Jurist: Microsoft bør frigive kildekoden på Windows XP

8. apr. 2014 08:24Efter at Microsoft har stoppet for den gratis support af Windows XP, har den amerikanske jurist, Andrew Tutt, i et indlæg i tidskriftet Michigan Law Review vurderet, at Microsoft skal frigive kildekoden til Windows XP.

Andrew Tutt mener, at kildekoden skal frigives, eller også skal Microsoft gøre det muligt for andre at løse samme opgave for at undgå i en situation, hvor Microsoft kan beskyldes for at udnytte sin dominerende stilling på markedet for OS-systemer.

Tutt postulerer, at hvis Windows XP havde været solgt som software i en kopimaskine af en markedsdominerende producent, ville reglerne havde tvunget Microsoft til at fortsætte supporten eller lade andre byde ind på opgaven.

Han kommer selv med en bilanalogi, hvor en Chevrolet ikke bliver ubrugelig, når produktionen af bilen stopper. Dette skyldes, at andre kan producere de samme reservedele efter specifikationer fra originalproducenten, som producenten er forpligtet til.

Qualcomm frigiver detaljer om næste-generation SoC

8. apr. 2014 07:30De nye topmodeller af smartphones er netop ved at komme på gaden i disse dage fra blandt andet Samsung og HTC, men det holder ikke Qualcomm tilbage med at løfte sløret for, hvad man kan forvente i 2015 fra en highend-model.

Således har chipproducenten netop udsendt detaljer om den kommende Snapdragon 810 og 808 SoC, der vil udkomme til næste år. De vil indeholde ARMs Cortex-A57 og A53-teknologi på CPU-siden, og en ny Adreno GPU.

Cortex-A57 er en 64 bit CPU, hvoraf der vil være fire kerner i 810-modellen, samme antal vil der også være af A53-kerner. I Snapdragon 808 vil der være to A57-kerner og fire A53 kerner.

810-modellen kommer med den største GPU, Adreno 430, hvor lillebror vil have en Adreno 418. Af hastigheder oplyser Qualcomm, at Adreno 430 vil være 30 % hurtigere end Adreno 420, der ikke er ude endnu, og at Adreno 418 vil være 20 % hurtigere end Adreno 330, der er den hurtigste GPU i Qualcomms nuværende topmodel.

Ud over ny CPU og GPU, vil de nye SoC's komme med understøttelse af 4K-video, flere forskellige navigationssatellitter, CAT 6 LTE-Advanced, indbygget modem, to-kanal 802.11ac Wi-Fi, bedre kamerafunktioner og understøttelse af op til 55 MP kamera.

400 Gbit/s Ethernet er i støbeskeen

7. apr. 2014 13:54Kravet om mere båndbredde vokser konstant, og for at være på kant med efterspørgslen, så er IEEE ( Institute of Electrical and Electronics Engineers) gået i gang med at kigge på den næste generation af ethernet, der vil bringe båndbredden op på 400 Gbit/s.

Projektet, der skal føre til den nye standard, har fået navnet p802.3bs, og er en udvidelse af rodprojektet 802.3-2012, som omhandler hastigheder op til 100 Gbit/s og hører ind under IEEE 802.3 Ethernet Working Group.

Ifølge lederen af projektet, John D'Ambrosia, vil der gå lang tid før end den kommende standard bliver en realitet og den fører til egentlige produkter. Et forsigtigt gæt lyder på op til 10 år.

Som en sidegevinst forventer D'Ambrosia, at udviklingen af 400 GbE vil føre til lavere priser på 40 GbE og 100 GbE-udstyr.

Gennembrud i grafen-produktion

7. apr. 2014 12:17Grafen omtales ofte i nyheder som et materiale, der har et enormt potentiale og forskellige anvendelsesmuligheder, men ud over omtalen, er det ikke meget man ser til egentlige produkter, der anvender det. Den primære årsag er, at grafen er svært at fremstille i større mængder, men det kan snart være fortid.

Hos Samsung har de ifølge deres egen blog "Samsung Tomorrow" opnået et gennembrud inden for produktion af grafen. De holder sig således ikke tilbage og siger, at det er historisk af karakter som vil have stor betydning for fremtidig elektronikproduktion.

This is one of the most significant breakthroughs in graphene research in history [...] We expect this discovery to accelerate the commercialization of graphene, which could unlock the next era of consumer electronic technology.Samsung

Inden for elektronik udviser grafen en række af egenskaber, der sammenlignet med silicium, er langt overlegen. For eksempel udviser det en elektronbevæglighed, som er over 100 gange bedre, ligesom det er meget mere holdbart. Derudover kan det fungere som både leder og halvleder-materiale.

Rygte: Android TV skal tage kampen op mod Apple TV

7. apr. 2014 10:46Teknologisiden The Verge har netop offentliggjort et dokument, der angiveligt stammer fra internetgiganten Google. Dokumentet indeholder information om Googles fremtidsplaner, når det kommer til konkurrence til Apple TV, og meget tyder således på, at Android TV snart kan se dagens lys.

Google lancerede tilbage i 2010 firmaets Apple TV-konkurrent, døbt Google TV, men udgivelsen blev aldrig den store kommercielle succes, hovedsageligt som følge af manglende interesse fra brugerne.

Tjenesten blev dengang specielt kritiseret for at have et meget forvirrende interface, hvilket afskrækkede mange potentielle kunder.

Skal man tro det netop offentliggjorde dokument, er brugerfladen da også en af de ting, Google har planer om at ændre i den måske kommende udgivelse af Android TV.

Android TV is Android, optimized for the living room consumption experience on a TV screenGoogle

Hvornår og om Android TV bliver en realitet vil kun tiden vise. Google har på nuværende tidspunkt ikke kommenteret på offentliggørelsen af dokumentet.