Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt
Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder
Billede: Flickr - bongo vongo

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder

25. sep. 2014 11:11Både Google og Apple har tilbudt krypteringsmuligheder for mobile enheder i et stykke tid, men det er noget brugeren selv skulle aktivere.

I forbindelse med lanceringen af iOS 8 har Apple meddelt, at man fremover vil kryptere alle iOS enheder som standard. Det samme har Google meddelt vil ske, når Android L inden for kort tid bliver frigivet.

Målet er at beskytte brugerne imod, at andre nemt kan tilgå deres data, hvilket bl.a. er målrettet myndighederne, specielt i USA. Ved at data er krypteret og kun kan tilgås ved at kende brugerens nøgle, kan Apple og Google ikke længere overlevere brugbar data til myndighederne, fra de krypterede enheder.

Selvom kryptering bliver standard på ens mobile enhed fra og med iOS 8 og Android L, skal man dog stadig tænke sig om hvor ens data placeres, da data synkroniseret til skyen, stadig kan være tilgængelig for myndighederne, alt efter hvor de fysisk ender op med at være lagret.

Nvidia afviser månelandingskonspirations-teori med sit nye grafikkort

24. sep. 2014 13:28I forbindelse med lanceringen af sine nye Maxwell-baserede grafikkort GeForce GTX 980 og Geforce GTX 970, har Nvidia kastet sig over en vedholdende konspirationsteori, månelandingen, for at fremme kendskabet til en ny teknologi, Maxwell-GPU'en egner sig særligt godt til.

Det drejer sig om teknologien Voxel Global Illumination (VXGI), der gør det muligt at simulere lys, som bliver kastet tilbage fra overflader. Med denne teknik i hånden, har de valgt at påvise, at de til tider meget omdiskuterede billeder fra den første månelanding er ægte.

Kritikere har påpeget, at billederne ikke kan være taget på Månen, fordi der må være blevet brugt flere lyskilder, idet Solen som eneste lyskilde ikke vil kunne give de billeder som blev taget. Konklusionen er derfor, at billederne må være blevet taget i et studie.

Med VXGI kan Nvidia i realtime i Unreal Engine 4 vise, at månens overflade samt rumdragten fra Neil Armstrong er nok til at skabe så meget indirekte lys, at billederne er ægte.

Du kan se hvordan Nvidia har genskabt månelandingen og hvor mange detaljer de har efterlignet for at nå deres konklusion i videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Japansk OLED-satsning begynder at bære frugt
Billede: JOLED

Japansk OLED-satsning begynder at bære frugt

23. sep. 2014 10:05Markedet for OLED-paneler til brug i skærme domineres primært af to spillere i dag, sydkoreanske Samsung og LG.

Dette ønsker man at gøre noget ved i Japan, hvorfor flere japanske firmaer og organisationer gik sammen om JOLED samarbejdet tidligere på året, der skal fremme udviklingen og produktionen af OLED i Japan.

JOLED er et nyt firma stiftet af Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), Japan Display (JDI), Sony, og Panasonic. Det er specielt Sonys og Panasonics arbejde inden for OLED, der vil blive trukket på.

Ifølge flere kilder vil JOLED være klar til at teste 10, 12 og 13,3 tommer paneler i 2016, med en forventet masseproduktion i 2018. JOLED står overfor de samme problemstillinger som Samsung og LG har omkring levetiden og produktionsomkostningerne af OLED-panelerne, noget LG langt hen af vejen har løst, ved at bruge Kodaks hvid-OLED teknologi, de købte rettighederne til i 2009, da LG overtog Kodaks OLED-forretning.

Apple rygtes til, at være den første store aftager af OLED-paneler fra JOLED. Mange analytikere tror ikke Apple vil skifte væk fra LCD, men flere og flere, blandt andet Nikkei mener, at Apple vil blive en stor aftager af OLED-paneler.

Oculus fremviser ny prototype VR-brille

22. sep. 2014 11:56Oculus Rift afholdte i denne weekend sin udviklerkonference Oculus Connect, som blev afholdt i Hollywood. I den forbindelse havde de flere nyheder hvoraf den største var fremvisningen af en ny prototype af deres VR-brille.

Den ny VR-brille har fået navnet Crescent Bay, og er en videreudvikling af Developer Kit 2-modellen Crystal Cove, der blev introduceret tidligere på året til CES 2014-messen.

Der er ikke oplyst nogen specifikationer på Crescent Bay, men de som har prøvet den fortæller, at den er blevet forbedret på alle punkter. En journalist som også har prøvet Samsungs Gear VR påpeger, at opløsningen er endnu bedre end de 2560x1440 pixels som Note 4 kan levere. Oculus selv siger, at springet fra DK2 til denne version, er på niveau med springet fra DK1 til DK2.

Af nyheder finder man nu et integreret sæt hovedtelefoner, der sørger for at levere det rigtige lydbillede til det som vises i brillen. Derudover er detekteringen af hovedets placering, som blev introduceret med DK2, blevet forbedret, så det nu er muligt at registrere en fuld 360 graders bevægelse.

En anden vigtig parameter er vægten, som det også er lykkedes at mindske.

Hvornår denne model vil blive tilgængelig for udviklerne, og om det er den sidste inden en egentlig kommerciel version, har Oculus ikke oplyst noget om.

John Carmack's keynote fra Oculus Connect 2014 kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Nvidia lancerer flere Maxwell-grafikkort

22. sep. 2014 10:56Tilbage i februar i år, lancerede Nvidia de første grafikkort baseret på Maxwell-arkitekturen, der afløser Kepler. Dengang var der tale om grafikkort til mellemklassen i form af GeForce GTX 750 og 750i.

Nu er storebrødrene så blevet lanceret i form af GeForce GTX 980 og 970. Disse bruger begge den nye GM204 GPU og har 4 GB DDR5 256 bit hukommelse. Hvor 980'eren har alle 2048 kerner (16 Streaming Multiprocessors) og 128 teksturenheder aktiverede, må 970'eren nøjes med 1664 kerner (13 Streaming Multiprocessors) og 104 teksturenheder samt en lidt lavere klokfrekvens.

Der hvor de nye grafikkort adskiller sig mest i forhold til sine forgængere er på energiforbruget. GeForce GTX 980 og 970 har en TDP på henholdsvis 165 W og 145 W. Dette er betydeligt mindre end de tidligere modeller, endda ved den samme fabrikationsproces på 28 nm. Nvidia snakker selv om en fordobling i ydelsen i forhold til energiforbruget.

GeForce GTX 980 sætter sig på tronen som det hurtigste enkelt GPU grafikkort og har en pris på omkring 4.500 kroner. Den lidt langsommere GeForce GTX 970 koster omkring 2.900 kroner. Begge grafikkort kan købes nu.