Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Har du et smartwatch eller overvejer du at anskaffe dig et?

  • 35%Nej. Konceptet interesserer mig generelt ikke
  • 30%Måske. Nogle koncepter ser lovende ud
  • 26%Nej. Går aldrig med ur
  • 9%Ja
Snowden kan blive tre år mere i Rusland
Billede: The Guardian

Snowden kan blive tre år mere i Rusland

7. aug. 2014 13:45Da Rusland sidste år gav Edward Snowden lov til at opholde sig i landet, for på den måde at undgå de amerikanske myndigheder, var det kun for ét år. Nu har Snowden netop fået grønt lys til at kunne opholde sig i landet i yderligere tre år.

Der er tale om en opholdstilladelse og ikke asyl, idet Snowden specifikt ikke har bedt om politisk asyl. Med tilladelsen kan han undgå at blive arresteret af myndighederne og blive sendt tilbage til USA, hvor der venter ham en anklage for forræderi.

På sigt vil det være muligt for Snowden, at ansøge om russisk statsborgerskab, når han har opholdt sig i landet i fem år. Hvorvidt han ønsker at gøre dette, har han dog ikke besluttet endnu.

Den nye aftale giver Snowden lov til at rejse frit i Rusland, samt tage ud af landet i op til tre måneder. Sidstenævnte er dog tvivlsomt, om det kan lade sig gøre, da de amerikanske myndigheder har indraget Snowdens pas, hvilket var årsagen til, at han strandede i Rusland i første omgang.

Slut med Java-NemID hos Danske Bank

7. aug. 2014 11:41Når Danske Bank-kunder vil logge på deres netbank fra på tirsdag i næste uge, så vil det ikke længere ske via den Java-baserede udgave af NemID, men JavaScript-versionen. Det skriver Version2.

Egentlig ville Danske Bank allerede have skiftet i løbet af juli, men det blev besluttet at udskyde skiftet og kun lade ansatte benytte JS-udgaven. Årsagen var, at de troede Windows XP-brugere ville få problemer med en ny udgave af Java, hvilket dog senere viste sig ikke at blive tilfældet.

Ud over at gavne XP-brugere, så er den helt store fordel med JavaScript-udgaven af NemID, at den kan benyttes på smartphones og tablets, hvor Java ikke er tilgængelig.

Udviklingschef hos Danske Bank, Thomas Frandsen, forventer desuden, at de vil få væsentlig færre supportkald, da mange af de fejl kunderne oplevede var Java-relaterede.

Samsung øger datatætheden i flash-hukommelse
Billede: Samsung

Samsung øger datatætheden i flash-hukommelse

7. aug. 2014 10:49Samsung har lanceret deres næste generation af flash-hukommelse baseret på V-NAND teknologien, hvor hukommelsen laves i flere lag.

Den nyeste version af Vertical-NAND er oppe på at bruge 32 lag, hvilket bruges i Samsung's 850 Pro serie af SSD'er.

I fremtiden satser Samsung på at bruge 3 bits i stedet for 2 bits, hvilket øger datatætheden betragteligt. Med den tredje bit vil en 32-lags V-NAND chip svare til en 48-lags 2 bits version. Samsung vil fortsætte med at tilføje flere lag og regner med at komme op på 100 lag.

Samsung forventer at sende de første produkter baseret på 3 bit V-NAND på gaden i slutningen af året. Produkterne vil henvende sig til dem, der har brug for høj kapacitet og ikke har brug for det ypperste inden for ydelse.

Russisk hackergruppe sidder på 1,2 milliarder brugernavne og kodeord
Billede: Flickr - michael clarke stuff

Russisk hackergruppe sidder på 1,2 milliarder brugernavne og kodeord

7. aug. 2014 10:03Sikkerhedsfirmaet Hold Security har overfor New York Times fortalt, at en russisk hackergruppe, der går under navnet CyberVor, har fået fat i 1,2 milliarder unikke brugernavne og kodeord, fordelt på 542 millioner unikke e-mail adresser.

Der er ikke tale om ét stor hack, eftersom informationerne er indsamlet fra over 420.000 hjemmesider, der spænder over alt fra store firmaer til små private hjemmesider.

CyberVor ser ud til, at have fået fat i de mange data på forskellige måder. Således ser noget ud til at være data, der allerede var tilgængeligt fra andre hackere, mens andet er stjålet via SQL injections og botnets.

Noget tyder på, at kvaliteten af det stjålne data ikke er specielt højt, evt. fordi dele er gammelt, eftersom CyberVor kun bruger det til, at spamme Twitter-brugere. Havde der været tale om nyt data og fra kendte hjemmesider, ville det give mere mening for CyberVor at sælge informationerne, eller bruge dem på anden vis.

Som altid i sådanne situationer anbefales det, at man ændrer sine adgangskoder.

Gratis værktøj bekæmper Cryptolocker
Billede: Flickr - bongo vongo

Gratis værktøj bekæmper Cryptolocker

7. aug. 2014 09:06FireEye og Fox-IT har frigivet decryptcryptolocker, et gratis værktøj til at hjælpe ofre af CryptoLocker.

CryptoLocker er Windows-baseret malware, som ofrene modtager igennem phishingkampagner og andre typiske angrebsmetoder. Er man først inficereret, vil den påbegynde at kryptere ens filer så som billeder og dokumenter. En timer på skærmen kræver derefter betaling inden for 72 timer, typisk omkring 300 dollar. Hvis offeret betaler, bliver de sendt en privat nøgle til at låse deres filer op med.

I December sidste år anslog Dell SecureWorks, at op imod 250.000 er blevet ofre for CryptoLocker og selvom bølgen af angreb er stoppet, har det efterladt mange ofre, som ikke kan få adgang til deres filer.

For at gøre brug af deres system, skal man følge disse steps:

Identify a single, CryptoLocker-encrypted file that they believe does not contain sensitive information.

Upload the non-sensitive encrypted file to the DecryptCryptoLocker portal.

Receive a private key from the portal and a link to download and install the Decryptolocker.exe decryption tool which can be run locally on their computer.

Finally, run the decryption tool locally on their computer, using the provided private key, to decrypt the encrypted files on their hard drive.

DecryptCryptoLocker er tilgængelig i hele verden. Der findes flere varianter af CryptoLocker, så der ingen garanti for at værktøjet kan dekryptere ens filer.