Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 31%101-200kr
  • 23%201-300kr
  • 16%51-100kr
  • 11%301-400kr
  • 6%Intet - 0kr
  • 6%401-500kr
  • 5%1-50kr
  • 2%Mere end overstående

MWC 2015: Samsung præsenterer Galaxy S6 og S6 Edge

2. mar. 2015 10:40Ved Samsung's planlagte Unpacked event i forbindelse med starten af Mobile World Congress 2015, løftede de som forventet sløret for den næste smartphone i Galaxy serien.

Navnet blev ikke som rygtet et helt nyt, men holdt sig til det kendte og blev dermed til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Edge versionen er som med Galaxy Note 4 Edge en version med en buet kant, men hvor Note 4 Edge kun buer i den ene side, buer S6 Edge's kanter i begge sider.

Samsung har taget et af deres største kritikpunkter til sig og droppet plastikdesignet, til fordel for et af metal og glas. Rammen er som på Note 4 og Galaxy Alpha af metal mens bagsiden er dækket af Gorilla Glas 4, samme glastype der også dækker skærmen.

Skærmstørrelsen er holdt på 5,1", det samme som Galaxy S5, men er nu en Super Amoled skærm med en opløsning på 2560 * 1440, det giver en PPI på 577. Galaxy S6 er desuden mindre end Galaxy S5, med sine dimensioner på 143,4 x 70,5 x 6,8 mm og en vægt på 138g, dimensionerne for Galaxy S6 Edge er 142,1 x 70,1 x 7,0 mm og vægten er på 132g. Trods brugen af metal og glas er S6 dermed lettere end Galaxy S5.

Som rygtet har Samsung fravalgt brugen af Qualcomm's Snapdragon 810 processor og satset på deres egen Exynos 64 bit processor lavet med en 14nm proces. Den nye Exynos er baseret på ARM's big LITLLE design og har derfor 4 højtydende kerner , der arbejder ved 2,1 GHz og 4 mindre kerner, der arbejder ved 1,4 GHz. Samsung lover 20 % højere ydelse ved et markant lavere energiforbrug. Galaxy S6 har 3 GB RAM.

Det nye design betyder, at der er slut men den aftagelige bagplade og dermed udskiftelig batteri og adgang til at bruge et SD-kort. Ifølge Samsung var der meget få af deres kunder der benyttede sig af disse funktioner og S6 kommer i 3 varianter med henholdsvis 32 GB, 64 GB og 128 GB lagerplads.

På software siden bruges der Android 5 med Samsungs Touchwiz ovenpå, der dog ikke er så fremtrædende som tidligere. Således er mange af Samsung's egne apps ikke præinstallerede.

Galaxy S6 understøtter trådløs opladning via WPC og PMA standarderne og trådløse betalinger kan ske via NFC eller Magnetic Secure Transmission (MST), der kan sende magnetisk information til en gammeldags magnetkortlæser.

De nye Galaxy modeller vil komme på markedet den 11. april, fra priser der starter ved 5.499 for S6 og 6.499 for S6 Edge.

Ericsson søger om blokering for import af iOS enheder til USA i patentstrid

27. feb. 2015 15:15Apple og Ericsson har siden januar været i totterne på hinanden med diverse søgsmål, efter at en licensaftale udløb. Det er Apple der havde licenseret en række Ericsson patenter, men efter aftalen udløb har Apple ikke ønsket at gentegne licensaftalen.

Det drejer sig om 41 patenter, der dækker over alt fra den måde mobile enheder kommunikerer på til interface, batteribesparelse og operativsystem. Apple mener at Ericsson kræver alt for meget for patenterne, de opfatter som såkaldte fundamentale patenter, der ikke bør være ret dyre.

Ericsson mener ikke de kræver mere end patenterne er værd og har tilbudt at bruge en uafhængig tredjepart til at vurdere patenternes værdi, men Apple vil ikke love at de vil følge dennes anbefalinger.

Ericsson har nu startet 7 nye retssager og bedt den amerikanske International Trade Commission om, at blokere for import af iOS enheder til USA fra Kina, hvilket primært ses som en metode til at ligge pres på Apple.

Grafen kan bekæmpe kræft

27. feb. 2015 14:00Grafen er af mange udpeget som et vidundermateriale, det har en enorm styrke, fantastiske elektriske egenskaber og nu også medicinske egenskaber.

