Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 31%101-200kr
  • 23%201-300kr
  • 16%51-100kr
  • 11%301-400kr
  • 6%Intet - 0kr
  • 6%401-500kr
  • 5%1-50kr
  • 2%Mere end overstående
Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder
Billede: SXC - patyvo

Apple tjener 119 milliarder kroner på 3 måneder

3. feb. 2015 10:57Når man sælger 74,5 mio. mobil-telefoner på 3 måneder og slår sin egen rekord for salg af disse, ville mange sikkert åbne en flaske champagne eller to. Men hos Apple er der brug for to omgange.

Firmaet har netop sat verdensrekord] i kvartals-indtjening, en rekord det russiske Gazprom ellers har siddet på siden 2011, hvor 107 milliarder kroner i et kvartals-overskud, indbragte russerne en førsteplads.

Den rekord er så slået nu, hvor Apples overskud i det sidste kvartal var på intet mindre end 119 milliarder kroner, ud af en omsætning på 491 milliarder kroner.

Godt nok er salget af iPads faldende og iPod sælger så lidt, at den nu tilhører kategorien "andet" i Apples regnskaber, men iPhone-salget og Apples fremgang i Kina på 70 % (ift. samme periode et år før), tilskrives en stor del af succesen. Også salget af Mac-computere er gået frem - cirka 14 % blev det til.

Selvom Apple stadig sælger flere iPhones i USA ift. Kina, spås der ikke lang tid, før Kineserne køber flere. Apple sælger lige nu omkring 65 % af deres produkter uden for USA.

HTC One M8 modtager Android Lollipop i Danmark

3. feb. 2015 10:07For nyligt var det Galaxy S5 ejere, der kunne glæde sig over at få Android Lollipop, og nu er turen så kommet til de danske HTC One M8-ejere.

Udrulningen begyndte i sidste uge og man kan manuelt søge efter opdateringen i sine indstillinger eller vente på at det bliver ens tur. Det er nemlig sådan med opdateringer, at de bliver rullet ud i bundter og ikke rammer alle på samme tid.

Udrulningen foregår via OTA og da den fylder 780 MB, hvorfor det også anbefales at bruge WI-FI medmindre man har masser af data i sit mobil-abonnement.
Det tager omkring 15 minutter at opdatere og efter endt opdatering lander man på firmwareversion 4.16.401.10.

Android Lollipop til HTC One M8 bringer en lang række forbedringer og fejlrettelser med sig, bland andet vil der være udvidede privat-indstillinger og mulighed for at få vist flere sider under "seneste programmer/multitasking" end på nuværende tidspunkt.

Apple Watch kommer til april

28. jan. 2015 15:35Apple's øverste direktør Tim Cook, har i forbindelse med præsentationen af kvartalsresultatet for Apple's første kvartal i regnskabsåret 2015 oplyst, at de forventer en lancering af Apple Watch i april.

Apple havde i forvejen sagt, at Apple Watch vil blive frigivet i starten af 2015. April lanceringen holder sig derfor inden for den tidsramme Apple havde lagt for sig selv, til trods for rygter om, at uret ville blive forsinket.

Selve kvartalsresultatet viste imponerende tal for Apple. Med 74,46 millioner solgte iPhones i det sidste kvartal, opnåede Apple det største kvartalsoverskud et firma nogensinde har haft, på hele 18 milliarder dollars, eller godt 118 milliarder kroner.

Salget af iPhones stod for godt 2/3 af Apples overskud, mens salget af iPad stadig er i frit fald og faldt med 22 % i forhold til samme periode sidste år. Dette skyldes til dels et mættet marked i vesten, men også at smartphones med store skærme, tager andele af tabletmarkedet.

Den største vækst har Apple set i Kina, der nu står for en 1/5 af deres omsætning.

Nvidia har opgivet forkerte specifikationer for GeForce GTX 970

28. jan. 2015 14:22Efter flere rapporter om ydelsesproblemer med Nvidia's GeForce GTX 970 grafikkort, er Nvidia krybet til korset og har indrømmet, at de har opgivet forkerte specifikationer for grafikkortet på grund af miskommunikation internt.

Problemerne opstår for de personer, der har brug for alle de 4GB RAM, der er på et GeForce GTX 970 grafikkort, ved eksempelvis at afvikle spil i høj opløsning.

GTX 970 har kun 56 ROPs og 1792 KB L2 cache mod de 64 ROPs og 2048 KB L2 cache det først var oplyst til at have, det samme som et GTX 980 grafikkort. Det lavere antal ROPs gør, at hukommelsen i GTX 970 er splittet op i en 3,5GB del og en 0,5GB del, for at håndtere det mindre antal ROPs.

Tilgangen til de to hukommelsesområder er ikke lige hurtig, hvorfor ydelsen sænkes, når et spil har brug for alle 4GB. Nvidia angiver ydelsestabet til at være gennemsnitligt 4 til 6 %.

Oculus præsenterer eget filmstudie

27. jan. 2015 16:00Oculus har i forbindelse med Sundance filmfestivalen, løftet sløret for sig eget filmstudie, der har fået navnet Story Studio.

Story Studio vil levere filmoplevelser lavet til virtual reality og præsenterede den første kortfilm i form af Lost. Lost er instrueret af Saschka Unseld, der er tidligere Pixar ansat, hvor han lavede kortfilmen Blue Umbrella.

Lost er ikke en film der er optaget i traditionel forstand, eftersom billederne bliver beregnet og leveret i realtid, på samme måde som et computerspilspil. Modsat et spil er filmen ikke specielt interaktiv, men reagerer på hvor du ser hen og fortæller sin historie ved, at lede brugeren med visuelle tricks. Alt efter hvad man kigger på, varierer filmens længde fra 3,5 minutter til 10 minutter.

Oculus valgte at lave Story Studio for, at kunne levere et svar på forespørgsler fra filmindustrien, om hvad virtual reality kan bruges til i deres branche.

We didn’t have an answer for them. We knew how to get started with games, but we didn’t know how to get started with film, with Hollywood, with cinema.

How do you create content? What’s the tools, the pipeline? Is it even possible to make a cinema experience that is compelling and rich? One of the goals of the Story Studio team was to prove that.Brendan Iribe, administrerende direktør for Oculus