mboost-dp1

Flickr - dweekly

Torrentside-ejer frikendt, risikerer i stedet civil retsag

- Via TorrentFreak - , indsendt af erikjust

Den tidligere administrator og ejer af torrent-trackeren OiNK, Alan Ellis, blev for nyligt frikendt af en britisk domstol for bedrageri, efter at sagen havde kørt to år i retssystemet.

Den afgørelse, syntes man hos musikindustrien, der er repræsenteret af BPI (British Phonographic Industry), langt fra var tilfredsstillende og en stor skuffelse.

BPI skrev:
Dette er en yderst skuffende kendelse som overhoved ikke stemmer overens med lignende sager rundt om i verdenen.

Hos BPI havde man håbet på, Ellis blev dømt skyldig og dermed dømt til at betale et erstatningskrav på 180.000 pund. Til trods for nederlaget vil BPI ikke give op og overvejer nu at starte en civil retssag for at få sin erstatning

Ellis, der nu blot ønsker at komme videre med sit liv, har oplyst til pressen, at frifindelsen ikke vil føre til en genoplivelse af OiNK.





Gå til bund
Gravatar #1 - coday
25. jan. 2010 06:42
Latterligt at efter at være blevet frikendt og blive sagsøgt igen, men det må give en hurtig retssag hvis de tager hensyn til den tidligere dom..
Gravatar #2 - AlienDarkmind
25. jan. 2010 07:00
#1 Forhåbenligt. Det er sjovt, var det alle andre end Musik industrien der kørte den her sag, så havde jeg ment at han skulle straffes på en eller anden måde, men nå det er dem her, så mener jeg næsten at de skal give ham penge efterhånden som undskyldning:S

Dobbelt morale er en mærkelig ting..
Gravatar #3 - nielsbrinch
25. jan. 2010 07:21
coday (1) skrev:
Latterligt at efter at være blevet frikendt og blive sagsøgt igen, men det må give en hurtig retssag hvis de tager hensyn til den tidligere dom..


Det var vel det der skete i sagen med O. J. Simpson. Så vidt jeg husker blev han frikendt og så dømt ved en civil retssag i stedet. Så til din første påstand: Ja det er latterligt! - men til din anden: Det er ikke sikkert det går så let at blive frikendt igen.
Gravatar #4 - Mikkelpf
25. jan. 2010 07:24
og forskellen er såvidt jeg ved, at ved en civil retssag kommer man ikke i fængsel, men kan "kun" dømmes til at betale erstatning (og med de absurde krav musikindustrien plejer at komme med kan det så næsten være det samme, bliver man dømt er man f--ked either way).
Gravatar #5 - Decipher
25. jan. 2010 07:31
Bedrageri?? Hvad har det med torrents at gøre? Lyder umiddelbart sært. (EDIT; Ahh, det er forkert oversat fra source - i hvert fald menes ikke bedrageri i straffelovens forstand, men nærmere et samleudtryk for økonomisk kriminalitet - defraud != fraud)

Og #4 har ret, en civil retssag vil kun være et spm om erstatning.
Gravatar #6 - ghostface
25. jan. 2010 07:34
som overhoved ikke stemmer overens med lignende sager rundt om i verdenen.

Jeg var heller ikke klar over der findes bunden international lovgivning. Det tætteste vi kommer det er vel forbud mod hval fangst hvilket mindre end en håndfuld lande (inklusiv Danmark) ikke har skrevet under på.

At han bliver frikendt i UK betyder vel bare (underligt nok) at de har nogle mindre strikse regler på området end de andre lande de sammenligner med. Hvis de sammenligner med USA så ja så slap han nok billigt. Sammenligner de med Zimbabwe eller Ukraine så er der næppe den store præcedens på området at sammenligne med.
Gravatar #7 - p1x3l
25. jan. 2010 08:08
Dette er en yderst skuffende kendelse som overhoved ikke stemmer overens med lignende sager rundt om i verdenen.

det må da være dem der ik stemmer overens med 2010
Gravatar #8 - Unbound
25. jan. 2010 08:48
#1, #3
Det er netop hvad der skete ved OJ, han blev først frifundet for mord. Hvor meget af det egentligt lå i dårligt politi arbejde. I en staffesag ligger bevisbyrden ved anklageren. Og pga. dårligt politiarbejde var de ikke i stand til at løfte den bevisbyrde... I en civilret derimod, er der en hvis sortering, da det ikke bare er en hvilken som helst sag der kommer for en dommer. Det betyder bevisbyrden for ankalgeren i en civilsag er betydeligt mindre, og derfor endte det også med OJ blev dømt her. Dog skal det siges en civilret aldrig kan dømme mere end en økonomisk straf, fx. kompensation.

#4
Nu er det ikke kravet der bestemmer hvor meget de får, det er ligemeget om musikindustrien kræver at få en million milliard. Hvis dommeren kun syntes de har fortjent en femmer så er det hvad de får. Og det er for det meste kun i amerika at de har de enorme beløb der er blevet givet en gang imellem.
Gravatar #9 - Grizzi
25. jan. 2010 08:52
#8

Mon ikke vi lige skal huske på at OJ blev dømt i USA og denne retsag finder sted i England... som ikke er et retarderet samfund i retsmæssig forstand.
Gravatar #10 - Unbound
25. jan. 2010 09:12
#9
Korrekt, men mig bekendt er der ingen regler i UK der vil forhindre noget lignende kunne ske der. Desuden er UK absolut ikke nogen der plejer at ligger fingrene imellem når det drejer sig om at gå efter fildelere.
Gravatar #11 - benom
25. jan. 2010 09:59
Dette er en yderst skuffende kendelse som overhoved ikke stemmer overens med lignende sager rundt om i verdenen.

jeg var ikke klar over sager skulle dømmes ud fra andre lignende sager i verden frem for den enekelte sag. der må være noget jeg har misforstået omkring retssystemerne rundt omkring
Gravatar #12 - thethufir
25. jan. 2010 19:56
Synes stadig det er skræmmende at musikindustrien prøver på at dømme nogen der blot stiller en service til rådighed for andre så de har mulighed for at udveksle data med hinanden.. Copyrighted eller ej... Hvordan kan det nogensinde være hans skyld hvad brugerne på sitet har gjort ?..

Men altid noget at domstolen så er enige
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login