mboost-dp1

Samsung og TSMC kommer tættere på 10nm og dermed Intel


Gå til bund
Gravatar #1 - Clauzii
28. maj 2015 12:24
Intel har i mange år været ledende på process-node teknologi, og har som regel altid været de første til at introducerer nye, mindre og bedre process-nodes, sidst med 14nm-noden.

Men det sidste års tid, er specielt Samsung begyndt at røre på sig, og er snart klar med deres bud på 14nm FinFET (der svarer til ca. 16nm i Intels verden).

Men Samsung stopper ikke her, og har nu meldt ud at de (også) forventer at have 10nm i produktion allerede i 2016 (nærmere dato ikke oplyst), altså noget nær samtidigt, eller meget tæt på, Intels lancering af 10nm.

TSMC, en af verdens største chip-producenter, starter 10nm op til Juni i år, og forventes at have 10nm i fuld produktion i 2. halvdel af 2016.

Så selvom Intel stadig er foran, er forspringet ved at blive (væsentligt) mindre.

Man kan så sige at det næsten er en selvfølge, eftersom der ikke er mange brugbare processnodes tilbage; indtil videre er 5nm den nedre praktiske grænse, da man nærmer sig molekylestørrelse og dermed bliver det meget vanskeligt at holde styr på de enkelte elektroner.

Samtidig er IBM (og andre) i gang med en stor indsats vedrørende optiske chips og chips baseret på grafen, så mon ikke noget af fremtiden findes dér. Det er i øjeblikket de mest lovende løsninger på begrænsningerne ved nutidig chip-fremstilling.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login