Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 63%Chrome
 • 21%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt

Kølespecialisten Zalman går i betalingsstandsning

7. nov. 2014 14:15En af de mest kendte producenter af køling til CPU og GPU'er, sydkoreanske Zalman, er blevet tvunget til at gå i betalingsstandsning, efter omfattende bedrageri i moderselskabet Moneual.

I en periode på fem år har den administrerende direktør for Moneual Harold Park og underdirektørerne Scott Park og Won Duck-yeok systematisk fusket med regnskaberne for Zalman, så det så bedre ud end det reelt set var. På den måde er der blevet optaget lån for 17,7 milliarder kroner i flere banker, der nu kan være tabt.

Hvad der nu skal ske med Zalman er uvist, men man kan forestille sig, at der kan blive tale om et frasalg af selve firmaet eller salg af de patenter Zalman har fået tildelt gennem tiden, for at skaffe penge til bankerne.

Microsoft Office er nu gratis til mobile enheder
Billede: Microsoft Corporation

Microsoft Office er nu gratis til mobile enheder

7. nov. 2014 13:25Har man brug for at kunne redigere sine officedokumenter via sin smartphone eller tablet, er der nu godt nyt at hente fra Microsoft.

I en lidt overraskende udmelding har Microsoft oplyst, at Office til iOS og Android fremover vil kunne hentes af alle privatkunder kvit og frit. Udmeldingen kommer kun få dage efter, at Microsoft annoncerede integration mellem Office og Dropbox på tværs af desktop, mobil og web.

Erhvervskunder skal stadig betale for at bruge Office på mobile enheder. Dertil kommer, at enkelte funktioner kommer til at koste penge, såsom tilpasning af grafer.

Oculus Rift kommer inden for måneder

5. nov. 2014 13:32På Web Summit 2014, der afholdes i Dublin, har direktøren for Oculus Brendan Iribe udtalt, at konsumversionen af Oculus Rift er tæt på frigivelse.

Tæt på betyder i Iribes hoved, at der er tale om måneder og ikke år. Selve Oculus Rift-headsettet er man mere eller mindre færdig med og det er denne del Iribe betegner som måneder fra en frigivelse. Den komplette Oculus Rift oplevelse er derimod mange måneder væk, da Oculus her arbejder på, at lave en controller, der egner sig til brug med VR-briller.

Siden Facebook overtog Oculus, er medarbejderstaben udvidet fra 75 personer til 200 personer og man har nu en dedikeret udviklingsdivision.

Den største frygt Iribe har med hensyn til konkurrenterne er, at de leverer et dårligt VR-produkt og på den måde ødelægger omdømmet for VR.

Sidste Pirate Bay-grundlægger er anholdt
Billede: The Pirate Bay

Sidste Pirate Bay-grundlægger er anholdt

5. nov. 2014 12:36Fredrik Neij er som den sidste af The Pirate Bay-grundlæggerne nu blevet anholdt. Neij har siden der blev udstedt en arrestordre på ham boet i Laos, sammen med sin kone, der kommer fra Laos og deres børn.

Arrestationen skete da Neij krydsede grænsen mellem Laos og Thailand, noget han ellers har gjort mange gange før. Det var det thailandske grænsepoliti, der foretog anholdelsen på foranledning af Interpol.

Gottfrid Svartholm var den første af de tre Pirate Bay grundlæggere der blev anholdt, hvilket skete i Cambodia hvor han efterfølgende i 2012 blev udleveret til Sverige og efterfølgende til Danmark, hvor han i dag sidder i fængsel.

Peter Sunde blev arresteret den 31. maj i år på en gård i Skåne og nu kom så turen til Neij, der er sendt til Bangkok, mens han afventer udlevering til Sverige.

WNZ: Fremtidens soldater er computerspillere

2. nov. 2014 15:16Den amerikanske hær har i længere tid haft spillet Americas Army, hvor spillet simulerer kampsituationer. Den amerikanske hær har brugt spillet til at finde egnede rekrutter.

Nu går den amerikanske hær skridtet videre og søger efter computerspillere til at styre droner. Det har vist sig, at erfarne piloter ofte bliver mere frustrerede over at styre droner end computerspillere, da computerspillere er mere vant til at computeren styrer meget af mekanikken.

Professor Mary Cummings, der er tidligere jagerpilot udtaler, at computerspillere dog ofte mødes af to problemer: kedsomhed og medmenneskelighed. Den amerikanske hær prøver at løse problemet med kedsomhed, da dronekontrol ofte består af 90% kedsomhed, mens ufølsomhed over for drab formentlig kan tilegnes.

I Storbritannien, Norge og Sverige har man samme tanker om fjernstyring af kampvogne og droner. Her erkender man også at computerspillere nok er de mest relevante kandidater.

I Danmark har Forsvaret ikke samme tanker, da der er etiske problemer, og man opfordrer unge til at forbedre deres fysik i stedet for.