Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Har du et smartwatch eller overvejer du at anskaffe dig et?

  • 34%Nej. Konceptet interesserer mig generelt ikke
  • 30%Måske. Nogle koncepter ser lovende ud
  • 27%Nej. Går aldrig med ur
  • 8%Ja
Intel udskyder igen Broadwell CPU'er
Billede: Intel

Intel udskyder igen Broadwell CPU'er

17. jul. 2014 16:32Overgangen til 14 nm-produktion ser ud til at give Intel grå hår i hovedet, da de endnu engang har udskudt lanceringen af deres Broadwell-serie af processorer i Core M og Broadwell-K serien.

I en ny tidsplan for lancering af deres processorer som den kinesiske hjemmeside VR-Zone har fået fat i, har Intel valgt at udskyde lanceringen af de nye Core M-processorer, der har et meget lavt strømforbrug, til omkring årsskiftet 2015.

Highend CPU'erne i Broadwell-K-serien, det vil sige Core i5 og Core i7 processorer, var indtil for få måneder siden sat til, at komme på markedet i slutningen af 2014. Dette blev så udskudt til omkring juni 2015, men ifølge Intels seneste planer, så skal vi ikke forvente at se dem før 3. kvartal 2015.

Intels nye processorarkitektur Skylake, der også er baseret på 14 nm produktionsprocessen, ser dog stadig ud til at følge sin tidsplan. Skylake vil derfor udkomme inden de sidste Broadwell-processorer rammer markedet.

FBI bekymrede over selvkørende biler
Billede: Google Inc.

FBI bekymrede over selvkørende biler

17. jul. 2014 15:45De fleste store bilselskaber og teknologivirksomheder forsker i biler, der kan køre uden indblanding fra føren. Fordelene ved biler der kan køre selv og tilpasse sig trafikken perfekt er mange, i form af langt bedre brændstoføkonomi og færre trafikdræbte, men FBI er bekymret over udviklingen.

I en rapport The Guardian har søgt om indsigt i, fremhæver FBI nogle af de problemstillinger de ser, vil komme med udbredelsen af selvkørende biler.

I forbindelse med biljagter, vil selvkørende biler gøre det langt nemmere for forbrydere, at beskyde politiet, eftersom de ikke behøver at holde begge hænder på rattet.

En selvkørende bil vil være et oplagt våben, ved at proppe det med sprængstof og dermed have en føreløs bilbombe, der kan instrueres til at sprænge præcis hvor man ønsker det.

FBI nævner også fordele, så som mere effektive forfølgelse, da man med brug af de korrekte algoritmer kan sikre sig, at biler der skygger en mistænkt ikke bliver opdaget så nemt.

Microsoft opsiger 18.000 medarbejdere

17. jul. 2014 15:32I en netop udsendt pressemeddelelse oplyser Microsoft, at de over det næste år vil skære ned i antallet af medarbejder. Således vil 18.000 personer skulle ud og lede efter nyt job.

Den største nedskæring sker i den del af firmaet, som tidligere var en del af Nokia. Her vil Microsoft afskedige 12.500 medarbejdere.

Oplysningen kommer fra den administrerende direktør Satya Nadella, som i en intern mail skriver, at ændringerne er en del af en ny strategi, som skal strømline firmaet, så det står bedre rustet i fremtiden. Målet er blandt andet at gøre beslutningsvejene i firmaet kortere, for hurtigere at opnå resultater.

First we will simplify the way we work to drive greater accountability, become more agile and move faster. [..] In addition, we plan to have fewer layers of management, both top down and sideways, to accelerate the flow of information and decision making.Satya Nadella, CEO, Microsoft

UAE planlægger mission til Mars i 2021

17. jul. 2014 14:55De Forenede Arabiske Emirater (UAE) melder sig på banen som rumfartsnation, hvor det foreløbige mål er at sende et ubemandet rumskib til Mars i 2021.

Premiereminister Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum håber, at de med etableringen af en rumfartsorganisation kan fremhæve det positive araberne tilfører menneskeheden, trods det uroplagede Mellemøsten. Sheiken er også leder af Dubai.

Et af formålene med den nye rumfartsorganisation er, at gøre økonomien i landet mere mangfoldigt, ligesom man ønsker at styrke færdighederne inden for teknologi og rumfart.

Honda klar med forbedret ASIMO-robot
Billede: Honda

Honda klar med forbedret ASIMO-robot

17. jul. 2014 09:37Honda har gennem de seneste over 10 år løbende arbejdet på deres robot ved navn ASIMO, og nu har de netop lanceret den nyeste udgave efter to år uden opdateringer.

ASIMO årgang 2014 har fået en del ny funktionalitet, både hvad angår det mekaniske, men også i softwaren.

Mekanisk har ASIMO fået nye og bedre servomotorer, der blandt andet har øget løbehastigheden til 9 km/t, gør det muligt for ASIMO at hoppe på ét ben, gå baglæns og nemmere at gå op og ned af trapper.

Fingrene er også blevet forbedret med flere led, så den lille robot nu kan foretage mere komplekse bevægelser, som for eksempel at gribe fat om en papirkop uden at krølle den, ligesom den nu kan kommunikere via tegnsprog.

På softwaresiden kan ASIMO nu genkende flere ansigter på en gang, ligesom den kan adskille stemmer fra hinanden, når flere personer taler på samme tid.