mboost-dp1

newz.dk

Unge danskere regner med høj løn og meget fritid

- Via Politiken - , indsendt af arne_v

Antallet af studerende, også it-studerende, har være kraftigt stigende i år, og noget tyder på at mange af disse unge forventer guld og grønne skove, når de er færdige med uddannelsen.

I en undersøgelse foretaget af det tyske firma Trendence Institute har man spurgt 220.000 ingeniør- og businessstuderende i hele Europa, heraf 2.800 i Danmark, om deres forventninger til arbejdslivet.

De danske studerende indtog en førsteplads, når det kom til startlønnen, som de regner med, vil være mellem 370.000 – 390.000 kroner om året. Det står i skarp kontrast til forventningerne i Sverige hvor man kun forventer en startløn på mellem 250.000 – 260.000 kroner.

Til trods for forventningerne om den meget høje startløn, så er det ikke en de fleste danske studerende regner med at skulle arbejde ret meget ekstra for. Med en arbejdsuge på 42-43 timer placerer danskerne sig under gennemsnittet for resten af Europa.

Hos Dansk Industri (DI) er man bekymrede, idet man netop i fremtiden skal forvente mere arbejde til samme løn. Der bliver færre mennesker til at udføre arbejdet, og det høje danske lønniveau skræmmer virksomheder væk fra Danmark.





Gå til bund
Gravatar #1 - Windcape
9. aug. 2010 06:40
De danske studerende indtog en førsteplads når det kom til startlønnen, som de regner med vil være mellem 370.000 - 390.000 kroner om året. Det står i skarp kontrast til forventningerne i Sverige hvor man kun forventer en startløn på mellem 250.000 til 260.000 kroner.
Vi forventer vel hvad vi læser i statistikkerne. 30.000 om måneden i startløn for en civilingeniør eller kandidat i økonomi eller lign. er vel heller ikke overdrevent.

Med en arbejdsuge på 42-43 timer placerer danskerne sig under gennemsnittet for resten af Europa.
Hvilket er bestemt af overenskomster og pres fra fagforeninger.

Derudover er vi vel mere effektive end f.eks. Sydeuropa. Prøv bare at se Italienerne (IC4 togene anyone?). Det burde kunne retfærdiggøre at vi arbejder mindre.
Gravatar #2 - Mort
9. aug. 2010 06:51
Jeg forstår ikke hvorfor Dansk Industri bliver skræmt af hvilke forventninger studerende har, når de studerende endnu ikke har været på jobmarkedet.

Nu er det jo ikke de studerende som fastsætter deres egen kommende løn. Det er arbejdspladserne som dikterer hvilken løn de vil give til en nyuddannet.

Kan arbejdspladsen konkurrere imod andre arbejdspladsers løn, så får de en medarbejder, kan de ikke så får de ikke nogen medarbejder.

Derudover kan man ikke direkte sammenligne lønningerne fra et land til et andet land uden også at sammenligne leveomkostningerne. Skattetrykket, bolig priserne og bilpriserne i Danmark giver udgifter som er langt større end de er i Sverige. For at modsvare det, er lønnen nødt til at være tilsvarende højere, for at få det samme for pengene.
Gravatar #3 - BeLLe
9. aug. 2010 06:54
jeg falder vist meget godt inde for forventningerne. tjener 384000 før skat om året og har en arbejdsuge på omkring 35 timer.

Jeg klager ikke :)
Gravatar #4 - ghostface
9. aug. 2010 06:57
Det burde kunne retfærdiggøre at vi arbejder mindre.

Det kan det også lidt endnu. Vi lever dog på lånt tid hvis ikke der sker et eller andet. Vores "know-how" er ikke som tidligere uden modstykke. Selv lande som Indien som vi ellers har regnet som billig samlebåndsarbejde (selv inden for IT) er så godt med at nogle virksomheder tilmed sender Arkitektur opgaver derned. Det produkt du får op er tilmed ganske udemærket.

De danske IT konsulent virksomheder lever kun fordi det oftest er nemmere for andre danske virksomheder at arbejde med noget "lokalt" man kan forstå og mødes med. Staten og kommunerne har en økonomisk gavn af at arbejde med lokale virksomheder men hvis vi bliver ret meget dyerere så kan det pludselig betale sig at tage et møde i Indien (eller polen for den sags skyld).

Vi er utroligt godt betalt i DK og det betyder vi er ret dårlige på konkurrence planet i udlandet. At vi kan gøre tingene dobbelt så hutigt til den dobbelte pris er ikke korrekt inden for alle markeder.

