Microsoft dropper "Patch Tuesday" med Windows 10
Billede: Microsoft

Microsoft dropper "Patch Tuesday" med Windows 10

8. may 2015 10:58Microsoft har i langt tid udsendt opdateringer til Windows en gang i måneden, hvilket skete anden tirsdag hver måned, medmindre der var en ekstrem kritisk fejl, der skulle rettes før dette.

Med Windows 10 skifter Microsoft til en 24x7 opdateringscyklus, hvor opdateringer udkommer så snart de er klar. For private kunder vil opdateringerne blive installeret automatisk, mens erhvervskunder kan styre udrulningen af opdateringer via det nye Windows Update for Business.

Windows Update for Business vil være gratis at bruge for alle Windows 10 Pro og Enterprise installationer og erstatter WSUS. Blandt nyhederne for Windows Update for Business finder man bl.a. peer to peer opdateringer, hvilket er praktisk på lokationer med lav båndbredde.

En detaljeret gennemgang af Windows Update for Business kan læses i denne Microsoft blog.

EU vil af med de digitale landegrænser
Billede: SXC - happe

EU vil af med de digitale landegrænser

8. may 2015 08:48EU har i et stykke tid arbejdet på at lave en række regler, der skal gøre det nemmere for virksomheder og borgere at handle på tværs af det digitale marked i Europa.

EU Kommissionen har nu frigivet detaljer omkring hvordan de forestiller sig "Digital Single Market" skal skabes, hvor de opstiller 16 forslag delt op i 3 kategorier.

  • Better access for consumers and businesses to digital goods and services across Europe
  • Creating the right conditions and a level playing field for digital networks and innovative services to flourish
  • Maximising the growth potential of the digital economy

Forslagene går blandt andet på at harmonisere copyrightlovgivningen i EU-landene, så der ikke er så store forskelle og fjerne geo-blocking, så digitale medier som film og musik kan sælges på lige vilkår i hele EU og ikke er underlagt distributionsrettigheder for de enkelt lande. Det skal også være nemmere for telekomselskaber, at operere på tværs af landegrænser.

Målet er at skabe et marked, der er konkurrencedygtigt med USA og dermed fremme europæiske firmaer, som i dag begrænses til enkelte lande og give borgerne bedre handelsmuligheder ved at skabe mere konkurrence.

At EU Kommissionen har fremlagt forslagene, betyder dog langtfra, at de bliver til noget her og nu, da der skal forventes omfattende forhandlinger, men målet er at gennemføre forslagene ved udgangen af 2016. Som det er set med eksempelvis afskaffelsen af roamingpriserne, der kun er et enkelt forslag, kan sådanne ændringer dog nemt tage markant længere at gennemføre end planlagt.

SpaceX er et skridt nærmere bemandet rumfart
Billede: AP Photo/Jae C. Hong

SpaceX er et skridt nærmere bemandet rumfart

7. may 2015 12:44SpaceX har gennemført en vigtig test af deres Dragon V2 rumkapsel, en variant beregnet til bemandet rumfart. Testen varede kun godt 90 sekunder, men var meget kritisk, da redningsproceduren, der skal bruges i tilfælde med problemer ved en opsendelse, skulle testes.

Dragon lettede fra en testplatform placeret på jorden og ikke fra en raket. Alle otte motorer i Dragon startede som planlagt og accelererede fra 0 til 100 mph på blot 1,2 sekunder.

Efter opsendelsen foldede faldskærmene sig ud uden problemer og rumkapslen landede sikkert i havet. Havde Dragon været bemandet, ville alle astronauter have overlevet turen.

SpaceX har sammen med Boeing vundet hver sin kontrakt på, at udføre bemandede rumflyvninger for NASA.

Opsendelsen og landingen kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Oculus Rift kommer 1. kvartal 2016

7. may 2015 09:44Oculus er endeligt kommet nærmere en lanceringsdato for deres længe ventede virtual reality-brille Oculus Rift. Lanceringen kommer til at ske i første kvartal 2016, forudbestilling vil der blive åbnet op for sidst på året.

Oculus havde ellers i lang tid antydet, at Oculus Rift ville komme i 2015, men de seneste udmeldinger var begyndt at blive så vage, at det stod tydeligt, at man skulle forvente en udskydelse af lanceringen.

Oculus har pt. ikke oplyst nogen detaljer omkring det kommende produkt, men lover, at de i løbet af de næste uger vil komme med flere oplysninger omkring specifikationer, software, kommende spil og ikke mindst input. Tekniske specifikationer kommer i følge Oculus på deres blog i næste uge.

Prisen nævnes ikke, men Oculus har før nævnt en pris på 300 til 400 dollars, men dette var før de begyndte at snakke om en input-enhed.

Forskere laver centimeter-præcis GPS til mobile enheder

6. may 2015 09:49Hos Cockrell School of Engineering ved University of Texas at Austin har forskere udviklet en teknologi, de kalder GRID, der ved brug af almindelige antenner, som bruges i eksempelvis smartphones og tablets, kan bestemme din position med få centimeter, over 100 gange mere præcist end nuværende enheder.

Forskerne ser store anvendelsesmuligheder inden for mange områder, så som droner, selvkørende biler, 3D-mapping og virtual reality. Med GRID vil det eksempelvis være muligt at bruge virtual reality udendørs og opbygge en komplet 3D-verden ved brug af en smartphones kamera, der kan bruges i et spil. GRID måler desuden retning og hældning til under 1 grads præcision, hvilket er vigtige oplysninger til brug i et VR-headset.

Imagine games where, rather than sit in front of a monitor and play, you are in your backyard actually running around with other players. To be able to do this type of outdoor, multiplayer virtual reality game, you need highly accurate position and orientation that is tied to a global reference frame.Todd Humphreys, assistant professor ved Department of Aerospace Engineering and Engineering Mechanics

Forskerne ser så store muligheder i GRID, at de har dannet firmaet Radiosense, der skal sælge teknologien, hvor der allerede er indgået et samarbejde med Samsung, om at lave et GRID-tilbehør til smartphones, tablets og VR.