mboost-dp1

Folketinget.dk

Organisationer i fælles protest mod sessionslogning

-

En lang række danske organisationer sender i dag en fælles skrivelse til justitsminister Søren Pind. Håbet er at ændre ministerens ønske om logning af alle danskeres internetbrug.

Blandt andre Teleindustrien, PROSA, Forbrugerrådet Tænk, Journalistforbundet og Advokatsamfundet har skrevet under på det åbne brev.

Organisationerne pointerer, at Søren Pinds planer om ændring af lovgivningen allerede i marts 2016 er juridisk betænkelige, sker på et uklart grundlag og har høje omkostninger.

Som vi tidligere har omtalt, er sessionslogningen prøvet før i form af stikprøvekontrol, der viste sig ubrugelig for politiet og stoppet i 2014. Politiet ønsker på trods af dette sessionslogningen genindført – i udvidet form.





Gå til bund
Gravatar #1 - HenrikH
9. feb. 2016 13:10
Så blokkerer han dem vel bare på Twitter, så han ikke kan se hvad de skriver - og vupti, så er der jo ingen kritik længere?
Gravatar #2 - ShamblerDK
9. feb. 2016 15:51
Jeg har ikke noget problem med selve logningen. Jeg mener ikke mit liv er så interessant at nogen kunne se glæde i at udspionere mig. Og hvis der er? Så gør de da bare det. Jeg har absolut intet at skjule.

Mit problem er kun med omkostningerne i forhold til udbyttet.
Gravatar #3 - demolition
9. feb. 2016 20:33
ShamblerDK (2) skrev:
Jeg har absolut intet at skjule.

Kan du så ikke lige give os din adresse, din medicinske historie, cpr-nummer, kortnummer inkl. sikkerhedskode, og også pasnummer nu du er igang? Giv også gerne et link til en scanning af din dåbsattest hvis du har en sådan.

Det kan du jo ikke have noget imod, for du har jo efter eget udsagn ikke noget at skjule.
Gravatar #4 - Useful
9. feb. 2016 20:46
demolition (3) skrev:
ShamblerDK (2) skrev:
Jeg har absolut intet at skjule.

Kan du så ikke lige give os din adresse, din medicinske historie, cpr-nummer, kortnummer inkl. sikkerhedskode, og også pasnummer nu du er igang? Giv også gerne et link til en scanning af din dåbsattest hvis du har en sådan.

Det kan du jo ikke have noget imod, for du har jo efter eget udsagn ikke noget at skjule.


Det var da en overdrivelse der ville noget, hva?

Han har ikke noget at skjule i forhold til hvor han bevæger sig på internettet. Det har intet med de ting du nævner at gøre.
Gravatar #5 - Paranoir
10. feb. 2016 06:23
Jeg får ærligt talt lidt kvalme hver gang jeg hører den der "Hvis man ikke har noget at skjule, kan det ikke være et problem at politiet/myndighederne må overvåge din færden uden en dommerkendelse..."

Nej, selvfølgelig finder de ikke noget hos mig, og jeg kan næsten med garanti sige (man ved jo aldrig...) at mine sessions-logninger aldrig bliver set af nogen.

Men... Hvad nu hvis politiet får lov til bare at gå ind af din hoveddør og rodde i dine skuffer.... bare for at tjekke, fordi at de synes at "hov, ham der har været inde i en jagt-butik. Måske han har våben derhjemme!"..?

Ville du så stadig tænke "Jeg har intet at skjule, så de kommer bare til at kede sig blandt mine gamle underbukser..."? Eller ville du faktisk finde det krænkende at politiet nu bare kan gå ind og rodde din færden (og gøren) igennem fordi at de har lyst?

Folk har ikke nogen følelse med hele privatlivs-problematikken i det her, fordi at der ikke rigtig sker noget fysisk. Man har ikke noget at tage og føle på, fordi at vi snakker digitale logninger.

Havde det derimod været lovligt for politiet bare at vade ind i ens hus når man ikke var hjemme og rodde ens ting igennem for lige at finde ud af lidt mere omkring dig, så ville folk med stor sansynlighed ikke være særligt glade.

Men når de sidder og kigger igennem hvordan man browser på nettet, hvilke telemaster man har været koblet op til og tilgået osv. uden dommerkendelse, så kommer den evigt dårlige undskyldning "Jamen, hvis man ikke har noget at skjule, så...."