Software udvikling kan pt konkurrere med Amerikanerne fordi vi har en fuldstændig anderledes kultur her. Vi har arbejder godt og vel 37-40 timer om ugen, vi arbejder gernen 8-16 og holder 30 min. frokost. Da jeg var ovre og lave noget konsulent arbejde blev jeg meget chokeret over deres arbejdstider. De var snildt på arbejde 50 hvis ikke 60 timer om ugen men lavede hat. En kvinde sagde på et scrumm møde at hun igår havde "sendt nogle emails" og hun i øvrigt skulle det samme idag. Ydermere så holder man gerne 1½ times frokost. De får tilgengæld heller ikke samme hyre som os, men skal omvendt heller ikke betale nær så meget i skat eller for daglige produkter. Jeg vil tro mine kollegaer derovre havde flere penge til prisen end jeg har, selv uden vi regner skat ind i det.

Jeg startede ud på 354.000 som datamatiker og har en arbejdsuge på 37 timer som jeg skal flexe ved overarbejde. bestemt ikke noget jeg klager over. Jeg er dog lidt bange for min konkurrence situation om 10 år.
Gravatar #5 - Makey
9. aug. 2010 07:02
@ghostface:
Lær indisk, så skal du ikke frygte for din konkurrencesituation :D
Gravatar #6 - Coney
9. aug. 2010 07:02
Hvis de mener at 380.000 om året er for meget, så skal de holde op med at skrive i alt det information de deler ud til de studerende at lønnen for en civilingeniør er 37k om måneden...
Gravatar #7 - nielsbrinch
9. aug. 2010 07:16
Min yndlingsanekdote om dette emne handler om inderen som fik opfyldt drømmen om at komme til London og fik et job i et software-firma. Et halvt år senere mistede han dog jobbet. Hans job var blevet outsourcet til Indien.

Det er ikke kun Indien. Vi er også ret dygtige i Bangladesh.
Gravatar #8 - myplacedk
9. aug. 2010 07:17
380.000 om året, med 43 timer om ugen.

Jeg er vant til at alt over 36 timer om ugen giver mindst 50% tillæg. Dvs. det aflønnes som 46,5 timer.

Jeg får det til at uden overarbejde bliver det 294.000 om året, eller 24.500 om måneden. Og det lyder da ikke som "for meget" for en ingeniør.
Gravatar #9 - Bermann
9. aug. 2010 07:19
Det er ikke særlig holdbart at sammenligne lønniveauer for danskere og andre lande uden overhoved at havde vores skat med ind i billedet. Det er alment kendt at en stor årsag til det høje danske lønniveau er det høje skatteniveau (som vi altså til dels bliver kompenseret for igennem lønning). Så den holder ikke helt at sammenligne med svensken. I stedet burde man nok havde sammenlignet med tidligere danske lønninger - fx for 10 år siden. Men så skal man igen lige tage højde for inflation.

Smells like B.T.
Gravatar #10 - p1kfjæs
9. aug. 2010 07:22
@Coney

Havde samme oplevelse indenfor mit felt, da jeg blev færdig og fik første job.

Problemet er at de indberetninger de baserer deres løntal på, er fra frivillige indberetninger.
Dvs hvis man glemmer det, ikke vil oplyse tallet eller er "flov" over det indgår det ikke i statistikken. Så tror fagforeningen at tallet fra 15% af de nyuddannede medlemmer er repræsentativt.

Under jobsamtalen til første job har man jo ikke lige så meget at forhandle med....
Gravatar #11 - beldin
9. aug. 2010 07:25
Lønningerne i DK kan ikke undgå at stagnere i bedste fald, og måske falde. Antallet af højtuddannede jobs vil stagnere eller falde.

Hvorfor? Simpelthen fordi det er alt for dyrt at lægge arbejdspladser i DK, primært pga. personskatterne. Det er ikke bare lønningerne til de højtuddannede der er problemet, men enhver arbejdsplads har også masser af lavere uddannede, og de er alt, ALT for højt lønnede i.fh.t. udlandet.

De høje Danske lønninger kunne forsvares dengang vi var meget bedre uddannede end omverdenen. Hvis man er 10x bedre end en Indisk ingeniør, så kunne man også kræve 10x hans løn.
De 10x er passé.... Tallet er nu formentlig omkring 2x, men lønforskellen er stadig omkring 4x. Ergo flytter arbejdspladserne til udlandet, Indien, Kina etc.

