Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 63%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%Avant Browser
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Sleipner
 • 0%RockMelt
 • 0%K-Meleon
 • 0%Lunascape
NASA gør klar til første prøveflyvning af Orion
Billede: NASA

NASA gør klar til første prøveflyvning af Orion

1. dec. 2014 15:49NASAs afløser til rumfærgerne, når det gælder transport af mennesker til rummet, er rumkapslen Orion. Orion er næsten færdig til brug og skal om få dage på sin første testmission, den 4. december, hvis alt går som planlagt.

Orion vil komme på en tur to gange rundt om Jorden, hvilket vil vare 4,5 time og foregå i en højde af godt 5.800 km over Jordens overflade. Testen skal vise hvordan Orion opfører sig under de barske forhold i rummet. Til formålet er der monteret over 1.000 sensorer på Orion, ligesom kameraer vil streame billeder live til Jorden.

NASA har lavet en video, hvor de går i detaljer om den kommende mission, Exploration Test Flight-1, der kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Registrerer exoplanet med billigt spejlreflekskamera
Billede: ESA - C.Carreau

Registrerer exoplanet med billigt spejlreflekskamera

1. dec. 2014 14:38Når det lykkedes astronomer at finde en planet om en anden stjerne end vores egen, en exoplanet, så sker det som regel med med store teleskoper eller rumsonder. Nu er det lykkedes en amatørastronom at gøre det samme med et spejlreflekskamera og lidt gør-det-selv-snilde.

På baggrund af et lignende forsøg foretaget i maj, lykkedes det amatørastronom David Schneider at registrere en exoplanet idet den passerede foran sin stjerne (HD 189733), med Canons lavpris DSLR Canon EOS 1000D og et brugt 300 mm Nikon objektiv monteret med en adapter.

For at kunne fotografere stjernen benyttede Schneider en eksponeringstid på 50 sekunder, hvorfor det var nødvendigt at kompensere for jordens rotation, hvilket han selv byggede en anordning til, ud fra nogle træplader, en stepmotor fra en printer, Arduino og et par andre stumper.

Efter at have ventet nogle måneder på at en skyfri nat passede sammen med en passage af planeten, fik han optagelserne i hus, der efter justering af variationer i atmosfæren ved at sammenligne med en række reference stjerne, tydeligt viser passagen af exoplaneten.

Du kan se hvordan han gjorde og resultatet i videoen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Windows 10 får MKV- og FLAC-understøttelse
Billede: Microsoft

Windows 10 får MKV- og FLAC-understøttelse

28. nov. 2014 14:47Der er ikke så langt tid siden, at det kom frem, at Windows 10 ville understøtte MKV-formatet, uden det kræver installation af eksterne codecs. Nu har Microsoft så oplyst, at Windows 10 også kommer til at understøtte Free Lossless Audio Codec (FLAC).

FLAC er specielt populært hos musikentusiaster, der gemmer musik fra cd'er eller andre kilder over i FLAC, da det som navnet siger, ikke medfører tab i kvaliteten af musikken, som eksempelvis MP3 gør det, på grund af dens komprimeringsmetode.

Hvorvidt der kun er tale om afspilning, eller om det også vil være muligt at optage i FLAC oplyser Microsoft ikke noget om. Det kan være at vi får mere at vide i januar, da Microsoft her har planlagt, at komme med yderligere oplysninger omkring Windows 10 målrettet de private kunder.

Rygte: GoPro udvikler egen drone
Billede: GoPro

Rygte: GoPro udvikler egen drone

27. nov. 2014 13:52Det velkendte firma GoPro, som primært er kendt for deres Hero serie af action-kameraer, planlægger at udvikle sin egen forbrugerdrone med et højopløsningskamera.

Ifølge Wall Street Journal udvikler GoPro sin egen linje af forbrugerdroner med henblik på lancering i slutningen af 2015. GoPro har planer om at sælge de nye enheder for priser liggende mellem $500 - $1.000, fortalte kilder til avisen.

GoPros kameraer er allerede kompatible med flere forbrugerdroner på markedet, og nyhedstjenesten bemærker desuden, at verdens største producent af forbrugerdroner, ”SZ DJI Technology" i Kina, for nylig lancerede et produkt med sit eget kamera.

GoPro har endnu ikke officielt bekræftet rygterne.

NASA gennemfører første 3D-print i rummet med succes
Billede: NASA

NASA gennemfører første 3D-print i rummet med succes

27. nov. 2014 13:04I september sendte NASA en 3D-printer op til den internationale rumstation ISS, ombord SpaceX's rumfartøj Dragon.

Der skulle efterfølgende gå godt to måneder, før printeren blev sat op og gjort klar til brug, da den først blev sat op den 17. november. Efterfølgende blev printeren kalibreret, hvilket skete sidste uge.

I mandags forsøgte man sig for første gang, at bruge 3D-printeren til at lave et objekt med. I tirsdags var printet færdigt, hvilket blev til en navneplade for printeren.

De første undersøgelser viser, at materialet der er printet med, umiddelbart har bundet sig bedre sammen end når det bruges på jorden. NASA tør dog ikke sige endnu om det skyldes fraværet af tyngdekraft, eller kalibreringen af printeren. Alt kontrol med printeren styres fra jorden, så astronauterne ombord på ISS ikke skal bruge tid på det.

3D-print i rummet anses som en forudsætning for, at kunne udføre længerevarende missioner i rummet, som eksempelvis en mission til Mars. Det vil gøre det muligt at producere nødvendige materialer når der er brug for det, så man slipper for at skulle bruge plads og vægt på færdiglavede materialer.