Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 21%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%K-Meleon
 • 0%Lunascape
 • 0%RockMelt
Microsoft annoncerer Windows 10
Billede: Microsoft

Microsoft annoncerer Windows 10

30. sep. 2014 21:01Microsoft tog fusen på alle, da de annoncerede navnet på den næste version af Windows. Navnet bliver ikke Windows 9 som snart sagt alle regnede med, men Windows 10.

Som forventet vil den nye Windows version, forsøge at give den samme oplevelse uanset om man bruger en pc, tablet eller smartphone. Windows 10 vil detektere hvilken type enhed den kører på og tilbyde et passende interface.

Det betyder, ganske som det var blevet lækket i de sidste måneder, at startmenuen vender tilbage for desktopbrugere, dog integreret med en miniversion af Windows 8 startsiden.

Windows 10 vil blive specielt målrettet erhvervslivet, der mildt sagt ikke tog godt imod Windows 8. Det betyder bl.a., at Windows 10 vil blive endnu nemmere at styre og rulle ud for systemadministratorer. Kommandolinjen har sågar fået understøttelse for kopier og indsæt via genvejstaster.

Microsoft annoncerede også den ventede Technical Preview, hvor man kan få lov at teste Windows 10 mens den stadig udvikles og komme med input til Microsoft. Det betyder også, at der vil ske yderligere ændringer, inden den færdige version af Windows 10 frigives i 2015.

For dem der er interesseret i Technical Preview, bør man se videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Consumer Reports: iPhone 6 er solid nok

30. sep. 2014 13:42I de sidste par dage har mange medier gjort et stort nummer ud af, at det angiveligt skulle være nemt at bøje en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Apple var ret hurtigt ude med tal der sagde, at de kun havde fået 9 henvendelser omkring bøjede iPhone 6 modeller.

Efter at diverse ret uvidenskabelige tests på nettet viste, at det godt kunne lade sig gøre at bøje en iPhone 6, valgte den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med danske Tænk, at gennemføre deres egen test.

Testen blev udført med en Instron kompressions testmaskine, hvor telefonerne blev understøttet i begge ender og fik påført et målbart tryk i midten af maskinen. Consumer Reports testede iPhone 6, 6 Plus, iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 og HTC One (M8).

HTC One (M8) og iPhone 6 var de modeller der kunne klare mindst tryk og blev deforme ved 31,75 kg. iPhone 6 Plus klarede 40,8 kg mens LG G3 og iPhone 5S klarede 59 kg. Bedst klarede Samsung's Galaxy Note 3 sig, der først blev deform ved et tryk på 68 kg. Apple selv tester deres telefoner med op til 25 kg tryk.

Consumer Reports konkluderer, at de nye iPhones fra Apple er holdbare nok og mindst er på linje med HTC One (M8), der anses som en solid telefon.

Første landing af rumfartøj på en komet sker den 12. november
Billede: ESA

Første landing af rumfartøj på en komet sker den 12. november

30. sep. 2014 12:06Den europæiske rumfartsorganisation ESA, har nu sat dato på, hvornår rumsonden Rosetta, skal sende sit landingsmodul Philae ned på kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko, hvilket bliver den 12. november i år.

Rumsonden Rosetta ankom til kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko den 6. august, efter en tur der har taget den 10 år. Siden den ankom, har Rosetta primært undersøgt kometen for at finde en brugbar landingsplads for det 100 kg tunge landingsmodul kaldet Philae.

Ud af 5 mulige lokationer, faldt valget på et område kaldet J, da der her ikke var så mange sten på overfladen og hældningen af overfladen er under 30 grader i forhold til den lokale vertikal. En anden fordel ved J var, at den får nok sollys til, at Philae kan lade sig selv op og dermed forlænge levetiden ud over de indbyggede 64 timers levetid fra batterierne.

Fra Philae frigøres 22,5 km fra kometen til den lander, vil der gå 7 timer. Når først landingssekvensen er sat i gang, er der ikke meget mere man kan gøre fra jorden, da signaltiden mellem Rosetta og jorden er 28 minutter og 20 sekunder.

En video der viser hvordan landingen af Philae skal udføres og dens efterfølgende opgaver kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Samsungs 840 EVO SSD har alvorlige problemer med ydelsen
Billede: Samsung

Samsungs 840 EVO SSD har alvorlige problemer med ydelsen

30. sep. 2014 11:16En af de mest populære serier af SSD'er på markedet pt. er Samsungs EVO 840, der bruger den billige triple-level cell NAND flash. Det har nu vist sig, at denne serie har en alvorlig fejl. Fejlen gør, at ældre data på en Samsung 840 EVO SSD i nogle tilfælde læses med hastigheder helt ned til 20MB/s, hvilket er langt fra drevets normale ydelse.

Fejlen er ikke blevet fanget i tests, da den primært opstår ved data, der er over en måned gammel. Ifølge diverse forumtråde, så kan problemet midlertidigt afhjælpes med forskellige diskhåndteringsværktøjer.

Samsung er opmærksomme på problemet, og arbejder på en opdateret firmware, som efter sigende skulle blive tilgængelig d. 15 oktober.

Nanoteknologi gør lys fra OLED og LED 400 % mere klart
Billede: Princeton University

Nanoteknologi gør lys fra OLED og LED 400 % mere klart

29. sep. 2014 15:16For to år siden, blev forskeren Stephen Chou fra Princeton University kendt for, at lave en nanostruktur, der kunne øge effektiviteten af solceller med 175 %, ved at absorbere 96 % af lyset der ramte det.

Chou og hans kollegaer har nu vendt teknologien på hovedet. I stedet for at absorbere lys, bruger de den nu til at forbedre udsendelsen af lys. Ved at lave en sandwich af LED eller OLED, sammen med nanomaterialet, der fungerer som et meget fintmasket gitter, kan forskerne hjælpe lyset med, at finde vej ud.

En traditionel billig LED udsender trods sin effektivitet, kun 2 - 4 % af det producerede lys, resten absorberes af materialerne LED'en er bygget af. Ved brug af linser og spejle, kan man komme op på 38 %, hvilket dog går ud over kontrasten og gør et evt. billede uskarpt.

Nanostrukturen der kaldes plasmonic cavity with subwavelength hole-array (PlaCSH) øger LED'ens skarphed med 400 %. Eftersom mere lys slipper ud af LED'en, bliver den heller ikke så varm, hvilket igen øger levetiden.

Princeton University har ansøgt om patenter for både LED og OLED der bruger PlaCSH designet, hvilket de forventer sig meget af, da det er meget billigt og simpelt at lave dem. Når patenterne er på plads, kan vi derfor forvente, at teknologien ret hurtigt dukker op i egentlige produkter.