Prøv lige at se på hvordan det går de forskellige brancher der ansætter ingeniører:
Telekom: Praktisk taget død i DK. Det meste er flyttet til udlandet og der er kun småtterier tilbage. Telekom Valley i Nordjylland? Hah!

Biotek: Godt i gang med udflytningen.

Greentech: Udflytningen er startet.

Hvad er der så tilbage? Ikke meget ud over nogen småting...
Gravatar #12 - ghostface
9. aug. 2010 07:29
#9 det er absolut relevant set fra en konkurrence situation. Internt i Danmark er det hamrende ligegyldigt hvor meget eller lidt vi får i løn såfremt der er penge nok til tag over hovedet og mad på bordet.

Eksport mæssigt betyder det rigtig meget hvor meget (eller lidt) en medarbejder får i løn da hans/hendes time gerne skal sælges dobbelt.

Alle virksomheder som har kunder i udlandet står altså ringere fordi vi har høje lønninger, højt skattetryk osv. Dermed ikke sagt det er "dårligt" for Danmark, men det er helt klart dårligt for vikromsheden. En realitet mange af vores produktions virksomheder har måtte indse.

At en slagteriarbejder i Sønderjylland skulle være mere effektiv og god end en i Nordfriesland (på den anden side af grænsen) passer simpelthen ikke og når de får godt og vel 33% mindre i løn over grænsen så er det langt mere givtigt og positivt for forbrugeren at slagteriet ligger der og ansætter folk der.
Gravatar #13 - HenrikH
9. aug. 2010 08:28
Windcape (1) skrev:
Derudover er vi vel mere effektive end f.eks. Sydeuropa. Prøv bare at se Italienerne (IC4 togene anyone?). Det burde kunne retfærdiggøre at vi arbejder mindre.

Ja, de har vel været næsten lige så effektive som det offentlige :-P
Gravatar #14 - fidomuh
9. aug. 2010 08:29
370.000 - 390.000


LOL, jeg kender stort set ingen nyuddannede der er kommet bare i naerheden. Det naermeste er vel 330.000 og det var saa universitetsuddannet som datalog og med fund af et ret heldigt job.

Jeg startede selv paa 240.000 efter min IT-sup. uddannelse, og det var 110% urelateret til uddannelsen, faktisk :D

Efter 4 aar ligger jeg over 420.000 om aaret, men kender ikke rigtigt andre der er naaet derop endnu, paatrods af at de har laengere og "bedre" uddannelser.

Forventningerne er, for at sige det mildt, hul i hovedet.
Det er heller ikke uvant at min forlovedes venner fra skolen, forventer loenstigning paa 10-15% om aaret naar de er faerdigudlaert, den ene forventede 25-30% indenfor det foerste aar! .. Teh f00! :D
Gravatar #15 - speedfreak
9. aug. 2010 08:30
Ret godt bevis for hvor forkælede vi er herhjemme.

Dog tror jeg også det hænger lidt sammen med, at vi er et af de dyreste lande hvad angår skat og moms.
Gravatar #16 - Windcape
9. aug. 2010 08:34
fidomuh (14) skrev:
LOL, jeg kender stort set ingen nyuddannede der er kommet bare i naerheden. Det naermeste er vel 330.000 og det var saa universitetsuddannet som datalog og med fund af et ret heldigt job.
390k / 12 = 32k om måneden.

Det er rimeligt normal for en nyuddannet kandidat inden for IT-brancen i dag. Du kan altså ikke sammenligne 3-4 år på teknisk skole, med gymnasiet + 5 år på universitet.

http://www.prosa.dk/raadgivning/loenstatistik/star...

Dataloger (kandidat) og civilingeniører står til at få mindst 32k som startløn, ofte mere.

fidomuh (14) skrev:
Efter 4 aar ligger jeg over 420.000 om aaret, men kender ikke rigtigt andre der er naaet derop endnu, paatrods af at de har laengere og "bedre" uddannelser.
Men som IT-supporter kan du ikke forvente at din løn fortsat siger, samt du kan ikke forvente at din anciennitet bliver overført, skulle du ud og søge nyt arbejde.

Derudover er der normalt ingen stignings de første 3 år, da det betragtets som et anciennitetstrin.

Check selv efter på http://www.prosa.dk/raadgivning/loenstatistik/

Hvis vi kigger på øst for storebælt (der er lønnen højest), så skal en IT-supporter i gennemsnit arbejde 4 år, før han får sammen løn som en nyuddannet kandidat. Og derefter er IT-supporterens lønstigning meget lavere.

http://www.prosa.dk/raadgivning/loenstatistik/erhv...

