mboost-dp1

Flickr - skreuzer

“Grådig” routing kan forbedre internetrouting

- Via PhysOrg.com - , redigeret af Net_Srak , indsendt af zin

For at datapakker kan nå fra punkt A til punkt B (f.eks. fra en pc til en web-server), skal pakkerne routes; der skal bestemmes en sti, som denne pakke skal tage, en beslutning der normalt ville kræve, at routeren i teorien har viden om alle IP’er i verden – sådan fungerer routing i dag.

Nu er to forskere dog kommet frem med en påstand om, at “grådig” routing dramatisk kan forbedre routningshastigheden. Normalt vil den korteste afstand mellem to punkter kræve kendskab til den overordnede struktur af netværket, men det har forskerne fundet ud af, ikke er nødvendigt.

Idéen er, at i stedet for at slå op i lange lister over ip-adresser, så vælges den hurtigste vej ved kun at kigge på den underliggende afstand mellem nabo-routere og destinationen. Det kan lade sig gøre, fordi internettet er så komplekst som det er. Der eksisterer et sammenfald mellem højt rangerende routere og afstanden mod destinationen.

Idéen om grådig routning, som kan læses i nærmere detalje ved at følge linket til kilden, vil kunne mindske den interne kommunikation mellem routere, der sker, når de konstant holder hinanden opdateret om, hvordan internettet ser ud fra deres “synspunkt”.

Dmitri Krioukov skrev:
Routing in the Internet today requires global topological awareness for all routers, which involves enormous and ever-growing inter-router communication overhead. […] With greedy routing, global topology knowledge is not needed, so that this overhead would be removed, and routing would scale and work much better.





Gå til bund
Gravatar #1 - luuuuu
19. feb. 2009 08:46
Så... De har genopfundet RIP? Genistreg uden lige.

Det lyder mest af alt som nogle kæmpefjolser der har lavet en artikel om nogle kæmpefjolser der ikke har en bønne forstand på netværk i det hele taget... Det er sikkert meget fancy og fysik-agtigt, men, som der også bliver nævnt i artiklens kommentarer, hvordan skal routerne vide hvad er den korteste sti er, hvis de ikke har en detaljeret og altid opdateret oversigt over alle mulige ruter?

Og desuden er den korteste vej ikke altid den hurtigste vej.
Gravatar #2 - fidomuh
19. feb. 2009 08:50
#1

RIP tager stadig hoejde for HOP.

Deres tese gaar jo netop paa, at de har fundet et sammenfald mellem "kort" og "hastighed", problemet er nok mere at de bare kigger paa naboen.

NAboen er maaske hurtig og i naerheden, men hvis dens nabo kun er en cogent forbindelse midt i tyskland, saa bliver fido ked af det naar hans network latency steg med 100ms :D
Gravatar #3 - TuxDK
19. feb. 2009 08:59
En form for exterior OSPF?
Synes ikke rigtigt det virker som om de virkelig kender til hvordan netværk og routing protokoller virker. Specielt ikke at der findes mere end et par stykker :)
Gravatar #4 - fidomuh
19. feb. 2009 09:00
#3

PRaecis :)

( addendum, det fungerer ioevrigt af lort paa "large scale networks" :P )
Gravatar #5 - ufomekaniker2
19. feb. 2009 09:07
Jammen, kunne man så ikke bare lade routeren kikke 2 - 3 routere frem, og vælge den bedste rute dertil?

en anden idé

Kan man ikke lave en form for protokol der osse sender infos om selve routeren afsted til alle de andre routere den sender til. Dog ikke i hver datapakke? Så ved de andre hvilken router der er mindst belastet for tiden, og kan vælge den der er mindst belastet. Så er man da vel helt fri for at have lange databaser over samtlige routere i hele verdenen.

Selvfølgelig kan man havne i en stak langsomme routere, men hvor stor er sansynligheden for det, når man har muligheden for at vælge naboen ved sending af næste datapakke?

Jeg har ikke en klap forstand på det. Så jeg brainstormer bare. Men nogle gange kan en udenforstående komme med nyt der kan bygges videre på. :)
Gravatar #6 - TuxDK
19. feb. 2009 09:22
#5

Det er der allerede. Op til flere routing protokoller har en ret så avanceret viden om netværket. Ikke kun ruter osv, men også router load og andet. Det er med til at beregne de bedste ruter.
Gravatar #7 - Sikots
19. feb. 2009 09:26
OSPF - mja lidt... Men den er ikke exterior (som der bliver nævnt)

Jeg tror nærmere at de har fundet ud af at der findes BGP og EGP:
http://www.tcpipguide.com/free/t_TCPIPExteriorGate...

Det er altså ikke nogen overvældende nyhed, medmindre jeg og flere har misforstået noget fuldstændig...

/Offtopic
WE'VE LANDED ON THE MOON!!!
Gravatar #8 - Emmek
19. feb. 2009 09:51
Jeg ved ikke helt om de har opfundet en ny igp eller hvad det her handler om - jeg ser ikke lige BGP4 afløst foreløbig..

I moderne netværk hvor man bruger ISIS eller OSPF, og så ellers MPLS LSP'er til at forwarde trafik i, kan jeg ikke se at det kan gøres vildt meget bedre. Her skal der jo 'kun' udføres opslag i @-tabellen på ingress PE router, og derefter bliver pakken jo label-switched til egress PE.
Label-switching er *væsentligt* billigere at udføre end opslag i +400K internet routes, da man kun har LSP's svarende til antallet af routere i ens net (normalt under 10K).

Umiddelbart ville jeg ikke give afkald på de mekanismer man har med mpls (traffic engineering, SPF routing) for at spare lidt state og lidt signalering..
Gravatar #9 - jlouis
19. feb. 2009 11:11
#8 Jeg tror du har ret i at der her handler om at reducere størrelsen af route-tabellen. Umiddelbart er mit bud at de 'gætter' på hvilken route der er den mest fornuftige at tage og så følger den.

Resultatet, som er rimeligt imponerende, handler om at for netværk af en hvis størrelse er det tilstrækkeligt at kigge på lokal information for at afgøre den optimale route. Der var et par artikler om swarm-intelligence et par år tilbage (ant-routing) som principielt siger det samme.

Resultatet vil næppe blive brugt i internettet foreløbigt. Der er for mange krav om traffic engineering hvilket BGP4 og MPLS til dels løser nogenlunde. Men skal du route trafik mellem en række sensornoder spredt tilfældigt ud over en ø, hvor du ikke kender topologien på forhånd er snakken en anden: Her kunne det vise sig at være en brugbart resultat.
Gravatar #10 - revald
19. feb. 2009 11:14
#8: Nu er der jo tale om en mulig forbedring i selve internettet og ikke kun på lukkede MPLS net. Det kan godt være at mange udbydere kører med label switching internt i deres net, men når de peer'ere med andre, så er det normalt alm. IP routing.

Jeg tror heller ikke vi bare skal affeje deres ideer og påstå "at de ikke ved noget om routning". Man må gå ud fra at når de forsker i den slags, så har de nok lidt styr på det :-)

Nu er der jo ingen der siger, at deres ideer en dag skal føres ud i livet, men det er da rart at der hele tiden forskes i at gøre tingene bedre - det er jo ikke fordi IPv4 internettets BGP routningstabel bliver mindre for hver dag der går.

Nååå du... lad os få IPv6 over hele linien og så droppe ideen om PI-adresser - så kan det være vi kan få en lidt mere ren routningstabel i fremtiden ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login