mboost-dp1

Flickr - dweekly

USA sagsøger Oracle

- Via Computerworld - , redigeret af Net_Srak

I USA stod en daværende Oracle medarbejder, Paul Frascella, i 2007 frem og oplyste, at firmaet ikke gav det offentlige de samme rabatter som de gav virksomheder.

Ud over at oplyse om de noget mistænkelige forretningsmetoder, så valgte Frascella også at lægge sag en mod Oracle, for ikke at have overholdt deres MAS-kontrakt (Multiple Award Schedule) til det amerikanske General Services Administration (GSA), der skal sikre det offentlige den bedst mulige pris.

I april i år valgte det amerikanske Justitsministerium at gå ind i sagen og det er nu kommet frem, at Oracle angiveligt har snydt de amerikanske myndigheder for millioner af dollars i rabat.

Frascella oplyser, at Oracle omgik aftalerne med GSA, ved at sælge til samme pris til en række forhandlere, men at disse forhandlere så solgte til deres kunder med yderligere rabat, sanktioneret af Oracle.

Vinder Francella og Justitsministeriet sagen og det fører til udbetaling af en erstatning, så vil han kunne få del af erstatningen.





Gå til bund
Gravatar #1 - dwmc
17. jun. 2010 10:51
hvorfor kan han få en del af erstatningen???
og hvor stor en del?

amerikans lovgivning må være en kryptisk størrelse...
Gravatar #2 - Pernicious
17. jun. 2010 10:53
Fra kilden:
Frascella's action was filed under the False Claims Act, which allows whistleblowers to sue parties they believe have committed fraud against the government. Whistleblowers typically stand to receive a portion of any damages obtained as a reward.


Mener der er den lov som blev lavet i forbindelse med Enron-skandalen.
Gravatar #3 - hviid
17. jun. 2010 10:57
#1
Det giver jo folk encitament til at "stikke" deres firmaer :D
Gravatar #4 - Sofus99
17. jun. 2010 11:03
Min første tanke var "vanvittigt, only in America", men egentlig er ideen måske ikke så vanvittig alligevel.
Det giver ihvertfald stof til eftertanke at firmaerne lige skal kigge sig over skulderen før de hustler for vildt for at hive lidt flere dadler i land.
Gravatar #5 - T_A
17. jun. 2010 11:54
Ja syntes egentlig det er ok at et land laver det krav at hvis et firma skal sælge til staten så skal vi have jeres bedste rabat basta ellers finder vi en anden.
Hvis så nogle svindler staten og man rejser sagen så får man en "findeløn" efter hvor meget staten vinder.
Gravatar #6 - illishar
17. jun. 2010 12:10
Hvis alle får "rabatten", er det så stadigvæk en rabat?

Det virker som om at de whiner over, at de ikke har været lige så gode til at forhandle priser, som de andre.... Måske skulle de kigge på deres ansatte forhandlere i stedet?
Gravatar #7 - Anders Fedеr
17. jun. 2010 12:15
Læs kilden? Anklagen går på at Oracle er kontraktuelt forpligtet til at give deres bedste rabat. Hvis det ikke huer dem kunne de jo lade være med indgå kontrakten.
Gravatar #8 - Loke76
17. jun. 2010 12:19
Endnu et win for det amerikanske retssystem, dem kunne vi sku lære en del af
Gravatar #9 - zin
17. jun. 2010 13:05
Hvis vi nu implementerede systemet med whistleblowers (altså stikkere) i Danmark, og man så fandt skattesnyd internt (f.eks. militæret eller lign.), er der så nogen der kan forestille sig det penge virvar det giver? Det går op i sort røg hos mig. :(
Gravatar #10 - Anders Fedеr
17. jun. 2010 13:19
ZiN (9) skrev:
Hvis vi nu implementerede systemet med whistleblowers (altså stikkere) i Danmark, og man så fandt skattesnyd internt (f.eks. militæret eller lign.), er der så nogen der kan forestille sig det penge virvar det giver?

Ikke umiddelbart. Magten er jo tredelt?
Gravatar #11 - zin
17. jun. 2010 13:23
#10: Det, jeg tænker på er:
Staten får x antal kroner hvert år. Staten snyder sigselv for y antal kroner per år. Det opdager en ansat (som i forvejen er lønnet af staten), og ligger så sag an mod staten og vinder - og får udbetalt en del af y, af staten... for at spare staten for y antal kr, som de har snydt sig selv for...
Jeg ser cirkel på cirkel? Er det bare mig? :/
Gravatar #12 - Anders Fedеr
17. jun. 2010 13:44
Staten er jo ikke en homogen størrelse. Den består af mange aktører med modstridene interesser. Hvis en institution snyder i skat, så sker det på bekostning af andre der ellers har ret til pengene. Det vil være af hensyn til sidstnævnte man lægger sag an.
Gravatar #13 - T_A
17. jun. 2010 13:44
#11

Hvis det er internt snyd vil der jo altid være en person et sted der sidder og får pengene.

Lad os sige en gut i skat sidder og fusker med regnskaberne så han får snydt 3mio ud af staten.

En fra hans afdeling angiver ham og han bliver dømt skyldig og skal betale penge tilbage til staten.
Man tvangssælger alt hvad han har tilbage og staten får 1mio tilbage og giver "stikkeren" 10% af hvad staten får tilbage altså 100.000kr.

Altså "stikkeren" får en % del af hvad staten får tilbage fra dem der snyder dem.
Gravatar #14 - zin
17. jun. 2010 22:04
#12+13: Men uanset hvad kan han jo ikke snyde mere ud af staten end budgettet tillader, så han "snyder" vel intet andet end sin egen afdeling - som så ville betale ham for at bevise dette snyd.
Gravatar #15 - Anders Fedеr
18. jun. 2010 00:07
Kan godt se hvad du mener. I virkeligheden bliver det borgerne der kommer til at betale erstatningen. Til staten. Som har snydt i skat :P

Er dog ikke helt sikker på om det er myndigheden selv der hæfter i sådan et tilfælde eller om det er myndighedens ledelse personligt. Der gælder gerne andre regler for embedsmænd, af samme årsag. Men i så fald vil erstatningen ikke kunne blive helt så høj.
Gravatar #16 - zin
18. jun. 2010 00:29
#15: Kugle skøre tal flyver bare fra A til B til C til D til..... @.@
Gravatar #17 - nielsbrinch
18. jun. 2010 05:52
Jeg er ked af at forstyrre jeres cirkler, men Oracle har en kontrakt med staten som de ikke overholder, så det er ikke staten der snyder sig selv, det er Oracle der snyder staten.
Gravatar #18 - Anders Fedеr
18. jun. 2010 06:03
ZiN (9) skrev:
Hvis vi nu implementerede systemet med whistleblowers (altså stikkere) i Danmark
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login