Efter 10 års anciennitet, tjener en kandidat cirka. 5000 kr. mere om måneden end en it-supporter.

fidomuh (14) skrev:
Forventningerne er, for at sige det mildt, hul i hovedet.
Så nej, det er de ikke. Medmindre man vælger en erhversuddannelse direkte efter folkeskolen -- fordi så uddanner man sig til arbejdsløshed.
Gravatar #17 - fidomuh
9. aug. 2010 08:42
#16

390k / 12 = 32k om måneden.


Det er ogsaa en del over normen for de universitetsuddannede jeg kender?

Det er rimeligt normal for en nyuddannet kandidat inden for IT-brancen i dag.


Jeg er uenig - og det er samtlige managere jeg personaleansvarlige jeg kender, ogsaa.
Selv vores journalister er uenige og de er forkaelede paa maader du aldrig havde droemt om -.-

Du kan altså ikke sammenligne 3-4 år på teknisk skole, med gymnasiet + 5 år på universitet.


Hvor har jeg dog gjort det?

http://www.prosa.dk/..

Dataloger (kandidat) og civilingeniører står til at få mindst 32k som startløn, ofte mere.


Ja, de tror ogsaa at en IT-supporter skal have 30k. 30k for at kunne tage telefonen og vaere lidt mindre retarderet end den normale dansker?
Keep fucking dreaming.

Derudover saa er prosas tal, mere eller mindre, taget ud af den blaa luft.
Vores it-supporter her er ogsaa medlem af Prosa, saa jeg tog en paen snak med dem da han viftede med deres loenskema og sagde han ville have mere i loen.
De sagde at det var en 'guide' til hvad de mener nyuddannede er vaerd, intet andet.
Og med 'nyuddannede' saa mener de 'folk der har vaeret i arbejde i lige under 3 aar'.
Min kammerat fik brev med undersoegelsen *PRAECIS* 3 maaneder inden der var gaaet 3 aar fra han blev faerdigudlaert. :)
Gravatar #18 - Windcape
9. aug. 2010 08:46
#17

Det er statestik versus dine meninger. Så kan folk jo selv vælge hvad de helst vil tro på.

fidomuh (17) skrev:
Ja, de tror ogsaa at en IT-supporter skal have 30k. 30k for at kunne tage telefonen og vaere lidt mindre retarderet end den normale dansker?
Det er også en overdreven løn for en IT-supporter uden anciennitet.
Gravatar #19 - fidomuh
9. aug. 2010 08:48
#18

Sorry man, Prosas "statistik" siger intet om nyuddannede.

Men ja, folk kan ogsaa tro at maanen er lavet af ost, jeg er skam ligeglad.. Folk tror alligevel paa gud i vidt flaeng, saa meh :D

[add]
Oh btw, nu snakker jeg teknisk skole igen, men bare for at saette relief paa Prosas tal:
It supportere var sat til 19.500~ da jeg var under uddannelse.
Datafagteknikere 25-30.000~, alt efter om man fokuserede paa server admin eller udvikling.
De fleste datafag. jeg kender, startede paa 25-27k, selv dem der fokuserede paa udvikling.
Gravatar #20 - Windcape
9. aug. 2010 08:58
#19

Hvorfor er det så at HK og IDA giver det samme billede af brutolønnen?

Det er vel bare dig som nægter at tro på at folk for mere i løn end du gør :p
Gravatar #21 - fidomuh
9. aug. 2010 09:05
#20

Hvorfor er det så at HK og IDA giver det samme billede af brutolønnen?


De maaler vel ogsaa nyuddannede som 'kun 3 aars erfaring'?

Det er vel bare dig som nægter at tro på at folk for mere i løn end du gør :p


Well, jeg kender kun 2 der faar mere i loen end mig, saa jeg er egentligt ret ligeglad.
Mit problem ligger i det vrangbillede der tegnes.

At Prosa, HK og IDA saa henviser til det, med bevidst manipulerede statistikker og kalder det for 'startloen for nyuddannede' er ikke min skyld.

Men altsaa, vi kan da godt kalde 'nyuddannede' for folk med 3 aars erfaring. SAa startede jeg paa 420k + pension + bonus, etc. Saa start loennen for nyuddannede it-maanagere er altsaa paa 500k+.
Gravatar #22 - Windcape
9. aug. 2010 09:11
#21

Jeg vil stadigvæk ikke mene at 32k en er urealistisk startløn for en kandidat, specielt ikke i Hovedestadesområdet.

De unge stræber jo altid efter den høje ende af skalaen, så hvis de 32k bliver til 30k, og måske til 28k fordi det er i Jylland (hvor det er billigere at leve), så er det stadigvæk en fin høj løn.

