Lockheed Martin tester 30KW laser mod bil
Billede: Lockheed Martin

Lockheed Martin tester 30KW laser mod bil

6. mar. 2015 09:12Våbenproducenten Lockheed Martin, har med succes testet en 30 KW laser kaldet Advanced Test High Energy Asset (ATHENA), mod en bil på 1 km afstand. Bilen var sat op på et stativ og havde motoren kørende, laseren brændte sig igennem motorens manifold i løbet af få sekunder.

ATHENA er en videreudvikling af Area Defense Anti-Munitions (ADAM) laser weapon system og er baseret på en ny type laser kaldet Accelerated Laser Demonstration Initiative (ALADIN) fiber laser, som Lockheed Martin betegner som en revolution indenfor energibaserede våben.

Fiber-optic lasers are revolutionizing directed energy systems. We are investing in every component of the system – from the optics and beam control to the laser itself – to drive size, weight and power efficiencies. This test represents the next step to providing lightweight and rugged laser weapon systems for military aircraft, helicopters, ships and trucks. Keoki Jackson, Lockheed Martin chief technology officer

Roamingafgifterne forsvinder alligevel ikke til årsskiftet
Billede: Flickr - rockcohen

Roamingafgifterne forsvinder alligevel ikke til årsskiftet

5. mar. 2015 14:25I løbet af de sidste par år er roamingpriserne for telefoni og data langsomt blevet sænket, fordi EU har tvunget teleselskaberne til at sætte et loft for hvor meget de må kræve i roamingafgifter.

Det var meningen, at roamingafgifterne helt skulle forsvinde til årsskiftet, men det har transport-, tele- og energiministre fra de 28 EU-lande nu sat en kæp i hjulet for, da de har udskudt dette til 2018. Det skriver Business.dk.

Dette er i direkte modstrid mod Europaparlamentets holdning, hvilket man er meget skuffet over blandt europaparlamentarikerne. Forslaget til fjernelse af roamingafgifterne er en del af en større telepakke der skal forhandles i april. Her vil Europaparlamentet forsvare det valg de tog året før.

De valgte medlemmer af Europaparlamentet stemte for at afskaffe roaming med udgangen af 2015, og vi vil forsvare denne holdning med styrke i de forhandlinger, som kommer.Jens Rohde , (V)

GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL
Billede: Khronos Group

GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL

5. mar. 2015 11:32Khronos Group, der står bag grafikstandarden OpenGL, har lanceret en ny version, der har fået navnet Vulkan.

Vulkan der indtil nu har været kendt som Next Generation OpenGL eller GLnext, følger i fodsporende på AMD's Mantle, Microsoft's DirectX 12 og Apple's Metal, da den største nyhed er bedre udnyttelse hardwaren.

En af metoderne til bedre ydelse er, at understøtte multithreading bedre, så flere kommandoer kan afvikles på samme tid. Dertil kommer SPIR-V, der er en langt mere effektiv afvikling af shadere, der afløser det meget tunge GLSL shadersprog.

Den største fordel ved Vulkan frem for dens konkurrenter er, at den ikke binder sig til hverken hardware eller operativsystemer, hvorfor den kan bruges på snart sagt hvilken som helst enhed, så længe der er en grafikdriver, der understøtter Vulkan.

Sony Morpheus udgives først i 2016

4. mar. 2015 10:46VR-briller får meget opmærksomhed lige nu, og en af de første som var ude og annoncere, at de også vil lancere en, var Sony. Nu har de oplyst, at de først forventer at Project Morpheus VR-headsettet vil blive udgivet i første halvår 2016.

Der er ikke oplyst nogen detaljer om specifikationerne for hvordan den endelige version kommer til at blive, men det er kommet ud, at den nyeste udviklerversionen indeholder en 5,7" 1920x1080 pixel OLED-skærm, som kan vise 120 billeder i sekundet.

Dertil er det oplyst, at den vil være "super low latency" og har 9 lysdioder på overfladen til at følge hovedets bevægelser med et kamera, sådan som det også er set på Oculus Rift.

GDC 2015: Nvidia lancerer Android baseret konsol
Billede: Nvidia

GDC 2015: Nvidia lancerer Android baseret konsol

4. mar. 2015 09:55Den 12. februar annoncerede Nvidia, at de i forbindelse med Game Developer Conference ville redefinere Gaming. Der er blevet gættet meget på hvad de ville fremvise og nu er katten ude af sækken; En Android-baseret konsol.

Konsollen bliver en del af Nvidias eksisterende Shield-serie, der allerede omfatter en controller og en tablet. Den ny konsol er baseret på deres X1 Tegra processor, der er den hidtil kraftigste i serien af Tegra SoC's. Ved annonceringen af chippen i januar oplyste Nvidias direktør Jen-Hsun Huang, at den er dobbelt så kraftig som en Xbox 360 ved det halve energiforbrug.

Den vil blive sat til salg til maj, til en pris på $199, som ud over selve konsollen også omfatter en controller samt adgang til Nvidias Grid-tjeneste, der er en online spil-streaming-tjeneste.

Ved lanceringen forventes flere store spiltitler ligeledes at være klar, heriblandt Crysis 3 og Doom 3 BFG edition, de vil blive solgt via Nvidias egen online-butik.