Suk...
Gravatar #6 - thimon
10. feb. 2016 08:49
Hvis man indfører totalovervågning, og man sidder og surfer, hvorefter overvågningssystemet tagger en, fordi man tilfældigvis er inde på en "tvivlsom" hjemmeside, så kan man risikere at blive uskyldigt sigtet/anklaget og dømt. Det til trods for at man måske har haft et uskyldigt formål med besøget.

Jeg kunne sagtens se at man af ren nysgerrighed surfer rundt på nettet, falder over en interessant side om ex. Kogebogen til bomber (eller hvad den nu hed, den der Anarchist Cookbook), så er man jo blevet tagget fordi man jo af ren nysgerrighed har kigget i den der tekstfil.

Nu er jeg blevet voksen, så jeg gør ikke sådan noget. Men jeg kunne sagtens forestille mig en eller anden 14-årig knægt sidde foran sin computer med sine scripts og surfe på nettet, falde over den der Cookbook om hvordan man laver bomber, og så er man i systemet. Derefter bliver man så 'swattet'. Punktum. Busted.

Derfor kan det være et problem med totalovervågning. Her behøver man jo ikke engang en begrundet mistanke. Her sker overvågningen automatisk og det ville sandsynligvis være trivielt at sætte nogle triggere op, som reagerer på bestemte hændelser ex. personer som tilgår denne IP med tvivlsomt indhold e.g. TOR, Torrentfreak, terror, børneporno, honeypots, malware, virus etc.

Med det nuværende system skal politiet trods alt have en begrundet mistanke for at starte en efterforskning af ens internetfærden. Det næste bliver vel at vi får Skynet, som indser at mennesker er til fare for sig selv, og derefter vælger at fjerne menneskeheden. Punktum. Menneskeheden er reddet fra sig selv.
Gravatar #7 - albani
10. feb. 2016 10:42
ShamblerDK (2) skrev:
Jeg har ikke noget problem med selve logningen. Jeg mener ikke mit liv er så interessant at nogen kunne se glæde i at udspionere mig. Og hvis der er? Så gør de da bare det. Jeg har absolut intet at skjule.

Mit problem er kun med omkostningerne i forhold til udbyttet.


Jeg deler ikke helt din holdning, her er hvorfor.

Overvej dette:
Der findes flere eksempler på hvordan folk der har fået et nyt mobil nummer, købt hos teleselskabet, er blevet nægtet indrejse i for eksempel USA. Dette skyldes at nummeret før har været ejet af en overvåget person. Oplysninger delt af PET med USA.
Eksempel Kilde: http://politiken.dk/indland/ECE2052634/overvaagnin...

Tænk så over det i sammenhæng med sessions logning:
Forestil du dig nu at der fra din PC, din IP adresse eller lignende bliver sessions logget noget der har trafik til en IP som er under mistanke. Vi har ingen mulighed for at vide hvad der bliver overvåget/mistænkelig gjort - hvor går grænsen? The Pirate Bay også?

Disse data ved vi bliver delt med USA - det transatlatiske fiber kabel der går direkte fra Varde til USA må antages at være under fuld overvågning.
Kilde eksempel: http://www.information.dk/501256

Selvom du ikke har noget at skjule kan du ikke styre hvad der bliver logget - og så snart, uanset om det er fejlagtigt logget eller ej - så vil det blive delt med eksterne myndigheder som ikke spørger før de stempler dig.

Sat på spidsen:
Hvis ikke du er bange - så har du ikke forstået problemstillingen og omfanget af samme.
Gravatar #8 - larsp
10. feb. 2016 13:59
Hurraaa, endnu et skridt på vejen til at alle gerninger vi foretager os i livet bliver overvåget og registreret.

Man kan så mene at det er fint nok, da man ikke har noget at skjule, og at det kan opklare kriminalitet. Problemet er bare at det er menneskeligt at fejle og selv det mindste fejltrin vil blive opdaget og husket, og kan have konsekvenser for en resten af livet.

Resultatet er at man bliver hyperforsigtig i alt hvad man gør og konstant ser sig over skulderen. Tænker over om det kan være mistænkeligt at køre en tur i bilen, købe en speciel vare, tilgå en webside, osv. Fagre nye verden...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login