Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 63%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%RockMelt
 • 0%K-Meleon
Fysisk tastatur til Jolla-telefon når 100.000€ på Kickstarer på 4 dage
Billede: Dirk van Leersum

Fysisk tastatur til Jolla-telefon når 100.000€ på Kickstarer på 4 dage

17. nov. 2014 10:58Da finske Jolla lancerede deres første telefon i november 2013, der udover at køre det specielle Sailfish OS og har et OtherHalf-koncept, hvor man kan udskifte bagsiden (som kommunikerer med telefonen via en NFC-chip), var der mange fans der håbede på et tastatur.

En hollandsk studerende ved navn Dirk van Leersum, producerer gennem sit firma FunkyOtherHalf 3D-printede bagsider til telefonen. Dette er alt fra simple bagsider med anden farve, bagsider med soloplader, bagsider der skifter farve ved enten lys eller temperaturpåvirkning, til en prototype-bagside med tastatur, der dog havde en meget begrænset levetid.

Nu har Dirk sammen med to andre hackere (Kimmo og Andrew) startet et Kickstarter-projekt, der har til formål at producere en holdbar tastatur-bagside af god kvalitet med lokale layouts, træbagside og magneter, så det kan tages af og på efter behov.

Projektet nåede sit mål på 55.000€ på blot 7 timer og har efter 4 dage indsamlet 100.000€ og er godt på vej imod 800 backere. Skulle man være interesseret, men ikke ejer en Jolla-telefon, følger der en rabatkupon på 100€ til telefonen med.

Du kan se et par videoer af prototypen herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

IBM og Nvidia skal lave verdens hurtigste supercomputer

17. nov. 2014 10:13Det amerikanske energiministerium DoE investerer godt 2 milliarder kroner i to nye supercomputere, der skal være klar til brug i 2017. Når de står færdige vil de med en ydelse på 100 petaflops og 150 petaflops, langt overgå den nuværende rekordindehaver, kinesiske Tianhe-2, der har en ydelse på 55 petaflops.

De to supercomputere, der får navnene Sierra og Summit, vil blive drevet af IBM's OpenPower chips og Nvidias kommende Volta GPU'er. Det hele vil blive forbundet af Mellanox' netværksudstyr.

Sierra vil blive brugt til simulering af atomvåben hos Lawrence Livermore National Laboratory, mens Summit vil blive brugt til civile opgaver ved Oak Ridge National Laboratory.

The Pirate Bay bagmand Peter Sunde er en fri mand igen
Billede: Flickr - texplorer

The Pirate Bay bagmand Peter Sunde er en fri mand igen

11. nov. 2014 16:01Den ene af de tre bagmænd bag The Pirate Bay Peter Sunde, blev tidligere i år anholdt i Sverige, efter at have været eftersøgt i to år. Efter anholdelsen blev han sendt i et højsikkerhedsfængsel, hvor han har siddet siden, indtil nu.

Peter Sunde har nu afsonet sin straf og er derfor en fri mand igen. Det betyder også, at han igen kan deltage i offentlige arrangementer, uden at skulle skjule sin identitet, som han måtte gøre under sine to år på flugt fra loven.

Fængselsopholdet har ifølge Sunde tæret hårdt på ham, både fysisk og psykisk. Sunde er veganer, hvilket der ikke blev taget højde for i fængslet. Sunde fik overbevist myndighederne om, at han selv måtte købe mad for sine egne penge, men tabte sig 15 kg på de 5 måneder han var i fængsel.

Efter at have taget sig tid til at komme sig over fængslet, ønsker Sunde at arbejde med aktivisme på internettet igen, hvor han specielt vil arbejde på, at gøre det nemmere for aktivister at få økonomisk støtte til deres sag, gennem lovlige metoder.

International politiaktion lukker 400 dark net hjemmesider

11. nov. 2014 13:39I en storstilet aktion har Europol, FBI, Department of Homeland Security, National Crime Agency og andre politimyndigheder fra 17 lande, lukket 400 kriminelle hjemmesider, der var en del af hvad der kaldes Dark Net. Dark Net er den generelle betegnelse for den anonyme del af internettet, hvor kriminel aktivitet normalt holder til, typisk skjult bag TOR netværket.

Blandt de 400 hjemmesider var bl.a. Silk Road 2, der var afløseren for en af de hidtil største hjemmesider for kriminel aktivitet, Silk Road, der endnu er blevet nedlagt af politiet.

Aktionen der havde navnet Onymous, førte til arrestationen af 17 personer. Blandt disse er den formodede bagmand bag Silk Road 2.0 Blake Benthall. Derudover blev der nedlagt 414 .onion domæner, der er webadresser i TOR netværket. Myndighederne beslaglagde også omkring 6 millioner kroner i bitcoins, sammen med kontanter, stoffer, våben, guld, sølv og masser af computerudstyr.

Politiet betegner aktionen som et gennembrud, bl.a. fordi man nu har metoder til at finde den fysiske lokation bag .onion adresser, ligesom det internationale samarbejder har nået nye højder.

Kølespecialisten Zalman går i betalingsstandsning

7. nov. 2014 14:15En af de mest kendte producenter af køling til CPU og GPU'er, sydkoreanske Zalman, er blevet tvunget til at gå i betalingsstandsning, efter omfattende bedrageri i moderselskabet Moneual.

I en periode på fem år har den administrerende direktør for Moneual Harold Park og underdirektørerne Scott Park og Won Duck-yeok systematisk fusket med regnskaberne for Zalman, så det så bedre ud end det reelt set var. På den måde er der blevet optaget lån for 17,7 milliarder kroner i flere banker, der nu kan være tabt.

Hvad der nu skal ske med Zalman er uvist, men man kan forestille sig, at der kan blive tale om et frasalg af selve firmaet eller salg af de patenter Zalman har fået tildelt gennem tiden, for at skaffe penge til bankerne.