Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 3%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%K-Meleon
 • 0%Lunascape
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%RockMelt

Første kig på Apples kommende hovedkontor

1. sep. 2014 10:45Arbejdet på at lave Apples nye hovedkontor er i fuld gang i Cupertino, et arbejder som skal udmønte sig i hvad der af flere bliver kaldet for Apples rumskib. Bygningen er endnu lang vej fra at stå færdig, men en bruger på YouTube har haft en drone hen over byggepladsen, hvilket giver en idé om, hvor stor bygningen ender med at blive.

Dronen, en DJI Phantom 2 er udstyret med et GoPro Hero 3+ Black, viser en enorm byggeplads, hvor fundamentet og kælderen til den store bygning er ved at tage form.

Sammenlignet med andre bygninger i området og entreprenørmaskiner på pladsen, er det tydeligt at fornemme, hvor stor bygningen ender med at blive.

Planerne om hovedkontoret blev præsenteret i sommeren 2011 af Steve Jobs, der dengang kunne oplyse, at de forventede at den skulle være færdigbygget i 2015, seneste forlydender er dog, at det først bliver i 2016. Hovedkontoret, der vil blive på fire etager, skal være arbejdsplads for 12.000 personer fordelt på lige over 260.000 kvadratmeter.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Religiøs leder erklærer bredbånd i strid med Sharia
Billede: SXC - flaivoloka

Religiøs leder erklærer bredbånd i strid med Sharia

1. sep. 2014 08:48Censur på nettet inkluderer ofte, at regeringer vil begrænse adgangen til nettet for sine borgere. Det er også tilfældet i Iran, men nuværende præsident Hassan Rouhani ønsker at udvide landets 3G-netværk, hvilket ikke falder i god jord hos den religiøse leder stor ayatollah Nasser Makarem Shirazi.

Ifølge ayatollahen strider bredbånd og 3G-internet mod Sharia, da det er "imod moralske standarder". Udtalelsen kommer på den religiøse leders egen hjemmeside.

All third generation [3G] and high-speed internet services, prior to realization of the required conditions for the National Information Network [Iran’s government-controlled and censored Internet which is under development], is against Sharia [and] against moral and human standards.Nasser Makarem Shirazi

I Iran er ca. 55 % af befolkningen på internettet, som især de konservative religiøse partier i regeringen ønsker stramme bånd på. Ved sit valg som præsident i 2013 meddelte Rouhani dog, at han planlægger at fordoble eller tredoble internethastighederne i landet inden for tre år, for at især virksomheder, studerende og forskere kan få gavn af det.

Digit kårer verdens bedste smartphone operativsystem: BlackBerry 10.2

29. aug. 2014 08:40Vurderet med over 1000 parametre, hvor der kun kigges på den standardsoftware, som følger med telefonen og uden at kigge på hardware, er BlackBerry 10.2 kåret som det bedste operativsystem, efterfulgt af IOS og på en 3. plads: Android.

Magasinet Digit, der udførte testen, var så overrasket over resultatet, at man valgte at tilbageholde udgivelsen af den nyeste nummer, for at gennemtjekke alle resultaterne igen, men kom frem til samme konklusion.

Operativsystemerne som blev testet imod hinanden:
● Android 4.4.4 (Nexus 5)
● BlackBerry 10.2.1.2977 (BlackBerry Z30)
● iOS 7.1.2 (iPhone 5s)
● Windows Phone 8.1 (Nokia Lumia 1520)

Stillingen vil selvfølgelig hurtigt ændre sig, hvis man inddrog muligheden for at tilføje funktionalitet via Apps og modding, hvilket også er hvorfor disse muligheder ikke måtte være en del af testen. Testen gik i sin helhed ud på, at teste hvad man får fra producenten af operativsystemet og hvor nemt hvert af de 1050 use-cases blev udført (hvis muligt) på telefonerne.

Overraskende var det, at se BlackBerry komme på førstepladsen, men der var også en del af testene, som viste sig at komme bag på anmelderne. Man skulle umiddelbart tro, at søgegiganten Google skulle have styr på dét med søgning, men når det kommer til at søge på en Android, kommer den langt bagefter vinderen. Faktisk er Blackberry dobbelt så god i test-score og Android kommer derfor på en sidsteplads i denne kategori.

Læs hele testen og resultaterne på linket.

Samsung lancerer smartwatch med kurvet skærm
Billede: Samsung

Samsung lancerer smartwatch med kurvet skærm

28. aug. 2014 14:46Samsung har netop annonceret endnu et smartwatch, der følger i kølvandet på deres tidligere smartwatches så som Gear 2, Gear Fit, Gear Live og Gear Neo. Den nye smartwatch har navnet Samsung Gear S og adskiller sig fra de tidligere modeller på en række punkter.

Den største nyhed er nok den to tommer store skærm, der er kurvet så den er mere komfortabel at have på håndleddet. Skærmen er af typen Super AMOLED og har en opløsning på 360*480 pixels.

Processoren arbejder ved 1 GHz og har to kerner. Hukommelsen er på 512 MB mens lagerpladsen er på 4 GB. Gear S er udstyret med et hav af sensorer, hvilket inkluderer GPS, accelerometer, gyroskop, kompas, UV sensor, barometer og en pulsmåler. Det hele er pakket ind i et IP67 certificeret hus.

Til at forbinde sig med omverdenen, kan Gear S bruge WiFi, Bluetooth og 3G. Til at drive det hele har uret et ret beskedent batteri på 300 mAh, hvilket Samsung hævder, er nok til 2 dages almindeligt brug. Som operativsystem har Samsung overraskende nok valgt deres eget Tizen, hvilket virker lidt underligt taget i betragtning af, at de på Google I/O 2014, var blandt de første støtter af Android Wear.

Prisen for Samsung Galaxy Gear S er endnu ikke blevet oplyst, men det skulle komme i handlen en gang i oktober.

Chrome klar i en 64-bit udgave
Billede: Google

Chrome klar i en 64-bit udgave

28. aug. 2014 09:15Googles browser Chrome er nu kommet i version 37, hvor den største nyhed er indførelsen af en 64-bit udgave til brug i Windows. Dette er kun den anden browser til Windows i en færdig version, der er kommet i en 64-bit udgave. Den anden er Microsofts Internet Explorer, der har været at finde i en 64 bit-udgave i adskillige år.

Ligesom med Microsofts 64-bit udgave af IE, så har Chrome 64-bit også visse begrænsninger, hvilket primært går udover plugins, da der ikke er support for 32-bit Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI), som mange plugins er afhængige af.

Til gengæld er 64-bit udgaven hurtigere, mere stabil og sikrer end sin 32-bit bror. På grund af NPAPI problemet er 32-bit udgaven den der hentes som standard. Hvis man vil have 64-bit udgaven skal man specifikt ind og vælge den hos Google.

Udover frigivelsen af 64-bit udgaven, retter version 37 også 50 sikkerhedshuller, hvoraf et par er kategoriseret som kritiske. En del af disse fejl er fundet gennem Googles dusørprogram, hvor Google udbetaler penge til personer, der indrapporterer fejl.