De fleste af Twitters brugere er inaktive

15. apr. 2014 11:50Det populære sociale medie Twitter, har ifølge en undersøgelse fra firmaet Twopcharts, flere hundrede millioner af inaktive brugere.

Twitter har i øjeblikket 974 millioner brugere og ud af disse har 428 millioner brugere, eller 44 %, aldrig sendt en eneste tweet. Ud af de tilbageværende godt 550 millioner brugere, der har sendt en tweet, er det for 43 % ikke sket inden for det sidste år.

Ser man på antallet af brugere hos Twitter, der har sendt en tweet inden for den sidste måned, når man ned på 13 % af det samlede antal brugere, hvilket svarer til godt 126 millioner personer.

Twopcharts kan kun følge med i den aktivitet, der er på Twitter i forbindelse med at der sendes tweets. Twitter selv angiver aktive brugere som dem der logger på Twitter. Da Twitter blev børsnoteret i november 2013, blev antallet af aktive brugere, der loggede på mindst en gang om måneden, oplyst til at være 232 millioner.

Windows Phone 8.1 Developer Preview lanceret

15. apr. 2014 09:14Under dette års build-konference kom det frem, at Microsoft var tæt på en lancering af Windows Phone 8.1, som er en massiv opdatering til Windows Phone-platformen. Microsoft er nu så langt med udviklingsprocessen, at et Developer Preview Build af opdateringen er tilgængeligt for alle registrerede udviklere.

Med opdateringen følger både sammenlægningen af API, således det er nemmere at producere applikationer på tværs af Windows, Windows Phone og Xbox, men også Cortana, Microsofts bud på en digital assistent.

For at få fingrene i opdateringen kræver det, at man har en mobiltelefon med Windows Phone 8 samt en udvikler konto. Det sidste kan skaffes gratis via Windows Phone App Studio.

NSA skal ikke fortælle om alle sikkerhedshuller

15. apr. 2014 07:30I forbindelse med at Heartbleed-sikkerhedhullet er blevet opdaget, tyder meget på, at NSA har kendt til hullet i mindst 2 år, inden det blev opdaget. Det har ført til en del kritik, især fordi det Hvide hus har været i gang med at lave nye retningslinjer for efterretningstjenesten, hvor sådanne huller skal offentliggøres. Ifølge New York Times er der dog smuthuller.

De nye retningslinjer, der er tænkt til at genskabe tilliden til NSA, peger ifølge avisen kun på, at de fleste sikkerhedshuller skal offentliggøres, men at nogle kan undtages, hvor det omhandler tydelige nationale sikkerhedhedsbehov.

Det var Bloomberg der oprindeligt rapporterede NSA's kendskab til hullet, men hos efterretningstjenesten afviser de at have kendt til den. Det er dog kendt, at NSA har et budget til at købe informationer om sådanne huller. Således skulle de have brugt 135 millioner kroner på dette sidste år.

Samsung teaser event d. 29. april

14. apr. 2014 11:25Sydkoreanske Samsung har gennem de sidste par år kæmpet for at skabe en vis hype omkring firmaets events. Dette har foregået med teasers, invitationer og Steve Jobs-agtige præsentationer, og firmaets event d. 29. april ser ikke ud til at være en undtagelse.

"Kapture the Moment" skriver invitationen til eventen, der finder sted i Singapore, og selvom Samsung ikke skriver, hvad de har i ærmet, gætter mange på, at der er tale om firmaets rygtede Galaxy S5 Zoom eller Galaxy K om man vil.

Skal man tro de seneste rygter bliver Galaxy S5 Zoom en forbedring af forgængeren Galaxy S4 Zoom på alle måder, og det forventes således, at telefonen udover at være tyndere, også kommer med en 20 megapixel sensor.

Om det er Galaxy S5 Zoom Samsung har inviteret verden til Singapore for at se vil kun tiden vise.

Android havde ikke touch-support i starten

14. apr. 2014 09:21I retssagen mellem Samsung og Apple er der kommet dokumenter frem, der afslører, at da de første krav til telefoner baseret på Android kom frem, så var det uden behov for berøringsfølsomme skærme.

Dokumentet "Android Project Software Functional Requirements" stammer fra sommeren 2006, hvor de første Android-baserede produkter ikke havde set dagens lys endnu, ligesom Apple heller ikke havde lanceret sin første iPhone.

Det fremgår direkte i dokumentet, at berøringsfølsomme skærme ikke er understøttede, men også, at det vil kunne lade sig gøre i fremtiden.

Touchscreens will not be supported. The product was designed with the presence of discrete physical buttons as an assumption. However, there is nothing fundamental in the products architecture that prevents the support of touchscreens in the future.Google-dokument

Efter lanceringen af iPhone blev dokumentet ændret fra ikke blot at understøtte berøringsfølsomme skærme, men til at det var et krav.