Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad er din ynglingsbrowser

 • 64%Chrome
 • 22%Firefox
 • 7%Internet Explorer
 • 4%Safari
 • 2%Opera
 • 1%en helt tredje...
 • 0%SRWare Iron
 • 0%Avant Browser
 • 0%Comodo Dragon
 • 0%Maxthon Cloud
 • 0%Sleipner
 • 0%Lunascape
 • 0%K-Meleon
 • 0%RockMelt
Samsung femdobler WiFi-hastighed
Billede: Samsung

Samsung femdobler WiFi-hastighed

14. okt. 2014 10:53Samsung har oplyst, at de snart vil femdoble hastigheden fra den hurtigste WiFi på markedet i dag, der pt. er på 866 Mbps, til 4,6 Gbps, eller 575 MBps.

Hastigheden er opnået ved, at bruger 60 GHz millimeterbåndet, hvor man før har brugt 2,4 GHz og 5 GHz. Samsung siger de har løst problemerne, som 60 GHz-båndet ellers har i form af, at signalet nemt kan blokeres, ved blandt andet at bruge et nyt antennedesign kaldet "wide-coverage beam-forming antenna" og bedre styring af signalet via "micro beam-forming control" teknologi.

Samsung påstår også, at hastigheden ikke er teoretisk, som det normalt kendes fra Wi-Fi, da de har elimineret interferens mellem kanaler, uanset hvor mange enheder der måtte bruge det samme netværk. Den reelle hastighedsforøgelse i forhold til nuværende Wi-Fi, er derfor tættere på det 10 dobbelte i følge Samsung.

Samsung forventer at de første produkter dukker op på markedet allerede næste år, hvor det vil blive en del af 802.11ad standarden.

Kold fusion prøver igen
Billede: Andrea Rossi

Kold fusion prøver igen

10. okt. 2014 09:23Den kontroversielle ingeniør Andrea Rossi, manden bag den famøse E-Cat kold-fusionsreaktor, skulle eftersigende have fået medhold i sin opfindelse fra uafhængige forskere.

Et hold af 6 ansete forskere fra Uppsala universitet i Sverige og Bologna universitet i Italien, har i en 32 dages testperiode testet E-Cat, hvor den i perioden producerede 1,5 MWh ud fra 1 gram brændstof. Taget i betragtning af mængden af materiale brugt i testen, så er energitætheden ekstrem i forhold til snart sagt alle andre energikilder, der bruges i dag. Til sammenligning med benzin, er E-Cat's energitæthed 1 million gange højere.

E-Cat bruger low-energy nuclear reactions (LENR) til at fusionere nikkel og brint atomer sammen, hvilket producerer kobber og en masse energi. På grund af det uheldig omdømme kold fusion har fået gennem tiden, er forskerne meget påpasselig med ikke at bruge ordet.

De konkluderer dog, at der i E-Cat er sket et skifte fra Nikkel-58 og Nikkel 60 isotoper til Nikkel-62, hvilket ikke kan ske uden fusionering. Selv med denne konklusion, vil forskerne stadig ikke snakke om kold fusion.

The reaction speculation above should only be considered as an example of reasoning and not a serious conjecture.Forskerhold omkring E-Cat rapport.

Den 52 sider lange rapport kan læses i sin helhed her og er indsendt til Arxiv pre-print serveren, i håb om at den kan komme i Journal of Nuclear Physics.

En tidligere rapport der også skulle verificere E-Cat er før blevet skudt ned af andre forskere, så de næste uger må vise om denne holder vand. Skulle der være noget om snakken, kan vi stå overfor en revolution inden for energiproduktion. Organisationen Elforsk, der er en sammenslutning af virksomheder og organisationer indenfor elproduktion og el-udstyr i Skandinavien, har besluttet sig for, at man vil forske yderligere i E-Cat teknologien.

Astronomer finder uforklarlig pulsar
Billede: NASA/CXC/SAO/P.Slane, et al.

Astronomer finder uforklarlig pulsar

9. okt. 2014 16:15Pulsarer er kendte inden for astronomi, for at være ekstremt energirige objekter i rummet, typisk med en masse der er en til to gange vores sol. Pulsarer sender kraftig stråling ud fra sine poler, der med den rette vinkel kan opfanges på Jorden.

En ny pulsar har vakt stor forundring blandt astronomer, da den udsender så meget energi, at man først troede, at der var tale om et ultraluminous X-ray source (ULX) fra et sort hul. Pulsaren blev fundet i galaksen M82 ved brug af NASAs Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) og kaldes for M82X-2, i forbindelse med, at man overvågede en sjælden supernovaeksplosion i galaksen, der er 12 millioner lysår fra Jorden.

Ingen andre kendte pulsarer kommer i nærheden af den mængde energi M82X-2 kan præstere. M82X-2 udsender energi, hvad der svarer til 10 millioner gange mere end solen. Den bryder dermed alle teorier om, hvor meget energi et objekt af den masse kan udsende.

Astronomerne må nu til at revurdere mange af deres teorier, ligesom mange af de kendte ULX'er skal undersøges yderligere, da man nu ved, at de ikke nødvendigvis stammer fra et sort hul.

Ny teknik fra Samsung kan sænke SSD-priser yderligere
Billede: Samsung

Ny teknik fra Samsung kan sænke SSD-priser yderligere

9. okt. 2014 15:08Samsung er en af de førende producenter af SSD i verden, hvilket blandt andet er sket ved brug af avancerede produktionsprocesser, som giver høj kapacitet. Nu har firmaet netop annonceret, at de er gået i gang med masseproduktionen af chips, som anvender en ny metode, der kraftigt forbedrer kapaciteten i NAND-chips.

Samsung anvender i dag en teknik kaldet V-NAND (Vertical-NAND), der kan placere 32 lag af transistorer oven på hinanden. Dertil kommer nu teknikken 3-bit MLC, hvor der kan gemmes 3 bit pr. hukommelsescelle, dog på bekostning af levetiden for en celle, som de har anvendt i andre chips.

Med den nye teknik, som Samsung annoncerede i august, der har det mundrette navn "3-bit multi-level-cell three-dimensional Vertical NAND" eller 3-Bit 3D V-NAND, kombinerer Samsung de to teknologier.

På den måde opnår Samsung en meget høj kapacitet kombineret med høje hastigheder.

Flere forventer, at Samsung vil anvende den nye chip-teknologi i efterfølgeren til deres EVO 840 SSD, EVO 850, hvilket kan føre til en lavere pris pr. gigabyte.

35.000 harddiske testet for pålidelighed

9. okt. 2014 14:23Det er ikke alle harddiske som er født ens, det viser sig tydeligt i nye tal fra firmaet BackBlaze, der driver et online backupløsning, hvor de anvender næsten 35.000 hardiske i deres storagesystem.

I en ny opgørelse hvor firmaet har kigget på pålideligheden for diskene, skiller et mærke sig tydeligt ud ved at have færrest fejl, nemlig HGST.

BackBlaze har anvendt harddiske fra Seagate, Western Digital og HGST gennem de senest 5 år og indsamlet data for hvornår disse er brudt sammen. Diskene er fordelt på modeller fra 1 TB kapacitet til 4 TB.

Opgørelsen viser, at nogle diske har en årlig fejlrate på helt op til 25 %, hvilket gælder for Seagates 1,5 TB Barracuda 7200.11 diske. I den anden ende findes HGST's (tidligere Hitachi) diske, der i snit har en fejlrate på under 1,5 % fordelt på alle modeller.

Følg linket til kilden for at læse meget mere om hvordan de enkelt modeller klarer sig i opgørelsen.