Københavns Kommune sendte 5.000 breve ud til de forkerte
Billede: Københavs Kommune

Københavns Kommune sendte 5.000 breve ud til de forkerte

16. nov. 2011 07:30Fra tid til anden dukker der sager op, hvor en uheldig person er kommet til at sende fortrolige mails ud til alle kunderne på mailisten.

Nu har Københavns Kommune ifølge Ekstra Bladet lavet en lignende fejl bare med god gammeldags snailmail i stedet for. På grund af en fejl i it-systemet Opera sendte kommunen nemlig 5.000 breve med personlige oplysninger ud til forkerte modtagere.

Ifølge forvaltningens pressechef Lars Bægeskov opstod fejlen under installeringen af en ny udgave af Opera.

Det er korrekt, at en it-fejl ved installeringen af en ny ’release’ af vores it-system ’Opera’ forårsagede, at op til 5.000 breve er sendt forkert ud i sidste uge. Det er ret besværligt – både for borgerne og for kommunen.Lars Bægeskov til Ekstra Bladet

Kilder i Beskæftigelsesudvalget oplyser, at kommunen i første gang forsøgte at nedtone problemet, og at det betragtes som en 'ekstremt pinlig sag'.

#1: webwarp

16. nov. 2011 07:53

Lidt fail med EB som kilde til en artikel :p
Hvor har newz.dk informationen om, at der er tale om fortrolige informationer, der er sendt ud ? Fremgår ikke af EB. I øvrigt lidt spøjst, at man ikke har lavet et par manuelle checks af at navn på kuvert matcher navn på brev inden forsendelse, det gør vi da altid i firmaet for at undgå ballade a la dette ?

I like my beer cold, my TV loud and my homosexuals flaming.

#2: Alrekr

16. nov. 2011 08:19

inb4: "derp de skulle bruge Chrome herp"

Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES

#3: Mnc

16. nov. 2011 09:17

#2
Man kunne også istedet vælge at gøre opmærksom på, at Opera som artiklen omtaler, intet har at gøre med Opera webbrowseren.

#4: Hubert

16. nov. 2011 09:19

shit happens

issues may or may not exist until they are found."… Shrödinger's Vulnerability

#5: gensplejs

16. nov. 2011 10:06

Confucius say, "Shit happens."

//Hvorfor? Tjooo fordi jeg kan.

#6: Makey

16. nov. 2011 10:50

Hvor har newz.dk informationen om, at der er tale om fortrolige informationer, der er sendt ud?webwarp (#1)

1. Det står i kilden.
2. Vi ved ikke hvad brevene har indholdt, men selv uden indhold, kan de indholde personlige oplysning, fx. folk med hemmelig adresse, eller bare det faktum at de er arbejdsløse e.lign.*

*EB har haft kontakt med Beskæftigelsesforvaltningen som nødvendigvis må være forbundet med netop dette segment af befolkningen, og derfra min konklusion at mellem 1 og 5000 af disse breve må være sendt med oplysninger om folks arbejdsforhold.

Try League of Legends for free, online MOBA sign up here: http://is.gd/tryLoL

#7: HighBoy

16. nov. 2011 11:06

1. Det står i kilden.
2. Vi ved ikke hvad brevene har indholdt, men selv uden indhold, kan de indholde personlige oplysning, fx. folk med hemmelig adresse, eller bare det faktum at de er arbejdsløse e.lign.*

*EB har haft kontakt med Beskæftigelsesforvaltningen som nødvendigvis må være forbundet med netop dette segment af befolkningen, og derfra min konklusion at mellem 1 og 5000 af disse breve må være sendt med oplysninger om folks arbejdsforhold.Makey (#6)

Men ville det ikke være mere rigtigt at holde sig til det man ved, fremfor at komme med formodninger (også selv om jeg, tror det samme som dig) ?

#8: bbb2020

16. nov. 2011 17:23

Sjovt, altså ikke at en kommune har sendt fortrolige papirer til de forkerte, da det er dybt tragisk, men at Fyens Stiftstidende i dag kan fortælle, at Odense Kommune, igen, har gjort det samme.
Odense har igen sjusket medfortrolige papirer

#9: idiotiskelogin

16. nov. 2011 17:24

Jeg har ikke gjort noget så jeg har ikke noget at skjule. De må have alle de oplysinger om mig de vil.

Hovsa, nu var der igen nogen der ikke formåede at holde mine private informationer for sig selv. :)

Food for the NSA line eater.

#10: MichaelB

17. nov. 2011 16:34

Nu vil jeg ikke kalde mig selv for en it-haj. Men er det ikke en kende dumt at opdatere sine systemer imens man printer?

#11: haj

18. nov. 2011 00:56

MichaelB; Men den releasefrekvens f.eks Adobe Flash Player og Java har så kan man næsten ikke undgå på et eller andet tidspunkt at printe mens man opdaterer ;)

Burde ikke gøre nogen forskel imho.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret bruger