TAG Heuer, Google og Intel går sammen om ny smartwatch
Billede: TAG Heuer

TAG Heuer, Google og Intel går sammen om ny smartwatch

19. mar. 2015 15:36På den årlige Baselworld konference for producenter af ure og smykker i Schweiz, afslørede urproducenten TAG Heuer et samarbejde med Intel og Google om, at lave et smartwatch baseret på TAG Heuer's sorte Carrera ur.

TAG Heuer vil stå for hele den mekaniske del og design, hvor Intel vil levere den elektroniske indmad, hvilket er første gang Intel er med til, at lave et smartwatch. Google leverer Android Wear som operativsystem til det nye ur.

Hvilken pris og funktionalitet uret vil få, løfter TAG Heuer først sløret for i 4. kvartal, hvor uret også forventes at komme til salg. Det blev dog til et par enkelte detaljer, så som inkluderingen af funktionerne GPS og helbredsovervågning, der efterhånden er standard i den type ure.

Computerspil skal tiltrække flere mandlige bloddonorer

19. mar. 2015 11:20PlayStation Danmark har indgået et ret unikt samarbejde med GivBlod om, at lokke flere mænd til at give blod i hovedstadsområdet.

Den 23. marts mellem klokken 12 og 17, afholder GivBlod og PlayStation Danmark et arrangement, hvor alle der kommer og giver blod eller bliver tilmeldt som bloddoner, kvit og frit får spillet Bloodborne eller et andet PS4 spil.

Alle deltagerne vil desuden være med i en konkurrence om, at vinde en speciel Bloodborne version af en PlayStation 4. Det er også muligt at være med i denne konkurrence ved at tilmelde sig som bloddoner på GivBlod's hjemmeside eller deltage i deres Instagram-kampagne.

Arrangementet bliver afholdt på ITU (IT Universitetet på Amager – lige ved Metro st.)

Windows 10 kommer til sommer

18. mar. 2015 15:12Microsoft har oplyst, at Windows 10 vil blive frigivet til sommer i 190 lande og på 111 sprog.

Efter en meget kølig modtagelse af Windows 8.x, satser Microsoft kraftigt på, at få virksomheder og forbrugere til, at tage Windows 10 til sig, i samme omfang som de gjorde det med Windows 7.

Et af de helt store tiltag for at fremme udbredelsen af Windows 10 er, at alle eksisterende brugere af Windows 7 og nyere kan opgradere kvit og frit til Windows 10. I en udtalelse i forbindelse med Windows Hardware Engineering Community (WinHEC) summit, der afholdes i Kina, forlyder det, at dette også gælder for ulovlige kopier af de nævnte Windows versioner. Om det kun gælder Kina er dog uvist.Microsoft har bekræftet at tilbuddet om opgradering fra ulovlige kopier af Windows gælder for hele verden.

Forskere laver magnetisk grafen
Billede: Condensed Matter Physics Group, Manchester University

Forskere laver magnetisk grafen

18. mar. 2015 10:52Forskellige teorier og forsøg har vist, at det er muligt at gøre grafen magnetisk, ved at tilføje defekter eller andre stoffer til kulstofmaterialet.

Forskere fra US Naval Research Laboratory har nu fundet en metode til, nemt at magnetisere grafen, ved at tilføje hydrogenatomer til overfladen af grafenet. Ved at sænke en siliciumplade påført grafen i flydende nedkølet ammoniak, der er blevet tilføjet en smule litium, kan forskerne nemt tilføje hydrogenatomer i variable mængder.

Mængden af hydrogenatomer der hæfter sig til grafenen er afhængig af hvor langt tid grafenet er nedsænket i ammoniakblandingen. For få eller for mange hydrogenatomer giver ingen magnetisk effekt, så timingen er afgørende.

Metoden giver en meget ensartet magnetisk effekt, der kan tilpasses ved at bruge elektronstrålelitografi som er udbredt inden for chipproduktion. Elektronstrålen fjerner hydrogenatomerne, hvorved man præcist kan bestemme magnetismen.

Potentielt kan en enkelt bit lagres per hydrogen/kulstof par, hvilket vil give en datatæthed der er en million gange højere en nutidens harddiske.

YouSee vil tilbyde 1 Gbps internet i 2016
Billede: YouSee A/S

YouSee vil tilbyde 1 Gbps internet i 2016

18. mar. 2015 10:04Den hurtigste hastighed YouSee kan tilbyde sine kunder i dag til internettet er 300 mbps. Det er dog kun en trediedel af kunderne der tilbydes denne hastighed.

YouSee har i det seneste nummer af deres magasin Indblik på side 6 oplyst, at de arbejder på, at kunne skrue hastigheden op på 1 Gbps over coax-nettet i løbet af 2016.

Hastighedsforøgelsen sker som en del af en massiv investering i coax-nettet, så YouSee kan følge med elselskaberne og deres fibernet.

Prisen for en 1 Gbps forbindelse er der ikke kommet nogle oplysninger om endnu.