Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 3%Safari
 • 3%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%K-Meleon
 • 0%Lunascape
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%RockMelt
Samsungs Gear VR fik Carmack til at skifte til Oculus
Billede: Flickr - Hachimaki

Samsungs Gear VR fik Carmack til at skifte til Oculus

5. sep. 2014 11:15Det overraskede mange, da den kendte spiludvikler John Carmack stoppede hos id Software, som han selv var med til at stifte, for at starte hos Oculus, han var blevet CTO for lidt tidligere.

Carmack var blandt de første til at støtte op omkring virtual reality-brillen Oculus Rift, men det var først da Samsung meldte sig på banen, med et samarbejde omkring deres dengang kommende Gear VR, at Carmack valgte at skifte til Oculus.

Mobil VR er noget Carmack brænder meget for og det meste af hans tid siden han startede, er også gået på at udvikle software der skal gøre det muligt, at have en god VR-oplevelse ved brug af mobile enheder.

Det første resultat af dette er samarbejdet med Samsung og deres Gear VR. De første måneder i samarbejdet var meget tungt og Carmack måtte lave nogle ifølge ham obskøne hacks, for at vise Samsung hvad han ville med deres hardware.

Disse hacks fik dog overbevist Samsung om Carmacks idéer, hvorefter Samsung ændrede deres kode, så Carmack kunne lave nogle pænere løsninger, ligesom de gav Carmack adgang til ting, han slet ikke havde forventet at få.

Fremtiden vil byde på nye versioner af Gear VR og Oculus' software, i samme takt som Samsung frigiver nye smartphones og phablets. Carmack regner med, at Oculus' egen Oculus Rift brille i en fremtidig version, vil være sin egen selvstændige androidenhed, der også kan tilsluttes en pc.

Medudvikler af Tor skal hjælpe forsvaret i hackersag

4. sep. 2014 15:16I retssagen mod svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JT, indkalder forsvaret nu en af udviklerne af The Onion router (Tor), Jacob Appelbaum, til at hjælpe i sagen. Det skriver Version2.

Applebaum har tidligere hjulpet Warg i en tilsvarende sag i Sverige, hvor amerikanerens vidneudsagn var med til at frifinde svenskeren. Argumentet som vil blive fremført er, at Wargs computer kan være blevet fjernstyret, hvorfor det altså ikke kan bevises, hvem som har stået bag indbruddet i CSC's systemer.

Anklageren mener ikke, at Applebaum har skulle kunne vidne, og har modsat sig indkaldelsen, hvilket dog er blevet afvist. Vidneforklaringen vil finde sted i morgen fredag.

Mystiske telefonmaster fundet i USA

4. sep. 2014 10:54Da mobiltelefonproducenten ESD America var ved at teste deres meget sikre telefon Cryptophone 500 i USA, opdagede de noget underligt, nemlig flere telefonmaster, der ikke er registeret hos nogle af landets teleudbydere.

Firmaet har indtil videre opdaget 19 master fordelt i hele USA og formodningen er, at de udelukkende anvendes til at aflytte samtaler. De fungerer sandsynligvis ikke som rigtige mobiltelefonmaster, men sender samtalen videre til en "rigtig" mast efter at have koblet sig på samtalen.

Hvem der ejer masterne er et mysterium. NSA har været i søgelyset, men det giver ifølge et sikkerhedsfirma ingen mening, da de blot kan gå til de egentlige teleudbydere og få de data de vil have.

Spekulationer går nu på, om masterne tilhører militæret, en retshåndhævende instans eller måske ligefrem en fremmed efterretningstjeneste.

Samsung præsenterer deres bud på virtual reality-brille

4. sep. 2014 09:24Endnu et forventet produkt Samsung løftede sløret for i forbindelse med deres Unpacked event til IFA 2014, var Gear VR, der er Samsungs bud på en virtual reality-brille.

Det er ikke tilfældigt, at Gear VR blev præsenteret samtidigt med Galaxy Note 4, eftersom Note 4 er en nødvendig komponent til Gear VR. Gear VR er i sig selv bare en avanceret holder for Note 4, der sættes på brillen, så den fungerer som skærm og computer.

Eftersom Note 4 bruger en 2560 * 1440 skærm, med en PPI på 515, er den markant bedre end den skærm, der bruges i Oculus Rift DK2, som bruger en Note 3 skærm, der har en PPI på 286.

Gear VR er lavet i samarbejde med Oculus, hvor det tyder på, at Samsung bruger Oculus' "low persistence"-teknologi, hvor skærmen slukkes efter hvert billede bliver vist, i stedet for at holde billedet indtil næste billede er klar, så hovedets bevægelse stemmer bedre overens med hvad der vises.

Der er meget lidt indhold til Gear VR og man skal ikke forvente spil i en klasse, som der vil komme til Oculus Rift, eftersom en mobil enhed ikke kan levere den fornødne kraft. Det Samsung brugte som demo skulle dog være meget imponerende.

Gear VR roses for sin opbygning, der gør den behagelig at have på og gør det ekstremt nemt at stille fokus per øje. Med en enkelt knap kan man desuden aktivere kameraet på Note 4, så man kan se hvad der foregår omkring en, uden at tage brillen af.

Prisen er endnu ikke blevet oplyst, men Gear VR skulle blive tilgængelig senere i år.

I videoen herunder, kan man se John Carmack fra Oculus give en meget teknisk gennemgang af VR, i forbindelse med Gear VR lanceringen.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Samsung lancerer Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge

4. sep. 2014 07:31Samsung har på deres Unpacked event, der blev afholdt i forbindelse med IFA messen i Tyskland , som forventet præsenteret deres nyeste flagskib inden for phablets.

Samsung Galaxy Note 4, kommer med alle de specifikationer rygterne op til Unpacked havde spekuleret i. AMOLED skærmen er på 5,7 " og en opløsning på 2560 * 1440, hvilket giver en PPI på 515.

Processoren er en Snapdragon 805, der arbejder ved 2,7 GHz, hukommelsen er på 3 GB og lagerpladsen er på 32 GB. Kameraet på bagsiden og fronten er begge opgraderet i forhold til Note 3, så frontkameraet nu optager ved 3,7 MP, mens det bag på optager ved 16 MP.

Designet minder meget om en større udgave af Galaxy Alpha, hvilket vil sige, at Galaxy Note 4 er udstyret med en metalkant.

Samsung løftede også sløret for Galaxy Note Edge, der har næsten de samme specifikationer som Galaxy Note 4, bortset fra skærmen.

Skærmen på Galaxy Note Edge er på 2560 * 1600 og buer langs den ene side. Den buede del bruger 160 pixels og er uafhængig af de resterende 2560 * 1440.

Den buede del af skærmen bruger Samsung til alt fra genveje til meddelelser, men vil også lade andre bruge den via et nyt SDK.

Samsung beskriver Edge som en premium udgave af Note 4, hvorfor vi skal forvente en ret høj pris. Galaxy Note 4 vil kunne købes fra oktober til en pris af 5.995 kroner, men der endnu ikke er kommet nogen dato for hvornår Edge udgaven komme i handlen.