Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 32%101-200kr
  • 23%201-300kr
  • 17%51-100kr
  • 10%301-400kr
  • 6%Intet - 0kr
  • 6%401-500kr
  • 5%1-50kr
  • 1%Mere end overstående
Nvidia præsenterer første 1Tflop mobilprocessor
Billede: Nvidia

Nvidia præsenterer første 1Tflop mobilprocessor

5. jan. 2015 15:43Årets første CES messe er skudt i gang med starten af de traditionelle pressekonferencer fra flere store tech-virksomheder. En af de første er Nvidia, der løftede sløret for den næste processor i deres Tegra-serie.

Tegra-processorer er målrettet mobile enheder og Nvidia imponerede sidste år med Tegra K1. der havde en 192 kerne GPU baseret på Nvidia's Kepler-arkitektur, hvilket ifølge Nvidia gav en ydelse på højde med en PS3.

Afløseren for K1 hedder X1 og kan levere en ydelse på 1 Tflop når der bruges 16-bit floating point beregninger. Ydelsen leveres af en GPU med 256 kerner, basereret på Nvidia's nyeste Maxwell-arkitektur. CPU'en er baseret på ARM's big.LITTLE referencedesign, og bruger fire 64-bit ARM Cortex A57 og fire A53 kerner. Dette er det samme design den kommende SnapDragon 810 bruger.

Hvornår den nye processor bliver tilgængelig i egentlige produkter blev ikke nævnt, men Nvidia ser ud til, at vil have bilindustrien til at tage den nye processor til sig. Således præsenterede Nvidia en række færdiglavede koncepter, hvor X1 blev brugt til at drive alle skærme i en bil, men også til at behandle signaler fra eksterne sensorer så som kameraer, der kunne registrere alt fra fodgængere til ledige parkeringsbåse og selv gennemføre en parkering.

Rygte: Microsoft på vej med IE afløser i Windows 10

30. dec. 2014 12:27Skribenten Mary Jo Foley fra ZDNet, der normalt har meget gode kilder hos Microsoft, løfter sløret for Microsofts planer om, at indføre en afløser for Internet Explorer i den kommende Windows 10.

Den nye browser, der pt. går under navnet Spartan, vil stadig bruge Microsoft's Chakra JavaScript motor og Microsoft's Trident rendering motor. Det har før været fremme, at Microsoft arbejdede på en ny browser. Dengang forlød det, at den nye browser ville læne sig op af Chrome og Firefox og understøtte udvidelser.

Der vil stadig komme en Internet Explorer med i Windows 10, men dette er primært for at kunne håndtere kompatibilitetsproblemer. Hvornår Spartan vil dukke op i Technical Preview udgaven af Windows 10 er uvist, men den vil måske blive præsenteret ved Microsoft planlagte Windows 10 event den 21. januar.

Quake på et oscilloskop
Billede: id Software

Quake på et oscilloskop

30. dec. 2014 09:21Oscilloskopet var teknologien bag det allerførste videospil i verden, Pong. Nu har finnen Pekka Väänänen vist at det også kan bruges til at spille Quake på.

Pekka valgte Quake da det er open source og ikke har ret mange polygoner, hvilket gør det nemmere at vise det på oscilloskopet. Da det er begrænset hvor mange linjer af gangen der kan overføres til oscilloskopet, reducerede Pekka view distance og sørgede for, at alle linjer der er skjult af geometri ikke tages med.

Selve billedet skabes ved at omdanne billedinformationerne til stereo 96 kHz 32-bit IEEE floating point data, der i programmet PortAudio laves om til 32-bit signed integer, der så sendes til Audio Stream Input/Output (ASIO) protokollen, der bruges af lydkort.

På denne måde lykkedes det Pekka at skabe et billede på et Hitachi V-422 oscilloskop der var godt nok til at kunne spille Quake med.

En video af Quake spillet på et oscilloskop ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Sony Pictures oplyser online salgstal for The Interview

29. dec. 2014 15:45Sony Pictures valgte i juledagene, at frigive filmen The Interview via diverse online medier, bl.a. Youtube. Filmen der skulle have været lanceret i over 2.000 biografer i USA, blev hevet af plakaten efter trusler fra hackergruppen Guardians of Peace.

Tilbagetrækningen af filmen medførte en del kritik, bl.a. fra USA's præsident Barack Obama. Sony Pictures valgte efterfølgende alligevel at frigive filmen, både til biografer og online via streaming.

Sony Pictures har oplyst omsætningen for de første 4 dage af onlinesalget og her har de solgt for 91,5 millioner kroner. Filmen har kostet omkring 260 millioner kroner at lave og Sony Pictures har brugt omkring 210 millioner kroner på at reklamere for filmen. Der er derfor stadigt et stykke vej før filmen har tjent sig hjem.

WNZ: Billetter til Nordic Game Jam er sat til salg
Billede: Nordic Game Jam

WNZ: Billetter til Nordic Game Jam er sat til salg

20. dec. 2014 08:00Nordic Game Jam (NGJ), det største Jam i verden siden 2008 skal igang igen februar 6-8 2015.

For dem af jer som ikke ved hvad en Game Jam er, her er en kort beskrivelse:

Man har et specifikt tidsrum til at designe og udvikle et spil, i det her tilfælde 48 timer, og det kan enten være et digitalt eller analog spil. Det vil sige f.eks. kortspil og brætspil også. Man kan enten arbejde alene eller i grupper.

I de mange år NGJ har eksisteret har deltagerne altid været en blanding af folk fra industrien, studerende og hobbyudviklere. Der er derfor altid en god chance for, at møde interessante nye folk og have det sjovt med at udvikle nye spilkoncepter sammen.

Målet for NGJ 2015 er, at komme op på 600 deltagere. Hvis det lyder som noget for jer, så skynd jer at købe en billet før der er udsolgt. Mere info kan findes ved at følge linket i overskriften.