Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Har du et smartwatch eller overvejer du at anskaffe dig et?

  • 35%Nej. Konceptet interesserer mig generelt ikke
  • 30%Måske. Nogle koncepter ser lovende ud
  • 27%Nej. Går aldrig med ur
  • 8%Ja

Marsroveren Opportunity sætter ny rekord

29. jul. 2014 14:34Da Nasa's marsrover Opportunity startede sin mission på Mars januar 2004, regnede Nasa med, at den i sin planlagte missionstid på 90 dage, ville nå at køre godt 1 km, hvilket også var hvad den var designet til.

Nu over ti år senere, kører Opportunity stadig rundt på Mars, og har slået rekorden for det køretøj uden for Jorden, der har kørt længst. Med sine 40,25 kørte km, slår det den tidligere rekord sat af Sovjetunionens Lunokhod 2 månerover i 1973 på 39 km.

Opportunity er stadig på farten og forventes at nå marathon distancen på godt 42,2 km, når den ankommer til det næste vigtige område for forskerne, de meget passende har døbt "Marathon Valley".

Bose sagsøger Beats for patentbrud
Billede: Flickr - dweekly

Bose sagsøger Beats for patentbrud

29. jul. 2014 11:47Godt to måneder efter Apples overtagelse af Beats, der producerer hovedtelefoner og har streamingtjenesten Beats Music, har højtaler- og hovedtelefonproducenten Bose, valgt at lægge sag an mod Beats for brud af deres patenter.

Det er ikke tilfældigt at Bose har valgt at lægge sag netop nu, hvor Apples overtagelse af Beats stadig foregår. Dette er en normal praksis, da det er nemmere at få indrømmelser og dermed indgå et forlig med modparten, da disse normal ikke er interesserede i usikkerheden ved en retssag, mens opkøbet gennemføres.

Bose beskylder Beats for, at bryde 5 patenter, der alle går på Bose's aktive støjreducering, som Beats bruger i deres produkter. Bose udviklede oprindeligt teknologien for det amerikanske militær og kom med det første kommercielle produkt, der udnyttede teknologien, tilbage i 2000.

De fem patenter Bose mener Beats bryder, fik de udstedt i perioden 2004 til 2013. Ifølge Bose havde Beats fået at vide, at de skulle licensere teknologien.

Andre producenter af hovedtelefoner benytter også aktiv støjreducering. Disse implementeringer er dog ikke baseret på Bose's patenter, da Bose ikke licenserer deres teknologi til disse.

Samsung udskyder endnu engang lancering af Tizen smartphone
Billede: Samsung

Samsung udskyder endnu engang lancering af Tizen smartphone

28. jul. 2014 15:49I starten af juni, i forbindelse med Tizen Developer Conference, præsenterede Samsung deres første smartphone baseret på Tizen operativsystemet.

Den nye smartphone, der har navnet Samsung Z, skulle efter planen gå i handlen i 3. kvartal i år på det russiske marked. Dette bliver dog ikke til noget, da Samsung endnu en gang har udskudt, hvornår deres første Tizen baserede smartphone vil blive tilgængelig.

Grunden til udskydelsen, er ifølge Samsung ønsket om, at forbedre Tizen økosystemet yderligere inden lanceringen. Hvornår vi så kan forvente at se Samsung Z står hen i det uvisse, da Samsung ikke er kommet med en ny tidsramme i forbindelse med udskydelsen.

Rusland udlover dusør for metode til identificering af TOR-brugere
Billede: Flickr - michael clarke stuff

Rusland udlover dusør for metode til identificering af TOR-brugere

28. jul. 2014 11:39Hos Ruslands ministerium for interne affærer (MVD), er man ikke specielt glade for software, der kan gøre brugeren anonym på internettet. MVD har før forsøgt helt af få den slags software forbudt i Rusland, hvilket dog ikke blev til noget.

MVD har nu rettet søgelyset mod anonymiseringsnetværket The Onion Router (TOR), hvor de vil betale omkring 600.000 kroner, for en teknisk metode til, at identificere brugerne og deres udstyr.

Det vil kun være russere der kan deltage i konkurrencen, der kræver en indbetaling på godt 31.000 kroner for at man kan deltage.

Dokumenter fra NSA lækket af Edward Snowden har tidligere vist, at både USA og England også har arbejdet på, at kunne identificere brugere af TOR.

TOR bruges i vidt omfang af kriminelle til at skjule deres aktiviteter, men også af mange andre, eksempelvis aktivister, journalister og diverse myndigheder.

Rygte: Google køber Twitch

25. jul. 2014 14:24I maj dukkede de første rygter op om, at Google var ved at opkøbe streamingtjenesten Twitch, der primært er kendt for livestreaming af spil.

Hjemmesiden Venture Beat bekræfter, at opkøbet nu er sket, men da hverken Google eller Twitch er kommet med en officiel meddelelse, skal dette nok endnu tages med et gran salt.

Prisen for Twitch er ifølge Venture Beat en milliard dollars. Det er YouTube, der står bag opkøbet, da Twitch vil komme til at høre under YouTube. Google købte YouTube i 2006 for 1,65 milliarder dollars.

Twitch har i øjeblikket godt 50 millioner aktive brugere spredt over en måned, der følger med i streams fra 1,1 millioner brugere. Tilsammen bliver der set over 13 milliarder minutters indhold om måneden.