Newz.dk -

Billede: AMD

AMD giver 14 Radeon RX 480 grafikkort væk

Ved en såkaldt 'Ask Me Anything' (AMA) på Reddit vil AMD i dag kl. 16 give 14 styk af selskabets nye Polaris-baserede Radeon 8GB RX 480 grafikkort væk.

For at være med i lodtrækningen skal man enten stille et spørgsmål eller skrive en kommentar under dagens AMA/giveaway. De heldige vindere får besked i morgen, og alle i Europa, USA, Canada, Australien og New Zealand kan deltage.

Der er tale om 14 reference-udgaver af kortet, som tidligere er blevet omtalt her på siden.

Newz.dk -

Billede: Qualcomm Incorporated

Qualcomm og Google samarbejder om Tango

Googles platform til augmented reality - Tango - skal være lettere at gå til for producenter af smartphones - tænker Google. Derfor samarbejder selskabet med chipproducenten Qualcomm om projektet. Det betyder i praksis, at mobil-producenter kan gøre deres enheder 'Tango-kompatible' ved at bruge den kommende Qualcomm Snapdragon 800 eller 600 SoC (System on Chip).

På den måde kan man spare at skulle have en ekstra computer vision chip i telefonen. Lenovos Phab2 Pro er første smartphone, som virker på denne måde, og ifølge Qualcomm bruger Tango mindre processorkraft end en 'normal' app, fordi hardwaren er optimeret til netop Tango.

Google håber selvfølgelig, at samarbejdet kan lede til en større udbredelse og brug af Tango-appen

Tango kan ved hjælp af telefonens kamera blande den virkelige verden med digitalt indhold - på enhedens skærm. Det kunne f.eks. være visning af, om en ny sofa nu også passer ind i stuen.

Newz.dk -

Billede: Google Inc.

Google: test din internet-hastighed i søgeresultaterne

Det lader til, at Google er på vej med en test af brugernes internethastighed. Funktionen er ikke implementeret, men mindst én bruger har set den. Testen sker ved hjælp af redskaber fra Googles 'Measurement Lab', der blandt andet udvikler værktøjer til netop måling af internethastighed.

Sammen med knappen 'Run Speed Test' kommer en forklaring af, at testen typisk tager under 30 sekunder og for de fleste brugere vil overføre mindre end 40 MB data - måske mere for brugere med hurtige forbindelser.

Newz.dk -

Billede: Flickr - bongo vongo

Overvågningskameraer brugt i stort DDoS-agreb

Et botnet med flere end 25.000 enheder er for nyligt brugt til forskellige 'Layer 7' DDoS angreb (Distributed Denial of Service) rettet med virksomheder. Det amerikanske it-sikkerhedsfirma Sucuri beretter, at en juvelér var første mål for angrebene, hvor der som en start blev skabt 35.000 http-requests pr. sekund.

På grund af dette flyttede juveléren sit website ind bag Surucis Web Application Firewall (WAF). Men dette stoppede ikke angrebet. I stedet gik mængden af requests op til 50.000 i sekundet. Den meget store mængde af requests i sammenhæng med at være et layer 7-angreb er usædvanligt og nok til at få selv den bedste server i knæ, skriver Softpedia.

Det meget massive angreb fortsatte i flere dage, som også var usædvanligt. De fleste DDoS-angreb svinger i aktivitet, da styrken afhænger af, hvor mange inficerede maskiner, der er tændt. Derfor måtte angriberne råde over et stort antal maskiner, der altid var online.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Newz.dk -

Billede: Flickr - Mike Mozart

Microsoft betaler kompensation for installation af Windows 10

En kvinde fra Californien får nu 10.000 dollars fra Microsoft som kompensation for de problemer, hun oplevede, efter hendes arbejdscomputer blev opdateret til Windows 10.

Computeren brugte Teri Goldstein til at drive sit rejsebureau, og da computeren efter installation af Windows 10 var ukampdygtig i flere dage, også efter forsøg på hjælp fra Microsofts support, sagsøgte hun selskabet.

I første omgang appelerede Microsoft afgørelsen men trak efterfølgende appellen tilbage for at slippe for yderligere sagsomkostninger.

Microsofts tilbud om gratis opdatering til Windows 10 slutter efter planen i morgen - d. 29. juni - et år efter styresystemets lancering. Selskabet har haft en vis held med at få brugerne over på Windows 10 gennem en forholdsvis aggresiv strategi, der for nogle brugere har betydet automatiske opdateringer, mens andre har oplevet pop-up beskeder, der kunne fejltolkes, fra Microsoft. Noget selskabet også har fået kritik for.

Newz.dk -

Billede: Netflix

Halvdelen af alle amerikanske husstande bruger VOD

En ny rapport fra Nielsen viser, at rundt regnet halvdelen af amerikanske husstande har mindst ét abonnement på Video On Demand tjenester (VOD).

