Amazon køber ComiXology

11. apr. 2014 12:54Amerikanske Amazon har netop offentliggjort, at firmaet har opkøbt det digitale tegneserie-firma ComiXology, med udgivelser til firmaets Kindle-tablets i tankerne.

ComiXology er et meget anerkendt firma, der har udgivet blandt andet Marvel, DC, Image, Boom, IDW og Top Shelf. ComiXology har allerede en applikation til Kindle Fire-tablets, samt til iOS, Android og WP 8, men det er usikkert hvorvidt denne support fortsætter i fremtiden.

De finansielle aftaler vedrørende opkøbet er ikke blevet offentliggjort.

Hvad Amazon præcist har af planer med deres nye firma er uvist på nuværende tidspunkt, men flere eksperter mener at vide, at ComiXology i fremtiden skal være en integreret del af firmaets Kindle tablets.

Forskere: Kropsvarme kan oplade dine elektroniske gadgets

11. apr. 2014 11:58Det står efterhånden klart for de fleste, at gadgets som eksempelvis smartwatches er kommet for at blive. Flere eksperter har ellers tidligere sat spørgsmål ved flere ting vedrørende specielt urerne, hvoriblandt batterilevetid har været et centralt kritikpunkt.

Nu kommer en gruppe forskere så producenterne til undsætning, og forskergruppen har således netop offentliggjort en rapport, hvori de skriver, at kropsvarme i fremtiden kan oplade smartwatches løbende.

Det en en gruppe fra Korea Advanced Institute of Science and Technology, der står bag rapporten, som er baseret på forsøg med et fleksibel og tyndt "plaster" gruppen har udviklet til netop dette formål.

Glasfiber er en af hovedkomponenterne i plasteret, der altså skal fungere som omformer mellem termisk energi og elektricitet.

Teknologien er stadig på et primitivt stadie, men lykkes det gruppen at udvikle et kommercielt holdbart produkt, er mulighederne mange for det nye produkt.

AMD annoncerer deres bud på det ultimative grafikkort

11. apr. 2014 09:44Det er ikke lang tid siden, at Nvidia præsenterede deres hidtil kraftigste grafikkort i forbindelse med annonceringen af GeForce GTX Titan Z, der er et dual GPU-grafikkort, som svarer til to GeForce Titan Black klemt sammen på et kort.

AMD følger nu i Nvidias fodspor og lancerer også et dual GPU-grafikkort, der tager to Radeon R9 290-grafikkort og smelter dem sammen til et enkelt grafikkort kaldet Radeon R9 295X2 uden at gå på kompromis med ydelsen.

Da Radeon R9 290 blev lanceret kom det hurtigt frem, at det blev meget varmt og automatisk måtte reducere sin ydelse, for at holde temperaturen i ave. For at sikre 295X2 kan arbejde ved en fornuftig temperatur, har AMD udstyret grafikkortet med en væskebaseret køling leveret af danske Asetek. Ved maksimal belastning bruger grafikkortet 500 Watt.

Hvor GeForce GTX Titan Z kan levere 8 TFlops i ydelse, kan Radeon R9 295X2 ifølge AMD levere 11,5 TFlops i ydelse. Titan Z har mere RAM med sine 12 GB, hvor 295X2 må "nøjes" med 8 GB.

AMD prissætter sit absolutte topkort markant billigere end Titan Z, da R9 295X2 med en pris på 1.499 dollars, kun koster halvdelen af de 2.999 dollars en Titan Z koster.

Rygte: Microsoft på vej med Surface Mini
Billede: Microsoft Corporation

Rygte: Microsoft på vej med Surface Mini

11. apr. 2014 08:58Rygtebørsen er en af internettets travleste områder, i hvert fald indenfor teknologiverdenen, og der dukker dagligt rygter op vedrørende udgivelser fra flere af de store firmaer.

Nogle gange fremtræder enkelte af disse rygter imidlertid mere troværdige eller bemærkelsesværdige end andre, hvilket også er tilfældet i denne situation.

Flere rygter peger nemlig i øjeblikket på, at Microsoft er på vej med en ny tablet til samlingen, og at der denne gang er tale om en iPad Mini-konkurent kaldet Surface Mini.

Skal man tro de nye rygter bliver tabletten 8'' stor med fokus på hurtig og nem note-tagning via en speciel udgave af Office. Til dette formål medfølger desuden en pind, der er ment som en hjælp til netop at tage noter.

Hvilke specifikationer den nye tablet får er der lidt uenighed om på nettet, men flere steder mener at vide, at der er tale om en middel-tablet specifikationsmæssigt.

Google sælger Google Glass til amerikanerne d. 15. april

11. apr. 2014 07:30Internetgiganten Google har netop bekræftet, at firmaet vil åbne op for salget af deres Googles Glasses i USA den 15. april. Et medlemskab af "Glass Explorer Program" kommer dog med et prisskilt på hele 1.500 amerikanske dollars, hvilket måske vil afskrække de mere tvivlende kunder.

Tilbuddet om at blive optaget i Googles Glass-gruppe gælder dog kun på denne ene dag, og Google understreger samtidig, at firmaet kun tager et begrænset antal folk med i projektet udfra "først til mølle"-princippet.

Udover et par almindelige Google Glasses får nye medlemmer den 15. april også et nyt farvet stel eller glas med i købet fra firmaets Titanium Collection.

Desværre for eventuelt interesserede danskere gælder tilbuddet kun for amerikanske statsborgere, da Google ikke mener de er parate til at frigive brillerne på verdensplan.