Forskere fra University of Manchester, der stod bag opdagelsen af grafen, har opfundet en metode til at bruge grafenoxid til bekæmpelse af en lang række former for kræft.

Grafenoxiden bekæmper cancer-stamceller, der er en grundliggende form for kræft, der kan udvikle sig til en række forskellige former for kræft. Cancer-stamcellerne er normalt også dem, der får kræft til at sprede sig igen efter en ellers vellykket behandling, da traditionelle behandlinger ikke er effektive overfor cancer-stamceller.

For at cancer-stamceller begynder at danne kræft, danner de hvad forskerne kalder en kræftkugle. Grafenoxiden forhindrer dannelsen af disse kugler ved at hæfte sig til overfladen af cellerne og tvinger cancer-stamcellerne til at omdanne sig til noncancer-stamceller.

Grafenoxiden er testet med succes på seks forskellige kræfttyper, blandt andet, hjerne-, bryst- og prostatakræft, hvorfor forskerne regner med, at grafenoxiden vil være effektiv overfor næsten alle kræfttyper. En meget stor fordel ved grafenoxid er, at det ikke er giftigt, hvorfor en behandling forventes at være uden de store bivirkninger.

Forskerne arbejdede egentlig på. at bruge grafenoxid til at levere medicin målrettet til specifikke celler, men blev overraskede over, at materialet i sig selv var så effektiv overfor kræft.

Grafenoxid til brug mod kræft kommer ikke på gaden lige foreløbig, da det står overfor omfattende test før dette kan ske.

Naturally, any new discovery such as this needs to undergo extensive study and trials before emerging as a therapeutic. We hope that these exciting results in laboratory cell cultures can translate into an equally effective real-life option for cancer therapy.Dr Vijayaraghavan, University of Manchester

Google ændrer Pwnium til en løbende konkurrence med uendelig præmiepulje
Billede: Google

Google ændrer Pwnium til en løbende konkurrence med uendelig præmiepulje

27. feb. 2015 12:26Chrome har i flere år haft konkurrencen Pwnium, hvor sikkerhedseksperter og hackere blev opfordret til, at bryde sikkerheden i Googles browser Chrome, hvor de se kunne vinde pengepræmier mod at indrapportere sikkerhedshullet.

Pwnium blev normalt afholdt en gang om året i forbindelse med en sikkerhedskonference, men vil fremover være en løbende konkurrence, hvor man kan indrapportere sikkerhedshuller året rundt, for at deltage i Pwnium.

Problemet med en enkelt årlig konkurrence var, at folk hamstrede de sikkerhedshuller de måtte have fundet, for så at offentliggøre dem i forbindelse med konkurrencen. Det har den åbenlyse ulempe, at der kan gå langt tid fra et sikkerhedshul opdages, til den indrapporteres.

Ved at kunne indrapportere sikkerhedshuller året rundt og stadigt deltage i Pwnium, løser Google dette problem. Samtidigt øges den maksimale præmie for en fundet fejl til 50.000 dollars. Der er heller ikke et maksimum mere på præmiepuljen, da den nu er sat til uendelig.

Apple skal betale 3,5 milliarder kroner i patentsag
Billede: Flickr - Billogs

Apple skal betale 3,5 milliarder kroner i patentsag

25. feb. 2015 16:55Apple er ved en domstol i Texas, blevet dømt til at betale godt 3,5 milliarder kroner for brud af 3 patenter, der ejes af det lille firma Smartflash LLC, der havde krævet en erstatning på 5,6 milliarder kroner. Apple selv mente, at patenterne højest var 30 millioner kroner værd.

Patenterne der er tale om, dækker over digital rights management, adgang til betalingssystemer og lagring af data, som Smartflash LLC mener, er blevet brugt i Apples iTunes software.

Smartflash LLC eksisterer kun for at håndterer 7 patenter, der er tildelt opfinderen Patrick Racz. Udover Apple, har Smartflash også lagt sag an med Samsung og Google.

Det forventes at Apple vil appellere sagen, som de er meget utilfredse med resultatet over

Smartflash makes no products, has no employees, creates no jobs, has no U.S. presence, and is exploiting our patent system to seek royalties for technology Apple invented, We refused to pay off this company for the ideas our employees spent years innovating and unfortunately we have been left with no choice but to take this fight up through the court system.Kristin Huguet, Apple