mboost-dp1

Statens IT-projektråd

Statens IT-projektråd er nu sammensat

- Via Finansministeriet - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Efter flere af statens it-projekter efterhånden har sprængt både budgetter og deadlines, fandt man det sidste år nødvendigt at nedsætte et it-projektråd, som skal sørge for, at statens fremtidige projekter ikke går galt.

Alle projekter til over 10 millioner kroner skal i fremtiden rundt om it-rådet, som skal vurdere, om der er en risiko for fiasko i projektet. Hvis rådet mener, at der er det, vil projektet blive gennemgået yderligere af en ekstern gruppe.

Rådets sammensætning er nu kommet på plads, og indeholder forskellige it-ledere fra staten og erhvervslivet samt Mads Tofte, rektoren fra IT-Universitetet i København.

Mogens Pedersen fra Finansministeriet bliver rådets formand, med Birgit Nørgaard, tidligere direktør for ingeniørfirmaet Grontmij som næstformand. Resten af pladserne i rådet er besat af Lilian Mogensen, direktør for forretningsudvikling og HR ved ATP, Michael Moesgaard, it-direktør for Dong Energy, Erik Andreasen fra Danske Bank, underdirektør i Group IT, Lars Mathisen, direktør for Nykredit, Mads Tofte, rektor ved IT-Universitetet i København, Jesper Jarmbæk, direktør for Kort- og Matrikelstyrelsen samt Ole Kjær, direktør for Skatteministeriet.

Rådets hjemmeside kan findes på itprojektraad.dk





Gå til bund
Gravatar #1 - ibyte_dk
11. feb. 2011 10:07
Så er problemet bare, at mange IT-ledere ikke har forstand på programmering og krav-specifikationer
Gravatar #2 - LordMike
11. feb. 2011 10:15
Woo! :)
Mads Tofte skal nok få sat sving i sagerne :)
Gravatar #3 - luuuuu
11. feb. 2011 11:05
Grunden til det alt sammen fejler er jo fordi de sælger opgaven til det laveste bud, og samtidig ikke har den fjerneste ide om hvad de rent faktisk behøver.

De har en kolossal liste over hvad de vil ha', men de ved ikke hvad de behøver.

Så de er dømt til at fejle fra starten af, fordi så ender det med de hele tiden er nødt til at revuderdere deres situation. Det skaber forsinkelser, og det koster penge.

Det kommer vel i sidste ende af at det offentlige er så pissenærige med deres ansatte, og igen kun går efter laveste bud. Hvis de kan få en til 20.000 peanuts om måneden vælger de klart ham frem for den anden person til 50.000 peanuts om måneden.

For det giver jo mening, ikke? Og hvis man så efterfølgende mangler kompetencer, jamen, så køber man jo bare konsulenter. Det går ikke over lønbudgettet, så der er ingen problemer dér.
Gravatar #4 - noisycricket
11. feb. 2011 11:08
så de har nedsat et udvalg der skal bestemme om et projekt skal for et andet udvalg?

wtf?
Gravatar #5 - Remmerboy
11. feb. 2011 11:36
Udvalget ser godt nok dyrt ud.
Gravatar #6 - HenrikH
11. feb. 2011 11:46
#4: Ja da, ineffektivitet løses da bedst ved at tilføje endnu flere led som ikke aner hvad de laver ;-)

Men så er der jo endnu et sted politikerne kan tørre fejl af, så nu kan vi da køre et par år med det her. Så kan vi skifte personerne når det ikke virker.

Alt i alt er det vel en "løsning" der kan køre næste regeringsperiode ud inden man skal til at lave noget nyt, det er da en perfekt og fremsynet politisk løsning.
Gravatar #7 - ShamblerDK
11. feb. 2011 16:19
Jeg er uddannet IT-supporter men er på nuværende tidspunkt i aktivering som pedel på en skole og jeg kan se hvad for nogle valg DAKS (Aalborg Kommunale Skolevæsen) foretager på IT-området og det er en ødsel uden lige! De vælger løsninger der koster mere end tre gange så meget som andre bedre løsninger! Og derudover tager de løsninger tilsvarende lang tid at implementere! Altså jeg ved godt det skaber arbejde men det er af den forkerte slags da de folk arbejder for skatteydernes penge og ikke for private firmaers penge. Jeg har forsøgt at snakke med DAKS før i tiden om lignende situationer på en anden skole men det er som om de nægter at lytte til fornuft ude fra. Min erfaring er at er en virksomhed først kommet i kommunens lommer så daler kvaliteten af virksomhedens arbejde temmelig hurtigt da der skal rigtigt meget skidt til før kommunen vil begynde så meget som at overveje at lede efter nogen andre til at udføre opgaverne! Vi snakker her elektrikere, malere og folk indenfor andre brancher. Jeg tvivler meget på at de to skoler hvor jeg har oplevet de her ting er enestående tilfælde og så vover regeringen ovenikøbet at råbe op om at der skal spares på SU og andre skoleområder?

Hvem kan jeg gå til med de informationer? Hvem kunne være interesseret i at lytte? Jeg føler mig lidt fortabt må jeg nok indrømme :-(
Gravatar #8 - Windcape
11. feb. 2011 18:39
ibyte_dk (1) skrev:
Så er problemet bare, at mange IT-ledere ikke har forstand på programmering og krav-specifikationer
Men de har jo netop forstand på at gennemgå materiel med henblik på financiering.

Det er netop en direktør/leders ansvar!

Man må formode at folk med teknisk ekspertise har været med til at skrive det materiale de skal godkende.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login