mboost-dp1

Flickr - Uwe Hermann

Sun-medstifter vil have gratis undervisningsmateriale

- Via New York Times - , redigeret af Emil

Scott G. McNealy, en af medstifterne af Sun, som tidligere på året blev opkøbt af Oracle, har efter opkøbet fokuseret sin energi på sit projekt Curriki, en online samling af gratis undervisningsmateriale.

Hvert år stiger priserne på matematikbøger, selvom indholdet forbliver det samme.

Scott G. McNealy skrev:
Ten plus 10 has been 20 for a long time. We are spending $8 billion to $15 billion per year on textbooks in the United States. It seems to me we could put that all online for free.

Curriki er blot en af flere nonprofitorganisationer, som har til mål at revolutionere undervisningsmarkedet ved hjælp af internettet. I løbet af de sidste år er open source-bøger blevet mere populære, og det er tit eksperter, som pensionerede lærere, der hjælper til med at skrive dem.

Skiftet hen mod gratis undervisningsbøger har gjort, at forlagene har mindre fokus på bøgerne og i stedet forsøger at opnå en profit på ekstramateriale til bøgerne, som for eksempel undervisningsforslag og projektforløb. Det siges, at de reagerer på samme måde, som flere software-producenter gjorde, da deres produkter blev overflødiggjort af open source-software.

Men Curriki har langt endnu, og McNealy har flere planer. Blandt andet vil han i fremtiden have Curriki til at bygge et system, som kan vurdere kvaliteten af undervisningsmateriale.





Gå til bund
Gravatar #1 - svenskmand
3. aug. 2010 10:46
Lyder som et super initiativ. Og det er interessant at tænke over hans udsagn om at priserne på matematik bøger stiger år efter år, selvom at de alle basalt set indeholder det samme.
Gravatar #2 - apkat
3. aug. 2010 10:51
Jo tak! undervisningsbøger er RØV dyre. Alle tiltag for billigere bøger er velkomne!
Især fag der ikke ændrer sig ret meget (som nævnt i artiklen) er jo latterlige koster så mange penge.
Gravatar #3 - LordMike
3. aug. 2010 11:06
Når det så er sagt, så er det sjovt at mine IT bøger til første semester på første år, kun har kostet 270 kr. (fra Amazon, inkl. fragt, 2 stk.)... :)

Derimod har min kæreste udsigt til at bruge 1500 kr. på bøger til pædagog studiet. ...
Gravatar #4 - maasha
3. aug. 2010 11:11
Nice, e.g. folkeskolen i DK kanaliserer alle skattegysserne lige over i Egmont ved at koebe dyre bogsystemer. Det er bare saa forkert!
Gravatar #5 - ghostface
3. aug. 2010 11:14
#3 Hendes er på Dansk/Norsk og dine på Amerikansk vil jeg næsten gætte på.

En bog har oftest en ret fast pris for at skrive den og udgive den. Jo flere der er om at betale for bogen jo billigere er den. Et koncept der sjovt nok ikke eksisterer idnen for Film og Musik branchen.
Gravatar #6 - LordMike
3. aug. 2010 11:23
#5 Dansk faktisk...
Men jo... Amazon var ikke en mulighed hos hende.. :/
Gravatar #7 - Pidgeot
3. aug. 2010 11:29
#3
Undervisningsmateriale er generelt meget dyrt ovre i USA. Se evt. http://www.nytimes.com/2007/08/30/fashion/30Cyber.... - de 1500 kr. er vand i forhold til hvad de typisk skal bruge på bøger ovre i USA, og de skal jo oven i købet også betale for pladsen på studiet.

Mange bøger findes i en "International Edition" - den er væsentlig billigere end den udgave de kan købe i USA, men forlagene vil så heller ikke have at den bliver solgt der - selvom det typisk er præcist det samme indhold.
Gravatar #8 - ABLE
3. aug. 2010 11:47
@ #7

Hehe jeg som gik og troede, at det havde noget med enhederne at gøre :)

Så en stakkels amerikaner ikke skal sidde og regne med meter, liter osv..
Gravatar #9 - Thorun
3. aug. 2010 12:09
@8
Nej, men det burde de lære at regne med :)
Gravatar #10 - decx
3. aug. 2010 13:36
Det gør de skam også på ingeniør studier og i fysisk. Det er vist kun highschool matematik der bruger US Imperial over Metric. Det går så galt engang i mellem for NASA, men hvad fanden... millinewton vs pound force, whats the difference ?
Gravatar #11 - DiZaster
3. aug. 2010 14:16
decx (10) skrev:
Det går så galt engang i mellem for NASA, men hvad fanden... millinewton vs pound force, whats the difference ?



http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_Climate_Orbiter#The metric/imperial mix-up skrev:
The Mars Climate Orbiter thus drifted off course during its voyage and entered a much lower orbit than planned, and was destroyed by atmospheric friction.

Total project cost was $327.6 million for both orbiter and lander (not including Deep Space 2). Out of this, $193.1 million were for spacecraft development, $91.7 million for launch, and $42.8 million for mission operations.


Forskellen er da til at få øje på :-)
Gravatar #12 - apkat
4. aug. 2010 19:39
Pidgeot (7) skrev:
Mange bøger findes i en "International Edition" - den er væsentlig billigere end den udgave de kan købe i USA, men forlagene vil så heller ikke have at den bliver solgt der - selvom det typisk er præcist det samme indhold.

Aaahh. Derfor der står "NOT FOR SALE IN THE US" på alle mine bøger (næsten) det er godt nok mærkeligt..
Gravatar #13 - arne_v
4. aug. 2010 19:46
#price differentiation

For dem som vil læse lidt om fænomenet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Price_differentiation
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login