Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt

Undgå at købe stjålet brugt iPhone med nyt Apple-værktøj

3. okt. 2014 09:05I kølvandet på lanceringen af en ny iPhone vokser markedet for brugte iPhones normalt markant i forbindelse med, at mange gerne vil opgradere fra en gammel version.

Risikoen for at købe en stjålet iPhone øges da antallet af personer, der forsøger at udnytte markedet, også stiger. Apple gør det nu lidt nemmere, for dem der ønsker at købe en brugt iPhone, at sikre sig imod hælervarer.

Apple har lanceret en ny iCloud tjeneste kaldet Aktiveringslås, der er en del af Find min iPhone, hvor enhver kan tjekke, om aktiveringslåsen for en given IMEI eller serienummer er aktiveret. Er aktiveringslåsen aktiv, er der en overvejende sandsynlighed for, at enheden er stjålen.

For at låse op for en iPhone vil det altid kræve ejerens Apple-id og kodeord. Aktiveringslåsen fungerer for alle iPhones, der kører iOS 7 eller nyere.

Samsung i forhandlinger om at købe firmaet bag Siri's stemmegenkendelse

2. okt. 2014 16:30Teknologien bag stemmegenkendelsen for den digitale assistent Siri, er ikke en Apple selv har opfundet, men en de har købt fra firmaet SRI International. SRI har selv skaffet talegenkendelsesmotoren brugt i Siri fra Nuance, der blandt andet står bag Dragon Naturally Speaking softwaren og Swype keyboard softwaren.

Samsung har før været interesseret i et opkøb af Nuance, ikke kun på grund af rettighederne til teknologien bag Siri, men fordi Nuance arbejder i en række områder, blandt andet inden for sundhedsvæsenet, som Samsung også gør sig i.

Der er tegn på, at Nuance og Samsung igen er i forhandlinger om et opkøb. Nuance har i øjeblikket en markedsværdi på godt 28 milliarder kroner. Apple kunne også vælge at byde på firmaet, for at sikre sig rettighederne til Siri-teknologien, men de ville få en række aktiviteter med, de ikke har interesse i.

SecureDrives SSD destruerer sig selv på kommando
Billede: SecureDrives

SecureDrives SSD destruerer sig selv på kommando

1. okt. 2014 13:30Har man en bærbar computer, der indeholder fortrolig data, som på ingen måde må falde uvedkommende i hænderne, så skulle man måske overveje at bruge en SSD fra SecureDrives.

SecureDrives SSD'en har en indbygget GSM-modtager, så den kan modtage SMS-beskeder. Med den rigtige besked, kan man bede SSD'en om at destruere sig selv. Der er ikke tale om en formatering, men en fysisk ødelæggelse af de brugte flash-chips, for at umuliggøre en hver form for genskabelse af data.

SSD'en kan også sættes op til, at den skal starte destrueringen under en række forskellige forudsætninger. Det kunne være at GSM signalet har været afbrudt i længere tid, SSD'en kobles fra sin SATA port eller hvis den indbyggede bevægelsessensor modtager en specifik bevægelsessekvens.

For at sikre data yderligere, er SSD'en udstyret med 256-bit AES CBC hardwarekryptering. SSD'en har en token til at indtaste en valid pinkode, hvor tastaturlayoutet kan gøres tilfældig og understøtter 2-faktor autorisation.

Microsoft annoncerer Windows 10
Billede: Microsoft

Microsoft annoncerer Windows 10

30. sep. 2014 21:01Microsoft tog fusen på alle, da de annoncerede navnet på den næste version af Windows. Navnet bliver ikke Windows 9 som snart sagt alle regnede med, men Windows 10.

Som forventet vil den nye Windows version, forsøge at give den samme oplevelse uanset om man bruger en pc, tablet eller smartphone. Windows 10 vil detektere hvilken type enhed den kører på og tilbyde et passende interface.

Det betyder, ganske som det var blevet lækket i de sidste måneder, at startmenuen vender tilbage for desktopbrugere, dog integreret med en miniversion af Windows 8 startsiden.

Windows 10 vil blive specielt målrettet erhvervslivet, der mildt sagt ikke tog godt imod Windows 8. Det betyder bl.a., at Windows 10 vil blive endnu nemmere at styre og rulle ud for systemadministratorer. Kommandolinjen har sågar fået understøttelse for kopier og indsæt via genvejstaster.

Microsoft annoncerede også den ventede Technical Preview, hvor man kan få lov at teste Windows 10 mens den stadig udvikles og komme med input til Microsoft. Det betyder også, at der vil ske yderligere ændringer, inden den færdige version af Windows 10 frigives i 2015.

For dem der er interesseret i Technical Preview, bør man se videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Consumer Reports: iPhone 6 er solid nok

30. sep. 2014 13:42I de sidste par dage har mange medier gjort et stort nummer ud af, at det angiveligt skulle være nemt at bøje en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Apple var ret hurtigt ude med tal der sagde, at de kun havde fået 9 henvendelser omkring bøjede iPhone 6 modeller.

Efter at diverse ret uvidenskabelige tests på nettet viste, at det godt kunne lade sig gøre at bøje en iPhone 6, valgte den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med danske Tænk, at gennemføre deres egen test.

Testen blev udført med en Instron kompressions testmaskine, hvor telefonerne blev understøttet i begge ender og fik påført et målbart tryk i midten af maskinen. Consumer Reports testede iPhone 6, 6 Plus, iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 og HTC One (M8).

HTC One (M8) og iPhone 6 var de modeller der kunne klare mindst tryk og blev deforme ved 31,75 kg. iPhone 6 Plus klarede 40,8 kg mens LG G3 og iPhone 5S klarede 59 kg. Bedst klarede Samsung's Galaxy Note 3 sig, der først blev deform ved et tryk på 68 kg. Apple selv tester deres telefoner med op til 25 kg tryk.

Consumer Reports konkluderer, at de nye iPhones fra Apple er holdbare nok og mindst er på linje med HTC One (M8), der anses som en solid telefon.