han bare en vurdering lavet af en anden medarbejder, og tager sin beslutning udfra det, hvis han overhovedet gør det.

Om 200.000 kr er en passende løn kan jeg ikke sige, jeg synes den lyder høj, men jeg tror ikke på han bruger en time per. sag, han bruger nok nærmere 10 minutter.

Trin 1: Læs opsummering
Trin 2: Tag beslutningen på den baggrund
Trin 3: Skriv under

Men der er selvfølgelig også møder inde i billedet og meget andet. Men hvis sagerne er hovedparten af jobbet tror jeg såmænd han er mere end velbetalt. Men igen, jeg har ingen problemer med at folk er mere end velbetalt.
Hvad jeg kan have problemer med er non-profit organisationer der overbetaler deres medarbejdere, istedetfor at tjene deres formål. Jeg kan nævne Dansk Røde Kors som det værste eksempel, den organisation burde være nedlagt for længst, og i bedste fald genopstå fra askerne.
Gravatar

#19 -N- 18. aug. 2008 09:51

Og hvor meget er det nu at bestyrelsesformanden får i TDC?

Jo der er meget mere ansvar osv.

Men 200k for en bestyrrelsespost er jo helt ude i hampen at starte en kritik af. Det er jo basseøre i forhold til hvad man får mange steder.

Men når dk hostmaster viser, at det er hvad de har som argument for at forsat skal styrre .dk, så har jeg fuld tillid til at DotDK kan klare det helt uden problemer. Faktisk er kritikken så latterlig, at DotDK højstsandsynligt kommer til at køre det langt bedre end DK Hostmaster. Der skal noget kød på bordet før det rykker nogle steder, ikke om bestyrelsesformanden får 100 eller 200k om året.
Gravatar

#20 reefermadness   18. aug. 2008 10:00

#19 - TDC's bestyrelsesformand har nok også arbejdet som en fuldtidsstilling...

Ærligtalt tvivler jeg da på at det første dotDK gør er at give sig selv mindre i løn...
- rfrmdns er en pæn fyr.
Gravatar

#21 -N- 18. aug. 2008 10:23

#19 Der er stadig langt fra de 200k til de omkring 20-30 mio. TDC formand får. Jeg vil sige at et deltidsmenneske kan sagtens være 200k værd, men intet menneske er 20-30mio værd, det er udelukkende vennetjenester der gør, at de får så meget i løn.
Gravatar

#22 mortenborg 18. aug. 2008 10:55

Der er da absolut intet problem i 200.000, jeg ville have forventet at han faktisk fik mere. Det er et ansvarsfuldt hverv at være formand for en så betydningsfuld organisation. Hvis der er problemer, så er det ham der skal tage ansvaret og det skal man aflønnes rimeligt i forhold til.

Jeg er i øvrigt enig i at overgang til shared-registry vil være en katestrofal brøler. Vi har et helt unikt enkelt og prisbilligt system i Danmark og det bør vi bevare.

Morten Borg
Direktør, Arto.dk
Gravatar

#23 p1x3l 18. aug. 2008 10:59

lool så tag da og knep og kom vidre .. i stedet for det her her presse knepperi
Gravatar

#24 Barnet 18. aug. 2008 11:02

Synes slet ikke 200K lyder specielt højt for den post

Men ved ikke helt hvem jeg helst ser vinder, hælder nok mest til DK-Hostmaster, men er nu godt der er kommet noget konkurrence så der sker noget.

#22 Ja vi er de eneste med vores system, men de måtte nu godt skrue tempoet i vejret for og aktivere nye domainer, og det er heller ikke det billigste.

Nu ved jeg ikke om jeg bare var heldig eller der var lavet en tastefejl et sted, men sidst jeg bestilte domainer fik jeg et .eu for 9kr og det virkede efter 2min.

Skulle vente betydelig længere tid før mit .dk dommain virkede (dk-hostmaster skriver så også de kun opdater hver time) og det kostede vidst omkring 89kr og oprette (om det kan oprettes billigere ved jeg ikke) men det er stadig langt dyrere end 9kr for et .eu
Gravatar

#25 BurningShadow 18. aug. 2008 11:10

#24

Kr. 9,- for et .eu domene er ikke normal prisen, men ind i mellem kan man være heldig. jeg mener at bl.a. GratidDNS havde dem til den pris i nogle dage, for et stykke tid siden.
Det er også steder hvor du kan købe .dk osv. til langt under prisen.
Radiovært @ VibeFM
Gravatar

#26 myplacedk 18. aug. 2008 11:15

24 skrev:
sidst jeg bestilte domainer fik jeg et .eu for 9kr og det virkede efter 2min.

Og hvad giver du så for efterfølgende år?