Samtidigt falder forbruget af 'almindeligt' TV, mens mobile enheder - smartphone og tablet - fortsætter med at stå for mere og mere af det digitale medieforbrug.

I aldersgruppen 18 til 34 år sker 39 procent af medieforbruget på mobile enheder eller computere, mens 15 procent sker via streaming-enheder som Apple TV eller Roku.

I det lidt ældre segment - 50 år eller ældre - bliver 53 procent af medieforbruget gjort på 'gammeldags fjernsyn' og 21 procent på mobile enheder og computere.

Medieforbruget på mobiltelefoner er nu 99 minutter om dagen i gennemsnit for en amerikansk voksen.

Newz.dk -

Billede: Google Inc.

Google sender Expedition app på markedet

Indtil nu har Googles virtual reality app - Expedition - kun været tiltænkt undervisning, men det laver selskabet nu om på. Androidudgaven af appen kan nu findes på Google Play, mens der stadig arbejdes på en iOS-udgave.

Dermed bliver det ikke bare elever, som f.eks. kan 'besøge' eller se Great Barrier Reef i virtual reality - som vi omtalte, da appen blev testet af danske elever.

Derudover lancerer Google en streaming-løsning til skoler, hvor elever og undervisere kan dele deres skærme. Det sker gennem appen Google Cast for Education.

Newz.dk -

Billede: The Tor Project Inc.

Ny metode skal gøre Tor-browseren endnu mere sikker

Forskere fra Technische Universität Darmstadt har i samarbejde med University of California Irvine udviklet en ny metode, som yderligere højner sikkerheden for brugerne af anonymiserings-browseren Tor.

Browseren bruges blandt andet af journalister, whistleblowers og systemkritikere, som ønsker at holde deres identitet hemmelig for at undgå repressalier fra myndighederne. Anonymiteten kan dog også bruges af kriminelle, og browseren har derfor fået et blakket ry.

Begge grupper er i flere myndigheders søgelys, og Tor-netværket, og anonymiteten i browseren, har været udsat for flere angreb.

En type angreb, der rygtes at være dem FBI bruger, er såkaldte 'code reuse'-angreb. Her kan angriberen manipulere, hvordan et program afvikles på en computer ved at stykke forskellige kodedele sammen, og for eksempel få programmet til at afsløre oplysninger, der gør brugeren identificerbar - vel at mærke uden eksplicit at skulle inficere computeren med angrebssoftware.

Det er den type angreb, som forskernes nye metode, 'Selfrando', er et værn imod.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Newz.dk -

Billede: Oculus VR

Oculus dropper hardware-lås - apps kan igen bruges på andre VR-headset

Vi skrev for en måned siden om DRM-situationen for VR-headsettet Oculus Rift.

En opdatering, som VR-firmaet Oculus havde lavet, som fungerede som hardware-DRM, der tjekkede, at brugere ikke brugte andre headsets end Oculus Rift til Oculus-apps.

Brugere af HTC Vive-headsettet havde tidligere kunnet bruge appen Revive til dette, hvilket Oculus ville forhindre. Men som reaktion lagde udvikleren af Revive, LibreVR, en ny udgave på nettet, som omgik DRM-funktionerne, og, som en konsekvens, også den almindelige piratkopieringsbeskyttelse, hvilket LibreVR udtrykte ærgrelse over.

Det affødte en del debat bl.a. her på siden.

Men nu har Oculus ombestemt sig.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Newz.dk -

Billede: Telia

År 2020 - 30 pct. af internettets trafik kommer fra smartphones

Om fire år vil smartphones stå bag 30 pct. af internettets samlede trafik - dermed vil de mobile enheder for første gang overhale PC'ers andel. Det viser en ny rapport fra Cisco, der forudsiger trends på internettet frem mod 2020. Her fremgår det også, at internettrafikken vil blive tredoblet frem mod 2020 i takt med, at internettet vil få mere end 1 milliard nye brugere.

På relativt få år har smartphones og apps rykket ved måden, vi interagerer med hinanden på ? både privat, som forbruger og på arbejdspladsen.

Ifølge rapporten vil den samlede IP trafik nå 2,3 Zetabytes i år 2020. Her vil to tredjedele af trafikken stamme fra trådløse og mobile enheder.

Ifølge rapporten vil det tage mere end fem millioner år at se al den video, der vil blive sendt på kryds og tværs af internettet hver måned i år 2020. Video vil udgøre 82 pct. af al IP-trafik i de næste fem år. Det skyldes bl.a. online videostreaming på f.eks. Netflix eller HBO. Videostreaming vil næsten blive fordoblet på fem år.

Online gaming vil være den hurtigst voksende internet service rundt omkring i de private hjem. Antallet af gamere forventes at vokse fra 1,1 til 1,4 milliarder brugere i 2020.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.