Will.i.am præsenterer eget smartwatch

7. apr. 2014 09:11Den amerikanske sanger Will.i.am, der mest af alt er kendt for sin medvirken i succesbandet Black Eyed Peas, annoncerede for nyligt sit eget smartwatch. Dette skete i et engelsk talkshow, hvor rapperen viste sit projekt frem for første gang.

Uret, som rapperen selv har sponsoreret udviklingen og produktion af, minder på mange måder om de smartwatches vi allerede har set fra flere af de større firmaer, men i modsætning til de fleste af disse, er uret en telefon i sig selv, og det behøver således ikke en smartphone for at fungere.

Will.i.am har tidligere gjort sig bemærket på teknologiscenen, men det er første gang han selv har været direkte involveret i designet og udviklingen af en enhed.

Informationen vedrørende enheden er i skrivende stund begrænset, men rapperen lovede ved præsentationen, at enheden er klar til produkion allerede i juli.

Bitcoins kan nu handles på eBay

7. apr. 2014 07:30Det verdensomspændende online-auktionshus eBay har med en ny kategori af handelsmuligheder kaldet “Virtual Currency” åbnet op for handel med blandt andet bitcoins. Dette er netop blevet offentliggjort, hvor eBay altså valgte at gå mod strømmen af Bitcoin-forbud, og i stedet byde valutaen velkommen.

Tilføjelsen af "Virtual Currency"-kategorien skete uden en egentlig udtalelse fra firmaets side, og selve handlen foregår da også på tredjepartssider, hvilket fratager eBay enhver form for ansvar i eventuelle svindelsager.

Udover Bitcoins kan også lignende valuta, som eksempelvis Dogecoins, nu også handles på siden.

Om der er en forbindelse mellem tilføjelsen af de forskellige online-valuta og eBays egen tidligere rygtede crypto currency vides ikke på nuværende tidspunkt.

WNZ: MT Gox har maksimalt mistet 386 coins ifølge forskere
Billede: Mt. Gox

WNZ: MT Gox har maksimalt mistet 386 coins ifølge forskere

5. apr. 2014 08:00Tilbage i februar hævdede folkene bag bitcoin-banken MT.Gox, at hackere havde snuppet 850.000 bitcoins fra dem gennem den såkaldte transaction mallabillity-bug, der ved overførelser narrer afsenderen til at tro, at overførelsen aldrig har fundet sted, hvorfor endnu en overførsel bliver gennemført.

For nyligt fandt de så ud af, at 200.000 af de bitcoins ikke var blevet stjålet alligevel, men egentlig lå i en gammel, glemt bitcoin-pung. Den opdagelse følges nu op af endnu en af slagsen - denne gang fra en gruppe forskere.

En gruppe schweiziske forskere har nemlig kigget nærmere på sagen ved at finkæmme blockchain, som er en log over alle bitcoin-transaktioner, og er kommet frem til, at Mt.Gox maksimalt kan have mistet 386 bitcoins gennem transaction mallabillity.

Forskerne forklarer, at de har undersøgt blockchain intenst og er kommet frem til, at fra januar 2013 og til nu kan der ikke være blevet overført mere end 302.000 bitcoins via transaction mallabillity, og at ud af alle overførelser kan maks 1.811 af dem have med Mt.Gox at gøre - og tallet, mener de, er mindre end dette.

EU stemmer for netneutralitet

4. apr. 2014 12:29I USA indgik Netflix for nyligt en aftale med internetudbyderen Comcast, der skal sikre, at deres tjeneste bliver tilgodeset i deres netværk. Sådanne aftaler vil ikke blive nødvendige i EU, hvor Europa-parlamentet netop har stemt for en netneutralitetsaftale.

Aftalen er endnu ikke endeligt vedtaget, men er godt på vej efter det positive valg i parlamentet. Aftalen vil sikre, at alt data på internet inden for EU's grænser skal behandles ens.

Dermed kan internetudbydere ikke vælge at nedprioritere "tunge" tjenester som videostreaming, fordi de mener det tager meget af deres båndbredde. Omvendt vil det heller ikke være muligt for et firma at købe sig til bedre vilkår end en konkurrent.

Aftalen skal nu igennem en række andre instanser, men det forventes, at den bliver endelig vedtaget inden udgange af i år.

Kæmpe interesse for HTX med speciale i spil
Billede: GameIT College

Kæmpe interesse for HTX med speciale i spil

4. apr. 2014 11:55Hvad ville du sige til en gymnasial uddannelse med Programmering, Innovation, Multimedier og Lyd- og musikproduktion på skemaet?

Det er i hvert fald virkeligheden for 90 heldige ansøgere ved Spilgymnasiet HTX i Grenå, hvor de har oplevet overvældende ansøgning til næste skoleår.

I alt har den treårige HTX under navnet GameIT tiltrukket 159 ansøgere, hvoraf de fleste kommer uden for skolens naturlige rekrutteringsområde på Djursland.

Lørdag den 5. april bliver skæbnedagen for de 159 ansøgere, da dagen byder på en optagelsesprøve fra 10 til 17, hvor der skal dystes om de 90 pladser det tekniske gymnasium stiller til rådighed.

Udover de spil- og it-fokuserede fag skal eleverne også have traditionelle fag som Dansk, Engelsk, Fysik, Kemi og Matematik.

Du kan læse mere om GameIT-uddannelse i Grenå på følgende side.