Iføgle/hos/via gratiddns koster det:

.dk: 89 for første år, 45 for efterfølgende.
.eu: 9 for første år, 129 for efterfølgende.

Dvs. det er kun billigere, hvis du skal have domænet i max 3 år.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#27 Bllets 18. aug. 2008 11:16

#19

Hvorfor samligner du DK hostmaster med TDC?
Prøv at samligne med firmaer/organisationer inden for den samme 'prisklasse'
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#28 albatros 18. aug. 2008 11:39

#19

Lidt vigtigt så du ikke ligger med forkert had.
Det ikke dk-hostmaster der kaster med mudder, men dotDK.

Altså formanden med "for meget" løn er i dk-hostmaster.
Gravatar

#29 Justin 18. aug. 2008 12:45

Er det her ikke Børnehave niveue ???

Jeres Formand tjener alt for mange penge, men vi vil ikke sige hvad formanden for vores ikke oprettede forening tjener
-- > har du husket af lave en ubrugelig bil analogi i dag ?? <--
Gravatar

#30 h3mp 18. aug. 2008 12:46

Har sku ikke ondt i røven over det, synes dte er fedt han kan tjene så godt på det ;)
// Random questions, deserves ra.. CHOP!
Gravatar

#31 Justin 18. aug. 2008 12:52

#19
måske du lige skulle læse nyheden igen

Det er punktum dk der anklager DK-hostmaster ikke den anden vej#24
har du undersøgt hvor meget det koster af forny dit .eu ??
-- > har du husket af lave en ubrugelig bil analogi i dag ?? <--
Gravatar

#32 frande 18. aug. 2008 13:19

#24
Dvs. du ligger MEGET vægt på at domænet er aktivt nærmest real-time, og kan altså ikke vente i op til en time før det er tilfældet?

Hvad man skal have med i alt det her med "hvornår domænet er aktivt", er at det også afhænger af udbyderen. Udbyderen man oprindeligt køber domænet hos skal have sendt anmodningen videre til f.eks. DK-Hostmaster. Hvis udbyderen derfor har 4 timers ventetid på det, jamen så kan du tidligst have domænet 5 timer efter.

På den anden side forstår jeg ikke hvorfor folk vil have domænerne så hurtige hele tiden - hvis man har bestilt det, hvorfor kan man så ikke vente den relative korte tid? Jeg bestiller altid domænerne på forhånd inden jeg starter på et projekt - derved intet problem for mig at jeg skal vente i nogle timer på det.
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol.
Gravatar

#33 fallen_dk 18. aug. 2008 20:12

må godt nok give de fleste ret. Når man er sunket til "ham den anden udnytter jer helt vildt lololol" niveau, så er alt saglighed godt nok forsvundet.

Jeg har meget lidt med domæner at gøre, så har ikke rigtig fulgt med i sagen generelt, men det her er godt nok ringe.
Gravatar

#34 Erroneus 18. aug. 2008 22:33

Gal dotDK er desperate at høre på, men hvorfor er de nu det, jeg troede de havde opbakningen der skulle til? Nå nej det har de jo ikke, kig rundt omkring, folk gider ikke dotDK, kun firmaer som står til at score kassen og så lige de få som har haft problemer med DK-H.

Hvordan kan dotDK prøve at spinne sådan noget her op, når de ikke selv vil oplyse hvad deres lønninger ligger på og ja faktisk ikke vil offentliggøre noget som helst, er direkte pinligt. Men de har vel indset at deres forslag er dårligere end DK-H's og derfor bruger tiden nu på spin og lobby arbejde, så når de smider bomben, vil skaden blive mindre pga. alt det negative lys de har sat på DK-H.

Hip hurra for at have en org. af de danske domæner som bruger mudrekastning, usaglige argumenter og fungere med lukket døre... eller.
PSN/Steam/Nintendo: Erroneus
Gravatar

#35 rmariboe 23. aug. 2008 19:52

#19 << Læs lige nyheden igen: Det er dotDK, der klandrer dk-hostmaster; ikke omvendt!
#24 << I hvert fald Surftown havde på et tidspunkt kampagne på .eu domæner til 9 kr/stk - scorede selv et par stykker på den konto :) Danske domæner er de billigste i Verden. Tempoet har dk-hostmaster faktisk skruet op fra hver fjerde til hver eneste time.
Et .dk koster 62,50 kr at registrere gennem Surftown (pris for registrering er styret af registrar) - efterfølgende tager dk-hostmaster 45 kr/år i vedligeholdelse (pris for vedligeholdelse vil under dotDK ligegledes være i hænderne på registrar).

Ontopic:
1: Alt, der med tiden er kommet frem om dotDK, viser, at vi er langt bedre tjent med dk-hostmaster.
2: Jeg ville aldrig sætte mig på en sådan post for den slags håndører. 4-500k, måske; ikke 200.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login