Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Ægteskabelig status

  • 46%Single
  • 29%Kæreste
  • 11%Gift (har børn)
  • 8%Kæreste (har børn)
  • 4%Gift
  • 2%Single (har børn)

Kritisk fejl i kryptering i OpenSSL åbner for følsom data

9. apr. 2014 10:17OpenSSL anvendes på en stor del af verdens servere til at beskytte følsom information. Nu viser det sig, at en fejl i den bagvedliggende kode, åbner et kæmpe sikkerhedshul ind til disse systemer.

Fejlen går under navnet Heartbleed og gør det muligt for uvedkommende at trække ukrypteret data ud fra sårbare servere. Det sker ved at forespørge serveren på en ganske bestemt måde, hvorved den returnerer indhold fra hukommelsen. I dette indhold kan der findes alt fra fortrolige informationer, adgangskoder til i værste fald, den private nøgle til serveren.

Hos Ars Technica kalder de fejlen for en katastrofe og hvad værre er, at fejlen har eksisteret i to år, så det er uvist hvor lang tid den er blevet udnyttet.

Organisationen bag OpenSSL har udsendt en ny version, v. 1.0.1g, som alle anbefales at opgradere til omgående.

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung
Billede: Flickr - dweekly

Interne dokumenter ser dagens lys i sag mellem Apple og Samsung

9. apr. 2014 07:30I forbindelse med en nystartet sag mellem Apple og Samsung, hvor førstnævnte kræver 11 milliarder kroner i erstatning fra den sydkoreanske telefonproducent, er der dukket interessante interne dokumenter op, som en del af bevisførelsen i sagen.

Et af dokumenterne er fra Apple og viser, at de for et år siden godt var klar over, at deres vækst på smartphonemarkedet var hæmmet, og at det skyldes forbrugernes ønske om billigere telefoner og telefoner med store skærme. Med Apples egene ord "Customers want what we don’t have".

Omvendt angriber Apple Samsung med dokumenter, der ifølge dem viser, at Samsung har kopieret oplåse-funktionen fra iPhone til sine produkter, hvilket er en af Apples fem påstande i sagen.

Det fremgår også af et andet dokument, at Samsung internt godt er klar over, at kampen om smartphones i høj grad handler om god software.

Fra Samsungs side fremfører de også en mail fra 2011, hvor Steve Jobs omtaler hellig krig mod Google, hvilket får Samsung til at pege på, at Apple reelt set har et problem med Google og ikke dem.

EU-Domstolen: Logningsdirektiv er ugyldigt
Billede: Flickr - rockcohen

EU-Domstolen: Logningsdirektiv er ugyldigt

8. apr. 2014 15:52EU's såkaldte logningsdirektiv er blevet kendt ugyldigt.
Det sker på baggrund af forespørgsler til EU fra domstole i Østrig og Irland, hvor de ville have klarlagt hvorvidt direktivet overskrider grundlæggende menneskerettigheder. Det skriver Politiken.

EU-dommerne er nu blevet enige om, at selvom den indsamlede data kan bruges til at afsløre grov kriminalitet og terror, så er indgreb i grundlæggende rettigheder ikke tilstrækkeligt afgrænset i direktivet.

(Direktivet i) særlig alvorlig grad gør indgreb i den grundlæggende ret til respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysningerEU-afgørelse

Om det kommer til at få indflydelse på den danske logningsbekendtgørelse er uvist, da det er op til det enkelte EU-land at bestemme, om den nationale lovgivning på området skal bibeholdes.

Microsoft vil angribe adware med ny strategi
Billede: Microsoft Corporation

Microsoft vil angribe adware med ny strategi

8. apr. 2014 13:42Microsoft strammer nu reglerne for Adware i deres antimalware-program, således disse skal overholde nye krav for ikke at blive fjernet.

Microsoft definerer i deres kriterier for Adware som værende programmer, der promoverer et produkt, der ikke er en del af programmets formål.

Programs that promote a product or service outside of their own program can interfere with your computing experience. You should have clear choice and control when installing programs that open advertisements.Microsoft

Microsoft vil tillade Adware, hvis det tydeligt fremgår hvilket program, der installerede det, og at Adware følger Windows standard-afinstalleringsfremgangsmåde.

Hvis Adware ikke følger disse regler, vil Microsofts antimalwareprogram lukke programmet ned og give brugeren besked. Brugeren kan herefter starte Adwaren igen.

Ændringerne vil første træde i kraft d. 1. juli i år, og dermed give udviklerne 3 måneder til at imødekomme de nye krav.

Waoo øger deres fiberhastighed markant fra maj

8. apr. 2014 11:38Waoo har i langt tid haft 90/90 Mbit/s som den hurtigste fiberforbindelse, de tilbød deres kunder, men fra maj bliver hastigheden skruet voldsomt i vejret. Det skriver Computerworld.

Der kommer to nye produkter i Waoos bredbåndssortiment, 250/250 Mbit/s og 500/500 Mbit/s. Prisen for 250/250 forbindelsen bliver kun 100 kroner mere end den nuværende 90/90 forbindelse, hvilket vil sige 499 kroner om måneden.

Den højeste hastighed kommer til at koste noget mere, da den bliver prissat til 999 kroner pr. måned. Waoo forventer ikke, at der er mange, som vil købe denne forbindelse, men man ønsker at tilbyde den for at kunne holde sig i front som et af de selskaber, der kan levere noget af det hurtigste internet til mange danskere.

250/250-forbindelsen ses som en direkte konkurrent til Yousees kommende 300 Mbit/s forbindelse, der endnu ikke har fået fastsat pris eller upload hastighed.