Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Har du et smartwatch eller overvejer du at anskaffe dig et?

  • 34%Nej. Konceptet interesserer mig generelt ikke
  • 30%Måske. Nogle koncepter ser lovende ud
  • 27%Nej. Går aldrig med ur
  • 9%Ja
Europa investerer 37 milliarder kroner i elektronikindustrien
Billede: Flickr - rockcohen

Europa investerer 37 milliarder kroner i elektronikindustrien

2. jul. 2014 11:12For at fremme elektronikindustrien i Europa, har EU startet Electronic Components and Systems for European Leadership (ECSEL) initiativet, der støttes med 8,8 milliarder kroner af EU, et tilsvarende beløb fra EU-medlemslande og andre lande i EU samt 17,45 milliarder fra elektronikindustrien selv.

ECSEL vil løbe over 10 år og interesserede kan så ansøge om, at få del i de mange penge. Den første runde af ansøgninger finder sted mellem den 9. juli og den 17. september. Over 1.500 interesserede firmaer, universiteter og forskningscentre, har allerede lavet ansøgninger for 21,6 milliarder kroner, dækkende over mindst 74 forskellige projekter.

Det vil langt fra blive alle, der får andel i pengene. Det forventes, at der kun vil blive penge til en fjerdedel af ansøgningerne. Målet med ECSEL er, at styrke elektronikindustrien i Europa, i forhold til konkurrenter uden for vores verdensdel.

Windows Threshold sætter fokus på desktopbrugerne

2. jul. 2014 08:50Mary Jo Foley fra ZDNet, plejer at være meget velinformeret via sine forskellige kilder, når det gælder oplysninger omkring fremtidige Microsoft produkter.

Denne gang har Mary's kilder, kommet med en masse informationer omkring Microsoft næste store Windows udgivelse, der i øjeblikket går under navnet Threshold, men forventes at få navnet Windows 9.

Ifølge kilderne vil Microsoft sørge for, at brugere af almindelige pc'er uden touch, får en oplevelse, der er meget tættere på Windows 7 end Windows 8 var ved frigivelsen. Dette sker bl.a. med genindførelsen af en ny startmenu, ligesom Modern UI programmer, vil kunne køre i et vindue på desktoppen. Et rygte fra NeoWin antyder desuden, at Microsoft måske vil gøre desktoppen til standard og helt slukke for Modern UI, hvilket så vil blive et tilvalg.

Microsoft arbejder i øjeblikket på Update 2 til Windows 8.1, men her skal man ikke forvente de store ændringer i GUI'en, da disse er reserveret til Threshold. Update 2 er næsten færdig og vil formentlig blive rullet ud i august uden de store fanfarer.

Det nok mest interessante rygte Mary har fra sine kilder, men også det mest usikre er, at Microsoft overvejer at give Threshold væk gratis til Windows 8.1 brugere og måske endda til Windows 7 SP 1 brugere.

Vestlige energifirmaer ramt af cyberangreb

1. jul. 2014 16:06Symantec har offentliggjort en rapport, omkring et meget omfattende cyberangreb mod primært energiselskaber i vesten.

Der er tale om over 1.000 organisationer i 84 lande, der er blevet ramt af hvad Symantec kalder Dragonfly, der er en ekstremt kompetent hackergruppe, som Symantec formoder er støttet af et østeuropæisk land, hvor den primære mistanke falder på Rusland. Andre kalder gruppen for Energetic Bear.

Ved brug af kompromitteret software, watering holes og e-mail kampagner, er det lykkedes Dragonfly at sprede malware, der i realtime kan give oplysninger omkring energiproduktion og sabotere vindmøller, gasledninger og kraftværker på et hvilket som helst tidspunkt.

Der er ikke kommet rapporter om, at malwaren er brugt til nogle angreb endnu, hvorfor det formodes, at den primært er brugt til spionage indtil videre. Dette har stået på i 18 måneder. Dragonflygruppen menes, at have eksisteret siden 2011.

RRAM rykker tættere på
Billede: Crossbar

RRAM rykker tættere på

1. jul. 2014 13:07Det amerikanske firma Crossbar, arbejder på en afløser til NAND-flash hukommelse de kalder for RRAM (resistive random-access memory). RRAM er 20 gange hurtigere end NAND hukommelse, bruger langt mindre strøm og nedbrydes ikke over tid. Ligesom NAND hukommelse, bibeholder RRAM data når strømmen slukkes.

Crossbar har netop annonceret, at de har udviklet en teknologi, der gør det muligt at gemme store mængder data på en enkelt chip, ved brug af hvad de kalder 1TnR (1 Transistor driving n Resistive memory cells). Det betyder, at en enkelt transistor, kan styre over 2.000 hukommelsesceller, hvilket giver en meget høj datatæthed. Datatætheden i en enkelt chip øges yderligere ved at bruge en 3D-struktur.

De første beskedne prototyper på 1MB er i produktion, mens en 8MB version eller større forventes, at blive sendt ud til test i starten af 2016. Egentlige produkter i terabyteklassen forventes først et par år efter dette.

NASA tester med succes sin flyvende tallerken
Billede: NASA

NASA tester med succes sin flyvende tallerken

1. jul. 2014 11:20Efter NASA's vellykkede mission med, at få den et tons tunge rover Curiosity sikker ned på Mars, arbejder NASA ihærdigt på, at kunne lande endnu tungere objekter på Mars.

For at kunne gøre dette, har NASA udviklet Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD), også kaldet NASA's flyvende tallerken på grund af sit udseende, der kan fragte over to tons sikkert ned på overfladen af Mars.

Udover LDSD indgår der to yderligere teknologier i projektet, der skal være med til at sænke hastigheden på vej ned gennem Mars' tynde atmosfære. Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator (SIAD), er som navnet siger, en oppustelig overflade, der øger vindmodstanden for LDSD, så den bremser hurtigere.

Supersonic Disk Sail Parachute (SDSP) er en kæmpe faldskærm, der er på kanten af hvad der er muligt at lave med nuværende teknologi, indenfor de pladsrestriktioner, der vil være at sende en sådan til Mars.

LDSD blev i weekenden testet, ved at sende den op i 55 km højde, hvor atmosfærens tæthed minder om den på Mars. Testen af LDSD og SIAD forløb så godt, at man også kunne teste faldskærmen, hvilket ikke forløb helt så glat, da den ikke foldede sig ud korrekt. Dette var dog stadigt bedre end forventet, da den første rigtige test af faldskærmen er planlagt til om et år og der derfor var tale om en bonusmission denne gang.