Nogle af datamatikerne fra min årgang har fået job, i lønklassen 25k+. Og der er altså langt fra en datamatiker til en kandidat i datalogi eller civilingeniør.
Gravatar #23 - Loke76
9. aug. 2010 09:19
Vores datamatiker klasse, færdig 2005, kom folk ud med startløn imellem 24k og 27k

Selv startede jeg med 27k + pension. 5k i lønforhøjelse i kontrakten over 2½ år. Ganske udemærket for 27mdr uddannelse synes jeg.


Mange lande har jo også 1 - 1½ times frokost pause og er derfor længere på arbejde. Det hjælper også til time tallet
Gravatar #24 - fidomuh
9. aug. 2010 09:22
#22

Jeg vil stadigvæk ikke mene at 32k en er urealistisk startløn for en kandidat, specielt ikke i Hovedestadesområdet.


Tjah, kender du nogen kandidater der er startet til det?
Jeg kender som sagt kun 1, som stardede paa 330k om aaret + pension.

De unge stræber jo altid efter den høje ende af skalaen, så hvis de 32k bliver til 30k, og måske til 28k fordi det er i Jylland (hvor det er billigere at leve), så er det stadigvæk en fin høj løn.


Jeg tror stadig det bliver under det, men jeg ved det jo ikke.. Jeg ved bare at de folk jeg ser omkring mig, ligger et godt stykke under hvad Prosa tror - ogsaa dem der er medlem af Prosa ;)

Nogle af datamatikerne fra min årgang har fået job, i lønklassen 25k+. Og der er altså langt fra en datamatiker til en kandidat i datalogi eller civilingeniør.


Hvor langt er der da?
Jeg er it-sup og jeg faar 35k+.

#23

Nice, godt med nogle tal paa bordet :)
Gravatar #25 - Windcape
9. aug. 2010 09:23
Loke76 (23) skrev:
Mange lande har jo også 1 - 1½ times frokost pause og er derfor længere på arbejde. Det hjælper også til time tallet
Normalt er pauser ikke inkluderet i timetallet.

Derfor de 37,5 timer om ugen. 7,5 timer om dagen, 30 minutters frokost, altså en 8 timers arbejdsdag.

(Som vist skal sættes op til 38,5 hvis Helle T lærer at betale skat.)
Gravatar #26 - Windcape
9. aug. 2010 09:25
fidomuh (24) skrev:
Tjah, kender du nogen kandidater der er startet til det?
Jeg kender som sagt kun 1, som stardede paa 330k om aaret + pension.
Nej, min årgang af venner er ikke nået dertil endnu. Spørg igen om 3-4 år.

fidomuh (24) skrev:
Jeg tror stadig det bliver under det, men jeg ved det jo ikke.. Jeg ved bare at de folk jeg ser omkring mig, ligger et godt stykke under hvad Prosa tror - ogsaa dem der er medlem af Prosa ;)
Jeg er ligeglad. Hvis deres lønstatestik siger 32k i gennemsnit, så tvivler jeg på at det bliver under 25k. Hvilket ihvertfald er bedre end en kassedame.

fidomuh (24) skrev:

Hvor langt er der da?
Jeg er it-sup og jeg faar 35k+.
Efter 4 års erfaring sagde du. Prøv at sammenligne lønnen efter 10 år. Der er forskellen er på omkring 5-6000 kr.

Plus, du har jo nok været heldigere end de fleste. Normallønnen ligger på den forkert side af de 30!
Gravatar #27 - photonatic
9. aug. 2010 09:58
Hos Dansk Industri (DI) er man bekymrede, idet man netop i fremtiden skal forvente mere arbejde til samme løn. Der bliver færre mennesker til at udføre arbejdet, og det høje danske lønniveau skræmmer virksomheder væk fra Danmark.


Jeg tror ikke, at DI skal være bekymrede. Hvis fagforeningerne selv, efterhånden som tiden går, sætter startlønnen ned (eller undlader at lade den regulere for inflationen), kan det hjælpe på de nyuddannede at få et andet billede af denne.
Gravatar #28 - fidomuh
9. aug. 2010 10:03
#26

Nej, min årgang af venner er ikke nået dertil endnu. Spørg igen om 3-4 år.


Blind faith in statistics is .. Well... Blind.

Jeg er ligeglad. Hvis deres lønstatestik siger 32k i gennemsnit, så tvivler jeg på at det bliver under 25k.


