Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Har du et smartwatch eller overvejer du at anskaffe dig et?

  • 35%Nej. Konceptet interesserer mig generelt ikke
  • 30%Måske. Nogle koncepter ser lovende ud
  • 27%Nej. Går aldrig med ur
  • 8%Ja

Apple risikerer forbud mod salg af iPhone og iPad i Kina

10. jul. 2014 15:22Da Apple indførte den digitale assistent Siri i deres mobile produkter, var de ikke klar over, at de brød et patent i Kina ejet af Zhizhen Network Technology.

Zhizhen Network Technology har bedt retten i Kina om, at blokere for salg af Apple-produkter, der bryder deres patent, hvilket vil sige alle iPhone og iPad modeller.

Apple mener ikke de bryder patentet og har startet en retssag, der skal bevise, at de bruger en anden teknologi end Zhizhen's i Siri, hvilket retten stadig ikke har taget stilling til.

Apple har også forsøgt at invalidere Zhizhen's patent ved det kinesiske patentkontor, hvilket blev afvist. Apple sagsøgte efterfølgende både patentkontoret og Zhizhen, men har netop tabt denne sag. Apple vil nu anke sagen ved en højere domstol.

Eksperter forventer ikke, at Apple vil trække sine produkter ud af Kina, men indgå et økonomisk forlig om nødvendigt.

Bell Labs presser 10 Gbps igennem telefonlinje af kobber
Billede: Freeimages - Sublimini

Bell Labs presser 10 Gbps igennem telefonlinje af kobber

10. jul. 2014 13:49Bell Labs, der ejes af Alcatel-Lucent, har meddelt, at de har sat en ny verdensrekord for dataoverførsel via en almindelig kobberledning brugt til telefoni, ved at opnå en hastighed på 10 Gbps.

Teknologien der bruges, er en udvidelse af G.fast standarden, kaldet XG-Fast. G.fast er en kommende standard under ITU, der forventes at blive taget i kommerciel brug næste år og kan lever en hastighed på op til 500 Mbps over 100 meter, ved at arbejde i 106 MHz frekvensområdet.

XG-Fast arbejder ved 500 MHz og opnår 10 Gbps ved at ofre den afstand der kan sendes over. Det betyder, at de 10 Gbps kun kan opnås ved en afstand på 30 meter og ved brug af to par ledninger. Ved 70 meter er hastigheden faldet til 1 Gbps, men denne hastighed er symmetrisk, så både downloadhastighed og uploadhastighed er identisk.

Oculus laver virtual reality konference

8. jul. 2014 15:50For at fremme virtual reality, har Oculus, der arbejder på vr-brillen Oculus Rift, annonceret en konference kaldet Oculus Connect, der løber af stablen den 19-20. september i Loews Hotel i Hollywood.

Konferencen vil ifølge Oculus blive målrettet ingeniører, designere og andre kreative personer fra hele verden. Målet er, at skabe rammer for et samarbejde om, at skabe de bedste mulige virtuelle oplevelser.

Hovedtalerne på konferencen kommer ikke overraskende fra Oculus' egne rækker, hvor Palmer Luckey, Brendan Iribe, John Carmack, Michael Abrash og andre vil indtage scenen.

Oculus Connect er ikke den eneste nyhed fra Oculus, da de også meddeler, at de netop har købt firmaet RakNet, der laver netværks middleware. RakNet's produkt er meget brugt blandt specielt indie spiludviklere, men blandt licensindehaverne finder man også Unity, Sony Online Entertainment og Mojang.

Oculus har valgt at frigive alt RakNet's kode som open source, under de samme betingelser Facebook bruger til sine open source projekter.

Snowden-dokumenter indeholder data indsamlet om amerikanere

8. jul. 2014 11:56Da Snowden afslørede NSA's omfattende spionage mod andre stater, gik den amerikanske regering ud og meddelte, at der ikke blev samlet data om amerikanske statsborgere. I godt halvdelen af det data indsamlet under Section 702, som Snowden gav Washington Post sidste år, er mere end 65.000 referencer om amerikanere blevet "maskerede", og angivet som "Of no intelligence value".

Washington Post har i det samme datasæt, fundet næsten 900 e-mailadresser, der direkte kan forbindes til amerikanske statsborgere. Med i datasættet, blev der også fundet udskrifter af skolebørns akademiske arbejde og et billede af en smilende pige foran en moske, der ikke er blevet "maskeret". Desuden antyder Washington Post, at der også var andre personlige oplysninger så som billeder og helbredsoplysninger, de af diskretion ikke har valgt at skrive om.

Det virker til, at NSA stadig ikke har styr på omfanget af lækagen. Så sent som i maj i år, påstod den tidligere NSA direktør, at Snowden ikke havde fået fat på ovenstående data, på grund af meget strenge kontroller.

Det stiller så spørgsmålet, at hvis Snowden har fået så meget data under den såkaldte "strenge adgangskontrol", hvem har så ellers haft adgang til alle disse data?

NASA godkender produktion af verdens kraftigste rumraket

8. jul. 2014 11:04NASA fik til opgave i 2010, at fokusere mere på udforskningen af det ydre rum og droppe en bemandet rejse til månen. Til det formål har NASA brug for en ny og kraftig rumraket, der vil blive den hidtil kraftigste i verden.

Boeing har nu oplyst, at de netop har indgået en kontrakt med NASA om, at bygge den nye rumraket kaldet Space Launch System (SLS), hvor første prøveflyvning skal finde sted i 2017. Kontrakten har en værdi af 2,8 milliarder dollars.

Omkostningerne til udviklingen og konstruktionen af SLS, er budgetteret til at koste 6,8 milliarder dollars over de næste 4 år. Der vil blive lavet to versioner af SLS, en der kan løfte knap 70 ton og en der kan løfte knap 130 ton, hvor sidstnævnte kommer senere.

SLS bliver af kritikere betegnet som en Frankenstein raket, da mange af dens komponenter, vil blive baseret på en række allerede eksisterende designs. Andre er dog positive over for, at raketten vil blive meget alsidig i de missioner den kan bruges til.

Den 98 m høje raket, vil også kunne bruges til NASA's kommende Orion rumkapsel, der kan fragte op til 4 astronauter med sig. Første bemandede flyvning er planlagt til 2021.