Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 63%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%RockMelt
 • 0%K-Meleon
 • 0%Lunascape
Nvidia annoncerer monster GPU-kort
Billede: Nvidia

Nvidia annoncerer monster GPU-kort

18. nov. 2014 16:18Super Computing 14 (SC14) konferencen afvikles i disse dage i New Orleans, USA, og i den forbindelse har Nvidia traditionen tro, annonceret deres nyeste bud på en HPC-enhed. Denne gang er det afløseren til GPU-kortet Tesla K40, der blev annonceret til SC13, der har fået navnet Tesla K80.

Som man måske kan gætte ud fra navnet, så kommer det nye K80-kort med to GPU'er og er dermed dobbelt så hurtigt som sin forgænger.

Hvor K40 var baseret på GK110 GPU'en, så anvender Nvidia nu den nyere GK210, der dog fortsat er baseret på Kepler-arkitekturen. Med de to GPU'er på kortet har Tesla K80 en ydelse på op til 2,91 Tflops (dobbelt præcision floatingpoint) mod 1,43 Tflops i K40.

Også mængden af RAM på kortet er blevet fordoblet, således der nu er 24 GB. Prisen har ikke ændret sig det store, og den kommer således til at koste $5.000, hvilket faktisk er $500 billigere end da K40 blev lanceret.

Windows Phone, Android og iOS under angreb til Pwn2Own

18. nov. 2014 14:34Efterårsudgaven af hackerkonferencen Pwn2Own er netop blevet afviklet og et af fokuspunkterne var sikkerheden på smartphones.

Således kom iOS-, Android- og Windows Phone-enheder under beskydning, samt en enkelt Fire Phone. Windows Phone-telefonen, en Lumia 1520, klarede sig umiddelbart bedst, da det ikke lykkedes at overtage styringen af denne. Det skal dog nævnes, at der kun var en enkelt person, som forsøgte at bryde sikkerheden på Windows Phone.

Op til flere hold lykkedes at bryde sikkerheden på iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 og Nexus 5. På iPhone 5S blev der udnyttet huller i browseren, mens Android-telefonerne og Fire Phone fik sikkerheden brudt ved at udnytte sårbarheder i NFC.

Alle sikkerhedshullerne der blev brugt, er efterfølgende blevet oplyst til de respektive producenter af telefonerne.

Samsung Gear VR er nu på trapperne

18. nov. 2014 13:36Da Samsung lancerede deres Galaxy Note 4 smartphone, løftede de også officielt sløret for Samsung Gear VR. Ud over at præsentere den var det dog meget småt med oplysningerne, men nu er Samsung klar til at sende den på markedet.

Galaxy Note 4 sættes ind i Gear VR brillen og leverer dermed alle de nødvendige ressourcer, Gear VR har brug for at levere en virtual reality-oplevelse, eftersom Gear VR er en ren passiv enhed.

Samsung Gear VR er blevet til i samarbejde med Oculus VR, hvor Oculus i form af John Carmack, har udviklet softwaren til Galaxy Note 4, så den giver en god VR-oplevelse.

Gear VR kommer i en såkaldt Innovator Edition, der kan sammenlignes med en udviklingsversion, i starten af december til en vejledende pris af 199 dollars. Vil man have en bluetooth gamepad med, skal man af med 249 dollars.

US Navy bruger laservåben i den Persiske golf
Billede: U.S. Navy

US Navy bruger laservåben i den Persiske golf

18. nov. 2014 12:47I foråret kunne vi berette om, at den amerikanske flåde var klar til at sende krigsskibet USS Ponce i søen udstyret med en prototype af Laser Weapon System (LaWS).

USS Ponce har siden slutningen af august været udstationeret i den Persiske Golf. LaWS er specielt velegnet til at beskyde mindre fartøjer så som droner og små både og som forsvar mod missiler og granater. I den Persiske Golf bruger specielt Iran små patruljebåde, men det understreges, at USS Ponce ikke er sendt til området på grund af dette.

I wouldn’t target a country for a weapon, nor would I preclude putting together a weapons system for a country by itself.Chief of Naval Operations Admiral Jonathan Greenert

Målet med udstationeringen af USS Ponce i den Persiske Golf er at teste laseren under realistiske forhold, hvilket vil ske over en periode på et år. Herefter vil resultaterne fra udstationeringen blive brugt af US Navy og deres partnere BAE Systems Plc, Northrop Grumman Corp. og Raytheon Co. til at udvikle kraftigere laservåben.

Fysisk tastatur til Jolla-telefon når 100.000€ på Kickstarer på 4 dage
Billede: Dirk van Leersum

Fysisk tastatur til Jolla-telefon når 100.000€ på Kickstarer på 4 dage

17. nov. 2014 10:58Da finske Jolla lancerede deres første telefon i november 2013, der udover at køre det specielle Sailfish OS og har et OtherHalf-koncept, hvor man kan udskifte bagsiden (som kommunikerer med telefonen via en NFC-chip), var der mange fans der håbede på et tastatur.

En hollandsk studerende ved navn Dirk van Leersum, producerer gennem sit firma FunkyOtherHalf 3D-printede bagsider til telefonen. Dette er alt fra simple bagsider med anden farve, bagsider med soloplader, bagsider der skifter farve ved enten lys eller temperaturpåvirkning, til en prototype-bagside med tastatur, der dog havde en meget begrænset levetid.

Nu har Dirk sammen med to andre hackere (Kimmo og Andrew) startet et Kickstarter-projekt, der har til formål at producere en holdbar tastatur-bagside af god kvalitet med lokale layouts, træbagside og magneter, så det kan tages af og på efter behov.

Projektet nåede sit mål på 55.000€ på blot 7 timer og har efter 4 dage indsamlet 100.000€ og er godt på vej imod 800 backere. Skulle man være interesseret, men ikke ejer en Jolla-telefon, følger der en rabatkupon på 100€ til telefonen med.

Du kan se et par videoer af prototypen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.