Well, jeg kender igen mange som er startet under 25k. Dog ingen der er startet under 20k. :)

Hvilket ihvertfald er bedre end en kassedame.


Jeg fik bedre loen end en kassedame da jeg var ufaglaert ... og 13 aar.
Hvad er din pointe? At vi skal afloenne 'mellem'-uddannede som 13 aarige? :D

Efter 4 års erfaring sagde du.


Jeg fik faktisk 30k efter lige under 3 aar, pension og bonus kommer saa oveni.

Plus, du har jo nok været heldigere end de fleste. Normallønnen ligger på den forkert side af de 30!


Ifoelge Prosa starter de jo over 30, saa det kan da umuligt passe! ...
Gravatar #29 - beldin
9. aug. 2010 10:07
Windcape (22) skrev:
Jeg vil stadigvæk ikke mene at 32k en er urealistisk startløn for en kandidat, specielt ikke i Hovedstadesområdet.


Maaske ikke urealistisk hvis man kun ser det med indenlandske oejne, men naar du sammenligner med udlandet er det ALT for meget til at DK kan fortsaette med at vaere konkurrencedygtig.

Jeg bor i England, og her er standard loennen for en nyuddannet omkring £24k om aaret, eller ca. 220k dkr. De lokale ingenioerer er fuldt paa hoejde med de Danske. Hvor tror I arbejdspladserne laegges?

Jeg har ogsaa arbejdet i asien (Malajsien), og her faar en nyuddannet omkring RM2500 om maaneden, eller ca. 55k dkr om aaret. De er ikke helt paa hoejde med DK ingenioerer, men maaske ca. halvt saa gode. Forskellen bliver dog hastigt mindre, og nogen af dem er fuldt paa hoejde med de Danske, og saa arbejder de haardere. Hvor tror I arbejdspladserne laegges?

DK vil komme i problemer over de naeste aar simpelthen fordi vores loenninger er alt for hoeje i forhold til hvad vi rent faktisk kan levere...
Gravatar #30 - BeLLe
9. aug. 2010 10:11
Jeg har ogsaa arbejdet i asien (Malajsien), og her faar en nyuddannet omkring RM2500 om maaneden, eller ca. 55k dkr.


Bare lige for at lette forståelsen:

Det hedder Malaysia - og RM2500 er ca 5,5k DKR eller 5500 dkr

:D
Gravatar #31 - beldin
9. aug. 2010 10:15
BeLLeDK (30) skrev:
Bare lige for at lætte forståelsen:

Det hedder Malaysia - og RM2500 er ca 5,5k DKR eller 5500 dkr

:D

Paa Dansk hedder det faktisk Malajsien :p

Jeg rettede straks de 55k dkr til om aaret da jeg ville have det sammenligneligt med de andre tal.
Gravatar #32 - BeLLe
9. aug. 2010 10:19
#31

Fair nok med tallene men jeg overgiver mig ikke med navnet

[flueknep]

http://da.wikipedia.org/wiki/Malaysia

I sverige hedder det dog Malajsien men de er også underlige derovre

[/flueknep]
Gravatar #33 - fjols
9. aug. 2010 10:20
På dansk hedder det faktisk Malaysia.
Desuden så er det med, at de arbejder lige så hårdt i England vist temmelig forskelligt fra firma til firma. I det firma jeg arbejder i har vi kun en lille fabrik i England og de er bestemt ikke kendt for at arbejde hurtigt.
Gravatar #34 - beldin
9. aug. 2010 10:25
Det kommer der af at have faaet sin skolegang for lang tid siden :-p

Dengang hed det Malajsien, ogsaa i DK....

Jeg har nu arbejdet i 2 firmaer her i England, og foer det 2 i DK... Der er ikke nogen reel forskel paa viden, dygtighed eller arbejdsindsats for ingenioerer... Om noget saa laegger man flere arbejdstimer herovre...
Gravatar #35 - Windcape
9. aug. 2010 10:48
beldin (29) skrev:
Jeg bor i England, og her er standard loennen for en nyuddannet omkring £24k om aaret, eller ca. 220k dkr.
"Jeg bor i England", siger ikke særlig meget.

Lønniveauet skal passe med leveomkostningerne. Når vi skal betale 65% i SKAT, og leveomkostningerne er så meget højere, så skal vi jo naturligvis have højere løn.

Prøv at sammenlign lønniveauet og leveomkostningerne i Leeds eller London med Liverpool.
Gravatar #36 - beldin
9. aug. 2010 11:10
Windcape (35) skrev:
Lønniveauet skal passe med leveomkostningerne. Når vi skal betale 65% i SKAT, og leveomkostningerne er så meget højere, så skal vi jo naturligvis have højere løn.

