Finalist: Mars One er svindel og humbug

23. mar. 2015 08:35Mars One er en non-profit organisation hvis mål er at lande de første mennesker på Mars i år 2020 i en envejs mission. I følge organisationen selv har mindst 200.000 personer vist interesse i projektet.

Men nu bryder Joseph Roche, der er blandt de 100 finalister udtaget til missionen tavsheden omkring projektet og siger nu, at Mars One ikke er andet end svindel og humbug.

Joseph Roche, der er adjunkt ved Trinity College School of Education, og har en ph.d.-grader i både fysik og astrofysik, udfyldte for et par år siden blanketten til Mars One projektet af ren og skær nysgerrighed og fandt sig sidenhen blandt de 100 finalister.

Roche har dog med tiden fundet flere ting ved projektet, der sår stærk tvivl om hvorvidt projektet faktisk er ægte. Først var der selve antallet af ansøgere. I stedet for de 200.000, som organisationen hævder har vist interesse, er tallet i følge Roche i virkeligheden kun 2,761. Dernæst er der det faktum, at mange der er på listen har betalt for at komme på listen, noget der bekymre Roche en del, samt det faktum, at organisationen har bedt samtlige folk blandt de 100 finalister om og donere alt hvad de kan til projektet gennem gæsteoptræden i tv og lignende, noget der vil være en dråbe i havet i forhold til de mange milliarder af dollars, der skal bruges for at realisere Mars One.

Noget der også bekymrer Roche er, at han endnu ikke har mødt nogen personligt fra selve projektet. Hvad der skulle have være et regionalt interview, blev i sidste ende kogt ned til et 10 minutter langt Skypeopkald.
I følge Roche blev han på intet tidspunkt testet psykologisk eller psykometrisk, noget der ellers ville være meget vigtigt for astronauterne på en lang, envejsmission. I stedet blev han udspurgt om diverse fakta omkring den røde planet og den mission han skulle være en del af.

Alt dette, plus at en af organisationens førende støtter har udtalt, at han mener at der vil gå mindst 100 år inden mennesket er klar til sådan en mission gør, at Roche mener Mars One ikke er andet en svindel og humbug. Roche frygter desuden, at på grund af Mars Ones eventuelle fiasko, vil folk miste troen på troværdige organer som NASA og måske endda forskere i almindelighed. Det sidste han ønsker at gøre er, at være en del af noget, der kunne gøre skade på offentlighedens opfattelse af videnskab.

Direktøren for Mars One Bas Lansdorp har sidenhen forsvaret projektet og afviser Roche's udtalelser og udsætter missionen til 2027.

Piratpartiet er det største parti i Island
Billede: Flickr - biologyfishman

Piratpartiet er det største parti i Island

20. mar. 2015 14:38En meningsmåling udført af MMR i Island viser, at Piratpartiet nu er det største parti. Meningsmålingen viser opbakning fra 23.9% af vælgerne, der er en stigning i forhold til sidste måneds måling, hvor partiet kun fik 12.8%.

Det næststørste parti er Uafhængighedspartiet (Sjálfstæðisflokkurinn), der får opbakning fra 23.4% af vælgerne. Dette er et fald fra 25.5%.

Formanden for Piratpartiet, Birgitta Jonsdottir, udtaler at hun er overrasket, men glad over opbakningen fra vælgerne. Hun mener også at dette viser vælgernes mistillid til den siddende regering.

To be completely honest: I don’t know why we enjoy so much trust, we are all just as surprised, thankful and take this as a sign of mistrust towards conventional politics. Traditional politics have not shown progress and people are tired of waiting for change. It is good that people are rejecting corruption and hubris. We take this with humility. This must be a clear message to the government, especially to The Independence Party (Sjálfstæðisflokkurinn) and their arbitrary governance. Birgitta Jonsdottir

Rick Falkvinge, der er talsperson for den globale Pirat-bevægelse, udtaler at det er "bloody awesome" med så stor opbakning til Piratpartiet i Island.

NemID skal testes til brug på tværs af EU
Billede: PBS A/S

NemID skal testes til brug på tværs af EU

20. mar. 2015 13:40Digitaliseringsstyrelsen har startet et pilotprojekt som led i eID. eID er en del af eIDAS-forordningen, hvor EU-landenes løsninger inden for elektroniske identifikation, skal kunne bruges til offentlige selvbetjeningsløsninger i andre EU-lande. Det skriver Version2.

På CeBIT-messen afprøvede EU-kommisæren, Günther Oettinger, og den tyske Indenrigsminister Thomas de Maiziere en dansk NemID på en svensk selvbetjeningsløsning.

Det næste trin i pilotprojektet er at sætte en eID-gateway op i Danmark, hvor udenlandske EU-borgere kan bruge deres elektroniske identifikation.

Det forventes at eIDAS-forordningen er fuldt implementeret i 2018.

Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo
Billede: Magic Leap

Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo

20. mar. 2015 12:51Det relativt ukendte firme Magic Leap, kom pludseligt i søgelyset i oktober 2014, da en række virksomheder med Google i spidsen, valgte at skyde lidt over 3 milliarder kroner i firmaet.

Magic Leap arbejder på at lave augmented reality, hvor computergrafik indblændes over den virkelige verden, ved brug af en brille. Der har indtil nu ikke være mange oplysninger fremme om, hvordan dette skulle virke.

Microsoft præsenterede i januar overraskende deres Hololens-teknologi, en teknologi mange regner med svarer til Magic Leaps. Nu har Magic Leap selv frigivet en tilsvarende video, lavet i i samarbejde med Weta Workshop, der stod bag effekterne i Lord of the Rings og Hobitten filmene.

Videoen herunder, viser det koncept Magic Leap håber at kunne tilbyde når deres AR-brille engang frigives.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Dansk Open-Source beskytter koderne
Billede: FinalKey

Dansk Open-Source beskytter koderne

20. mar. 2015 11:39"The FinalKey" er en dansk løsning på problemet med lange og unikke adgangskoder. Tilgangen er anderledes fra konventionelle software-baserede løsninger, hvor kode-databasen ligger på computeren, hvor den i følge opfinderen er sårbar overfor tyveri og brute-force angreb.

FinalKey isolerer den krypterede database på separat hardware, hvor den ikke kan tilgås direkte af computeren. I stedet virker FinalKey som et tastatur, der "skyder" det valgte login af, når man trykker på en knap på selve enheden. Dette gør, at den angiveligt virker med alle eksisterende programmer, og hverken kræver browser plug-in eller specielt software installeret på computeren.

Enheden kan ydermere bygges af de mere teknisk behændige og både den fulde programtekst og gør-det-selv instruktioner er offentliggjort under GPL3 licensen.