Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Hvad ville du betale om måneden for en service der tilbød alt musik, tv og film?

  • 32%101-200kr
  • 23%201-300kr
  • 17%51-100kr
  • 10%301-400kr
  • 6%401-500kr
  • 5%Intet - 0kr
  • 5%1-50kr
  • 1%Mere end overstående
Google stopper salget af Google Glass
Billede: Google Inc.

Google stopper salget af Google Glass

16. jan. 2015 15:47Google har valgt at stoppe salget af deres Google Glass, der dermed aldrig nåede at komme i en kommerciel version. Den version man har kunnet købe af Google Glass til 1.500 dollars, har været beregnet til udviklere og andre der ville eksperimentere med teknologien.

Google har ikke tænkt sig at stoppe udviklingen af den teknologi der bruges til Google Glass og har lavet en ny afdeling, der udelukkende skal koncentrere sig om udviklingen af næste generations Google Glass. Dermed er Google Glass heller ikke længere end del af Google X divisionen.

Den nye afdeling vil blive ledet af den nuværende leder for Google Glass Ivy Ross og vil komme til at høre under Tony Fadell, der er den administrerende direktør for Nest, som Google købte sidste år.

Beagle 2 fundet på Mars efter 11 år
Billede: ESA

Beagle 2 fundet på Mars efter 11 år

16. jan. 2015 14:51Julen 2003 var en skæbnesvanger dag for den europæiske rumfartsorganisation ESAs Beagle 2 mission til Mars, ledet af England. På den dag blev Sonden Beagle 2 sendt ned i gennem Mars' atmosfære, hvorefter den skulle lande og lave undersøgelser af planetens overflade.

Desværre gik noget galt og man hørte aldrig mere noget fra Beagle 2, efter den gik ind i Mars' atmosfære. Nu efter 11 år, har man endelig fundet ud af, hvad der gik galt for Beagle 2, da ESA har fundet sonden på overfladen af Mars.

Ved at nærstudere billeder taget af HiRISE kameraet på NASAs Mars Reconnaissance Orbiter, specielt i det område hvor Beagle var planlagt til at lande, fandt man sonden, og hvad man mener er dens faldskærm og varmeskjold.

Beagle 2 har landet som planlagt, men har ikke foldet alle sine solceller ud. Det betyder at Sonden ikke har fået strøm nok og ikke kunne bruge sin antenne til at kommunikere med Jorden, de denne er en del af solcellerne.

Hos ESA er man meget glade for fundet af Beagle 2, samt det faktum at landingen rent faktisk lykkedes.

Rice University laver fleksible superkondensatorer af grafen
Billede: Rice University

Rice University laver fleksible superkondensatorer af grafen

15. jan. 2015 15:30Forskere fra Rice University opfandt sidste år hvad de kalder for Laser Induced Graphene (LIG), hvor de med en almindelig industriel laser, kunne skabe grafen ved at bruge laseren på et stykke polymer.

Grafenen der skabes, dannes som et meget porøs materiale, der har en enorm stor overflade, samtidigt med, at det bevarer grafens elektriske egenskaber. Det fik forskerne til at spekulere i, om det nye materiale kunne bruges til at lave superkondensatorer med. Superkondensatorer har fordelene fra almindelig kondensatorer og batterier, dvs. hurtig op- og afladning og kan lagre meget energi.

Forskerne byggede en række prototyper og fandt hurtigt ud af, at materialet havde en række imponerende egenskaber. Den nye superkondensator kan lagre og afgive energi tusindvis af gange, uden at det har nogen nævneværdig effekt på holdbarheden. Det er desuden meget nemt at lave materialet i en 3D-struktur, så man kan bestemme kapaciteten. LIG er desuden fleksibelt og kan bøjes tusindvis af gange, uden at det påvirker de elektriske egenskaber.

Bedst af alt er, at produktionen af LIG sker ved rumtemperatur og ikke behøver et "clean room", hvorfor det burde kunne overføres til industriel produktion uden de store problemer

Så kom den første Tizen smartphone
Billede: Samsung

Så kom den første Tizen smartphone

14. jan. 2015 15:07Efter mange tilløb har Samsung langt om længe sendt den første smartphone på markedet, der bruger operativsystemet Tizen, som Samsung bl.a. står bag. Hidtil har Tizen kun været tilgængelig i smartwatches og tv fra Samsung.

Den nye smartphone har navnet Samsung Z1 og er målrettet det indiske marked. Specifikationerne er meget moderate i form af en 1,2 GHz dualkerne processor, 768 MB RAM, 4 GB lager, der kan udvides via SD-kort og en 4" WVGA skærm. Prisen er på godt 600 kroner, et stykke under Xiaomi's Redmi, der er populær i Indien, der koster omkring 950 kroner.

Samsung skal nu overbevise inderne om, hvorfor de skal købe en Tizen baseret smartphone, der har et meget minimalt programudvalg, sammenlignet med Android.

Samsung vil ikke ud med hvor mange programmer der findes til Tizen, men afviser rygter om, at det er muligt at bruge Android programmer i Tizen.

Gratis Windows 7 support stopper i morgen
Billede: Microsoft Corporation

Gratis Windows 7 support stopper i morgen

13. jan. 2015 15:16Windows 7 er fortsat den mest anvendte udgave af Windows, som er installeret på computere verden over, med en andel på næsten 55 %, langt mere end Windows 8.x tilsammen. Ønsker man hjælp med sin Windows 7-installation så er tiden dog ved at løbe ud, hvis man vil have gratis hjælp.

Fra og med i morgen den 14. januar, så skifter Windows 7 over fra almindelig support til forlænget support, hvor det koster at få hjælp. Den forlængede supportperiode udløber om fem år den 14. januar 2020.

Med ændringen følger også, at Microsoft ikke længere vil udvikle nyt til platformen, men kun udgive sikkerhedsrettelser i den forlængede supportperiode.

Windows 7 blev udgivet den 22. oktober 2009.