Nej.... Det er FULDSTAENDIGT ligegyldigt!

De virksomheder der skal laegge deres job et eller andet sted er BEDOEVENDE ligeglade med om du synes du skal have en hoej loen. Alt de er interesserede i er at faa lavet deres arbejde til den lavest mulige pris.

DK kan ikke mere konkurrere paa kvalitet, og derfor kan vi heller ikke laengere kraeve hoej loen... Ikke hvis vi stadig vil have at folk opretter arbejdspladser i landet....

Min branche, telekom, er mere eller mindre doed i DK nu, netop pga. at omkostningerne var for store. Tilbage i 90'erne havde vi ekspertise der ikke var andre steder, og saa kunne vi tillade os at kraeve os godt betalt... Da den ekspertise var opbygget i udlandet forsvandt arbejdspladserne.

PS: Jeg bor i Bristol, og loenningerne her er stort set som i London, men leveomkostningerne lidt lavere. Huse er dyrere end i DK, men den lavere moms (samt ingen moms paa foedevarer) og mere konkurrence i dagligvare branchen goer det meste billigere end i DK.
Gravatar #37 - h8x0r
9. aug. 2010 11:27
De unge trænger til at komme en tur ud i skoven hvor de skal tvinges til at leve af bær og hvad de eller kan finde. For megen blødsødhed og slendrian holder ikke. Derefter kan de komme op til Microsoft og få sig et job med fremtid og løn i.
Gravatar #38 - Windcape
9. aug. 2010 11:33
#37

Du tager bare af sted så.
Gravatar #39 - NicolajGjol
9. aug. 2010 11:49
De forventer sig da en rimelig høj løn i Sverige må jeg sige, så meget er det faktiskt ikke mange som tjener der, det svarer jo til en rimelig ingenør startløn. Til sammenligning så tjente jeg ca 24k svenske / måned på skiftehold og med at lave avionics (flyelektronik). Nu arbejder jeg i dk med det samme og tjener ca 34k / måned, det giver måske lidt perspektiv på hvad en løn ligger på i SE... Og det skal siges at jeg ikke havde nogen dårlig løn derovre, de fleste jeg kender tjener 2-4k mindre om måneden...
Gravatar #40 - Maxi
9. aug. 2010 12:08
fidomuh (28) skrev:
#26

Blind faith in statistics is .. Well... Blind.

Jeg er ligeglad. Hvis deres lønstatestik siger 32k i gennemsnit, så tvivler jeg på at det bliver under 25k.


Well, jeg kender igen mange som er startet under 25k. Dog ingen der er startet under 20k. :)

Hvilket ihvertfald er bedre end en kassedame.


Jeg fik bedre loen end en kassedame da jeg var ufaglaert ... og 13 aar.
Hvad er din pointe? At vi skal afloenne 'mellem'-uddannede som 13 aarige? :D

Efter 4 års erfaring sagde du.


Jeg fik faktisk 30k efter lige under 3 aar, pension og bonus kommer saa oveni.

Plus, du har jo nok været heldigere end de fleste. Normallønnen ligger på den forkert side af de 30!


Ifoelge Prosa starter de jo over 30, saa det kan da umuligt passe! ...


Jeg skriver YDERST sjældendt kommentarer inde på dette site, selvom at jeg er en flittig læser. Men dine kommentarer giver mig kvalme fidomuh!

Det at du ego-tripper over din IT-supporter tilværelse giver mig dårlig smag i munden. Du taler med en person i Investment Banking industrien der tjener utallige summer - Dig og din snævert synede ignorante tilværelse ikke drømmer om.

Hvis du endelig skal kritisere andre skal du gøre det med en hvis ethos, du er jo netop barnet ingen ville lege med.

Hav en god dag!
Gravatar #41 - Bornaparte
9. aug. 2010 12:31
"Unge danskere regner med høj løn og meget fritid"

De skulle hellere regne med arbejdsløshed.
Gravatar #42 - fidomuh
9. aug. 2010 12:58
#40

eg skriver YDERST sjældendt kommentarer inde på dette site, selvom at jeg er en flittig læser. Men dine kommentarer giver mig kvalme fidomuh!


Tillykke :)

Det at du ego-tripper over din IT-supporter tilværelse giver mig dårlig smag i munden.


1) Jeg er ikke IT-supporter.
2) Jeg ego-tripper paa ingen maade?

Du taler med en person i Investment Banking industrien der tjener utallige summer


Igen, tillykke?

