Computer

Det er vigtigt at vælge den computer, der passer til ens behov. Overvej grundigt til hvad og hvor meget computeren skal bruges, inden du bestemmer dig for, om det er en PC eller en tablet, der skal indkøbes.

Tablet er ideel til det moderate forbrug f.eks. surfing på nettet, at tjekke netbank eller e-mail – en tablet kan også være en ideel computer til ældre, der måske ikke har brug for at bekymre sig om virus og andre af internettets plager. Dog, hvis behovet er gaming, tunge 3d programmer og databehandling, så er en tablet ikke den rigtige maskine for dig.

En PC er aktuel til stort set alt computer-relateret arbejde, men det er også en broget kategori af maskiner i enhver type og stil. Der skelnes klassisk mellem to type maskiner; Gamer-PC'er og Office-PC'er. En Gamer PC er markant anderledes både i opbygning og pris end en klassisk ”office”-PC (det vil sige en computer, man blot skal lave let arbejde på).

En Gaming PC indeholder ofte de nyeste komponenter og helt sikkert et kraftigt grafikkort. Det sætter prisen i vejret og er samtidig også en maskine, hvor hardware bliver nødt til at blive opdateret ofte, hvis man skal følge med det nyeste spil og software. Opgraderer man ikke sin gaming-PC, vil den langsomt falde bagud i kapløbet med spiludviklingen. Dermed vil den langsomt komme til at virke mere og mere som en Office-PC sammenlignet med nyere gamingmaskiner.

En Office-PC kan langt hen af vejen klare sig med megen af den teknologi, der er blevet udgivet for mindst en eller to computer-generationer siden og stadig være middelmådig til både spil og samtidig dens primære opgaver; kontorarbejde. Det vil også være en computer, der kan overleve en del år, uden man skal bekymre sig om at opgradere den, og det er kun den generelle softwares stigende krav til computerne de køres på, der gør en opgradering nødvendig. En Office-PC har i nogle tilfælde ikke lige så mange muligheder for opgraderinger eller udvidelser, som en gamer-PC har.