Google ændrer Pwnium til en løbende konkurrence med uendelig præmiepulje
Billede: Google

Google ændrer Pwnium til en løbende konkurrence med uendelig præmiepulje

27. feb. 2015 12:26Chrome har i flere år haft konkurrencen Pwnium, hvor sikkerhedseksperter og hackere blev opfordret til, at bryde sikkerheden i Googles browser Chrome, hvor de se kunne vinde pengepræmier mod at indrapportere sikkerhedshullet.

Pwnium blev normalt afholdt en gang om året i forbindelse med en sikkerhedskonference, men vil fremover være en løbende konkurrence, hvor man kan indrapportere sikkerhedshuller året rundt, for at deltage i Pwnium.

Problemet med en enkelt årlig konkurrence var, at folk hamstrede de sikkerhedshuller de måtte have fundet, for så at offentliggøre dem i forbindelse med konkurrencen. Det har den åbenlyse ulempe, at der kan gå langt tid fra et sikkerhedshul opdages, til den indrapporteres.

Ved at kunne indrapportere sikkerhedshuller året rundt og stadigt deltage i Pwnium, løser Google dette problem. Samtidigt øges den maksimale præmie for en fundet fejl til 50.000 dollars. Der er heller ikke et maksimum mere på præmiepuljen, da den nu er sat til uendelig.

Apple skal betale 3,5 milliarder kroner i patentsag
Billede: Flickr - Billogs

Apple skal betale 3,5 milliarder kroner i patentsag

25. feb. 2015 16:55Apple er ved en domstol i Texas, blevet dømt til at betale godt 3,5 milliarder kroner for brud af 3 patenter, der ejes af det lille firma Smartflash LLC, der havde krævet en erstatning på 5,6 milliarder kroner. Apple selv mente, at patenterne højest var 30 millioner kroner værd.

Patenterne der er tale om, dækker over digital rights management, adgang til betalingssystemer og lagring af data, som Smartflash LLC mener, er blevet brugt i Apples iTunes software.

Smartflash LLC eksisterer kun for at håndterer 7 patenter, der er tildelt opfinderen Patrick Racz. Udover Apple, har Smartflash også lagt sag an med Samsung og Google.

Det forventes at Apple vil appellere sagen, som de er meget utilfredse med resultatet over

Smartflash makes no products, has no employees, creates no jobs, has no U.S. presence, and is exploiting our patent system to seek royalties for technology Apple invented, We refused to pay off this company for the ideas our employees spent years innovating and unfortunately we have been left with no choice but to take this fight up through the court system.Kristin Huguet, Apple

FBI udlover dusør på 20 mio. kroner for russisk hacker

25. feb. 2015 16:03FBI vil meget gerne have fat i en af hovedpersonerne bag det omfattende botnet Gameover Zeuz, Evgeniy Mikhailovich Bogachev, og har i den forbindelse netop udlovet en dusør på 3 millioner dollars eller godt 20 millioner kroner, for oplysninger der fører til hans anholdelse.

Botnettet Gameover Zeuz, vurderes at have lavet økonomiske skader for over 100 millioner dollars, inden det blev lukket ned juni sidste år. På det tidspunkt havde det inficeret 1 million pc'er verden over og betegnes som det mest sofistikerede botnet FBI har stået overfor.

The software was used to capture bank account numbers, passwords, personal identification numbers, and other information necessary to log into online banking accounts.FBI

Eftersom Bogachev bor i Rusland, regner FBI ikke med at han udleveres, men håber at dusøren kan føre til en anholdelse, hvis Bogachev nogensinde tager en tur uden for Rusland. FBI vil med den store dusør også understrege, hvor seriøst de tager cyberkriminelle.

Pebbles nye ur får penge i rekordfart på Kickstarter

25. feb. 2015 13:15Da Pepple Technology for 3 år siden søgte om penge via crowdfunding-siden Kickstarter, til at lave deres smartwatch med e-paper-display, blev de hurtigt et hit og indsamlede godt 10 millioner dollars over en måned.

Pebble Technology har igen valgt at bruge Kickstarter til at finansiere deres næste ur, der har navnet Pebble Time. Pebble Time har denne gang en farveskærm, kan tåle vand og har en batterilevetid på 7 dage.

På blot 17 minutter ramte Pebble Technology sit mål på 500.000 dollars og efter 49 minutter havde man rundet den første million, hvilket er ny rekord på Kickstarter. Det første Pebble ur brugte 27 timer om at runde en million dollars.

I skrivende stund, med 30 dage tilbage af Kickstarterkampagnen, er Pebble Time kommet op på 8 millioner dollars.

Nvidia sagsøges over GeForce GTX 970 problemer
Billede: Flickr - dweekly

Nvidia sagsøges over GeForce GTX 970 problemer

24. feb. 2015 12:39Da Nvidia lancerede grafikkortet GeForce GTX 970, var det med oplysningerne om, at der er 4 GB højtydende GDDR5 hukommelse til rådighed, har 64 Render Output Units og 2 MB L2 cache.

Efter at grafikkortet havde været på gaden i flere måneder, begyndte der at dukke rapporter op omkring, at GeForce GTX 970 havde ydelsesproblemer, når alle 4 GB RAM blev udnyttet.

Nvidia måtte efterfølgende indrømme, at hvad de havde oplyst ikke stemte overens med sandheden, da det reelt set kun er 3,5 GB af grafikhukommelsen der havde høj ydelse, mens de sidste 0,5 GB var markant langsommere at tilgå. Dertil kom, at antallet af Render Output Units kun var på 56 og L2 cachen kun var på 1,75MB.

Dette har ny medført, at der er blevet lagt sag an mod Nvidia ved retten i Northern District of California for forudsættelig misinformation, hvor kravet er en korrekt reklamering af produktet samt retten til en fuld tilbagebetaling for sit køb.