Oculus Rift kommer 1. kvartal 2016

7. may 2015 09:44Oculus er endeligt kommet nærmere en lanceringsdato for deres længe ventede virtual reality-brille Oculus Rift. Lanceringen kommer til at ske i første kvartal 2016, forudbestilling vil der blive åbnet op for sidst på året.

Oculus havde ellers i lang tid antydet, at Oculus Rift ville komme i 2015, men de seneste udmeldinger var begyndt at blive så vage, at det stod tydeligt, at man skulle forvente en udskydelse af lanceringen.

Oculus har pt. ikke oplyst nogen detaljer omkring det kommende produkt, men lover, at de i løbet af de næste uger vil komme med flere oplysninger omkring specifikationer, software, kommende spil og ikke mindst input. Tekniske specifikationer kommer i følge Oculus på deres blog i næste uge.

Prisen nævnes ikke, men Oculus har før nævnt en pris på 300 til 400 dollars, men dette var før de begyndte at snakke om en input-enhed.

Forskere laver centimeter-præcis GPS til mobile enheder

6. may 2015 09:49Hos Cockrell School of Engineering ved University of Texas at Austin har forskere udviklet en teknologi, de kalder GRID, der ved brug af almindelige antenner, som bruges i eksempelvis smartphones og tablets, kan bestemme din position med få centimeter, over 100 gange mere præcist end nuværende enheder.

Forskerne ser store anvendelsesmuligheder inden for mange områder, så som droner, selvkørende biler, 3D-mapping og virtual reality. Med GRID vil det eksempelvis være muligt at bruge virtual reality udendørs og opbygge en komplet 3D-verden ved brug af en smartphones kamera, der kan bruges i et spil. GRID måler desuden retning og hældning til under 1 grads præcision, hvilket er vigtige oplysninger til brug i et VR-headset.

Imagine games where, rather than sit in front of a monitor and play, you are in your backyard actually running around with other players. To be able to do this type of outdoor, multiplayer virtual reality game, you need highly accurate position and orientation that is tied to a global reference frame.Todd Humphreys, assistant professor ved Department of Aerospace Engineering and Engineering Mechanics

Forskerne ser så store muligheder i GRID, at de har dannet firmaet Radiosense, der skal sælge teknologien, hvor der allerede er indgået et samarbejde med Samsung, om at lave et GRID-tilbehør til smartphones, tablets og VR.

Med Windows 10 kan du give fingeren
Billede: Microsoft

Med Windows 10 kan du give fingeren

5. may 2015 12:57Med frigivelsen af Windows 7 i 2009 var der ingen support for emoji, noget der først kom senere som en del af Unicode standarden og var mest udbredt i Japan. Windows 8 kom med indbygget emoji support, dog kun i sort og hvid i form af Segeo UI Symbol fonten. Med frigivelsen af Windows 8.1 kom der også farver til.

Windows 10 får en endnu mere omfattende understøttelse af emoji's og vil som det første større operativsystem, også inkludere fuck-fingeren, eller som den officielt er kaldet, 'Reversed Hand With Middle Finger Extended'.

Fingeren kom ellers til emoji-verdenen som en del af Unicode 7 i midten af 2014, men hverken iOS, OS X eller Android har taget den til sig endnu og Microsoft indfører den altså først med Windows 10.

Flere af de emoji Microsoft før har brugt er desuden blevet ændret, så de mere ligner dem Google og Apple bruger. Den nye standardfarve for Microsofts emoji bliver grå, så der ingen raceforskel er, medmindre man specifikt vælger det.

Microsoft frigiver Office 2016 preview til alle interesserede
Billede: Microsoft Corporation

Microsoft frigiver Office 2016 preview til alle interesserede

5. may 2015 09:33På samme måde som Microsoft gav alle adgang til at teste deres kommende operativsystem Windows 10 og sætte sit præg på det, får alle interesserede nu også adgang til at teste Office 2016 i en preview-version.

I marts fik it-professionelle adgang til test-versionen af Office 2016 og nu er turen så kommet til alle andre. Office er et af Microsofts største produkter og de har gjort meget for at sprede produktet til andre platforme end Windows. Test-versionen er dog kun for Windowsbrugere.

Office 2016 bygger på Office 2013 og tilføjer en række nyheder og forbedringer. Skyen er blevet et endnu mere centralt element i Office 2016, hvor samarbejde i realtid nu er muligt på Windowsplatformen, i første omgang kun i Word. En liste over de største nyheder kan ses ved at følge linket til denne nyhed.

Office 2016 forventes frigivet i efteråret 2015. Test-versioen kan hentes her.

Commodore 65 genoplives
Billede: MEGA65

Commodore 65 genoplives

4. may 2015 16:10Da Commodore 64 var det helt store hit i 80'erne, så overvejede Commodore at lave en efterfølger ved navn Commodore 65. Den blev som bekendt ikke til noget, men nu kan den blive til en realitet.

Det er Museum of Electronic Games & Art (MEGA) der vil genoplive computeren, der har fået navnet MEGA65. Alt omkring computeren vil være open source, både software og hardware, i henhold til LGPL.

Der er tale om en komplet 8-bit computer, der vil kunne afvikle kode omkring 50 gange hurtigere end C64. Den vil have support for SDkort, HD-opløsning og ethernet.

Yderligere oplysninger om specifikationer kan læses på MEGA65-hjemmesiden hvor det også er muligt at hente den seneste bitstream til brug for at simulere computeren på et udviklingsboard. Vil man hellere købe en MEGA65, så forventer MEGA at have den endelige version klar i foråret 2016.