Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 63%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 3%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%Avant Browser
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Sleipner
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Lunascape
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt

Western Digital annoncerer 10 TB harddisk

10. sep. 2014 13:55Sidste år lancerede Western Digitals underafdeling HGST, sin første harddisk baseret på deres nye HelioSeal teknologi, hvor luften i harddisken er skiftet ud med Helium.

Ved at bruge Helium opnår HGST en række fordele, der gør det muligt at presse mere data ind i en enkelt harddisk, hvilket sidste år resulterede i en 6 TB harddisk.

Nu er HGST klar med næste generation af harddiske baseret på HelioSeal, hvor 8 TB-udgaven 8TB Ultrastar He8 kan købes nu, mens en 10 TB-udgave er ved at blive lavet i testversioner.

Ultrastar He-serien er målrettet servere, hvorfor vi ikke skal forvente at se HelioSeal lige foreløbig i konsumudgaver af Western Digitals harddiske. Inden for harddiske til enterprise-brug forventer HGST, at alle deres produkter i 2017 vil bruge HelioSeal.

Microsoft angiveligt ved at købe Minecraft-udvikler

10. sep. 2014 10:43Ifølge kilder som Wall Street Journal har fået fat i, så er der en usædvanlig handel på vej, da det forlyder, at Mojang, der står bag det meget populære Minecraft-spil, er ved at blive opkøbt af Microsoft.

Stifteren af Mojang, Markus "Notch" Persson, er ellers kendt for ikke at kunne lide de store kommercielle firmaer. Således trak han understøttelsen af Oculus Rift tilbage, da det kom frem, at firmaet var blevet opkøbt af Facebook.

Angiveligt har forhandlingerne været i gang de seneste tre måneder og det skulle være Notch, som har henvendt sig til Microsoft, i kølvandet på Minecrafts succes på Xbox-platformen.

Skulle opkøbet blive en realitet, så vurderes prisen til at blive på mindst $2 milliarder eller over 11,5 milliarder kroner. For de mange penge vil Microsoft angiveligt kun få Notch med i en periode på seks måneder, som han primært vil bruge på at sikre, at overgangen til Microsoft kommer til at forløbe som planlagt.

Hverken Microsoft eller Mojang har ønsket at kommentere sagen.

Apple annoncerer iPhone 6 og 6 Plus

10. sep. 2014 09:43Efter lang tids spekulation og rigtig mange billeder og videoer af iPhone 6 hardware, er det nu blevet bekræftet, at den nye iPhone 6 kommer i to udgaver, begge større end den nuværende.

Den nye iPhone 6 får en skærmstørrelse på 4,7" mod før 4" i iPhone 5s, og så kommer iPhone 6 Plus med en skærm på 5,5 ". Den "lille" model bibeholder den samme ppi på 326 som 5s havde ved at opløsningen vokser fra 1136x640 pixels til 1334x750 pixels. Storebror får til trods for den større skærm en endnu højere ppi på 401, da der her anvendes en opløsning på 1920x1080 pixels.

Udover forskellen i størrelsen, så er hardwaren næsten ens i de to modeller. De kommer begge med en ny A8-SoC, der har følgeskab af en M8-motion-coprocessor. Sidstnævnte er efterfølgeren til M7 som første gang så dagens lys i iPhone 5s. M8 er nu endnu bedre til at registrere hvilken aktivitet man har gang i.

Kameraet er fortsat på 8 MP dog baseret på en ny forbedret sensor, og har i plus udgaven nu fået optisk billedestabillisering. Maksimale videoopløsning er 1080p, der nu kan optages ved 60 fps mod før 30 og der kan nu fokuseres løbende under optagelse. Frontkameraet har på hardwaresiden ikke ændret sig, men fået ny funktionalitet via software.

Softwaren er naturligvis iOS 8, der også udkommer til alle med en iPhone 4s og op, ligesom det også vil være tilgængelig til nogle iPads og iPod Touch-modeller.

Med iOS kommer også understøttelse af NFC, hvilket bruges til Apples betalingsfunktion Apple Pay, der anvender Touch ID i butikkerne.

Du kan se meget mere om de nye iPhone hos Apple.
Hos Engadget har de haft både iPhone 6 og iPhone 6 plus i hænderne. Prisen for en iPhone 6 starter ved 5.199 kroner og for en iPhone 6 Plus er prisen 5.995 kroner. De vil begge blive tilgængelige den 26. september her i Danmark.

Apple lancerer deres bud på et smartwatch

10. sep. 2014 09:22Rygterne havde gået i meget langt tid og nu har Apple så endeligt løftet sløret for deres bud på en smartwatch. Navnet blev ikke iWatch, men derimod Apple Watch.

Apple Watch kræver som de fleste af den type ure en smartphone for at fungere optimalt, hvilket i dette tilfælde naturligvis betyder en iPhone. Kommunikationen mellem ur og smartphone sker via WiFi eller Bluetooth 4.0. Uret har en tænd og sluk knap på siden, hvor man også finder et drejehjul Apple kalder Digital Crown, i stil med det man kender fra analoge ure, men her bruges det blandt andet til menunavigation og zoomfunktion.

Apple Watch har fire sensorer på bagsiden, til blandt andet at kunne måle puls med og er desuden udstyret med NFC, der kan bruges sammen med Apples nye Apple Pay system.

Skærmen er Apples typiske retina display, der beskyttes af safirglas. På sportsmodellen vil der blive brugt Ion-X glas. Skærmen kan desuden måle hvor hårdt der presses, via en række sensorer rundt om retinaskærmen, Apple kalder dette for Force Touch.

Opladning sker via induktion i form af MagSafe teknologien. Til at drive uret har Apple lavet en specialchip kaldet S1, der indeholder processoren og de fleste subsystemer i en enkelt pakke for at spare plads.

Apple Watch kommer på markedet en gang i starten af 2015 til en pris af 350 dollars.

Intel klar med 18-kerne Xeon-processor

9. sep. 2014 13:39Intel holder lige nu sin årlige udviklerkonference IDF, hvor de traditionen tro løfter sløret for nye teknologier og produkter. I den forbindelse har Intel lanceret en helt ny serie af Xeon-processorer til servere kaldet Xeon E5-2600 V3.

Xeon E5-2600 V3-serien indeholder 22 forskellige varianter, alt efter antal af kerner og hastigheden på disse. Den mindste processor har 4 kerner, der arbejder ved 3 GHz, til den største model der har 18 kerner og arbejder ved 2,3 GHz. Fælles for dem alle er, at de understøtter DDR4-hukommelse.

Den nye processorserie er baseret på Haswell-arkitekturen og lavet ved 22 nm-processen. Til at understøtte de nye processorer har Intel lavet chipsættet C612, der udover DDR4 også understøtter seks USB 3.0 porte, otte USB 2.0 porte og 10 SATA3 porte.

Sædvanen tro, lover Intel markant højere ydelse i forhold til energiforbruget. De nye processorer kan købes fra nu af.