Dig og din snævert synede ignorante tilværelse ikke drømmer om.


Og tillykke?

Hvis du endelig skal kritisere andre skal du gøre det med en hvis ethos, du er jo netop barnet ingen ville lege med.


Tvaertimod finder jeg at mange gerne vil lege med mig.

Hav en god dag!


Det har jeg nu naesten altid :)
Gravatar #43 - arne_v
9. aug. 2010 17:25
Windcape (1) skrev:
Vi forventer vel hvad vi læser i statistikkerne. 30.000 om måneden i startløn for en civilingeniør eller kandidat i økonomi eller lign. er vel heller ikke overdrevent.


Baseret på det historiske løn niveau virker det ikke overdrevent.

Men spørgsmålet er jo om ikke udbud og efterspørgsel i en globaliseret verden betyder mere end fortiden for fremtiden.

Windcape (1) skrev:
Hvilket er bestemt af overenskomster og pres fra fagforeninger.


De færreste indenfor disse områder er under overenskomst.

Windcape (1) skrev:
Derudover er vi vel mere effektive end f.eks. Sydeuropa. Prøv bare at se Italienerne (IC4 togene anyone?). Det burde kunne retfærdiggøre at vi arbejder mindre.


Jeg er noget skeptisk overfor om en dansker er mere effektiv end en italiener ansat i samme virksomhed.



Gravatar #44 - arne_v
9. aug. 2010 17:28
Mort (2) skrev:
Jeg forstår ikke hvorfor Dansk Industri bliver skræmt af hvilke forventninger studerende har, når de studerende endnu ikke har været på jobmarkedet.


De er vel bekymrede over forskellen på forventninger og virkeligheden.

Det er sådan noget der giver chefer masser af ekstra arbejde.

Mort (2) skrev:
Derudover kan man ikke direkte sammenligne lønningerne fra et land til et andet land uden også at sammenligne leveomkostningerne. Skattetrykket, bolig priserne og bilpriserne i Danmark giver udgifter som er langt større end de er i Sverige. For at modsvare det, er lønnen nødt til at være tilsvarende højere, for at få det samme for pengene.


Det er kun udbudssiden.

Efterspørgselssiden er helt upåvirket.
Gravatar #45 - arne_v
9. aug. 2010 17:33
Makeybussines (5) skrev:
Lær indisk, så skal du ikke frygte for din konkurrencesituation


Indisk er ikke et enkelt sprog men mange forskellige sprog.

Og de kan engelsk bedre end danskere. Accenten kan dog godt være lidt svær at klare.

Gravatar #46 - arne_v
9. aug. 2010 17:34
Coney (6) skrev:
Hvis de mener at 380.000 om året er for meget, så skal de holde op med at skrive i alt det information de deler ud til de studerende at lønnen for en civilingeniør er 37k om måneden...


Er det ikke materiale fra fagforeningen og ikke fra virksomhederne??
Gravatar #47 - Windcape
9. aug. 2010 17:35
arne_v (45) skrev:
Og de kan engelsk bedre end danskere
Måske hvis du kun sammenligner med folk over 35 !

Deres skriftlige Engelsk er horribelt. (Og ja, accenten er umulig at holde ud.)
Gravatar #48 - arne_v
9. aug. 2010 17:36
myplacedk (8) skrev:
Jeg er vant til at alt over 36 timer om ugen giver mindst 50% tillæg.


Det er vist ikke engang normalt idag.

Og i fremtiden vil det blive det rene guldalder romatik.
Gravatar #49 - arne_v
9. aug. 2010 17:44
Windcape (35) skrev:
Lønniveauet skal passe med leveomkostningerne. Når vi skal betale 65% i SKAT, og leveomkostningerne er så meget højere, så skal vi jo naturligvis have højere løn.


Danskerne betaler vel ca. 65% i marginal skat, men gennemsnitsskat er meget lavere.

Og som tidligere forklaret er virksomhederne der skal hyre en ansat til et job som kan placeres hvor som helst fuldst;ndigt ligeglade med leveomnkostningerne.
Gravatar #50 - arne_v
9. aug. 2010 17:48
Maxi (40) skrev:

Det at du ego-tripper over din IT-supporter tilværelse giver mig dårlig smag i munden. Du taler med en person i Investment Banking industrien der tjener utallige summer - Dig og din snævert synede ignorante tilværelse ikke drømmer om.

Hvis du endelig skal kritisere andre skal du gøre det med en hvis ethos, du er jo netop barnet ingen ville lege med.


Kan du oversætte til dansk?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login