Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%Avant Browser
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt
Astronomer finder uforklarlig pulsar
Billede: NASA/CXC/SAO/P.Slane, et al.

Astronomer finder uforklarlig pulsar

9. okt. 2014 16:15Pulsarer er kendte inden for astronomi, for at være ekstremt energirige objekter i rummet, typisk med en masse der er en til to gange vores sol. Pulsarer sender kraftig stråling ud fra sine poler, der med den rette vinkel kan opfanges på Jorden.

En ny pulsar har vakt stor forundring blandt astronomer, da den udsender så meget energi, at man først troede, at der var tale om et ultraluminous X-ray source (ULX) fra et sort hul. Pulsaren blev fundet i galaksen M82 ved brug af NASAs Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) og kaldes for M82X-2, i forbindelse med, at man overvågede en sjælden supernovaeksplosion i galaksen, der er 12 millioner lysår fra Jorden.

Ingen andre kendte pulsarer kommer i nærheden af den mængde energi M82X-2 kan præstere. M82X-2 udsender energi, hvad der svarer til 10 millioner gange mere end solen. Den bryder dermed alle teorier om, hvor meget energi et objekt af den masse kan udsende.

Astronomerne må nu til at revurdere mange af deres teorier, ligesom mange af de kendte ULX'er skal undersøges yderligere, da man nu ved, at de ikke nødvendigvis stammer fra et sort hul.

Ny teknik fra Samsung kan sænke SSD-priser yderligere
Billede: Samsung

Ny teknik fra Samsung kan sænke SSD-priser yderligere

9. okt. 2014 15:08Samsung er en af de førende producenter af SSD i verden, hvilket blandt andet er sket ved brug af avancerede produktionsprocesser, som giver høj kapacitet. Nu har firmaet netop annonceret, at de er gået i gang med masseproduktionen af chips, som anvender en ny metode, der kraftigt forbedrer kapaciteten i NAND-chips.

Samsung anvender i dag en teknik kaldet V-NAND (Vertical-NAND), der kan placere 32 lag af transistorer oven på hinanden. Dertil kommer nu teknikken 3-bit MLC, hvor der kan gemmes 3 bit pr. hukommelsescelle, dog på bekostning af levetiden for en celle, som de har anvendt i andre chips.

Med den nye teknik, som Samsung annoncerede i august, der har det mundrette navn "3-bit multi-level-cell three-dimensional Vertical NAND" eller 3-Bit 3D V-NAND, kombinerer Samsung de to teknologier.

På den måde opnår Samsung en meget høj kapacitet kombineret med høje hastigheder.

Flere forventer, at Samsung vil anvende den nye chip-teknologi i efterfølgeren til deres EVO 840 SSD, EVO 850, hvilket kan føre til en lavere pris pr. gigabyte.

35.000 harddiske testet for pålidelighed

9. okt. 2014 14:23Det er ikke alle harddiske som er født ens, det viser sig tydeligt i nye tal fra firmaet BackBlaze, der driver et online backupløsning, hvor de anvender næsten 35.000 hardiske i deres storagesystem.

I en ny opgørelse hvor firmaet har kigget på pålideligheden for diskene, skiller et mærke sig tydeligt ud ved at have færrest fejl, nemlig HGST.

BackBlaze har anvendt harddiske fra Seagate, Western Digital og HGST gennem de senest 5 år og indsamlet data for hvornår disse er brudt sammen. Diskene er fordelt på modeller fra 1 TB kapacitet til 4 TB.

Opgørelsen viser, at nogle diske har en årlig fejlrate på helt op til 25 %, hvilket gælder for Seagates 1,5 TB Barracuda 7200.11 diske. I den anden ende findes HGST's (tidligere Hitachi) diske, der i snit har en fejlrate på under 1,5 % fordelt på alle modeller.

Følg linket til kilden for at læse meget mere om hvordan de enkelt modeller klarer sig i opgørelsen.

Samsung advarer om stort fald i overskud og omsætning

8. okt. 2014 11:01Forud for sit næste kvartalsregnskab har Samsung udsendt en advarsel om, at der vil være et markant fald i omsætning og overskud, i forhold til samme periode sidste år.

Sidste år havde Samsung et rekordoverskud for tredjekvartal på 58,5 milliarder kroner, ud af en omsætning på 326 milliarder kroner. I år skal man forvente, at overskuddet falder med 60 % til "kun" 22,6 milliarder kroner, ud af en omsætning der er faldet med 20 % til 259,5 milliarder kroner.

Det er primært på markedet for smartphones Samsung er gået tilbage, hvilket skyldes øget konkurrence fra ikke mindst kinesiske producenter, hvor Xiaomi er den største konkurrent med sine produkter, der i høj grad kopierer Apples, men til en langt lavere pris.

Apples lancering af de større iPhone 6 modeller gør også, at Samsung har fået mere konkurrence på et markedssegment, de før sad tungt på.

Nvidia leverer markant forbedring i grafisk ydelse for laptops

8. okt. 2014 09:39Den grafiske ydelse for laptops har altid haltet gevaldigt efter hvad desktop pc'erne kunne præstere. Med lanceringen af desktop grafikkortene GeForce GTX 970 og GTX 980, leverede Nvidia en hidtil uset ydelse i forhold til strømforbruget, hvilket nu også kommer laptop-brugere til gode.

Nvidia har netop lanceret GeForce GTX 970M og GTX 980M, der er de mobile udgaver af desktop versionerne. Disse udgaver yder 75 % af det desktop-versionerne kan, hvilket er markant mere end tidligere udgaver, hvor ydelsen kun var på omkring det halve.

Det betyder, at GeForce GTX 980M har en ydelse, der svarer til en GeForce GTX 780, hvilket er nok til at trække næsten samtlige spil på markedet, med de højeste indstillinger på en 2560*1440 skærm.

Med lanceringen af den nye grafikkort, kommer også Battery Boost 2.0, hvor Nvidia forlænger batterilevetiden, ved blandt andet at sænke antallet af billeder i sekundet til et niveau, hvor det ikke påvirker spiloplevelsen, men giver op til 55 % længere batterilevetid, i eksemplet med Tomb Raider.

Forvent at se de nye grafikkort i alle nye highend-bærbare computere målrettet gamere.