Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 31%101-200kr
  • 23%201-300kr
  • 16%51-100kr
  • 11%301-400kr
  • 6%Intet - 0kr
  • 6%401-500kr
  • 5%1-50kr
  • 2%Mere end overstående
Verdens største USB-hub: 49 porte
Billede: Brando

Verdens største USB-hub: 49 porte

18. feb. 2015 09:37I disse tider, hvor USB-tilsluttede apparater efterhånden tælles i milliarder, er der måske lys forude. USB-specialisten Brando lancerer nu en hub med intet mindre end 49 USB 2.0 porte.

Hub'en, der nok mest er tiltænkt opladning, kommer uden strømforsyning, men skal bruge en alm 24-pins ATX-strømforsyning. Det er 5-volts linien der trækker læsset, og med 60A til rådighed vil Hub'en kunne levere 1,2A til hver port, der er designet til mellem 0,5 og 1,5A og indeholder både overspændings- og strømbeskyttelse, så hub'en ikke brænder af.

Hub'en kommer som sagt uden strømforsyning, men inkluderer dog et USB-kabel til tilslutning af en computer. Prisen lyder på $174 (+3$ i porto til DK), så i danske kroner cirka 1.300-1.500,-.

Hvad der så sker, hvis man er så 'frejdig' at indsætte 49 USB-sticks i Hub'en og så tilslutte den en computer første gang, meldes der ikke noget om.

Nvidia vil redefinere gaming den 3. marts

12. feb. 2015 16:05Nvidia er især kendte for sine grafikchips og på det seneste også for sine Tegra-chips til smartphones og tablets. Den 3. marts kan de blive kendt for noget nyt, hvis man skal tro en netop udsendt invitation til en pressekonference.

I invitationen med overskriften "Made to game", der er underskrevet af administrerende direktør Jen-Hsun Huang, oplyses det, at firmaet vil fremvise noget, der vil redefinere fremtiden for gaming.

Hvad det end er som bliver præsenteret, så har det ifølge pressemeddelelsen været under udvikling i de seneste fem år.

På nettet spekuleres der allerede kraftigt i, hvad det kan være som bliver præsenteret. De fleste forventer dog ikke, at der er tale om en ny GPU eller SoC, da det ikke er længe siden Nvidia har lanceret nye af disse, ligesom deres roadmap for fremtidige chips er kendt.

Hvad det egentlig er må vi vente med til den 3. marts, hvor pressemeddelelses afvikles i forbindelse med Game Developers Confrence (GDC) 2015 i San Francisco.

Samsung investerer 24 milliarder kroner i OLED-produktion
Billede: Samsung

Samsung investerer 24 milliarder kroner i OLED-produktion

12. feb. 2015 13:45Samsung har oplevet markant tilbagegang i sin smartphone forretning, hvilket nu får elektronikgiganten til at investere mere i andre områder, for at modvirke den faldende omsætning via andre markeder.

Samsung er storleverandør af delkomponenter til elektronikindustrien, så som RAM, processorer og skærme. Frem til 2017 investerer Samsung knap 24 milliarder kroner i nye produktionsanlæg til OLED-paneler.

Produktionen vil blive målrettet mobile enheder, hvorfor panelerne bliver ret små og derfor ikke egner sig til brug i TV. Den ekstra produktionskapacitet er ikke kun tiltænkt Samsungs egne mobile enheder, men vil også blive tilgængelig for Samsungs konkurrenter.

I 2014 investerede Samsung knap 85 milliarder kroner i sin halvlederforretning.

8k-skærme snart muligt i laptops

10. feb. 2015 17:44I dag er det muligt at købe en 15" laptop med en 4k-skærm (3.840 × 2.160 pixels), men synes man ikke det er nok, så bliver det måske i 2016 muligt at købe en laptop med en 8k-skærm (7.680 x 4.320 pixels).

Forarbejdet for den ekstremt høje opløsning er nu blevet udarbejdet hos VESA (Video Electronics Standards Association), der netop har frigivet eDP 1.4a (embedded Display Port), der skal afløse eDP 1.4, som udkom i februar 2013.

Den nye standard gør det muligt at sende mere data, blandt andet ved at anvende en ny komprimeringsmetode, hvilket muliggør højere opløsninger. Komprimeringen kan dog også anvendes den anden vej, således at der kan anvendes færre databaner ved overførsel af mindre opløsninger. Dette kan gavne producenter til at lave simplere panelløsninger.

Du kan læse mere om den nye standard hos VESA.

Boston Dynamics præsenterer robothunden Spot
Billede: Boston Dynamics

Boston Dynamics præsenterer robothunden Spot

10. feb. 2015 16:48Boston Dynamics laver en række forskellige robotter, men er nok mest kendte for robotten Big Dog, der er udviklet som en supportrobot for eksempelvis soldater, til at transportere deres udstyr.

Nu har firmaet, der ejes af Google, løftet sløret for endnu en robothund, denne gang i form af den markant mindre Spot. Spot vejer 73 kg og kan bruges både udendørs og indendørs, hvor dens sensorer gør, at den kan klare komplicerede forhindringer så som trapper og stenet terræn. Spot er også hurtigere end Big Dog da den kan løbe.

Spot kan holde balancen, selv ved voldsom påvirkning udefra, så som et spark, hvilket demonstreres i videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.