Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 33%101-200kr
  • 24%201-300kr
  • 17%51-100kr
  • 10%301-400kr
  • 5%1-50kr
  • 5%401-500kr
  • 5%Intet - 0kr
  • 1%Mere end overstående

Rumsonden New Horizons vækkes fra dvale før ankomst til Pluto

9. dec. 2014 14:36Der er sket meget inden for rumfart i år og NASA har netop rapporteret om endnu en succes fra en af deres missioner, denne gang fra yderkanten af solsystemet.

For 9 et halvt år siden, blev rumsonden New Horizons sendt afsted mod Pluto, hvor den som den første skal nærstudere Pluto og andre objekter i Kuiperbæltet. Forud for sin ankomst skulle sonden vækkes op fra dvale, hvilket skete via en forudprogrammeret timer.

NASA modtog efter 6,5 timer fra "vækkeuret" var ringet, de første data fra New Horizons der meddelte, at alt var i orden. Den lange ventetid skyldes afstanden på godt 5 milliarder kilometer.

New Horizons vil ikke gå i kredsløb omkring Pluto, men passere den med 43.000 km i timen, den 14 juli 2015. På grund af den høje hastighed, ville det være umuligt at få rumsonden i kredsløb, medmindre den havde medbragt brændstof, der svarer til mere end 1.000 gange den mængde, der er ombord.

NASA ønsker under alle omstændigheder ikke at gå i kredsløb omkring Pluto, da New Horizons også skal bruges til at udforske Kuiperbæltet. Målet er at foretage de samme observationer af andre større objekter i Kuiperbæltet, som der skal udføres af Pluto.

Sony Pictures hackere vil have stoppet filmen The Interview

9. dec. 2014 13:47Da Sony Pictures i sidste blev udsat for en af de værste sager omkring tyveri af data, udført af en hackergruppe der kalder sig Guardians of Peace (GoP), var der ikke umiddelbart nogle oplysninger omkring motivet. Der var mange spekulationer omkring, at det var Nord Korea der stod bag hacket, som hævn for Sony Pictures kommende komediefilm The Interview, hvor CIA beder to journalister om at snigmyrde Nord Korea's leder Kim Jong-Un.

Nord Korea har sidenhen afvist at stå bag hacket, som de dog kalder en retfærdig straf. Nye udmeldinger fra GoP forstærker dog mistanken om, at Nord Korea står bag på en eller anden måde, da GoP nu kræver at The Interview stoppes. For at bevise de mener det, har GoP frigivet flere GB emails tilhørende topledelsen i Sony Pictures.

We have already given our clear demand to the management team of SONY, however, they have refused to accept. It seems that you think everything will be well, if you find out the attacker, while no reacting to our demand.

We are sending you our warning again. Do carry out our demand if you want to escape us. And, Stop immediately showing the movie of terrorism which can break the regional peace and cause the War!Guardians of Peace

Ud fra de frigivne emails er det også kommet frem, at GoP forsøgte at afpresse Sony Pictures for penge, inden de begyndte at lække det data de havde stjålet ud på nettet. De benægter samtidigt, at stå bag de trusler mod Sony ansatte, der kom frem i går.

Apple vil ikke anerkende afgørelse fra Forbrugerklagenævnet

9. dec. 2014 10:15Tllbage i 2011 købte David Lysgaard en iPhone 4 fra Apples danske webshop, men rendte senere ind i problemer med telefonen og ville have den byttet. Dette skulle vise, at være alt andet end simpelt, da Apple i første omgang ikke ville anerkende købelovens 2 års reklamationsret for byttetelefonen. Det skriver Computerworld.

Med hjælp fra Forbrugerklagenævnet fik Lysgaard Apple til at anerkende, at der er to års reklamationsret på byttetelefonen, men det viste sig så, at der var tale om en såkaldt refurbished model, der indeholder brugte dele. Forbrugerklagenævnet gav igen Lysgaard medhold i, at Apple ikke må bruge brugte komponenter.

Dette er Apple dog uenig i og har derfor valgt, at tage sagen op igen ved domstolene for at få kendelsen omstødt, Dette betyder, at David Lysgaard nu slæbes i retten af Apple for at forsvare den kendelse som Forbrugerklagenævnet pålagde Apple.

Lysgaard og hans forsikringsselskab skal i første omgang selv betale for omkostningerne i forbindelse med retssagen, men får dækket omkostningerne af det offentlige hvis sagen tabes.

Hverken Apple eller deres advokat har valgt at kommentere på sagen.

Videospillets far er død

9. dec. 2014 09:22Ralph Baer, opfinderen af den allerførste spillekonsol - Brown Box - er død i en alder af 92 år. Baers Brown Box blev senere solgt under navnet Magnavox Odyssey og var den første spillekonsol folk kunne købe.

I videoen tilknyttet denne artikel kan man se Ralph Baer sammen med Bill Harrison, der tester Brown Box i 1969. Magnavox Odyssey kom i handlen 1972.

Ralph Baer opfandt også det allerførste ekstraudstyr til en spillekonsol, en lyspistol og stod også bag det populære hukommelsesspil Simon.

Gennem sin karriere modtog Baer mange priser, blandt andet National Medal of Technology i 2006, som han blev tildelt af daværende præsident George W. Bush, for hans pionerarbejde inden for spilindustrien.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Sony ramt af nyt cyberangreb

8. dec. 2014 15:33Sony er godt i gang med at slikke sårene efter hvad der er blvet kaldet verdens største digitale indbrud, hvor Sony Pictures angiveligt har fået stjålet 100 TB data, heriblandt flere film og store mængder stærkt personlige oplysninger. Det nye angreb er dog ikke i samme kaliber, men sætter igen spørgsmålstegn ved Sonys it-sikkerhed.

Denne gang er det gået ud over Sonys PlayStation Network (PSN), der er blevet angrebet af en gruppe, som kalder sig Lizard Squad. Indtil videre ser det ud til, at der er tale om et DDoS-angreb, som gør det svært at tilgå tjenesten.

På Twitter har Lizard Squad kort skrevet at de står bag angrebet, men er ellers ikke kommet med nogle kommentarer. Samme gruppe stod i august bag et lignende angreb mod Sony og andre spiltjenester.

Fra Sonys side er der ikke meldt meget ud, andet end at de er klar over, at der er problemer.